4 Ekim 2014 Cumartesi

Team Turkiye MotorSport 2014-10-04

EY TTM,
Birkac gundur cok mesguldum, islerim bu ara bayag bir yogun. Ilk önce hemen tum takimin kurban bayramini candan kutlayayim. Hemen haberlerimize, takim icindeki yeniliklerimize gecelim beyler.




Emre kardesim evlenip, esiyle misler gibi balayinda egleniyorlar, Team Turkiye MotorSport Takimi olarak candan kutlar nice mutlu yillar diliyoruz, her gununuz balayiniz gibi olsun  ;)

Volkan kardesimde evlilik hazirliklarini yapiyor ve gelecek yilin subatinda onuda everiyoruz. Hayat ne guzel   ;)


Bu video klibi evlenmis ve evlenecek kardeslerim icindir. Bu sarkiyi kim yaptiysa Yaris Tanrilari ondan razi olsun, muhtesem olmus (Rahat 10 defa dinlemisimdir, bu ne guzel bir basyapit böyle)   ;)




Simdi gelelim gecen Blogumuzdaki paylasimlara...

Ilk evvela hemen su Holden Commodore V8'in resmini paylasayim, tesekkurler Ozan.


Volkan, biliyorsun bende neredeyse 2 yildir Fanatec'in CSW seti var ve calistigi zaman memnunum fakat elimdeki 2 simit ve base 1.5 yil icinde toplam 4 defa bozuldu.  Satin aldigimin 15'ci gunu F1 simitinin vites padi kirildi, birkac ay sonra base'in motorlari yanmaya basladi ve motorlari degisti, ardindan BMW simitinin elektronigi bozuldu ve en son 1-2 ay kadar evvel base tekrar bozuldu.

Garanti yönunden buyuk sorunlar yasadim diyemem. Komponentler bozuldugunda 2-3 hafta icinde ya tamir edip geri gönderdiler yada yenisini verdiler. Simdi yeni bir versiyon CSW V2 cikacak, bu ne kadar guvenli olur bilmiyorum. En azindan benim icin Fanatec bitmistir, bir mala 1000€'ya yakin para öduyorsam her an kirilacak korkusu olmadan kullanmak isterim. T500 hem daha ucuz, hemde daha guvenli bence, FFB yönunden ise CSW'den fazlasi var eksigi yok.
Bunun haricinde iPhone6'mi, direksyonmu dersen...cok zor bir secenek olur. iPhone 6 harika bir alet.

Gumruk konusunda ise takimimizdan Husnu kardesimi bilirim. Gumruk ve yurtdisi siparisleri konusunda bayag bilgilidir, eminim blogu okudugunda sana severek yardimci olur.



Biliyorsunuz elimde yillardir sorunsuz kullandigim Astro kulaklik seti var. Yanilmiyorsam elimdekinin modeli A30 ve cok memnunum. Astrolar biraz pahalidirlar ama kalite ve ses yönunden 10 numaradirlar ve her Astro paketi tam tekmil gelir yani ihtiyacin olan tum kablolar dahildir, ayriyetten bunlarin kutularina hastayimdir, adamlar o kadar guzel bir kutu hazirliyorlarki daha eline aldigin gibi malin kaliteli oldugunu, elindekinin özel bir sistem oldugunu hissettiriyor sana.

Dun ogluma son modeli olan Astro A50'yi satin aldim ve tabii ki bende denedim. Elimdeki A30 zamanina göre mukemmeldi ve duzeltilmesi gereken tek yönu biraz daha guclu bir bas isterdim, o kadar. Simdi gelelim A50'ye...

A30 ile en buyuk farklari...
  • Bas, Bas, Bas...En nihayet Hayvan gibi Bas eklemisler. En tiz bir seste bile A50 neresinden cikariyorsa hayvan gibi bas sesinide beraberinde duyuyorsun.
  • Sesi yukseltmenin sonu yok...Ses bozulana kadar yukselt. A50'nin ses bozulma siniri (Distortion) cok cok cok yuksek. Kisaca, A50'de Distortionu yasaman icin ciddi ciddi sagir olman lazimki o derece sesi yukseltebilesin.
  • 3 degisik EQ destegi.
  • Kablosuz olusu ve rahatlik yönunden 3 gömek daha ustun olusu. Saatlerce, gunlerce kullansan 1 defa olsun basimda headset var diye dusunmezsin.
  • Multiplatform destegi yani PC, Ps3, Ps4, X360 ve X1'de canavar gibi calisiyor.

Dun X1'de Battlefield 4'u denedim silah seslerini, patlama seslerini duymak icin...arkadas, 3 gram hosuma gitmeyen BF4'un muptelasi oldum ciktim. Silah sesleri, patlamalar anlatmakla, yazi yazmakla aciklanamaz! Bu yetmezmis gibi özellikle Astro setlerin en buyuk özelligi olan oyundaki her turlu sesin netligi ve yönunu en sessizini bile cok rahat bir sekilde duyuyorsun. Ardindan Forza Horizon 2'ye gectim bindim Ferrarime, o ne bicim motor sesidir sanki kendim motorum, o kadar net, o mukemmel motor sesinin basi sanki beynimin ortasinda Aslan kukruyor...daha evvel hic duymadigim sesleri duymaya basladim oyunlarda/filimlerde.
Gectim Metro Last Light Redux'a...3 dakika gecmedi 5 kilo zayiflamis olarak kapadim oyunu. Kalpten gidecem anasini satayim   :D

En nihayet, Astro A50 Mu-azzam bir kulaklik. O derece iyiki haftaya bir tanede kendime alacam. Farkin bu kadar buyuk oldugunu daha evvel bilseydim ciktigi gun alirdim.




Gecenlerde The Railway Man filmini izledim. Hikayesi gercekten alinma ve dram severler icin 10 numaralik bir yapit, kacirmayin.


Bununla beraber saglikli beslenip, sporunuza devam diyorum ve sizleri guzel bir video klibiyle basbasa birakiyorum   ;)



- Ne Mutlu Turkum Diyene -

5 yorum:

  1. elegan abi ellerine saglık z1 aldım fakat ona ayrı bir ekran mı lazım illaki ? yoksa oyuna entegre edebilioz mu

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Volkan,
    Z1'in hayirli olsun, kuskusuz yrsi oyunlarindaki en iyi yardimci programlardan biri. Ayri ekran alirsan tabii ki daha iyi fakat oyun icine önde durma sartiyla yaris ekranina entegre edebiliyorsun. Araba icindeki dashi görecegine Z1 penceresini göruyorsun, bu sayede surdugun aracin FOV'unu istedigin gibi yakin veya uzaga cekebilirsin. Ayriyetten eger iRacingde kullandigin aracin orijinal göstergeleri hosuna gitmiyorsa onuda zevkine göre degistirebilirsin.

    YanıtlaSil
  3. abi neresinden yapılıyor ayar sana zahmet bi anlatabilirmisin

    YanıtlaSil
  4. Volkan,
    2 sekilde yapabilirsin.

    1.- Yarisi pencere modunda acabilirsin, Z1 penceresini ustte tutarak yarisabilirsin
    2.- Allways on top programlarini yukleyip Z1 penceresini ustte tutabilirsin. Asagida linkini paylastigim AOP programlarindan bir tanesi, kullanisi gayet rahattir. AOP ile yarisini pencere odunda acmak zorunda degilsin :)
    http://www.fadsoft.net/AlwaysOnTopMaker.htm

    YanıtlaSil
  5. Herkesin bayramı kutlu olsun :)

    Fanatec bayram hediyesi olarak csw v2 icin kod yollamış. Normalde alamayacaktım ama sponsordan destek için yeşil ışık alır gibi oldum, bakalım neler olacak :)

    Bir terslik çıkmazsa yakın zamanda tekrar aranızda olabilirim :)

    YanıtlaSil