30 Ekim 2014 Perşembe

Team Turkiye MotorSport 2014-10-30

EY TTM,
Cumhuriyet bayramimiz kutlu olsun beyler.


Tum takim arkadaslarima yeni sezonda katilacaklari yarislarda bol sanslar ve basarilar diliyorum. Takim yarislari konusunda Takimimiz icin saglam bir zemin yaratmamiz sart. Sagolsun Bekir bu konuda cok guzel bir fikrini paylasti bizlerle.

Resmi yarislar 60 veya 90 dakikadan olusmaktadir ve takim yarislarinda sart kosulan en az 2 degisik yariscinin belli bir sure/tur atmalaridir. Takimimizdan her 1 uyemiz en az 45 dakika veya 1 saat problemsiz yarisabilecek kapasitede. Her bir yarisci degisimi cok degerli zaman kaybina mal olur, bu yuzden yarisacagimiz Takim yarislarinda en fazla 2 yarisci olmamiz en mantiklisi. Bir ihtimal 3'cu yarisci yedek olarak kenarda bekleyebilir, en nihayet hersey anlasmaya bakar!


Su anki durumda ayni yarisa, bizim takimdan 2 kisiden fazla uyemiz katilmak istediginde mecburen ayni takim ismini kullanmak zorunda kalacak ve haliyle ayni takimda 2'den fazla yarisci olunacak, bunu önlemek icin Team Turkiye MotorSport ile baslayan birkac Takim daha kurup hepinize davetiye attim.

Takim isimlerimiz...
  • Team Turkiye MotorSport
  • Team Turkiye MotorSport1
  • Team Turkiye MotorSport 2
Takim yarisina katilmak icin skype uzeri anlasmaniz sart yani konusmak - anlasmak cok önemlidir! Yarisa girip baktiginizda takimimizdan birisi eger takim isminin bir tanesini kayit ettiyse löp diye dalmayin oraya eger o kisiyle beraberce yarisacaginiza dair daha evvelden anlasmaniz yoksa!!! Anlastiginiz diger takim yariscisiyla yeni takim ismiyle kayitinizi yapin ve ayni takimi ayni yarista 2 veya 3 ayri grup olarak temsil edin  ;)



Yeni haberleri, gunluk degisiklikleri...varsa eger Team Turkiye MotorSport takimi uzerinden paylasabiliriz, 1 ve 2 uzeri degil.


Dun aksamki skype muhabbetlerimizden cikan sonuc icin bu haftaki Takim yatirimi GT3 serisinde Silverstone/BMW kombosu olarak belirlendi.

Antremanlar icin normal tek kisilik seriye dalin ve araca iyice alisin, yarisacaginiz gune kadar kendinize bir yarisci arkadas bulun ve yaris gunu Takim antremanina girerek pit degisimi antremanlarina baslayin sonrada aranizda hizli olan kvalifiyeyi atar ve beraberce yarisa dalarsiniz. Simdiden hepimize bol sanslar  ;)

Hafta bitmeden Selcuk arkadasimizda B-Klasa cikmistir, tebrikler. Ilk hedef bundan böyle iRatingi en yakin 2000+'ya cikarmak olacak, bol sanslar  ;)


iRacing, yeni guncellemeyle beraber ufak-tefek problemler yasamakta. Eger gireceginiz seans yuklemiyorsa tekrar yukleme tusuna basmadan evvel 30 saniye beklemeniz tavsiye ediliyor.




Simdi gelelim fasulyenin faydalarina...

Gecen hafta yatak odamizdaki tv bozuldu, yenisini alacagimiza oglumuzla anlastik ve biz onun Sony 46" Full HD'sini 600€ civarina aldik, o da ustune bir o kadar ekleyip LG'nin 55" 4K 3D smarttvsini satin aldi. Lafi fazla uzatmadan...takimimizdaki eski uyelerimiz benim 3D'ye ne kadar alerjimin oldugunu cok iyi bilirler. En son 2-3 yil kadar evvel sinemada 3D filim izledim ve hicbir sekilde zevk alamadim, ustune birde bas agrisida cabasiydi.

Bu televizyonla 3D dusuncelerim tamamen degismistir! 3D mukemmel, 4K uppscale sayesinde 1080 3D filimlerdeki netligi hicbir 1080p tv'leri veremez görusundeyim! Daha evvel benim 3D ile anlasamadigim noktalari kisaca yazayim...

  1. 3D filimlerinde devamli flicker yasamisimdir. Artik flickerin gölgesini buyutecle arasan dahi bulamazsin.
  2. 3D filimlerinde devamli gözlerimi ve kendimi 3D grafik görebilmek icin kandirmak zorunda kalmisimdir. Artik  öyle bir sorun yok, 3D o kadar dogalki, 3D görmek istemesen bile...bunu basaramazsin.
  3. 3D filimler hicbir zaman net degildi. Bu da degismistir artik, en azindan 4K uppscale sayesinde normal 1080p tv'lerinden cok buyuk bir farkla daha net ve muhtesem bir grafikle ustelik 3D'yi gösteriyor, normal 1080p filimler 55" LG'de -  benim elimdeki 46" full HD tvye nazaran en az 50 defa daha net. O derece elimdeki Sony ve Samsun Full HD Tv'ler boktan grafik sunuyor veya yeni 4K'lar o 1080p filimleri muazzam bir sekilde uppscale ediyor. Pick one!
  4. Artik normal filimleri seyredemez oldum, 3D akar!

Simdide kisaca oglumun elindeki LG'yi anlatayim...
  1. Ayni ag uzeri tamamen kablosuz olarak her turlu aletden, telefon/tablet/pc vs. vs. video/resim ve muzik paylasimi 2 saniyelik is. Pc'den 3D filimleri takintisiz stream etmek her sistemin basarabilecegi birsey degildir. 3D filimler nereden bakarsan bak en dusugu 20GB ve 40 kusur GB'a kadar cikar ve o halde 1 defa dahi takilma yasattirmaz. O derece muazzam bir sistem kurulmus.
  2. LG'nin bu modelinde 4GB ram var...dusunun, sittiri boktan bir TV'de bile 4GB ram varsa, yeni jenerasyon konsol diye gecinen Ps4 ve X1'de sidik zoruyla anca 8GB var dusunun ne kadar geriden geliyorlar. Makes one wonder what the heck they're tryin' 2 do, right.
  3. Magic wand'i daha evvel deneme imkanim olmustu, fakat o zamanda bu yana sistemi bayag bir gelistirmisler cunku artik cok rahat. Magic wanddan sonra geleneksel kumanda hic rahat gelmiyor insana.
  4. Sesli yönetmede gayet rahat ve 10 uzeri 8 dedigini anliyor ve yerine getiriyor.
  5. 2D'den 3D'ye her turlu grafigi cevirme imkani...bunuda daha evvel deneme imkanim olmustu, o zamanlar hic tatmin edici degildi fakat simdi kalitesi gayet yeterli tabii ki 3D filimlerindeki efektleri beklemeyin. Denedigim oyunlarda Destiny ve Forza Horizon 2 cok iyiydi, Metro Redux 2033'de hic iyi degildi. Oyundan oyuna, videodan videoya buyuk fark yasatiyor.

Birkac 3D filmi izledim ve tavsiye edecegim 3D filimleri...
  • Tum yeni cikan yani 2013-2014'un 3D filimleri kesinlikle izlenilir. Efektleri muazzamdir. Tum cizgi filimler super!
  • Transformers: Age Of Extinction ve Avatar, her ikiside 9.5/10 alir. 2 saatlik filimlerde neredeyse tumunde efektler akillara zarar derecede iyi, kacirmayin.

Ve resimde paylasayim tv'den...su köselere bakin. Yaw, benim pc monitörleri bile bu kadar ince degil  :/




Son olarakta, herzamanki gibi guzel bir paylasim,...




- Ne Mutlu Turkum Diyene -

37 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Yeni TV yi güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu ve amin cumlemize kardesim. Bodnar + Niels/ARC pedallar + motuionkokpit harici birde 4K 3D tvler cikti basima simdi...bu hafta extra kolon Lotto oynayacam :)

    YanıtlaSil
  3. Elegan abi eline koluna sağlık güzel bi bilgilendirme olmuş :) bide tv de güle güle üçboyutun tadını yaşa :D terliklerinide gördük bu arada yansımışsın ufaktan ehehehhe :) gt3 team seçimi güzel olmuş antremanlara başlamak lazım artık pazar a pek bişey kalmadı :D birde haftalık pistlerin en iyi setuplarını paylaşsak forumda bu hafta z4 e karar verildi mesela o setup ıda paylaşsak daha bi güzel olur bence

    Birde hüsnü sana bir sorum olucak benim dubai den bir ürün aldıgımda cıkıs yaparken vergisini düşürtebiliyormuyuz ? o ülkede kullanmıyacagız diye bu tarz konularda en bilgili olan sensin :)

    YanıtlaSil
  4. Volkan tam olarak bilmiyorum ama tax free yaptırıp belirli bir kısmını geri alabiliyorsun. Şu konuyu bir incele istersen

    http://forum.donanimhaber.com/m_49326459/tm.htm

    YanıtlaSil
  5. hüsnü ts300 rs alıcam dubai den birde clubsport pedalları alcam o yüzden soruyorum ona göre para alıcam yanıma giderken :D

    YanıtlaSil
  6. T300 ve CS pedallar dubai de ne kadar ki ?

    T300 ü hiç uğraşmayıp amazondan alabilirsin. Amazon vergisi gümrüğü ıvırı zıvırı herşeyi halledip sana o şekilde fiyat veriyor ve adresine teslim ettiriyor.

    YanıtlaSil
  7. hüsnü toplam 3700 aed e denk geliyor tl olarak 2250 liraya denk geliyor

    YanıtlaSil
  8. clubsport v2 nin fiyatı hüsnü bu arada 1700 aed

    YanıtlaSil
  9. amazonda 1250 tl miş ts500 de ooo cok arada kaldım simdi :D hiç kasmadan direk ts500 ü mü alsam yaa

    YanıtlaSil
  10. ooo vergileri ekledi 2000 liraya geldi alıyordum vazgeçtim :D

    YanıtlaSil
  11. Volkan,
    Harbiden terliklerin ciktigini hic dusunmemistim, keske tisortumu cikartip baklalarimla cekseydim resmi...dermisim :P

    Husnu'nun ilk dedigi her ulke icin gecerli yani kdv'sini havaalaninda geri verirler, bunun icin T300 ve pedallari satin aldigin yer sana özel bir fatura kesecek, bu faturayi sahsen rica etmen gerekir. Bu faturayi sayin aldigin mal ile beraber havaalaninda info kasasina göturdugunde parani sana iade ederler.


    Ayar paylasimi konusunda haklisin, guzel bir ayar bulan veya ayarlayan arkadaslar zaten skype uzeri paylasiyorlar ayarlari!
    GT3 icin yarin aksama yarisci ariyorum, varmi kendine guvenen ;)

    YanıtlaSil
  12. Volkan, Aral t300 satıyor 1170 liraya, netten al istersen

    YanıtlaSil
  13. Abi ben gt3 yarışına girerim senle yarın ;) fevziden aldığım setap güzel. Eğer ki herkes kendi serapını pitte alabiliyorsa sen başka bi setapla da girebilirsin

    YanıtlaSil
  14. Eyvallah Bekir, ilk TTM ilk yaris ikilimizi kurduk beyler, Bekir yarin aksam bana tum zamanlar uyar, sana uygun yaris saatini haber ver ona göre 1 saat kadar evvel takim antremanina gecelim ;)

    YanıtlaSil
  15. Ben Türkiye saati ile 7 buçuk gibi müsait olurum abi, zaten millet de anca toplanıp kalabalık bi oda oluşturur :)

    YanıtlaSil
  16. aral baktım simdi alıcam onu ama iki tane var biri ferarri simitli biri normal simitli ikiside aynı mı ?

    YanıtlaSil
  17. iracing deki beyfendilerin aklına Ruf sorununu düzeltmek gelirse gireceğiz inşallah,umuyoruz :D

    YanıtlaSil
  18. Aynen öyle Bekir, TR saatiyle 7:30 uyar.

    Volkan,
    Yanilmiyorsam Italia modeli Xbox1 ve Pc uyumlu,...buyuk ihtimalle Ps4 uyumluda olabilir ama emin degilim. T300RS Ps4 ve Pc uyumlu.

    http://www.thrustmaster.com/en_US/products/tx-racing-wheel-ferrari-458-italia-edition


    Ozan,
    Bu aksam bakalim senin problemi cözebilecezmi...

    YanıtlaSil
  19. cars klasöründeki cars.dat klasörünü silip tekrar indirmeyi dün denemiştim ve olmamıştı

    forumdaki konuya biri yazmış bu şekilde yaptığını,denedim ve oldu.En azından o dosyayı silince doğrulama hatası vermedi :D

    YanıtlaSil
  20. abi o deil yaa dediğim direksiyon
    bu bak direksiyon
    http://www.aralgame.com/beta/thrustmaster/thrustmaster-t300-ferrari-gte-ps4-ps3-pc-aksesuar

    YanıtlaSil
  21. Volkan t300 ps4 destekleyen sistem . Linkini verdiğin set ferrarii direksiyonu takılmış olan set . Yani rahatlıkla alabilirsin . Düşünürsen 700 tl ye thrustmaster tx var . Xbox one destekli olan .

    YanıtlaSil
  22. hüsnü müsaitsen skype a gelebilirmisin bi konusalım alıcam cünkü koydum kafaya :D

    YanıtlaSil
  23. Husnu,
    Xbox1 destekli Thrustmasterin fiyati cok iyi ve buldugum su...eger buysa Ps4 destekliyle 1'e 1 aynisi sanki. Videoyu izleyin, birde Volkan'in paylastigi Ferrarili linkin yazisini okuyun.

    Volkan,
    Playstation&Xbox bunlari bosver, sen fiyat versus performansa bak. Benim gördugum kadariyla Husnu'nun 700tl dedigi alet senin linkini paylastigin 1170tllik aletle ayni...sende bir arastir eger öyleyse cak ucuzunu hemen. Her 2sindede Hall effect,. cifte kayis sistemi, brushless endustri motoru vs. vs. var.

    https://www.youtube.com/watch?v=pxZFgRkT1Nc

    YanıtlaSil
  24. hüsnü tx nerde var alayım yaa olmadı ben onu eger elegan abinin paylastıgı direksiyonsa eger düsünmeden alayım :D

    YanıtlaSil
  25. Volkan TX duruyormuş. İlgili arkadaşın ismi Caner 530 261 68 94 senden haber bekliyor.

    YanıtlaSil
  26. Elegan abi dün akşam benim pedallar ile alakalı anlattığım kalibrasyon ayarlamasını aşağıdaki linkte görebilirsin. Farkındaysan buradaki arkadaşta fren pedalındaki maksimum çözünülürlüğü 2800 civarına düşürmüş.

    http://community.simraceway.com/index.php/topic/2-cst-pedals/

    YanıtlaSil
  27. Hüsnü ne kadar teşekkür etsem az valla tx i alıyorum caner in bugün veriyor kargoya yarın elimde olur herhalde yarın bodnardan g27 1024 bir pedal connector sipariş i ni de veri cem belki de arc 'nin sport brake pedal ini kendim yapabilirsem yapicam olmadı onuda sipariş veri cem Hehehhe

    YanıtlaSil
  28. Rica ederim. Güle güle kullan

    YanıtlaSil
  29. Husnu,
    Verdigin linkte bir göz gezdirdim ve dogru, CST sabini baska bir arkadasimlada görustum, o da fren basincini 4096'ya getirmiyor, onunkide 2500-3000 civari. Tahminime göre 4000 cözunurluge getirmek icin ya muazzam bir guc kullanilacak veya yaylari daha yumusak yaylara degistireceksin. En nihayet CST'n bozuk filan degil, yillar sonra halen 10/10'luk calisiyor ve cooook uzun yillarda 10/10'luk calismaya devam edecek...heleki senin kullanis tarzinla (aydan aya - yildan yila) eminim 2214'u rahat görur ;)

    Volkan,
    Iyi gunlerde olsun kardesim, bol birincilikler dileklerimle ;)

    YanıtlaSil
  30. Eyvallah abi. Bozuk olduğunu düşünmüyorum tabiki. Ama insan 4000 çözünülürlük varken neden 2800 diye düşünüyor. Zaten dünkü denemelerimde de çok birşey farletmediğini gördüm.

    YanıtlaSil
  31. Benim bi sorum olucak şimdi abi sizlere bodnar in kablo gelene kadar acaba iki direksiyonu takip ta pedalları g27 den direksiyonu da tx ten tanitabilirmiyim acaba

    YanıtlaSil
  32. Bodnar in sipariş ini de verdim az önce pedallar için 115 tl ye geldi

    YanıtlaSil
  33. Abi ben de pedali yaparken dikkat etmistim o çözünürlük olayina. Derek bana board ile beraber ayar düğmesi (csp'deki gibi) yolladığı icin 4000 çözünürlüğü kullanabiliyordum. Ama sende full aralıkta 4000 oluyor sanırım ve pedalın hareket mesafesini kisaltinca çözünürlük düşüyor.

    Bu arada hayırlı olsun direksiyonun Volkan abi :)

    YanıtlaSil
  34. Efkan gaz ile debriyaj pedalında potasn var. Burada senin dediğin gibi mesafe belirliyor. Ama frende potans yok tamamen loadcell ile ayarlıyor .

    Bu arada senin videoyu tekrar izledim. Senin kullandığın loadcell ile bendeki aynı . Fakat bende CSP deki gibi bir ayar düğmesi yok. Acaba board un olduğu kutunun içerisinde birşey olabilir mi ? Bir bakayım akşama

    Bu arada Efkan hala senden adres bekliyorum .

    YanıtlaSil
  35. Yarın pedalla beraber hidrolikci bi arkadaşım var ona ugrucam bi model buldum gazlı piston ile yapılmış onu yaptiricam bakalım kaç para fiyat teklif edicekler

    YanıtlaSil
  36. Abi cst'de ayar düğmesi yok bildigim kadariyla ve hsssasiyet ayari da bir vidayla oluyordu sanırım. Vidayi ileri geri hareket ettirerek loadcell uzerine düşen momenti degistirerek ayar yapiliyordu.

    Abi bu arada telefon bozuldu yeni telefon aldim ve numaralarim gitti. Bana yazabilir misin?

    YanıtlaSil