6 Ocak 2015 Salı

Team Turkiye MotorSport 2015-01-06

EY TTM,
Yeni yila girdik beyler, 2015 hepimiz icin yeni umutlar - yeni surprizler - yeni guzellikler sunacaktir.

Team Turkiye MotorSport olarak ilk 24 saatlik takim yarisimiza birkac gun kaldi. Kvalifiye bölumunu Bekir, Husnu ve Fevzi ustlendiler ve saglam adimlarla ilerliyorlar, tasarim bölumunu ben ve Bekir... son halinin resimlerini yakin zamanda paylasirim. Temel tasarimin mutahitligi Bekir'e ait, bu BMW tasarimimizi tum TTM'ye paylasacam, yeterki biraz zaman bulup soluklanayim, ilk isim o olacak  ;)

Malesef hersey gulluk gullistanlik degil....Selcugun Thrustmaster T300'u gumledi ve garanti kapsami icinde oldugundan geri gönderdi, umariz en yakin zamanda yenisi eline gecer, tekrar gecmis olsun.

Bunlara az para saymiyoruz ve malesef bozuluyorlar, en nihayet bu fiyattaki aletlerin bozulmamasi gerekir ama acikca söylemek gerekirse bu yeni jenerasyon BOK gibi. Benim cocukluk zamanimda hersey saglam malzemeden yapilirdi, simdi ise hersey en ucuz plastikten olacak ve suruyle satilacak. Malesef isini severek yapanlarin sayisida azaldi. Siz, siz olun eger elinizde imkaniniz varsa...ki aramizda ögrenciler var isimleri önemli degil mesela basharfleri Enis ve Fevziyle basliyorlar veya aramizda Fabrikatörler var onunda ismi möhim degil basharfleri Husnuyle baslar, denizde kum - sizde mangir beyler...almisken tam alin. Özellikle fabrikatör adama Bodnarin alti yakismaz görusundeyiz degilmi   :)

Blogumuzu is yerimizde aciyoruz, okuyoruz. Bu yuzden icimiz biraz acilsin dusuncesiyle bundan böyle fizik antreman resimlerimizi bötöful bayaniskolardan devam edecez,...herhalde buna itiraziniz olmaz. Asagida hemen guzel bir 6 baklavali paylasimi yapiyorum...Gents, feast your eyes    ;)


Bayanlarimizin antreman konusunda cok daha duyarli ve dikkatli olmalari gerekir dusuncesindeyim. Fazlaya kacmadan yani disiliklerini yitirmeden yukarida resmini paylastigim antremanli kizin vucudu gibi gayet uygun olur görusundeyim, ne dersiniz...


Simdi gelelim fasulyenin faydalarina...

- Team Turkiye MotorSport 2015 Sezon 1 Hafta 4 Yaris Serilerimiz -


  • Skip Barber Serisi - MoSport 16 tur
  • Grand Prix Legends - Oulton Park Circuit Int. w/no Chicanes 18 tur
  • Star Mazda Championship - Road Atlanta 22 tur
  • iRacing GT3 Challenge Serisi - Daytona International Speedway Road Course 30dk
  • iRacing World Sports Car Serisi - Mazda Raceway Laguna Seca 45dk

  • IndyCar Oval (F) - Chicagoland Speedway 50 tur
  • Nascar iRacing Klas C Serisi (F) - Bristol Motor Speedway 50 tur
  • Nascar iRacing Klas B Serisi (F) - Bristol Motor Speedway 55 tur


Yeni haftamizda hepinize bol sanslar,

**************************************************************************************************************

 - 2015 Sezon 1 Team Turkiye MotorSport Yaris Serilerimiz -


Grand Prix Serisi toplam 106 yariscidan...


  • Berke, 239 Sampiyonluk puaniyla 18'ci


Skip Barber Serisi toplam 2470 yariscidan
  • TK, 248 Sampiyonluk puaniyla 176'ci
  • Bayram, 233 Sampiyonluk puaniyla 195'ci

GT3 Challenge Serisi toplam 1928 yariscidan...

  • Ozan, 260 Sampiyonluk puaniyla 182'ci
  • Selcuk, 212 Sampiyonluk puaniyla 290'ci
  • Caner, 196 Sampiyonluk puaniyla 333'cu 
  • Eren, 190 Sampiyonluk puaniyla 354'cu

 World Sports Car Serisi toplam 643 yariscidan
  • Bekir, 313 Sampiyonluk puaniyla 42'ci
  • Volkan, 115 Sampiyonluk puaniyla 258'ci


FormulaMazda Serisi toplam 1806 yariscidan...
  • Mehmet Ali, 204 Sampiyonluk puaniyla 234'cu




- 2015 Sezon 1 Team Turkiye MotorSport TT Serilerimiz -

Skip Barber Serisi toplam 435 yariscidan

  • TK, 183 TT puaniyla 27'ci
  • Bayram, 77 TT puaniyla 122'ci 

GT3 Challenge Serisi toplam 304 yariscidan...
  • Selcuk, 110 TT puaniyla 44'cu
  • Eren, 87 TT puaniyla 70'ci

**************************************************************************************************************
AccuForce siparise acilmistir. Kagit uzeri hersey cok guzel gözukuyor fakat son Fanatec faciamdan sonra cok daha dikkatli alis-veris yapmaya kararliyim. Ilk batchlardan kesinlikle almam, olurda AccuForce alacak olursam. Artik cocuk oyuncagi almak istemiyorum, alipta 3-5 yil sonra bozulan bir alette almak istemiyorum, aldimmi beni mezara kadar göturecek ayni anda muazzam bir FFB yasatacak ve tabii ki egomuda tatmin edecek, ha birde canim istediginde Milkshakede yapacak dermisim, he he
Uzun lafin kisasi, yaris benim ruhumda var bu yuzden yatirimimi tam yapmak istiyorum.

Bakalim ilk satin alanlarin incelemelerine bir göz atalim, ne kadar kullanisli, ne kadar iyi, ne kadar saglam vs. vs.
Fiyat yönunden bir High-End direksyon seti olarak bence gayet iyi 1749$ + kargo. Daha fazla bilgi icin TIKLA

Ve son olarakta herzamanki gibi guzel bir paylasim,...



 - Ne Mutlu Turkum Diyene -

9 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi.

    Abi resimdeki baklavalar güzel de o göğüslerde yapmaya kalkarsanız sıkıntı olabilir :)

    Bu arada buradan tekrar söyleyeylim. Kağıt üzerinde fabrikatör olabilirim ama uygulamada çakma fabrikatör diyebiliriz :)

    Bodnar diyorsunuz , accuforce diyorsunuz adamı gaza getiriyorsunuz. Servo lu başka bir sistem paylaşayım . Biraz özelliklerini inceledim accu ile aynı speclerde . Ama aralarında çok fiyat farkı var. İnşallah accu kullanıcılardan iyi not alırda biz de rahat rahat karar veririz.

    EC Sim Pro SW

    http://ecsimhardware.com/?p=2947
    http://www.youtube.com/watch?v=mlob16woPJI

    YanıtlaSil
  2. Shaun Cole Accuforce direksiyonu incelemis. Cok olumlu seyler soyluyor ama Elegan abinin de dedigi gibi, dayanikli olup olmadigi zaman icinde ortaya cikar. http://youtu.be/iHvV1WWaH8E

    YanıtlaSil
  3. abi bilgiler için teşekkürler...oh be en sonunda gelebildim ya...yok yıl kapat yok yıl aç bu ne bea ne iracingle adam gibi ilgilenebildim ne başka işle...baklavalar da iyiymiş ya :)
    selçuk geçmiş olsun kardeşim ya bana mı öyle geliyor yoksa çok çabuk mu sorun çıkardı?
    abi "24heures du Spa"da başarılar diliyorum, kazasız belasız kopartın gelin :) sanırım biz sadece youtube'dan izleyebilicez di mi? bir de tam tarih ve saati ne zamandı abi? zamanım olursa izlemek istiyorum...

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah beyler,
    24 saatlik takim yarisi iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler...canli olarak youtubedan izleme imkanimiz olacak diye biliyorum ama ilk hedef su yarisa katilabilme kvalifiye zamanini atabilme, onu basardikmi gerisi corap sökugu gibi gelir. Bizler "Alyan" takimi degiliz fakat yarisi okumada, az hata yapmada ve de dayaniklilikta bayag iyi oldugumuzu biliyorum. Yarista 24 saat, kendimizi TTM olarak ilk 10'da rahat göruyorum...bir ihtimal ilk 3-5'e bile girebiliriz.

    Selcuk,
    Sagol aynen öyle santimlerle gectim...muazzam bir yaristi. Bu arada senin direksyon Emre'nin dedigi gibi cok cabuk bozulmus...aynen benim CSW gibi diyecemde yalan olur, benimki daha 15'ci gununde nallari dikmeye baslamisti :/

    Husnu,
    Kagit-magit kardesim, forsun yeter...mesela sen skype'a ciktiginda kimse Husnu geldi demiyor, Fabrikatör Mudurumuz geldi diye bahsediyoruz senden ;)


    Bayanlar icin konusuyorum...artik bircok bayanlar vucutlarina iyi bakmayi biliyorlar. Ust resimdeki gibi kabarik guzel formlu gögusler 2 sekilde elde edilir

    1.- Dogal olarak,...yani hem gen yönunden fakat sadece bu yeterli olmaz, ayni anda annesi vucuduna hem antreman - hemde besin yönunden gereken yatirimi yapmistir ve bu bilgileri, bu guzel yasam tarzini kizina aktarmayi basarmistir.

    Veya...

    2.- Ameliyatla...fakat bu secenek uzun vaadeli olmaz ve her birkac yil icinde tekrar - tekrar bicak altina yatmak sart olur.


    Bu devirde, bu zamanda cirkin, sisko, hantal, bakimsiz diye birsey yoktur, bunlar genelde blgisizlikten ve isteksizlikten meydana gelirler.


    Vucudunuzun sagligi ve formu icin en önemli ilk nokta ve basarmasi en zor olan dogru beslenmedir, haftanin 6 gunu antreman yapmak degil.



    Simdi gecelim De La High-End setlere,...
    Pro SW avrupada yapilan bir direksyon seti ve bildigimiz gibi avrupa genelde Amerikadan daha pahalidir. Eger AccuForce'u satin alacak olsak, kargo + gumruk dahil asagi yukari Pro SW ile ayni fiyata gelir, belki gecerde.



    Paylasim icin tesekkurler Berke,
    Shaun guzel bir ön inceleme yapmis ve önemli noktalarina deginmis.
    Benim anladigimdan nasil AccuForce bir Fanatec CSW versiyonu ne olursa olsun kiyaslama bile yapilamazsa, aynisi Bodnar ilede yapilamaz. Bodnar, tamamen katiksiz...hicbirseyden kisilmadan piyasadaki en iyi, en saglam, en muhtesem alettir, NOKTA.

    Bu, AccuForce veya Pro SW kötu anlamina gelmiyor tabii ki, bunlar halen High-End olarak gecer ve de sahsi görusumle cok uygun fiyatlara...özellikle Bodnar direksyonuyla karsilastirdigimizda.


    En ucuz High-End direksyon seti olarak neden AccuForce derseniz, Shaun'un videosunda defalarca bahsettigi paket olarak en genis, en iyisi olan derim. Bir defa Fanatec'in basit kullanim bölumunu öyle bir asmislarki, Fanatec Who dedirtir adama. Basitlikle kastim direksyondaki secenekleriniz mesela damping, yay, FFB vs. vs.

    Simdiye kadar Fanatec bu konuda liderdi ve cok sevdigim bir fonksiyondu...istedigim arabaya geceyim ve surus hissiyatini istedigim sekle 3-5 tusla getirebileyim. AccuForce, bunu bayag bir ilerletmis SimCommander programi sayesinde. Artik direksyonuna zemin hissiyatini ayriyetten arttirabiliyorsun veya motor titresimini vs. vs. secenekler sonsuz gibi bunun ustune birde motor gucu ve *saglamligi* ekledikmi bence bu devirde alinacak en dogal direksyon seti olarak 1'ci sirayi kapiyor.


    Emre,
    Hic sorma bende eski yil - yeni yil derken kafami kasiyacak zaman bulamiyorum ama artik isler yavas yavas rayina oturmaya basladi gibi...iRacing here I come ;)

    YanıtlaSil
  5. Spa kvalifiyesinde odadaki sürenin geçerli olması için en az 3 kişinin de süre denemesi yapmış olması gerekebilir. Açılmış olan oda özelliklerinde minimum 3 drivers diyor çünkü. Akşama 7 buçuktan sonra en az iki kişi daha kaydolabilir mi? Süre kasmanıza gerek yok, sadece bir tur temiz süre atın, ne olur ne olmaz. Zaman dilimi gereği tek seans hakkımız var, gümlemeyelim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kaydimi yapip 1-2 tur atabilirim, aksama görusuruz ona göre ihtiyac varsa haber verirsin.

      Sil
  6. Bende sıralama için giriş yaparım .

    YanıtlaSil
  7. Abi memintolarda tombiktoymus aldim arşive ;D

    Buarada 102 de 89 a düştüm dahada devam ediyorum mujdemi isterim :D

    YanıtlaSil
  8. iRacing'in yeni lazer sistemi ; http://www.youtube.com/watch?v=a7GMl4DAWuk#t=97

    yeni sistemle taranacak ilk araçlar Nascar Camping World Truck Series araçları Chevrolet Silverado ile Toyota Tundra

    YanıtlaSil