19 Ocak 2015 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2015-01-19

EY TTM,
Bu haftasonu takimimiz bayag bir yogundu. 2 ayri finishe bile ulasmamiz buyuk basari sayilan serilere katildik.

  • Roar B4 The 24 (24'den önceki Kukreyis) serisi yarisimiza 5 arkadas katildik. Ben, Emir, Eren, Caner ve Ozan. 
  • GES'de Bekir ve Fevzi.

GES'de Bekir ve Fevzi uzun yaristan sonra toplamda 9'culugu kaptilar, helal beyler. Sonuc sayfasini sonradan paylasirsaniz daha ince detaylara girebilirim. Yanilmiyorsam 34 takim yaristi, ilk 10'a girmek cok buyuk bir basari bu durumda. Git gide devamli daha önlerde bitiriyorsunuz, Bravo!


Spa24 saatlik yarisimizda yaptigimiz hatalardan ögrendigimi mumkun oldugunca diger arkadaslarimla paylasmak istedim, sagolsunlar dinlediler sonrada tum hafta boyunca aklimiza geldikce hepimizin yardimci bilgileri yaris icinde ve disinda birbirlerimizle paylasildi.

Ikinci kademe bol bol antreman ve paylastigimiz yararli bilgileri uygulamakti. Her ne kadar antremanlarda saglam ve dikkatli gitmeye calissanda yaris gibisi olmuyor arkadas.
Yaris basladigi an insanin icini ayri bir korku sariyor ve o an o korkuyu icine alip-muazzam bir guce geri cevirerek tum vucut ve benligine benzin olarak geri veriyorsun.

Daytona24'te benim gördugum kadariyla sadece tek bir hataya magruz kaldik, bu hata bize takriben 45 saniyeye mal oldu ve hicbir takim uyemizin yapmadigi bir hataydi yani elimizde olmayan nedenlerden kaynaklanmisti.
Sabah yarislarindaki degisimde Ozan'in Logitech'i FFB kaybedince, sagolsun Caner hicbirsey demeden Profesyonelce bir kararla o kadar yorgunlugun ustune bir 3'cu stinti atti, o arada Ozan Logitech'ini duzeltti ve Caner'in stint sonunda arabayi devir alip flamayi finishe dogru devam ettirdi. Bircok yariscilar icin böyle durumlar BUYUK PROBLEMLER olusturur, ne bok yiyeceklerini bilemezler, apisip kalirlar...sizler ise hicbirsey olmamis gibi sorunu  aksaklik olmadan kendi aranizda halledip yolunuza devam ettiniz, Bravo beyler!

Iste budur, strese kapilmamak, morali bozmamak...bir takimin ilerlemesi icin sorunu en cabuk sekilde cözmek, geriye degil, ileriye bakmak.

Daytona24'deki takimimiz 5 yariscidan olustu ve bircogumuz uzun stint yarislari atmamis, uzun deneyimimiz olmamistir. Bu halde arabamizi bastan sona hicbir hata - tamir gereksimi olmadan getirmemiz basli basina bir basari.

Toplam 781 turda 20 hata yapmisiz, dikkatinizi cekerim 781 tur atipta yani yarisi startdan finishe getiripte daha az hata yapan takim yok koca listede, hepimize Bravo. Simdi gelelim silahsörlerimize...  ;)

  • Ummayan tas bas yarar diyen kardesimiz Bastan sona saglam zamanlarla profesyonel yariscidan farksiz surusuyle takim arabamizi aldigi gibi teslim etmistir. Eren, 4 stintlik yarisinda sadece 2 hata yapmistir, zaten bu yuzden sonuclarda 90'ci sirada yerini almissin, tebrikler LINK   ;)

  • Emir kardesim ise 4 saatlik stintini gercek hayatindaki gibi bastan - sona buyuk bir ustalikla bitirmistir ve aramizda yaris aninda en buyuk maceralari yasayan takim arkadasimizdir. O kadar gaspetlige ragmen usta manövrelerle kurtulmasi cok zor olan kazalardan kurtuldun ya senin sirtin yere gelmez artik, Bravo!

  • Caner, biz diger ölumluler gibi yaris öncesi cok antreman yapmadi...My Name Is Caner, I know This Shit diyerek daldi 24 saatlik Daytonaya ve muazzam bir sogukkanlilikla yarislarindaki stint turlari birbirini kovaladi. Ihtiyac oldugunda aramizda en buyuk fedakarligi yapan takim arkadasimizdir, 2 stintin ustune hazir olmadan 3'cuye gözu kapali dalmak her yigidin yiyecegi nane degildir!

  • Ozan, hafta basindan beri saglam antremanlarini usanmadan tekrar - tekrar yapan ve Daytona'ya aramizda en hazirlikli olan takim arkadasimiz. Her ne kadar ilk stintlerindeki zamanlar cok hizli olsada, adama 50$'lik ödulden bahsedince neredeyse HPD'leri sollayacak hizlara ulasti...Lan bilseydim bastan derdim 50$'lik ödulu    ;)



Takimimizdan Selcuk ve Mertcan'ada tesekkuru borc biliriz. Sagolsunlar skype'da bizleri 1 dakika bile yalniz birakmadilar, bizlere devamli destek ciktilar, moral verdiler, eglencemize - eglence kattilar. Sizlersiz yarisimiz bu kadar rahat ve eglenceli gecemezdi beyler, tekrar tesekkurler ve bundan sonraki yarislarda sizleride yollarda görmek istiyoruz   :)


Daytona24'den birkac guzel animiz...

-Ozan yaris icinde, "Abi, galiba deprem oldu"
+Cevap: Ev yerinde duruyorsa yarisa devam

Sabahin 4 civari Emir'i yaris icinde yalniz birakmak istemedigim icin Caner'i beraber beklemedeyiz. Az sonra Caner gelir...Emir'e oyun icinden ben kactim diyorum ve direksyon basinda headset basimda sizmisim...sagolsun Caner skype uzeri "abi ordamisin" diye yazinca... Pling sesinden uyandim...burdayim ama kaciyorum dedim. Caner olmasa sabahi direksyon basinda gecirecektim  :)

Aksam saatlerinde skype uzeri muhabbetler bizim takim 1'cilige yukselince bir hayli costu tabi ama yaris saati yaklastigi halde Eren piyasada yok. Sagolsun Mert'in detektifligi sayesinde Ereni 2 dakikada bulduk....muhabbetler hemen Mert'e adam basi ona 10$ verecegimize gecti...beraber gulustuk-eglendik, superdi.


Stream eden Team Pass Left'lede Twitch stream yerlerinden guzel arkadasliklar kurduk, bu arada onlarada buyuk bravo ve 1'ciliklerine tebrikler, hakkiyla kazandilar. Bu arada Emir sagolsun stream eden Justin'e Turkceyide ögretti...o kadar muhabbetden sonra su an dusunuyorumda adama iyi kelimeyi sahaddet getirtip musluman yapmadik ustune, he he


Yazilacak o kadar cok guzel anilar varki,...en nihayet yanimizda olan ve yarisan tum arkadaslarima tesekkurler, sayenizde cok guzel eglendim. Hedefimiz 31 aralikta 1'ci sirayi kapmak.


Bu arada ortalama zamanlarimizi ust odaylada karsilastirdim ve orada bile 3'cu sirada 196 Sampiyonluk puani alarak yerimizi alirmisiz,...Ain't that something   ;)


Dun aksam Daytona24'den sonra fitnes antremanimi yaptim ve 24 saatlik yarisa yatirimin etkisiyle kafayi 7'de yastiga bir vurdum sabah 8'de kalktim....11 saat uyku "Oh yeah baby" diyorum. Hayat ne kadar guzel beyler   ;)


Not: Team Pass Left'den Justin ile görustum, onlarda takim olarak hepimizi tebrik ediyor ve gerisini direk kopyaliyorum.
Finishing right there with us after so long shows you guys obviously worked very hard on the effort and you have a very solid team. See you next time!



AccuForce akar gibi gibi LINK....incelemesi, paylasim icin tesekkurler Husnu.


Ve son olarak guzel bir paylasim,...Anca beraber Kanca beraber!




- Ne Mutlu Turkum Diyene -

6 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi, tekrar tebrikler. 31inde yapılacak esas yarış için Fevzi ile ikimiz de yarışa katılabiliriz, o gün yapılması planlanan masters of endurance yarışı ayın 7sine alındı. Siz yine aynı takım ile mi gireceksiniz, plan nedir?

    YanıtlaSil
  2. Tebrikler beyler, yaris aralarinda gururla izledim sizleri

    YanıtlaSil
  3. Beyler hepinizi tebrik ediyorum. Günden güne daha iyi sonuçlar alacağımıza eminim. Bence resmi yarışa 2 takımla katılmak lazım.

    YanıtlaSil
  4. Hepinizi tebrik ediyorum. Daha yarışlara çok çok uzağım, ama bir gün sizlerle birlikte pistte yer almak için antremanlarıma devam ediyorum :) iracing in karmaşık yapısına alışmak biraz zaman alacak gibi benim için, ama olsun yılmadan devam edicem çünkü o direksiyonun başına geçtiğim zaman gerçekten 'bundan önce ben sadece oyun oynuyormuşum, ama şu an da gerçekten yarışıyorum' diyorum kendi kendime :)

    YanıtlaSil
  5. Eyvallah arkadaslar,

    Bekir,
    Daytona24'ten daha yeni ciktik, herhangi bir plan/program yok, yorgunlugun acisini cikartmaya calisiyoruz simdilik ;)

    Mehmet-Ali,
    31 ocaga senide bekliyoruz.

    Husnu,
    31 ocaga en az 2 takim olarak katilacagimizi dusunuyorum, sen simdiden patronla konus ve 31 ocaga hazirla kendini ;)

    Samet,
    Skypedan bir göruselim sonrada Daytona24'te takim olarak yarismak icin hazirliklara baslariz yavas yavas ;)

    YanıtlaSil
  6. tekrar tekrar tebrikler abi...çok başarılıydınız gerçekten, bu iş nasıl yapılır harbiden gösterdiniz...bekir ve fevzi sizlere de tebrikler, çok iyi bir takım oldunuz harbiden..

    YanıtlaSil