12 Ocak 2015 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2015-01-13

EY TTM,
2015'in 5'ci haftasina girdik, zaman cok cabuk geciyor...3 vakte kalmaz Nordschleifede gazliyor olacaz, he he


Bu haftasonu Roar 24 Daytona test olarak ön yarisi yapilacak, bizim takimdan katilacak olanlar su an icin Ben, Husnu, Caner, Ozan, Emir ve yedekte Eren...baska katilmak isteyenler varsa buradan veya skype uzeri haber versinler.

Bu, test oldugundan iRatinginizin pek bir önemi yok fakat en nihayet resmi bir iRacing yarisi olarak geciyor yani "De La Split" toplam takimin iRating ortalamasina göre yapilir. 31 ocaga kadar iRatingleri dusuk olan arkadaslarima tavsiyem mumkun oldugunca iRatinglerinizi yukseltmeye calisin...ona göre 31 ocaktaki 24 saatlik Daytonada Big Kahona odasinda yerimizi alalim.

Bu test yarisi oldugundan daha evvel uzun yarislar yapmamis olanlar icin cok iyi bir ön antremani olur. Katilim icin en az 1 saat surmeniz sart yani illede 6-8 saat surmek degil. Yarisacagimiz arac Spada kullandigimiz BMW olacak, yaris ayarimizi skype uzeri paylasirim ama bu ayarda ufak-tefek degisiklikler yapabiliriz aklinizda bulunsun. Bu yarista daha evvel yazdigim gibi sampiyona puani kazanilmiyor fakat iR/SR aktif olacak.
 
Tek takim olarak en fazla 6 yarisci olabiliyoruz...Eger katilim dahada yuksek olursa 2 gerekirse 3 ayri takim olarakta katilabiliriz.

Bu haftaki test yarisinin avantaji kendimizi 31 araliktaki gercek 24 saatlik Daytona yarisina hazirlamamizdir. Su an test yarisi icin bildiklerimiz.

  1. Yaris odalari 43 takimdan olusacak
  2. Yarista hata marji olmayacak. Bu cok iyi cunku Spa'da hatalarin anasini bellemistik, he he


Eger daha evvel bir celsede tek basiniza 2-3 saatlik yarislar yaptiysaniz 24 saatlik yarislardan pek farki olmadigini görursunuz, önemli olan yaris boyunca sogukkanli olmaniz, pit giris-cikis ve degisimlerin mumkun oldugunca hizli yapilmasi sonrada tekrar yaris saatiniz gelene kadar dinlenmektir. Yaris öncesi bulusup, hep beraber yaris icin önemli buldugumuz noktalari gözden geciririz sonrada ver elini Daytona   ;)

Yaris saatlerimizin planini yapmam icin katilacaksaniz eger bu yarisa, bana bir an evvel katiliminiz icin haber vermeniz iyi olur, ona göre yaris saatlerimizi ayarlayacam.

- Antreman ve kvalifiye atmak icin Roar Before 24 serverleri acildi, hepimize simdiden bol sanslar -


Kisaca Skippy serisinede deginmek istiyorum. Yarislarin cogu kafayi yedirten cinsten oluyor...sabah yarismissin, aksam yarismissin pek fark etmiyor. Gecenlerde son turda 1300'luk adama gecildim ve helal olsun adama, muazzam kapisma sundu. iRatingini cok seviyorsan Skippy'den uzak duracan, bunu anladim ama bastan sona tampon tampona yarislar yasamak istiyorsan Skippy fazlasini sunuyor.

Skippy'nin diger ustu acik araclara nazaran avantaji, iRacingdeki en yuksek katilimi olan seri olmasi harici, herkezin biraz antremanla en babayigit adama bile kafa tutabilecek hiza gelmesidir. 1'cilik savaslari...Skippyde ayni anda satranc oynadiginizi dusunun, saglam ve hizli bir surus sergileme harici, strateji-strateji-strateji her yönden strateji son noktayi koyar.


Simdi fasulyenin faydalarina gecelim...

- Team Turkiye MotorSport 2015 Sezon 1 Hafta 5 Yaris Serilerimiz -

  • Skip Barber Serisi - New Hampshire Motor Speedway Road Course w South Oval 21 tur
  • Grand Prix Legends - Suzuka GP 27 tur
  • Star Mazda Championship - Donington Park GP 18 tur
  • iRacing GT3 Challenge Serisi - Zandvoort GP 30dk
  • iRacing World Sports Car Serisi - Philip Island 70dk

  • IndyCar Oval (F) - Michigan International Speedway 42 tur
  • Nascar iRacing Klas C Serisi (F) - Charlotte Motor Speedway 35 tur
  • Nascar iRacing Klas B Serisi (F) - AyWa Speedway 50 tur


Yeni haftamizda hepinize bol sanslar,

**************************************************************************************************************


 - 2015 Sezon 1 Team Turkiye MotorSport Yaris Serilerimiz -

Grand Prix Serisi toplam 121 yariscidan...

  • Berke, 239 Sampiyonluk puaniyla 24'cu


Skip Barber Serisi toplam 2844 yariscidan
  • TK, 370 Sampiyonluk puaniyla 117'ci
  • Bayram, 233 Sampiyonluk puaniyla 337'ci

GT3 Challenge Serisi toplam 2445 yariscidan...
  • Ozan, 442 Sampiyonluk puaniyla 86'ci
  • Caner, 372 Sampiyonluk puaniyla 143'cu 
  • Eren, 300 Sampiyonluk puaniyla 250'ci
  • Selcuk, 212 Sampiyonluk puaniyla 492'ci
  • Emir, 138 Sampiyonluk puaniyla 912'ci

 World Sports Car Serisi toplam 707 yariscidan
  • Bekir, 313 Sampiyonluk puaniyla 73'cu
  • Volkan, 115 Sampiyonluk puaniyla 288'ci


FormulaMazda Serisi toplam 2012 yariscidan...
  • Mehmet Ali, 204 Sampiyonluk puaniyla 362'ci




- 2015 Sezon 1 Team Turkiye MotorSport TT Serilerimiz -

Skip Barber Serisi toplam 511 yariscidan

  • TK, 279 TT puaniyla 17'ci
  • Bayram, 77 TT puaniyla 140'ci 


GT3 Challenge Serisi toplam 391 yariscidan...

  • Emir, 116 Sampiyonluk puaniyla 54'cu
  • Selcuk, 110 TT puaniyla 57'ci
  • Eren, 87 TT puaniyla 98'ci

**************************************************************************************************************
Yeni yila girdik, hayatiniz nasil geciyor? Burasi bembeyaz ve -10 ile -20 derece arasi geziniyor, bundan iyisi can sagligi   ;)

Emir arkadasimiz buyuk bir hizla ilerlemeler kaydediyor...eveli gun 600 iRatinglerdeydi, dun 1500+ oldu, bu hizla bugun kesin 5000+ olur diyorum   ;)

Bu hafta Mehmet-Ali arkadasimizla skype uzeri tanisma imkani bulduk, ona buradanda Team Turkiye MotorSport'a  hosgeldin diyorum ve sagolsun Takimimiz icin Teamspeak serveri acmis, kullanmak isteyenler icin bilgilerimiz...

Artik Teamspeak 3 serverimiz var.
Adres: 62.104.20.69:10150 
Password: draft

Tesekkurler Mehmet-Ali, emegine saglik kardesim.



Ve son olarak guzel bir video paylasimi, bu hafta tavsiye edebilecegim guzel bir filmin traileri...aksiyon, komedi ariyorsaniz bunu kacirmayin   :)




- Ne Mutlu Turkum Diyene -

47 yorum:

  1. Eyvallah Husnu,
    Bu arada iRcing Steam acildi, 6 aylik uyelik ve temel arac/pistlerin fiyati 37€.

    YanıtlaSil
  2. tam Steam şeyini yazmaya gelmistim,1 yillik kampanyayı kaciranlar için en azindan ilk alim uygun.Ilk sefer 59 TL, sonraki her 6 ayda bir 79 TL.Keşke Steam için ücretsiz içeriği arttirsalarmis.GT3, Nascar gibi serilerden 1 arac ve 1 oval 1 yol pisti konulabilirdi...

    http://store.steampowered.com/app/266410

    Steam üzerinden ödeme yapanlar 5$ iRacing kredisi kazanacak

    YanıtlaSil
  3. bilgiler için teşekkürler abi..aslında müsait olsaydım bu hafta sonu Daytona 24h'a katılabilirdim de...ama olur da katılma gibi durumum olacak olursa ne zamana kadar haber vereyim abi? bu arada ilk etapta ben yokum diye plan yapın..sonrasında yer kalmazsa da yapacak birşey yok tabii ki :)

    YanıtlaSil
  4. Paylasim icin tesekkurler Ozan,

    Emre,
    Yedektesin kardesim, ne zaman katilip-katilamayacagini bilirsen bana haber ver :)

    YanıtlaSil
  5. Eyvallah Selcuk,
    Senin direksyondan halen haber yokmu? 31 ocaga yetisirmi?

    YanıtlaSil
  6. Yaris bu cumartesi gunduz TR saatiyle 15:00'da baslayacak. Aksama skype uzeri yarismak istediginiz sureler ve saatlerinizi konusalim. Ayriyetten yaris ayarimizida belirleyelim sonrada antremanlara kaliyor isler ;)

    YanıtlaSil
  7. Abi ben Perşembe ve Cuma günü Almanya ya gidiyorum . Fuar var. Olmazsa yedekteki arkadaşlardan biri dahil olsun.

    YanıtlaSil
  8. Tamamdir Husnu,
    Sana iyi yolculuklar kardesim, erken haber verdigin icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  9. Bizim GES yarışı olduğu için katılamıyorum bu hafta. Ay sonu yapılacak olan esas yarış günü de masters of endurance var, tarihi değiştirme ihtimalleri var, duruma göre haber ederim ;)

    YanıtlaSil
  10. Abi bakiyorumda tempoyu bayagi arttirdiniz :D İkinci 24 saatlik yarisada katildiginiza gore muazzam zevkli birşey olduğunu varsayiyorum :D

    YanıtlaSil
  11. Sizlerede kolay gelsin Bekir,
    MoE'in yarisi, resmi iRacing Daytona yarisiyla cakismasi iyi olmaz MoE icin ama biz yariscilara seceneklerin acik olmasi her daim guzeldir.

    Enis,
    Bu 24 saatlik yarislar takim icindeki birlik ve beraberligi birkac kademe öne cikartiyor...dun Emir, Ozan ve Eren'le 2 ayri takim uzeri ayni odada saatlerce antremnalarimizdan aldigimiz zevk anlatilamaz derecede buyuktu. Hem birbirimize yardici oluyoruz, hemde birbirimizi daha hizli-daha garantili surmeye zorluyoruz.

    Bu arada dun yaris ayarimizi birkac degisiklik sonunda belirledik, hem orta derecenin ustunde hizliyiz - hemde bu zamanlarimizi rahat bir sekilde kastirmadan atiyoruz. Degis-tokus seanslarimiz gözu kapali ve hizli bir sekilde yuruyor artik. Crew-Chieflik destegini ful kullanmamizda takim arkadasimiza buyuk yarari oluyor. Yaris saati listemiz dun kabataslak bir sekilde hazirdi, bugun kesin sonuc tam belirlenecek, yarisacak takim arkadaslarimiza hem sjype uzeri - hemde iRacing uzeri paylasacam listemizi.
    Tur basina ortalama 3.7l gidiyor, bu aksam bununda hesabini versus atilan tur sayisi versus zamana göre cross karsilastirmasini yapariz.
    Bu aksam antremanimizi bir kademe daha yukseltip adam basi ful depoyla minimal hatasiz ve ayni anda lastik asinmasina dikkat ederek dahada az hatayla yarismak olacak.

    Aksama görusuruz beyler,

    YanıtlaSil
  12. Herkese iyi günler..
    Oyun hayatımda her zaman ayrı bir yeri olan araba yarışı tutkum, nihayetinde 1buçuk sene öncesinde direksiyon seti (DFGT) alarak bir level atlamış durumdaydı. Sonrasında tabi yetmeyince, G27 ile devam etti. Son bir kaç ay içerisinde ise 3 monitörle artık daha keyif alınabilir hale geldi :)
    Oyun olarak ise NFS Shift ve Grid serisini oynarken aslında onlardan çok çok daha gerçekçi olan simulasyon oyunlar olduğunu öğrendim. Sim oyunlardaki ilk deneyimim Assetto Corsa oldu diyebilirim. iracing i biliyordum ancak hiç denememiştim. 2 hafta önce 3 aylık deneme sürümünü aldım ve o günden sonra başka hiçbir oyuna bakmadım bile. Bu kadar gerçekçi olabileceğini hayal bile edememiştim. Evet AC ninde çok güzel fizikleri var ancak iracing bambaşka. Ayrıca online yarışları ve şampiyonaları izledikçe bunları paylaşabileceğim kişilerin TR de var olup olmadığını çok merak ettim ve sizleri gördüm, çok sevindim:)
    Ancak gerek ingilizce yetersizliğinden gerekse acemilikten diyelim, biraz karışık geldi iracing.com. henüz test aşamasındayım ve oyun hakimiyetini tam olarak kazandığımda ya da en azından gerekli düzeye geldiğimde yarışlara katılmak istiyorum. Bu konuda bana izlemem gereken yolu gösterebilir misiniz? Yakın zamanda sizlerin arasında olmayı çok isterim. Sizlerin yapmış olduğunu yarışları izlemeyi de çok isterim. Böyle bi imkanım var mı? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..
    Herkese iyi yarışlar :)

    YanıtlaSil
  13. Samet,
    Hosgeldin arkadasim, sana iRacing uzeri bir mesaj yazdim.

    Selcuk,
    Iyi edersin, umarim tum hersey önumuzdeki 2 hafta icinde cözulurde 24 saatlik Daytonaya dalariz...o olmadi Sebringe hazirlariz kendimizi ;)

    YanıtlaSil
  14. Samet öncelikle hoşgeldin aramıza...

    Elegan abi, ben bu haftaki Daytona 24h da ne yazık ki olamıcam dün dediğim nedenlerden ötürü. Sebring 12h'da inşallah yerimi alıcam ama. Bu arada eğer 5 kişiyseniz, sadece antrenmanlarda driver swap, crew vs gibi durumları 6. olup 3 araçla test edebilmeniz için antrenmanlarınıza katılıp destek verebilirim oluyorsa...

    YanıtlaSil
  15. Bir an evvel haber verdigin icin tesekkurler Emre ve tekrar gecmis olsun. Antremanlarimiza katilabilirsen bize bayag yardimci olmus olursun, aksama skypeda görusuruz :)

    YanıtlaSil
  16. selçuk g27 yi vereyim sana pedallara karşılık :)

    YanıtlaSil
  17. Teşekkür ederim abi çok sağolasın...tamam akşam gelirim skype'a ve tabii ki elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım, 3 akşam ve düşünüyorsanız cumartesi sabahı falan var sonuçta ve mümkün olduğunca destek olurum abi :)

    YanıtlaSil
  18. bende antreman ve yarışlara katılmak isterdim ama malüm düğün dernek olayları artık balayıdan geldikten sonra dalıcam aranıza :)) selçuk pedallara karşı g27 uyarsa sana ses et bana :)

    YanıtlaSil
  19. nakit olarak ne istiosun bide selçuk onu da bi de bakayım :D

    YanıtlaSil
  20. Eyvallah Emre, misler gibi olur, sagolasin.

    Volkancim,
    Insan hergun evlenebilir ama 24 saatlik yarislar herzaman olmaz...evliligi - dugunu filan erteleme imkanin yokmuydu diyecemde...hastanelik olmandan korkuyorum ;)

    YanıtlaSil
  21. Ha bu arada saat 8:30-9 gibi gelirim 1.5 saat falan kalırım..uyar mi abi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeter tabii Emre, sagolasin...bende o saatlerde damlarim ;)

      Sil
  22. Bu aksamki sohbet ve antremanlar icin tesekkurler arkadaslar, hata marjlarimizi muazzam bir sekilde dusurmeyle beraber ortalama tur zamanlarimizida dusurmeyi basardik.

    Yarina görusmek uzere, iyi geceler,

    YanıtlaSil
  23. Her ikinizede hayirli olsun. Volkan ise iyi gunlerde, bol 1'cilikli gunler dilegimle, sanada simdiden T500 iyi gunlerde olsun, yakin zaman alirsin ve tekrar iRacingin yollarinda göruruz seni ;)

    YanıtlaSil
  24. Gunaydin beyler,
    Dun aksam 1 depoluk antreman yaptim, sonuc...

    0 hata ile ful deponun bitimine kadar 56 dakika tuttu - 30 tur ve tur basina ortalama yakit gideri 3.7l , ortalama zaman 1.49.4xx, bu zamana trafikte dahildi. En önemli hedef arabanin hicbir sekilde hasar almamasi ve GT3 ortalama zaman sonuclarina baktigimda toplamda 10'da sirami aldim.

    Aksama antremanlara devam ;)

    YanıtlaSil
  25. Abi yarınki yarışta hepinize başarılar diliyorum ;) bildiğiniz gibi yarın akşam bizim de GES yarışımız var Fevzi ile. O yarışta kullanacağımız takım sabit ve kurallar gereği değiştiremiyoruz. O nedenle sizlerden ricam yarın gireceğiniz yarışta 10252 ID numaralı Team Turkiye MotorSport takımı ile yarışa girmemeniz. Aksi takdirde biz o araçla kendi yarışımıza giremeyebiliriz, bu durumla karşılaşmayalım ;)

    YanıtlaSil
  26. Bekir,
    Sorun degil, bizler 17282 ID ile giris yapiyoruz.

    YanıtlaSil
  27. T500RS i nerden kaça aldınız. bende artık g27den terfi etmek istiyorum ama, yurtdışından getirtmek kargosu vergisi derken baya pahalıya geliyor. amazonda 587 dolar ama türkiyeye getirtmek 2000 lirayı aşıyor. Aslında gönlüm fanatec club sport v2 de ama, tüm set 1500 doları buluyor. tabi bide onun kargo ve vergisi var daha :/

    YanıtlaSil
  28. demin full depoyu bitirene kadar pistte kaldım,ilk kez bu kadar uzun bir hatasız stint atmış oldum hayatımda :D 0 hata ile 29 zaman turu

    araç ilk turlar gayet hoş güzel 7.-8. turdan sonra ilk değişiklik geliyor.11-12 tur sonra aracın düzlük hızı arttığından en az 20-30 salise kazanıyorsunuz son sektörde,20.turlarda şikan iyice dar gelmeye başlıyor.Oda bitince sonucu koyarım görürsünüz turlarımı.46.3-47.9 arasında,ilk amaç hatasız gitmek ikincisi ise 48'e çıkmamaktı.Antremanda başardık yarışta da başarırız inşallah :)

    Sıralama attım ama pek iyi değildi,46.018,hava GT3'tekine göre değişik,44.3 atmış en iyi olan.Akşama biri Caner'e,bana veya ikimizde varsak ikimize rüzgar verirse güzel olur :)

    Benzin 29 turu çok rahat karşılıyor,30 sıkıntılı,son düzlüğe çıkamadan bitebilir,fuel map kurcalarsanız 20 sn kadar yavaş bir turla da girebilirsiniz ama gerek yok heyecana,yarışta 29 turu geçmemeye çalışalım

    YanıtlaSil
  29. Helal Ozan,
    Sonuc sayfasi 30 tur olarak gösteriyor attigin turlari, sifir hata ful depo ve de bayag hizli zamanlar atmana tekrar bravo.
    Kvalifiyede atmissin, tesekkurler, bundan iyisi can sagligi :)

    Sonuc sayfasi icin...
    http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=12792757&custid=136896


    Birazdan antremanda görusuruz ;)

    YanıtlaSil
  30. Eyvallah Selcuk,
    Bugun TR saatiyle 14:00'da skypeda bulusuyoruz beyler.

    YanıtlaSil
  31. Hadi bakalım beyler hem GES te hemde Daytona da güzel sonuçlar bekliyoruz. Bende yarışlarınızı izlemeye çalışacağım.

    YanıtlaSil
  32. Başarılar arkadaşlar, şansınız bol olsun, çok uzun yarış, acele etmeyin dikkati elden bırakmayın ;)

    YanıtlaSil
  33. Eyvallah beyler,

    Bekir,
    Sizlerede bol sanslar, bana sonra özelden yaris sonuclarinizi at, ona göre blogda paylasimi yapacam :)

    YanıtlaSil
  34. Tamamdır abi sağolasın ;)

    YanıtlaSil
  35. Accuforce incelemeleri gelir. Bozul lan T500 :) Ne biçim cihazsın sen yaw. Acaba satılığa falan mı çıkarsam ne yapsam :)

    http://www.mockracer.com/2015/01/simxperience-accuforce-review.html

    YanıtlaSil
  36. İyi güldürdğn beni yaw Hüsnü :D valla ne yalan söyliyim helal olsun t500'e, iyi dayandı iki buçuk senedir tepe tepe kullanıyoruz, demin düşünüyordum da bozulursa accuforce akar, maksimum 5000 kaymeye gelir buraya. Pedal bozulursa da Nils akar ;)

    YanıtlaSil
  37. Bekir , bakalım bu dayanıklılık yarışlarına bu setler ne kadar dayanacak. Valla ben T500 ün yine sıkıntısız çalışacağını düşünüyorum. Bizim yiğenleri çağırmanın vakti geldi :) Başka türlü bu alet mezara gidecek ya da müşteri bulmak lazım

    YanıtlaSil
  38. Canli yayinimiz...su an 28 GT3 takimindan 3'cu siradayiz.
    http://www.twitch.tv/rufrider

    YanıtlaSil
  39. GT3 sınıfı 1.liğine çıktık,Caner güzel bir stint atıyor

    http://i.hizliresim.com/dWvpYQ.jpg

    YanıtlaSil
  40. Helal beyler . Kazasız belasız birincilik sizin inşallah

    YanıtlaSil
  41. 24 Saatlik Daytona yarisimiz bitti, katilan tum arkadaslarima tesekkurler. Muazzam bir is cikarttik...eglencemiz, morallerimiz devamli ust duzeyde, yardimlasma en ust duzeyde ve sonuc 28 takim arasindan 2'ci bitirmemiz akillara zarar bir basariydi.
    Bunun haricinde Team Turkiye MotorSport olarak ciddiye alinmasi bir takim oldugumuzda dikkat cekti, ne mutlu bizlere böyle guzel bir performans sagladik.
    Hedef 31 ocakta 1'cilik ;)

    Arabamizla 24 saatte toplam 20 hatacik yaptik sadece, neredeyse hicbirinde zaman kaybi olmadan, Bravo. Daha fazla ayrintilar ve 24 saatlik yarisimizdan guzel anilar icin Blogumuzu tazeleyecem ;)


    Sonuclar icin...
    http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=12801086&custid=64920

    YanıtlaSil
  42. beyler tebrikler, çok temiz ve güzel bir yarış çıkarttınız...

    YanıtlaSil
  43. Abi gerçekten tebrik ederim , artik TTM olarak önemli kişilerin dikkatini çekmeyi ve onları korkutmayi basarmisinizdir sanirim ben gelene kadar hepiniz PRO/WC olucaksiniz galiba diye düşünmüyor değilim takimin zararlisi bendim herhalde bi gittim takim yardirmaya başladı :D

    YanıtlaSil
  44. Arkadaşlar hepinizi tebrik ederim, çok önemli bir başarı, darısı esas yarışa ;)

    YanıtlaSil
  45. Sagolun beyler,

    Emre,
    31 ocaktakine senide bekliyoruz ;)

    Enis,
    Hic olurmu guzel kardesim, asil sen olmadigin icin 1'ciligi kacirdik len, bilesin yani tum suc senindir. Artik iRacinge geri dönus vaktin gelmedimi ;)

    Bekir,
    Aynen öyle kardesim, hedef 1'cilik :)

    Selcuk,
    iRating olsaydi guzel bir bonus olurdu ama bu yaris o kadar eglenceli gectiki, önemli olan iRating degildi, asil 250$'i kacirdigimiza uzuluyorum. 31 ocaga senide bekliyoruz biliyorsun ;)

    YanıtlaSil