29 Ocak 2015 Perşembe

Team Turkiye MotorSport 2015-01-29

EY TTM,

- Guncelleme 2 -

  • Bu aksam (Persembe) Daytona24'te takim olarak pit giris-cikis antremani sonrada uzun stintler antremanlari uzerinde calisacaz. Daha ayrintili bilgileri icin skypeda görusuruz.
  • BMW Z4 GT3 ful depo benzinle takriben 31 tur gidiyor. Tur basina takriben 3.8litre gidiyor. 1 adet ful depo trafik dahil ortalama 1.47 - 1.48'lerin baslarini ayarimizla atabiliriz.
  • Daytona24'te yarisacak olanlar...Ben, Ozan, Fevzi, Bekir, Mert ve Caner.Son ana kadar herhangi bir degisiklik olmadigi surece sadece bu kisiler Team Turkiye MotorSport1 takim ismiyle yarisa kayit olacaklar. Yaris baslayana kadar bunlarin haricinde takimdan baska kimse yarisa kayit olmasin!!!
  • Cumartesi gunu TR saatiyle 14:00'da hepimiz skypeda bulusuyoruz, önemli noktalarin kisa bir tekerruari ve Yaris Tanrilarina dualarimizdan sonra Daytona24'e kayitimizi yapiyoruz.
  • Daytona24'te yarisacak takim arkadaslarim, 2 saatlik yaris stintinizi yaptiniz, yaptiktan sonra withdraw tusuna tiklamayin sakin, tamamen yaristan cikis yapmis olursunuz. iRacingden cikabilirsiniz, bilgisayarinizi kapayabilirsiniz fakat hicbir sekilde yaristan withdraw tusuna tiklamayin!
  • Yaris aninda herhangi bir bugla karsilastiniz, herhangi bir problemle karsilastiniz, elektrikler kesildi, FFB gitti vs. vs....telas etmeyin! Sogukkanlilikla ne gerekiyorsa elinizden geldigince hizli bir sekilde problemi giderip yolunuza devam edin.
  • Arabayi carptiniz, yamulttunuz vs. vs. moralinizi bozmayin, özur dilemeyin.Yaris bitmedikce böyle basit seylere kafamizi takamayiz. Gelecek surucuye arac teslimatinda yasadigin problemi, dikkat edilecek husus konusunda bilgilendirmen fazlasiyla yeter. 
  • Ortalama iRatingimiz 3300, bu ust odaya girisimize yeter diye dusunuyorum. Distan seyredeceklere Racespottan canli olarak izleyebilirler. LINK
  • Bugun kisa bir guncelleme yapilacak iRacing'e. Bunlardan en önemlileri...aracimizi tamamen harap etsek dahi tamiri olacak! Bu, sadece 24 saatlik yarislar icin gecerli olacak ve tamir edilecek parcalarin önemi ve hasarina göre degisik zamanlar tutacak fakat en nihayet tamamen tamir edilmis bir araca sahip olabilecez. Örnek olarak motor degisimi 30 dakika, suspansiyon 8 dakika gibi zamanlar tutacak. Bunlarin haricinde RUF ve Ford GT3'lerin benzin giderleri elden gecirilecek, en nihayet tum GT3'ler ful depoyla takriben 31 tur atacaklar.
  • 24 saatlik yarista buyuk önem tasiyan ilk ve son saattir. Geri kalan saatlerde önemlidir fakat onlarda amac daha cok hatasiz bir sekilde arabamizi, istikrarli zamanlar atarak gelecek yarisciya teslim etmektir. 
  • 24 saatlik yarislarda önemli olan kastirarak hizli zamanlar atmak degildir. 2 saatlik stintler bile uzundur ve aracini kastirmaya basladiginda cok degerli zaman kaybina yol acan hatalara neden olabilir. Önemli olan kendi surusune göre rahat bir sekilde ve hatasiz olarak 2 saatin boyunca ayni tur zamanlarini tutturmandir. 
  • Bu...bir T-A-K-I-M yarisi! Hizliyim diye sevinme - yavasim diye uzulme, elinden geleni yap yeter. Zaten istatistik siralamasinda kim en az hatayi yaptiysa o ön siraya aliniyor, en hizli olan degil.
  • Yaris aninda dikkat edilecek tek nokta diger yariscilarla mumkun oldugunca cebellesmemek. Belli bir sira icin savas vermek eger gerekliyse...o son saatte yapilir!


Yazilacak bircok nokta, tavsiye edilecek bircok konu var fakat hicbirimiz cömez degiliz. Az-cok iRacing ortamindaki yarisin ne anlama geldigini cok iyi biliyoruz. Her birimizin en iyimizi yapacagimiza dair sonsuz guvenim var ve hepinizle gurur duyuyorum.

Ve herzamanki gibi guzel bir paylasim...




- Ne Mutlu Turkum Diyene -

20 yorum:

  1. Abi bilgiler için teşekkürler.

    Bugun kisa bir guncelleme yapilacak iRacing'e. Bunlardan en önemlileri...aracimizi tamamen harap etsek dahi tamiri olacak! Bu, sadece 24 saatlik yarislar icin gecerli olacak ve tamir edilecek parcalarin önemi ve hasarina göre degisik zamanlar tutacak fakat en nihayet tamamen tamir edilmis bir araca sahip olabilecez. Örnek olarak motor degisimi 30 dakika, suspansiyon 8 dakika gibi zamanlar tutacak. Bunlarin haricinde RUF ve Ford GT3'lerin benzin giderleri elden gecirilecek, en nihayet tum GT3'ler ful depoyla takriben 31 tur atacaklar.


    Bence gayet iyi olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler. Dayanıklılık yarışlarına hazırlık süreci günden güne çok daha eğlenceli bir hal almaya başladı. Gerçekten insan haftalık yarışlara girmek istemiyor. Sürekli takım yarışlarına hazırlanmak istiyor.

    Bu arada yeni hasar ve tamir sistemi gerçekten çok yerinde olmuş. İnşallah yarış içerisinde bir bug la veya sistem ile alakalı başka bir şansızlıkla karşılaşmazsınız. Akşama inşallah gelip muhabbete dahil olmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Fevzi,
    Bencede bu cok iyi oldu. Kisa resmi yarislarda aracin tamamen veya buyuk kisminin tamir edilmemesinin baslica sebebi yarislarin kisa olusu, arac tamir edilene kadar yaris biter ama 24 saatlik yarista ancak cok sanssizsan 30-45 dakika beklersin tamiri sonra tekrar yarisina dönersin ;)

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Husnu,
    Ellerinden geldigince bulduklari buglari duzeltmisler, bundan iyisi can sagligi ;)

    YanıtlaSil
  5. Aynen öyle Selcuk,

    iRacingin kendisininde bir yarisci takimi olacak. Bu dusuk odalarin birinde olacak ama iRacing Twitch uzeri canli yayinlanacak. Yapimcilarin kendilerininde katilmasi ne kadar guzel bir olay ;)
    Onlarin yaris odalarini seyretmek icin alttaki linke tikla...
    http://www.twitch.tv/iracing

    Dunku Pit giris-cikis antremanlarimiz hem bizleri hizlandirdi, hemde cok guzel eglendik ve Ben, Mert ve Ozan aramizda en hizli zamani tutturan Mert oldu...(her ne kadar Ozan'in sadece 1 deneme imkani olduysada).

    Bu aksam tekrar pit giris-cikis turnuvasina Hoydri meydan diyorum, varmi baska gözu pek delikanli ;)

    YanıtlaSil
  6. dün benim attığım sıralama turu sayılmamış,5 dk kadar varken withdraw dedim ama öyle olsa bile sonucun sayılması gerekiyordu,event results sayfasında dahi gözükmüyor

    45.305 çöpe gitmiş oldu,akşam başka birilerine yardım ederek Bekir abinin 45.5'ini geliştirmeye çalışırız,yapacak bişey yok :)

    YanıtlaSil
  7. Sayılmaması kötü olmuş Ozan, başka bir turumda busstop çıkışına kadar süremi 0.5 iyileştirmiştim ama senin bana en çok yardım ettiğin nokta busspot sonrasıydı, önümde kimse olmayınca o süre eridi gitti :/ yardımın için sağolasın, yardımla 1.45.000 çok rahat atılır çalışınca

    YanıtlaSil
  8. Helal beyler,
    Kvalifiye suremizden bahsetmeyi tamamen unuttum. Su an Bekir/Ozan co-opundan cikan sonuc 1.45.559, bu muazzam bir zaman! Toplamda 174 yaris zamanindan siralamamiz 71'ci eger 1.45.00'lara dusurebilirsek otomatikman 30 civari sira uste cikiyoruz.

    Fakat bu 24 saatlik bir yaris, 1'ci gelmek icin her ne kadar ilk siradan baslamamiza gerek olmasada, kazasiz bir start almak icin iyi bir yerde baslamamiz cok önemli. Yani ya ilk 6 veya sonlar...ortalarda baslatirsa Caner'e fatiha okumaktan baska caremiz kalmiyor...ha, ortalardan start alip birde ustune sag saglim kurtulursa zaten ilk yaris stintinden hemen sonra cikip bir milli piyango alsin derim ;)

    YanıtlaSil
  9. 1.45.000 bence şart abi, çok ileri atar bizi. Ve hafif şansla atılmaz şey değil. Ben bu akşam ziyaretteyim o yüzden rüzgarı yakalayabilen diğer arkadaşlar o süreyi atabilir. Sabah yine denerim vaktim olursa. Bir de çok alyan ilgi göstermiş, umarım ilk odaya düşebiliriz.

    YanıtlaSil
  10. Bekir,
    Yarina kadar deneriz. Daytona24 denemeye nazaran katilim cok daha yuksek olacak ama yinede en ust odaya dusme sansimiz buyuk cunku deneme Daytona24'te en azindan bizim odada 28 GT3 takim vardi...eminim ayni sekilde GT ve HPD ayirimi olacak, 28'den birine gireriz diye dusunuyorum.

    Olurda giremezsek, can sagligi...o zamanda girdigimiz odayi hukmederiz olur biter ;)

    YanıtlaSil
  11. Zandvoort'ta kaybettiğim 21 iratingi Donington'da geri aldım,3301 olan ortalamaya azıcıkta olsa bir katkım oldu :D

    YanıtlaSil
  12. Beyler,
    Yarin TR saatiyle en gec 14:30'da bulusuyoruz. Bu aksam herkez gelemediginden bulusmamizi skype uzeri yapiyoruz fakat sagolsun Mehmet Ali'nin ilk adimiyla ve dun aksam Caner'in yardimlariylaTeamspeak'e gecmis bulunuyoruz.

    Yarin skype uzeri görustugumuzde diger takim arkadaslarimizada teamspeak konusunda yardimci olacaz.


    Kvalifiye zamanimizi Caner hic ruzgarsiz 398'e dusurdu...eminim saglam bir ruzgarla 44'lerin basini göruruz. Yarina görusmek uzere,


    Not: Ellerine saglik Ozan, SOF'imizi yukseltmissin, Bravo ;)

    YanıtlaSil
  13. .299 oldu sıralama,rüzgar şart :D

    YanıtlaSil
  14. .120 ama hatalı bir turdu, rüzgar almak adına 13:30 da birini bekliyorum artık sıralamaya :)

    YanıtlaSil
  15. Vay be çok iyi zamanmış Caner, helal!

    YanıtlaSil
  16. Sormak istediğim önemli bir soru var: Diskalifiye olunan hata sınırı be bu yarışta, var mı öyle bir sınır?

    YanıtlaSil
  17. Hepinize yarışta başarılar :)

    Ben 4 subatta askere gidiyorum, dönüşte ilk is kokpit kurup yardirmak :D kendinize iyi bakin, iyi gazlamalar :)

    YanıtlaSil
  18. Hepinize yarışta başarılar :)

    Ben 4 subatta askere gidiyorum, dönüşte ilk is kokpit kurup yardirmak :D kendinize iyi bakin, iyi gazlamalar :)

    YanıtlaSil
  19. Kardeşim hayırlı teskereler . Bol bol spor yaparsın . Bomba gibi gelirsin .

    YanıtlaSil