14 Ekim 2014 Salı

Team Turkiye MotorSport 2014-10-14

EY TTM,
Bu devirde zaman cok kiymetlidir. Arkadaslar, o kadar cok degisik eglence turleri varki su guzelim hayatta, bu guzelliklerin cogundan azda olsa nasibimizi almak istesek gunun 24 saati yetmez.


Gecen hafta ogluma Astro A50 kulakligini almaya gittigimde, ortaya 3 tane 55" konkav UHDTV'yi yan yana koymuslar. Toplam cözunurluk 11520*6480 ve gösterilen filim seritleri hakikatten etkileyiciydi. Televizyonlarin yanlari jilet inceliginde ve konkav oluslari 3'lu sistemi mukemmel bir sekilde yarim daireyi andiriyordu. Öyle bir sistemde iRacing veya Alien Isolation gibi muhtesem oyunlar oynamak kafayi yedirtir adama.

Bu arada bugun oglumun dogum gunu, onu buradanda kutluyorum.



Malesef UHDTV'lerin fiyatlari halen cok yukseklerde ama yasadigimiz bu teknoloji devrindeki hizla birkac yila herkezin gözu kapali alacagi bir fiyata dusecegini biliyorum. Simdilik resimlerine bakmakla yetinelim   ;)




Son haftalarda Metro 2033 Redux serisini bitirdikten sonra Forza Horizon 2'ye basladim. Bu arada Metro 2033 Reduxlara 10 uzeri 8 veririm, her ikiside guzel oyunlar ve saglam bir kulaklikla korku ve gerilimide sahane bir sekilde yasatir.


Her ne kadar su son haftada FH2 ve Alien Isolationla eglendiysemde, iRacingin yerini hicbirsey tutamaz. Pazar gunu GT3'te Bathurst 75dk nasil gecti anlamadim, diger yarisa girecektim ama o zamanda aksam antremanimi yapamayacaktim, zaten yaptigim yaris icin antremanimi 2 saat ertelemek zorunda kalmistim.



Kisaca Forza Horizon 2'nin eksiklerini paylasayim...
  1. FH2, Pc'ye cikmali, herkez bu oyunun guzelligini görmeli, eglencesini yasamali. Inanin piyasadaki en iyi, en kapsamli Arcade oyununa 50 cakar, hatta bazi simleri bile silip supurur.
  2. 3'lu ekran destegi yok, bu oyun 3'lu ekran ve direksyon sistemiyle cok buyuk zevk verir.
  3. DLC, DLC, DLC...Yaw, bir kerede DLC'siz bir oyun göreyim  :/

Alien Isolation'da anca yariya geldim. Tekrar yazayim, bu oyun hicbir sekilde ses sistemiyle oynanmamali. 5.1 veya 7.1 kulaklikla Alien Isolation 10/100 alir, o derece fark var.
Olurda Alien Isolation oynarsaniz, oyun tamamen stress, gerilim ve korku icinde oyunun her bölumunu arastirmanizi sart kosuyor yani bir Dead Space gibi yol gösteren cizgi-mizgi ariyorsaniz yok öyle birsey. Kendin arastirip yolu bulacaksin   ;)


Hali hazirda Lambo De La Tron dizaynli FH2 arabamin fotosunuda paylasayim. Bu tasarimi yapan kisinin ellerine saglik. TTM dizayni yaratayim dedim TTM'den baska herseye benzedi...kabiliyet yok ki anasini satayim   ;)



****************************************************************************************
Ses konusunda ufak bir ekleme yapayim...kulaklik kullandiginizda herzaman icin oyun icinden ses ayari yapmayi unutmayin, bu oyun konsolda olsa dahi bu kural degismez.
Mesela BF4'de audio bölumunden "War Tapes" ve "Surrounded" olacak, FH2'de audio bölumunden "Cars" secenegi sizlere en muazzam motor seslerini sunacaktir, Alien'e deginmiyorum bile cunku hangi modda olursa olsun altiniza fazlasiyla ettirir  :P
****************************************************************************************



Simdi gelelim takimimizin son haftaki yaris serilerimize,...


Team Turkiye MotorSport 2014 Sezon3 Hafta 12 Yaris Serilerimiz -

  •     Skip Barber Serisi - Sebring International Raceway / Modified 18 tur
  •     Advanced Mazda Cup Serisi - Road Atlanta 25dk
  •     GT3 Challenge Serisi - Oulton Park Circuit International w/out Hislop 30dk
  •     World Sports Car Serisi - Daytona International Speedway / Road Course 45dk
  •     Indycar Serisi Oval Fix - IndianaPolis Motor Speedway 32 tur 
  •     Nascar C-Klas serisi Fix - Talladega SuperSpeedway 25 tur
  •     Nascar B-Klas serisi Fix - Daytona circa 2007 30 tur



 


 -2014 sezon3 hafta 10'un en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu-

Yol:
Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu bence GT3 ve WSCC serilerine ait. GT3'un zorlugu sadece 30 dakikalik bir yaris ve Oulton gibi zorlu bir pistin olmasidir, WSC serisinde ise Daytona'nin verdigi zorlugu cok iyi biliyorum, özellikle o meshur bus stopta ne yigitler, ne cengaverler ucacaklar orasini yaris tanrilari bilir   ;)
   
Oval:
Bu haftanin en piskopat arac/pist 2'lisi bence hepsine ait. Bu haftanin özellikle digerlerine nazaran daha zorlu bir kombosu yok. Her biri fazlasiyla cok buyuk yaris zevki sunacaktir. Son haftada Nascar ve Indyde hepimizin gözunu hiz saracak.


Hepimize yeni haftamizda bol sanslar,
  **********************************************************************************************************************************


 Team TÜRKİYE MotorSport Takimi 2014 Sezon 3 - Hafta 11 Sonuclari

 
- 2014 Sezon 3, Skippy Serisi Toplamda 3938 Yariscidan -


  • TK, 116 Sampiyonluk Puaniyla 1299'cu
  • Burak, 39 Sampiyonluk Puaniyla 2784'cu

 
- 2014 Sezon 3, Skippy Serisi TimeTrial Turnuvasi Sonuclari - Toplam 936 Yariscidan -


  • TK, 652 Sampiyonluk Puaniyla 17'ci
  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

- 2014 Sezon 3, GT3 Challenge Serisi Toplamda 4036 Yariscidan-

  • Eren, 618 Sampiyonluk puaniyla 382'ci
  • Caner, 330 Sampiyonluk Puaniyla 989'cu
  • Mert, 319 Sampiyonluk puaniyla 1035'ci
  • Bekir, 288 Sampiyonluk puaniyla 1148'ci
  • Emre, 225 Sampiyonluk puaniyla 1403'cu 
  • TK, 187 Sampiyonluk puaniyla 1603'cu
  • Ozan, 149 Sampiyonluk puaniyla 1876'ci
  • Fevzi, 132 Sampiyonluk puaniyla 2053'cu
  • Husnu, 119 Sampiyonluk Puaniyla 2166'ci
  • Volkan, 85 Sampiyonluk puaniyla 2622'ci

- 2014 Sezon 3, GT3 Challenge TimeTrial Turnuvasi Sonuclari - Toplam 858 Yariscidan -

  • TK, 280 Sampiyonluk puaniyla 54'cu
  • Bekir, 183 Sampiyonluk puaniyla 104'cu
  • Caner, 89 Sampiyonluk puaniyla 248'ci

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

- 2014 Sezon 3, WSC Serisi "HPD" Toplamda 915 Yariscidan -

  • Bekir, 1150 Sampiyonluk puaniyla 8'ci
  • Eren, 562 Sampiyonluk puaniyla 59'cu
  • Fevzi, 406 Sampiyonluk puaniyla 106'ci 
  • Volkan, 109 Sampiyonluk puaniyla 423'cu
  • Emre, 7 Sampiyonluk puaniyla 881'ci


 - 2014 Sezon 3, WSC Serisi "Riley" Toplamda 472 Yariscidan -

  •  Volkan, 54 Sampiyonluk puaniyla 280'ci

  - 2014 Sezon 3, Advanced Mazda Cup Serisi - Toplam 1855 Yariscidan -

  •  Volkan, 313 Sampiyonluk puaniyla 206'ci

**************************************************************************************************************

Takim olarak toplam sonuclarimiza baktigimizda tum sezon boyunca ciddi yatirim yapanlarin rahat bir sekilde ilk 25'e girdiklerini göruyoruz. Aramizda pirlantalar var, orasi kesin...ve gelecekte yapmamiz gereken bu usta yariscilarimizi dogru bir sekilde ko-ordine edip DY destekli serilerde saglam sonuclar almamiz olacaktir.

  • TK, Skippy'nin TT'sinde 900+ yariscidan ilk 25'de
  • Eren, GT3'te toplam 4000+ yariscidan sadece 7 haftayla ilk 400'de ve bu hafta saglam bir yaris cikartip yuksek Sampiyonluk puani alirsa ilk 300, belki ilk 200'de bile kapayabilir sezonu
  • Bekir, WSC serisinde HPD ile toplamda 900+ yarisciyla ilk 10'da

Bunlar muazzam basarilar. iRacing, baska hicbir sim/oyuna benzemez. Grid'e ciktiginda o heyecani, o nefis yaris hissini baska hicbir yerde bulamazsin. iRacing'de yarismak sadece antreman yapip yarisa dalmak degildir...ayni anda mental olarakta kendini hazirlamak zorundasin.


Ozan, bir evvelki blogumuzda guzel paylasimlar sundu, onlarida buraya ekliyorum.








Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir video paylasimi,...Holden VF Commodore,



- Ne Mutlu Turkum Diyene -

15 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi

    YanıtlaSil
  2. Oğlunun doğum günü kutlu olsun abi :)

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Efkan, CSW'n icin teslimat tarihi verildimi?

    YanıtlaSil
  4. Ben de sana onunla ilgili bise soracaktim abi. Simdi sitede normalde stoka giris tarihi 12. ay diye görünüyor ama kod yollananlar icin bu tarih farklı mı? Simdi benim aldığım simit ayın 17sinde stoka girecegi icin daha teslimat tarihi görünmüyor, sadece ödeme kabul edildi yazıyor.

    YanıtlaSil
  5. Efkan,
    Parca parca göndereceklerini sanmiyorum. Siparislerinin hepsi toplandiginda gönderirler. Aralik gibi eline gececek diye hesaplama, kendini Ocak-subata hazirla. Daha erken gecerse eline guzel bir surpriz olur senin icin ;)

    Baska dikkatli olacagin nokta ise bu V2'lerin ne kadar derin test edildikleridir. Mal eline gectikten 14 gun icinde geriye iade edebilirsin...o 14 gun icinde elinden gelen her turlu testi yap. Malesef benim elimdeki 15'ci gunde bozuldugundan Thomas geri almamisti o zamanlar!

    YanıtlaSil
  6. Tamamdır abi 14 gün vuracam kırbacı :D

    YanıtlaSil
  7. Selamlarrrr abilerim nasilsiniz iyisiniz inşallah bu aralar sizi ve iracing i çok ihmal ettim , en geç pazartesiye kadar tekrar aktif olarak elimde ecci set ile birlikte demek isterdim ama dfgt devam :D araniza katiliyorum değişmeli yariscida geliyor taliplerimi bekliyorum :D Elegan abi PS4 e DriveClup diye bir oyun cikti bilmem bilirmisin , deneme imkanin varsa dene oynayisi çok eğlenceli tam bir simcade çok iyi ayarlamislar araç içi kamerasida muazzam baya ozenmisler ama geri kalan herşey boktan ya bi iracing değil valla :D abimin gazina geldim pismanim neguzel t500 u alicaktim gozumu karartmistim yarinlara kaldi artik .. :D

    Efkan abi sanada hayirli olsun yeni direksiyonun bende sponsor ariyorum bi el atsana :D

    YanıtlaSil
  8. Enis,
    Her ne kadar FH2 hosuma gitsede, bugun oglum X1'ini satsa gider yenisini almam. Yeni jenerasyon diye gecinen aletlerin hicbiri verilen paranin performansini karsilamiyor. Performansi gectim daha adamakilli dogru duzgun oyunlari yok piyasada. Tek tuk oyunlardan bahsetmiyorum DriveClub, FH2 gibi.

    Gecen jenerasyonda bir tek Wiiyi almamistim, onuda yazin 2'ci elini tonla oyunuyla 3 kurusa satin alip, exklusivlerini oynadim. Super Mario Galaxiler, Zeldalar herkezin hayatinda en az 1 defa muhakkak oynanmasi basyapitlar, gerisi hosuma gitmedi.

    Gecen jenerasyonda Ps3, ogluma aldigimiz TV'nin yaninda kampanyayla gelmisti ve birkac guzel oyununu oynayip satmistim. Ondan sonra birkac xklusiv oyunu daha cikti mesela TLOU, Beyond 2Souls, Unchartedler gibi. Yilbasina 2'ci el Ps3 cakacam ve oynamadigim exklusivlerini oynayacam.

    Su an 2'ci el Ps3'ler 2 kol + 6-8 oyunuyla beraber 60-70 euroya gidiyor.
    Konsol oyunculugu dedinmi 1 jenerasyon geriden gelecen, 4-5 yil sonra tum exklusivleriyle beraber 1 adet X1 ve Ps4 cakilir.


    Senin tavsiyenle DriveClubu ekliyorum Ps4 listesine - ilerde alinacaklara, benim tavsiyemlede ilerde olurda X1 alirsan FH2'yi sakin kacirma ;)


    Gelecelk sezon sadece 6 haftadan olusacak, haberin varmi bilmiyorum. 10$'ini kapmak icin 5 hafta yarisman yeterli.

    YanıtlaSil
  9. Elegan abi dediğin gibi suan PS4 yada X1 almak mantikli değil , Oynayacak oyun yok dediğin gibi, şua n DC + Shadow of Mordor + FIFA var bunların arasında sadece FIFA uzun omurlu gerisi oynanim satilcak oyunlar oyuzden oyun kitligi var , 2015 baya iyi olucak ama Bloodborne , ucharted , lbp 3 falan eğlenceli bir sene olucak bakalim. Abi anladigim kadarıyla korku gerilimi seviyorsun , Evil Within diye bir oyun cikti oynayan çoğu kişi begendi tam eski toprak oyunculara goreymis tam senlik yani :D

    Yeni sezonun yarim olycagini biliyordum abi her ne kadar inanmasanda blogu sürekli takip ediyorum :D

    Yarim olması bana yaradi alisma sezonum olur inşallah bir aksilik cikmazsa

    YanıtlaSil
  10. Eyvallah Enis,
    Önce su Alien Isolation'i kalpten gitmeden bir bitireyim hele sonra The Evil Within'i cakacam. Bu aralar korku ve gerilimlerden gidiyoruz, sonumuz hayir ola :P

    YanıtlaSil
  11. dün Asseto Corsa'ya 1.0 Release Candidate güncellemesi geldi.

    Gelen içerikler fena değil,oyalar :D en azından onlinedaki kasaplardan biraz kurtulmamızı sağlayacak bir hasar modellemesi eklemişler.iRacing'deki gibi sadece ezilme var malesef

    YanıtlaSil
  12. Guncellemeyi yukledimde daha denemedim. Bentoyu eklemisler, La Ferrari akar...aksama zaman bulursam bir denerim sonrada iRacingde GT3'e dalacam ;)

    Yatirim konusunda, simulasyon yönunden iRacing harici zirnik islemez artikim. iRacing, fizikleri, tum sistemden muazzam memnunum...ama Assettoyu zaten almisim, ara-sira eglencesine tur atilir, Online'da iRacingi gecmedikce para versen girmem. Elimde zaten piyasadaki en iyisi var, De La iRacing...yeterde artar bile ;)

    YanıtlaSil
  13. Ford GT GT3

    http://img.donanimhaber.com/upfiles/506960/e2a14cb7-1c68-4839-90df-dad0b1037910.jpg

    YanıtlaSil
  14. Yeni sezon takvimi de açıklanmış. GT3 serisinde ford gt3 gözükmüyor .

    Team Racing

    https://www.youtube.com/watch?v=_DTlU6GPOpM

    YanıtlaSil