7 Ekim 2014 Salı

Team Turkiye MotorSport 2014-10-07

EY TTM,
Geldik 11'ci haftaya, zaman ne cabuk geciyor   ;)
Lafi fazla uzatmadan serilerimiz ve sonuclarimiza geciyorum.


Team Turkiye MotorSport 2014 Sezon3 Hafta 11 Yaris Serilerimiz -


  •     Skip Barber Serisi - Sonoma Raceway aka Infineon Long 14 tur
  •     Advanced Mazda Cup Serisi - Mid Ohio Sports Car Course 25dk
  •     GT3 Challenge Serisi - Mount Panorama aka Bathurst 75dk
  •     World Sports Car Serisi - Twin Ring Motegi GP 45dk
  •     Indycar Serisi Oval Fix - Texas Motor Speedway 50 tur 
  •     Nascar C-Klas serisi Fix - Aywa Speedway 40 tur
  •     Nascar B-Klas serisi Fix - Charlotte Motor Speedway 45 tur

 
-2014 sezon3 hafta 10'un en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu-

Yol:
Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu bence GT3'e ait. Bathurst zaten zor bir pist...engebeleri ve keskin virajlari sayesinde lastik asinmasinida rahat 5'e katlar, tum bunlar yetmezmis gibi birde 75 dakika yarisilacak. Umarim yeterince zaman bulabilirim cunku bu hafta burada yarismayi cok isterim.
   
Oval:
Bu haftanin en piskopat arac/pist 2'lisi bence hepsine ait. Bu haftanin özellikle digerlerine nazaran daha zorlu bir kombosu yok. Her biri fazlasiyla cok buyuk yaris zevki sunacaktir.




Hepimize yeni haftamizda bol sanslar,
  **********************************************************************************************************************************


 Team TÜRKİYE MotorSport Takimi 2014 Sezon 3 - Hafta 10 Sonuclari

 

- 2014 Sezon 3, Skippy Serisi Toplamda 3819 Yariscidan -


  • TK, 116 Sampiyonluk Puaniyla 1265'ci
  • Burak, 39 Sampiyonluk Puaniyla 2703'cu

 
- 2014 Sezon 3, Skippy Serisi TimeTrial Turnuvasi Sonuclari - Toplam 895 Yariscidan -

  • TK, 652 Sampiyonluk Puaniyla 15'ci
  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

- 2014 Sezon 3, GT3 Challenge Serisi Toplamda 3920 Yariscidan-

  • Eren, 456 Sampiyonluk puaniyla 519'cu
  • Caner, 330 Sampiyonluk Puaniyla 912'ci
  • Mert, 319 Sampiyonluk puaniyla 955'ci
  • Bekir, 288 Sampiyonluk puaniyla 1069'cu
  • Emre, 225 Sampiyonluk puaniyla 1319'cu
  • Ozan, 149 Sampiyonluk puaniyla 1777'ci
  • Fevzi, 132 Sampiyonluk puaniyla 1938'ci
  • Husnu, 119 Sampiyonluk Puaniyla 2058'ci
  • Volkan, 85 Sampiyonluk puaniyla 2490'ci
  • TK, 81 Sampiyonluk puaniyla 2549'cu

- 2014 Sezon 3, GT3 Challenge TimeTrial Turnuvasi Sonuclari - Toplam 813 Yariscidan -

  • TK, 206 Sampiyonluk puaniyla 74'cu
  • Bekir, 183 Sampiyonluk puaniyla 96'ci
  • Caner, 89 Sampiyonluk puaniyla 233'cu

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


- 2014 Sezon 3, WSC Serisi "HPD" Toplamda 904 Yariscidan -
  • Bekir, 1150 Sampiyonluk puaniyla 8'ci
  • Eren, 562 Sampiyonluk puaniyla 56'ci
  • Fevzi, 406 Sampiyonluk puaniyla 102'ci 
  • Volkan, 109 Sampiyonluk puaniyla 416'ci
  • Emre, 7 Sampiyonluk puaniyla 869'cu


 - 2014 Sezon 3, WSC Serisi "Riley" Toplamda 468 Yariscidan -

  •  Volkan, 54 Sampiyonluk puaniyla 277'ci

  - 2014 Sezon 3, Advanced Mazda Cup Serisi - Toplam 1767 Yariscidan -

  •  Volkan, 313 Sampiyonluk puaniyla 192'ci

**************************************************************************************************************
Bu hafta herkezin katildiklari serilerde az-cok nerede bitirecekleri belli oldu. Hepimiz icin su an en zor dönemlerimiz baslamistir, asil simdi her puanin ne kadar önemli oldugunu göruyoruz  ;)

Tum katildiklarimiz serilere baktigimda, en basarilisi yillarin yili Skippy oldugunu göruyorum. Her turlu en fazla ve en sadik katilimci yariscilar orada, bu ister TT olsun, isterse yaris katilimi...fark etmiyor. Skippy muazzam bir arac olmak harici, mukemmele yakin bir fizik motoru ve sundugu yarislar devamli nefes nefese, tampon tampona gecer. Buna birde A50 sayesinde motor sesinide ekleyebilirim artik, tek kelimeyle Aslan kukremesi gibi ses veriyor Skippy  ;)


Bu sezonun en basarili yeni 2'lisi ise World Spor Car serisi ve Advanced Mazda Cup serisi, her 2'sininde ustune tikladiginizda katilim bilgilerini aciklayan forum basligina gecersiniz, iyi okumalar.

GT3 serisi bu sezon katilimdan hafifce daha zayif olsada halen iRacingdeki en yuksek katilima sahiptir. Skippy ise tam tersine her gecen sezonda devamli buyumustur.

Biliyorsunuz gelecek sezonumuz yarim sezon olacaktir yani kisaca bu yil extradan 10$ ve de extradan yeni bir guncelleme daha gelecek. En son duyduguma göre Monza'nin bu yil zor cikacagidir. Bunun haricinde DYD'nin gelecegi bu yil icin fazlasiyla yeterli bence   ;)


Bu haftasonu Bathurst 1000km anisina V8'lerle 100 dakikalik Bathurst yarisina girebilirsiniz. Ben yarisina girebilecegimi sanmiyorum ama yuksek SOF yarisini izlemeye calisacam, zevkli olur  ;)


Oyun dunyasindan bir baska haber ise Alien Isolation'in cikisidir. Eger korku ve gerilim senin corban ise bunu kesinlikle kacirma derim, özellikle saglam bir ses sistemin veya kulaklik setin varsa.



Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir video paylasimi,...



- Ne Mutlu Turkum Diyene -

13 yorum:

  1. Eyvallah Husnu,

    Ara sira yarim saat - 1 saat bos zaman buldugumda oglumun X1'inde FH2'ye basladim. Arcade olarak muhtesem bir oyun cikarmislar, ne ararsan var, saatlerce surecek olsan canin sikilmaz, devamli yapilacak - degisik görevler / yarislar var. Onlardan biktinmi gir foto moduna ve bolca guzel resimler cek veya kendi tasarimini yap arabana veya hazir tasarimlar al, oy ver vs. vs. Dun almisim Ferrari GTO'yu ve deniz kenarinda Vivaldinin esliginde dandini dandini gezdim, yaw ne guzel eglence ;)

    Arac yardimlarini kapat, surusler direk simlike'a dönusuyor, online yarislarina girdim ve ister inanin - ister inanmayin, FH2'de adamlar daha bir profesyonelce yarisiyorlar F5'e nazaran. Tanimadigin yariscilar carpmamak icin caba gösteriyor ve en zevkli olaylardan biri "Ana" yani virtuel yardimci bayan. Kinect uzeri istedigin gibi muhabbet et...kulaklik kullandigimdan sesler hicbir sekilde Kinecti bozmuyor ve mukemmel calisiyor. "Ana"'ya zaten Ana demiyorum...Anam, yavrum diyorum...Your order Master diyor neredeyse guzel sesiyle, he he

    Alien Isolationi satin aldim ve bu oyun bu yilin belkide gelecek 3-4 yilin en iyi korku gerilim oyunu olmasina adaydir benim kitabimda. Dead Space, Condemned bile yaninda cocuk oyuncagi kalir, o kadar!

    Beyler, bir defa Alien Isolation kesinlikle kulaklikla oynanmasi sart, en az 5.1 veya 7.1 ses sistemi kulaklikla. Dun gece bir deneyeyim dedim 2 saat basindan kalkalamadim ve 2 saatte 10 kilo zayiflayarak sadece 2'ci bölume geldim.

    Alien Isolation'i benim 3 yillik PC herseyiyle Ultrada oynatiyor, oyun mukemmel bir sekilde optimize edilmis. Isiklandirmalar, heleki sesler, oyunun konusu, karakterler ve atmosfer beni benden aldi. Grafikler gayet iyi, hani gecmis jenerasyonun en iyisi fakat bu yeni jenerasyon icin hafif sönuk kaliyor, bunun sebebi Alien Isolationin eski jenerasyon oyun konsollarinada uygulanmasindan kaynaklanabilir.

    Herneyse, dedigim gibi grafikler gayet iyi ve oyun tek kelimeyle sahane olmus. Eger dötunuz yerse bu Basyapiti kacirmayin derim. Elimdeki ses sistemim gayet iyidir, onunlada oynadim bir 5 dakika ama malesef cok sey kaybediliyor onla, bu yuzden ne olursa olsun kesinlikle iyi bir kulaklikla oynamanizi tavsiye ederim.

    Haliyle dun gece 2 saat Alien Isolationdan sonra bende uyku kalmadi anasini satayim, orasida ayri bir konu ;)

    YanıtlaSil
  2. Dün akşam sponsor desteği ile csw v2 siparişini verdim :) base, universal hub ve 1 de 33 cm gt direksiyonuyla beraber. Umarım sıkıntısız bi sekilde elime ulaşır :)

    Pazartesi günü bi is basvurum icin de olumlu ya da olumsuz bir cevap gelecek. Olumlu cevap geldigi anda bilgisayari da kurup pistlere geri dönecem. Yarış tanrilarina dua edelim olumlu cevap gelsin :p

    YanıtlaSil
  3. Simdiden iyi gunlerde olsun Efkan, umarim base'e 500€'dan fazla vermemissindir yoksa uzulurum. Hazir sponsoru yakalamisken Astro A50'yide siparise gec derim, inan pisman olmazsiin ve de ölumluk kulaklik sistemidir. Benim eskisi 5 yillik halen tas gibi, simdi kenarda yedek olarak duruyor...A50 akar ;)

    YanıtlaSil
  4. Kodu kullandım abi base 500'e geldi :)

    O kulaklığı da alınacaklar listesine ekledim abi, pc ve monitörleri hallettikten sonra onu da almayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Iyi sevindim Efkan, DY destegine yetisiyorsun demek...feci yardiracaz yeni sezona ;)

    YanıtlaSil
  6. Valla yetişmeyi umuyorum abi :) cok fena gaza gelmiş durumdayim zaten, avuç iclerim kaşınıyor direksiyon tutup yarışmak icin, o o yuzden cok fena yardiririm :D

    YanıtlaSil
  7. http://www.youtube.com/watch?v=1Ba_W1CxMnY

    YanıtlaSil
  8. Holden de gelsin bakalım. Aslında V8 serisinde Nissan la Volvo yu da koysalar on numara olur. Ford zaten güncellenecek diye biliyor. Söylediğim araçları da koysalar bence katılım olarak GT3 serisine yaklaşır.

    YanıtlaSil
  9. Nissan ve Volvo'ya el atmisken Mercedes'ide getirsinler o zaman ;)

    V8 camiasi malesef cok kucuk, araclarin kullanisi cok zor ve alisma fasli cok uzun, bunlar haricinde yarislar genelde sabah ve gunduz yapiliyor sagolsun Avistralyalilarin uygun oldugu saatler. Tum V8 araclarini getirseler katilim halen cok dusuk olur diger daha populer serilere nazaran. Bence WSCC'ye yatirim yapsalar hic fena olmaz.

    YanıtlaSil
  10. Paylasim icin tesekkurler Ozan,
    iRacing'e ne ciksa alirim V8- V12 fark etmez ;)

    Efkan,
    Seni anliyorum. 1 haftadir iRacing'e elimi surememistim sagolsun FH2 ve Alien Isolation sayesinde. Simdi Yaris Tanrilari sahidimdir, bahsettigim oyunlarda cok eglenceli ve bir baslarina gectinmi saatlerin nasil gectigini anlamiyorsun fakat iRacingin yeri apayri, dun 10 dakika sureyim dedim 1 saat antremandan sonra 75 dakikalik Bathurst yarisina girdim. Zevk ibresi 10 uzeri 150, öyle guzel kapismalar, heyecan yasadimki yaziyla anlatilamaz. Yarista 7'ci bitirebilirdim anca sonlara dogru Kiero ile turlarca tampon tampona kapismalarimizin sonunda önumde biri spin atmis, ben ona, Kieronda bana carpinca hasarli aracla anca 12'ci bitirebildim. En nihayet 75 dakika muazzam zevkli gecti...hani antremanim olmasa diger yarisada girecektim. Bu arada yarin son haftaya giriyoruz beyler...Hayat cok guzel, keyfini cikarin ;)

    iRacing her yönden son nokta!

    YanıtlaSil
  11. bu hafta Charlotte'ta yarışmak içimden gelmeyince Daytona 2007'yi aldım ve B'deki 7$ son haftaya kalmış oldu

    Indycar'da Indianapolis,Nascar C ve A Class'ta Talladega,B Class'ta Daytona

    hız dolu bir son hafta hazırlamışlar oval için :)

    YanıtlaSil
  12. V8 de bu hafta 1000 km bathurst yarışı vardı. Çok sağlam yarış olmuş

    http://www.youtube.com/watch?v=gYBBnN0LW0Q

    Ayrıca bu hafta İstanbul da World Rally Cross serisinin bir yarışı yapıldı. İstanbul Park ta bu yarış için özel bir pist yapıldı. Müsait olamadığım için gidemedim. Çok çekişmeli geçmiş.

    http://www.youtube.com/watch?v=fw-RuUTiAO4&list=UUFD78OTzB27H5HD4cjMp2JQ
    http://www.youtube.com/watch?v=NqrHpHhRLJI&list=UUFD78OTzB27H5HD4cjMp2JQ
    http://www.youtube.com/watch?v=gnmlD7akjdE&list=UUFD78OTzB27H5HD4cjMp2JQ

    YanıtlaSil