2 Eylül 2014 Salı

Team Turkiye MotorSport 2014-09-02

EY TTM,
Bir haftayi daha yedik, bitirdik ve sezonu yariladik bile, zaman ne cabuk geciyor degilmi   ;)

Hemen fasulyenin faydalarina gecelim arkadaslar,


Team Turkiye MotorSport 2014 Sezon3 Hafta 5 Yaris Serilerimiz -

  •     Skip Barber Serisi - Barber MotorSports Park 15 tur
  •     Advanced Mazda Cup Serisi - Bathurst 25dk
  •     GT3 Challenge Serisi - Virginia International Raceway 30dk
  •     World Sports Car Serisi - Watkins Glen International Boot 70dk
  •     Indycar Serisi Oval Fix - Homestead Miami Speedway 50 tur 
  •     Nascar C-Klas serisi Fix - Charlotte Motor Speedway 35tur
  •     Nascar B-Klas serisi Fix - Richmond International Raceway 50 tur

 
- 2014 sezon3 hafta 6'nin en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  :
Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu gözu kapali GT3 serisine ait. Hem Virginiada, hemde GT3 araclarinla....Hepinize "De La Kaosa" hosgeldiniz diyorum   ;)
  
Oval:
Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu B-Klas serisine ait. Richmond pisti herzaman dedigim gibi cok sakat bir yerdir, buraya birde muazzam guclu olan B-Klas araclarini ekledinmi isin icinden cikman imkansiza yakindir.

Hepimize yeni haftamizda bol sanslar,

**********************************************************************************************************************************

Team TÜRKİYE MotorSport Takimi 2014 Sezon 3 - Hafta 5 Sonuclari

 

- 2014 Sezon 3, Skippy Serisi Toplamda 2831 Yariscidan -


  • TK, 116 Sampiyonluk Puaniyla 789'cu
  • Burak, 39 Sampiyonluk Puaniyla 1949'cu

 
- 2014 Sezon 3, Skippy Serisi TimeTrial Turnuvasi Sonuclari - Toplam 588 Yariscidan -


  • TK, 335 Sampiyonluk Puaniyla 21'ci
  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


- 2014 Sezon 3, GT3 Challenge Serisi Toplamda 3070 Yariscidan-


  • Caner, 330 Sampiyonluk Puaniyla 406'ci 
  • Mert, 319 Sampiyonluk puaniyla 435'ci
  • Bekir, 288 Sampiyonluk puaniyla 521'ci
  • Eren, 273 Sampiyonluk puaniyla 585'ci
  • Emre, 225 Sampiyonluk puaniyla 753'cu
  • Ozan, 149 Sampiyonluk puaniyla 1193'cu
  • Fevzi, 132 Sampiyonluk puaniyla 1331'ci
  • Volkan, 85 Sampiyonluk puaniyla 1841'ci
  • TK, 81 Sampiyonluk puaniyla 1892'ci

- 2014 Sezon 3, GT3 Challenge TimeTrial Turnuvasi Sonuclari - Toplam 557 Yariscidan -

  • Bekir, 183 Sampiyonluk puaniyla 55'ci
  • Caner, 89 Sampiyonluk puaniyla 139'cu
  • TK, 70 Sampiyonluk puaniyla 215'ci

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

- 2014 Sezon 3, WSC Serisi "HPD" Toplamda 678 Yariscidan - 

  • Bekir, 615 Sampiyonluk puaniyla 8'ci
  • Eren, 223 Sampiyonluk puaniyla 127'ci
  • Fevzi, 196 Sampiyonluk puaniyla 154'cu
  • Volkan, 109 Sampiyonluk puaniyla 300'cu
  • Emre, 7 Sampiyonluk puaniyla 650'ci


 - 2014 Sezon 3, WSC Serisi "Riley" Toplamda 362 Yariscidan -

  •  Volkan, 54 Sampiyonluk puaniyla 218'ci

 

 - 2014 Sezon 3, Advanced Mazda Cup Serisi - Toplam 1288 Yariscidan -

  •  Volkan, 83 Sampiyonluk puaniyla 575'ci

**************************************************************************************************************

Bu hafta TTM costu, yaris yapmadigimiz seri kalmadi neredeyse. En sonunda Volkan sayesinde StarMazda'yada el attik ve daha ilk haftasinda 1'ciligini kapmistir bile, tebrikler. Bak gördunmu Volkan, iyiki iRacing'i birakmadin   ;)
Diger yarisan tum kardeslerimide tebrik ederim, saglam yardirdiniz beyler.



Direksyon setlerine gelince,Fanatec'ten Thomas ile SimXperience'den Berney birbirlerine camur atmakla ugrasiyorlar, seninkimi buyuk - benimkimi buyuk diye yarismalarina devam etmekteler. Bunlar bana biraz olsun "Hasip ile Nasip" filmini andiriyorlar   :)








Sporunuzu, antremaninizi ihmal etmeyin, dogru beslenmeye caba gösterin ve herzaman icin iyi bir insan olmaya calisin. Su 50 yasima kadar ögrendigim ve emin oldugum tek birsey varsa, o da iyiligin ve kötulugun hicbir zaman karsiliksiz kalmadigidir.

Spor ve antremandan kazara laf acilmisken  :P
Insan vucudu genel olarak 30 yasinda en dorugunda olur. 30'dan sonra ne yaparsaniz yapin hayat yokus yukari dogru gitmeye baslar. Eger duzenli bir sekilde spor, antreman yapip, saglikli besleniyorsaniz o yokusu uzun muddet cok rahat cikarsiniz ama en nihayet yokusun yukariya dogru degilde egilimini asagiya cekmeniz imkansizdir.


Simdi ise sizlere tecrubelerime dayanarak evlilik hayatinda kendimce dikkat edilmesi gerekenleri yazayim. Buraya yazdiklarim genel anlamdadir ve her yazdigim "sana" uymayabilir. Oku, fikir edin ve sonuc olarak kabul edersin veya etmezsin o sana kalmis bir secenektir!


  • Hicbir zaman, hicbir sekilde esine, cocuguna el kalkmaz. Bu, hem bayan - hem erkek icin gecerlidir.
  • Özellikle erkekler icin gecerli bu bölum. Genelde ev islerini esiniz yapar diye tahmin ediyorum, muhakkak yardimci olun ona. Is ayirimi yapin mesela bizim evde bulasik makinesini doldurup-bosaltmak bana aittir vs. vs. Veya aksam olmus, caniniz bir bira cekti veya makarna...gec mutfaga kendin al, kendin yap makarnani, corbani veya canin her ne cektiyse, birak esin biraz dinlensin. ESINE YARDIMCI OL!
  • Hicbirsey, bebeginizin hayata gelisini, beraberinde getirecegi zevki, problemleri hic kimse/hicbirsey sizleri buna hazirlayamaz. Oglum benim yasadigim en guzel, en eglenceli zamanimdir. Eger imkaniniz varsa, Turkiye'deki hastanelerde bu durumlar nasil bilmiyorum ama cocugunuzun dogum aninda karinizin yaninda beraber olun, cocugunuzu ilk kucaklayan, ilk gören, göbek bagini kesen siz olun. Bundan daha guclu bir duygu, sevgi ani yok bu dunyada! Hayatinizin en doruk noktasi budur.
  • En nihayet kavga etmek ve bazi konularda anlasmazlik evliligin tuzu-biberidir. Kimse el bebegim - gul bebegim seklinde yasamaz, yasayamaz. Burada dikkat edeceginiz en önemli 3 nokta...
  1. Sesinizi yukseltmeden tartismak. Cok sinirliyseniz, siniriniz yatisana kadar esinizden uzaklasin.
  2. Kufursuz tartismak.  Esinle bazi konularda anlasamayabilirsin fakat hicbir zaman saygini eksik etmeyeceksin.
  3. Birbirinize tabak-canak-terlik vs. vs. firlatmak cok sacma ve cocukca bir harekettir. Tekrar ediyorum esinle bazi konularda anlasamayabilirsin fakat hicbir zaman saygini eksik etmeyeceksin.
  • Ekonomi hesabindan tut, aileyi etkileyecek her turlu kararlara beraberce karar verin! 
  • Birbirinizin hobinize/özel eglencenize karismayin, aile disinda kimseyide karistirtmayin böyle tartismalara. Malesef, "Coluk cocuga karistin halen oyunmu oynuyorsun" gibi dusunenler var. Her Allah'in gunu, her bos zamaninda esinle, cocugunla beraber olamazsin. Bu, esini, cocugunu sevmiyorsun anlamina gelmez!



Bunlar benim tatbik ettigim birkac genel kuraldir ve size uyar - uymaz, onu size birakiyorum. Tabii ki yazilacak daha bircok nokta var ama bunlar benim icin önemlilerden birkaci.


Ve herzamanki gibi son olarak guzel bir video paylasimi...Bu videoda sizlere Isvec'in baskenti Stockholm'u gezdireyim diyorum,




- Ne Mutlu Turkum Diyene -

13 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Evliliği kağıt üzerinde özetlemişsin valla.

    YanıtlaSil
  2. Evet abi 3 günlük antremandan sonra yarışlara başladım 3 tane iyi yarış çıkardım :D bu arada star mazdayı ilk defa denedim cok hoşuma gitti pistte güzeldi gerçi ama araçta güzel biraz alışma evresi sıkıntılı oldu :D
    bu haftada bathurst te mx-5 ile antremanlara başladım 2.40.xxx leri atıyorum bu ara optimal 2.39.4xx lar gözüküyor bakalım mx-5 te iyiyimdir inicem 39 lara daraftsız 2 viraj kaldı sıkıntılı olduğum yer oralarıda hallettimmi :D yarın akşam cuma akşamı bi kaç yarış atarım hafta sonu zaten aileleri tanıştırıcaz kız arkadaşımla :)
    senin bilgileride dipnot olarak aldık kenara abi eline koluna sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Husnu,
    SimPit'den Shaun, CSW V2'nin incelemsini yapti ve sonuc olarak anca Logitech G25/27 ve T500 ile kapisir diyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=24IZSaOW5cY

    Eyvallah Volkan,
    Starmazda guzel bir arac, hizli olmak icin kaydirmak sart o aracta. Haftasonu icin simdiden hayirlisiyla diyelim ;)

    YanıtlaSil
  4. Fanatec bence CSR Elite ile CSW nin gövdelerini aynı speclerde çıkarmak ile en büyük hatayı yaptı.Belki en başında v2 speclerinde bir cihazı açıklasaydı fanlar daha memnun kalacaktı. Bakalım V2 uzun dönemde nasıl sonuç verecek.
    Abi belki sana v2 gönderirler :) Gelirse ve beğenmezsen haberimiz olsun :)

    Sim xperince de nedense accuforce için biraz gecikti. Belki işlerini sağlam yapmak istiyorlardır. Fakat onlardan da beklenti büyük. Fakat accuforce daki en önemli mevzu fiyat olaraktır. Eğer bodnara yakın bir fiyat olursa bence kendi yaptıkları " bodnar kadar iyi olamaz " yorumundan sonra insanlar bodnarın sisteme yönelecektir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Vesaro nun sistem.. D Box ın gereğinden fazla pahalı ama videosunu izleyebiliriz :)

    http://www.youtube.com/watch?v=kUd2V0xo_u0

    YanıtlaSil
  6. CSW V2, ilk defa CSW alacaklilar icin guzel bir haber, en nihayet V1'lere nazaran daha saglam gözukuyor kagit uzerinde. Birkac aya kadar V2'leri satin alanlarin "CSW V2'im bozuldu" basliklarini okumazsak basarili bir guncelleme olmustur derim.

    Ben ise akillandim, bundan böyle "Compromise" yok yani ucuz diye, kalite ve hissiyattan gram ödun vermeyecem. Evet, Bodnar direksyonu biraz pahalidir, bir AccuForce, EC Sim Hardware Pro SW, T500 veya CSW gibi direksyon ayarlarini yapmak rahat olmayabilir veya bir CSW gibi konsol oyunlarini desteklemiyordur...Bu saatten sonra konsol yaris oyunlarinin yuzune zaten bakmam, orasida ayri bir konu ama en azindan surus hissiyati, kalite ve de egonuzu tatmin etmekte Bodnar'in ustune yoktur.

    Dusunsene, bir defa kullandigin direksyon sistemi gercek F1, GP2, F3, LMP1, LMP2 ve WTCC pilotlari tarafindan antremanlarinda kullaniliyor, varmi daha ötesi ;)

    AccuForce ve Ec Simhardwarein direksyon setleri Bodnar direksyon sisteminden 1500$-2000$ daha ucuza olacaklar.


    Dun aksam gecte olsa zaman bulup haftalik 10$ yarislarimi tamamladim, bu hafta Skippy ve bir ihtimal Advanced Mazda MX5/Bathurst ikilisi akar ;)

    YanıtlaSil
  7. Paylasim guzel, D-Box'un 2 eksigi var benim icin.
    1.- SimXperience ile karsilastirdiginda cok pahali
    2.- SimXperiencedeki arkadan kayma destegi yok http://simxperience.com/products/diyproducts/stageseriesupgrades/reartractionlosssimulation.aspx

    YanıtlaSil
  8. Motion kokpit/Bodnar versus Ruf/Montreal

    https://www.youtube.com/watch?v=jKYmP5DOIns

    YanıtlaSil
  9. Abi csw v2 almayı düşünmüyorsan ve csr elite'den dolayı indirim kodu yollarlarsa o kodu ben kullanabilir miyim? :) bi daha kokpit kurarken v2 alcam ben, elite'in tahminimce tek motoru bozuldu. O yüzden yeni set almam gerekecek ve alırsam da v2 alırım.

    YanıtlaSil
  10. Tabii ki Efkan,
    CSR Elite senin ismin uzerine gecmedimi? En azindan senin CSR Elitin son bozuldugunda kendin Fanatecle "Iliskiye" girmistin hatiliyormusun ;)
    Ama olurda CSR Elite icin bana bir kod gelirse sana veririm. En kötu ijtimal elimdeki CSW icin bir kod gelir herhalde, onuda bizim takimdan baska biri CSW alacaksa veririm veya iRacing forumunda paylasirim...

    YanıtlaSil
  11. En son ben iliskiye girdim abi :) ama ilk sen aldığın icin sana gelebilir diye düşündüm

    YanıtlaSil
  12. oyun 1 milyarıncı turu geride bıraktı

    YanıtlaSil
  13. İSR iracing driver swap özelliğini incelemiş.

    http://www.youtube.com/watch?v=D2UkywPl-Gw

    YanıtlaSil