10 Eylül 2014 Çarşamba

Team Turkiye MotorSport 2014-09-10

EY TTM,
Bu hafta haber uzerine haberler yagiyor   ;)

Biliyorsunuz oglumun birkac aydir Xbox One'i var ve toz toplamaktan baska hicbir ise yaramadi. Gecen aksam Destiny'i yukledi. Bilmeyenler icin Xbox One'da her turlu dijital medyalar 2 kisi arasinda bedava paylasilabiliyor yani 1 kisi satin aliyor digerine bedavadan geliyor. En nihayet Destiny'i oglum bedavadan yukledi. Bir dahaki oyunu oglum satin alacak ve diger arkadasi bedavadan yukleyecek. Playstation 4'dede buna benzer bir sistem var zannedersem.

Destiny'yi yarim saat kadar denedim. Kontroller bir Halo serisindeki kadar iyi, fizik motoru yani yuruyus, kosu ve ziplama vs. direk Halo'dan alinmis. Grafikler fena degil ama daha evvel dedigim gibi beklentimin altinda, grafik olarak Borderlands - Halo 4 karisimi birsey yapmislar.

Oyunun kendisi aslinda okeyden ileri gitmez, degisik gezegenlere gidiyorsun, gezegenlerde yan ve ana görevler var onlari tamalamaya calisiyorsun, ister tek basina - ister 3-5 arkadasinla, Borderlands'e benzer Loot sistemi var, Ps3'teki PSN'ye benzer bulusma yeri yaratmislar. Hikaye diye birsey yok, duz duz gidip görevleri yerine getiriyorsun, görevler haliyle devamli degisik dusman vurmayla geciyor. Yeni silahlar bulabiliyorsun, dusmanlari vurdukca levelin yukseliyor.

Destiny'nin, 110% DLC'ye yönelik kurulmus bir oyun oldugunu anlamak en fazla 15-20 dakikanizi alir cunku oyundaki görevler bittiginde yeni gezegenler, yeni dusmanlar ve yeni Loot(silahlar/zirhlar vs.) parayla satilacak. Destiny bu jenerasyonun en pahali oyunu olabilir.

Destiny'nin multisine Crucible denmis ve oraya kayitini yapiyorsun degisik oyun modlarinda oynuyorsun. Kontroller saglam, oyunda herhangi bir bug ile karsilasmadim. Bungie bu, Halo serisinden adamlarin her yönden cok titiz olduklarini biliyorum.
Multisinde diger tum oyunlardaki gibi tek ve en buyuk eksigi Microsoft'a ait olan "True Matchmaking Sistem" kodlamasinin olmamasi yani bir Online maca giriyorsun ayni oyunda level 3 adamda var, level 18 olmus adamda yani maclar genelde cok dengesiz geciyor.

Sonuc olarak, yeni jenerasyon diye gecinen bu jenerasyonda, bu denli oyun kurakligi varken, Destiny kendini her turlu sattirir. Xbox One sahipleri kasimda cikacak MasterChief Collection Halo1-4 geldiginde bir daha Destiny'nin yuzune kolay kolay bakmazlar diye dusunuyorum.

Sonuc, oglum icin Destiny en nihayet 30€'ya gelmis oluyor 2 arkadas paylastiklarindan, 30€'ya Destiny bence okey bir fiyat.



Bu hafta ilk defa P90X programini degilde kendim icin yazdigim programimla antremanlarima basladim. Sonuc, P90x'den cok daha zor geldi ama pes etmek yok birde unutmamak lazim, Hayat aciyla bir o kadar daha guzel   ;)

Bu arada ilk defa Star Nutritiondan Caramel CoCo lezzetli proteinbarini siparis ettim ve tek kelimeyle 10 numara proteinbar. Fittnes tanrilari bu Caramel CoCo'yu kim yarattiysa ödullendirsinler, yaw bu ne guzel bir tattir böyle, resmen cukulata ve icerdiklerine bir göz atin   ;)

- 1 adet Caramel CoCo Protein Bar -

  • 193kcal
  • 5.5gr yag bunun 2.3'u doymus yag
  • 20gr karbonhidrat
  • 17gr. seker
  • 16.5gr. Protein

Bu proteinbarlarin en buyuk avantaji muazzam doyurucu ve enerji kaynagi olmalaridir, tadi ve lezzetide cabasi, kesinlikle tavsiye ederim   ;)



Ve son olarak guzel bir paylasim,...



- Ne Mutlu Turkum Diyene -

10 yorum:

  1. Abi bilgiler için teşekkürler. Bu sefer yeni nesil gerçekten batırdı. Daha önceki sistemler ilk çıktığında da oyun sıkıntısı mevcuttu. Fakat bu sefer ki gibi olmamıştı. Resmen batırdılar. Ben bu nesle ancak ömrünü tamamladığı zaman geçmeyi düşünüyorum . Hem oyun çeşitliliği hem de fiyatları çok daha uygun olacak.

    Bu arada abi sen spora başlayalı bayağı oldu. Bir boy fotonu koy yaw valla merak ediyorum. Bu kadar çalışmaya bence vücutta güzel bir gelişim olmalı.

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Playstation 1'den Playstation 2'ye gecis her yönden buyuk farkti, hatta bende o zamanlar DreamCast'de vardi sonra oradan Xbox360 ve Playstation 3'e gecistede buyuk farklar yasatti. Her oyun kafadan 720p gösterebiliyor hatta bazi oyunlarda temel cözunurluk 1080 progressivedi.

    Xbox360 cikali 9 yil oluyor, Playstation 3 cikali 8 yil ve cikardiklari su yeni jenerasyon diye gecinen aletlere bir bak. Ne Ps4, ne de XboxOne tum oyunlari 1080 cözunurlukte oynatamiyorlar, oynattiklari nadir birkac oyundada baska nesnelerden kisiyorlar. Ps4/Xbox One cikali 1 yil olacak, daha halen 1 tane yeni guzel bir oyun cikmadi. The Last Of Us, The Master Chief Collectionlari saymiyorum, bunlari oyuncuyum diyen coktan yalayip yuttu bile.

    Forza 5, Killzone Shadow Fall, Battlefield 4 ve daha bircogu aceleye gelmis oyunlar, bunun haricinde grafiksel anlamda iste bu yeni jenerasyon farkidir dedirten bir oyun zor cikarirlar, gözle görulecek o farki yaratabilmeleri icin Ps4 ve Xbox One'in cok daha guclu hardware'e sahip olmalari sart.

    Bu jenerasyonun sonunda 3 kurusa exklusivleriyle beraber her platform satin alinip oynanir.


    2 yildir fitnes ile egleniyorum fakat asil buyuk degisim son 2-3 ay önce basladi. Vucudumu tanimaya basladim, vucudumun ne gibi besiye ve ne gibi antreman sekline ihtiyacim oldugunu daha yeni yeni cözmeye basladim. Gelisme yokmu diyeceksin...tabii ki var, hemde cok buyuk gelismeler kaydettim. Mesela vucut yag oranimi 30%'dan 20%'nin altina dusurdum, vucut yag oranlariyla ilgili resim ekliyorum asagida. Söyle bir 10% veya altina duseyim, o zaman kendi resmimi paylasirim ;)

    http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/81/57/79/81577922b8bc74627e3cabbf1e6709c9.jpg

    YanıtlaSil
  3. Aston Martin lisanslanmis. Hangileri belli olmamak ile bilrlikte ( Galiba DB9 GT1 ile Vantage GT3 kesin ) 4 adet araç gelecek. Acaba sim expo fuarinda norcheleife açiklanir mi ?

    Bedford, MA (September 11, 2014) – iRacing.com Motorsport Simulations, the world’s most realistic racing game, today announced the addition of four Aston Martin Racing cars to the iRacing.com lineup. iRacing.com will create a virtual version of the Aston Martin Vantage GT3 that will compete next weekend in the iRacing.com Nürburgring 1000 Blancpain Sprint Series event, as well as other Aston Martin Racing cars including the Le Mans class-winning DBR9.

    “The opportunity to produce these authentic digital Aston Martins is genuinely exciting news for iRacing,” says Tony Gardner, President of iRacing.com. “Aston Martin has long been synonymous with sports car racing excellence, and the opportunity to race the Vantage GT3, DBR9 and other Aston Martins on the virtual tracks of iRacing will generate tremendous enthusiasm among our members.”

    The Aston Martins will join an impressive list of more than 40 world class sports, stock and open wheel cars already available to more than 52,000 iRacers worldwide.

    iRacing.com enables motorsports and gaming enthusiasts around the world to race against one another online on 65 laser-scanned road courses, ovals and speedways in officially-sanctioned and private league competition. From GT racing to NASCAR, Grand Prix racing to prototypes and IndyCars, iRacing delivers the most realistic racing experience you can have on your PC or Mac from the comfort and convenience of your home. With literally thousands of official races every week, there is always someone to race against at iRacing.

    In celebration of its relationship with Aston Martin and the sponsorship of the iRacing.com Nürburgring 1000, iRacing is offering a free, three month subscription to new members who visit www.iracing.com/nurburgring1000.

    YanıtlaSil
  4. Bilgiler icin tesekkuler abilerim. Aston olayı insallah HSV olayına dönmez. Ama gelirse cidden müthiş olur.

    YanıtlaSil
  5. Paylasimlar harika Husnu,
    Aston Martin akar ve en erken 2015'e gelecek zanndersem. Bu yil icinde kesin cikacak parcalar, Monza, Gateway MotorSports Park ve Holden Commondore VF V8 Supercar.

    Nordschleife konusunda T.Gardner söyle demis..."With regard to The Ring, "We understand the demand for it and I think that it is realistically possible to get it on the service at some point" "
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3273190.page

    Eger araca göre iRating sistemi isterseniz "Yes"'e tiklayip, ilginizi belirtiniz.
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3273037.page


    Bu 3 aylik tamamen bedava iRacing kampanyasi iyi olmus, paylasim icin tesekkurler Husnu. iRacingi merak edipte para yuzunden denememis olanlar icin iyi bir firsat.
    www.iracing.com/nurburgring1000

    Dun aksam haftalik Nascar yarislarimi tamamladim, bu aksam her yere dalabilirim, Starmazda, F1, Advanced Mazda Cup, Skippy, GT3, HPD...Teh Sky Is Tuh Limit ;)

    YanıtlaSil
  6. paylaşımlar mükemmel valla :) elegan abi hatırlıosan ne gt3 te aston a hastayım diye gelirse tek aracım olur direk ona yüklenirim diğerleri umrumda bile olmaz :D aston veya ferrari ölüyorum resmen sabırsızlıkla bekliom aston u bu arada araca göre ir bence daha güzel olur yaa daha çekişme olur gibime geliyor bi yandanda sistem arapsaçına dönebilirde :D
    bende tekrar spor a başladım bu arada düğün olayları geliyor aldığımız yağları geri iade evresi başladı :)
    cla + lekarnitin + havuz
    birde evden havuza yürüyerek gidip gelme toplamda 6.5 km :D

    YanıtlaSil
  7. Stabiz den duygu yüklü bir video :))

    http://www.youtube.com/watch?v=TmLMWaLC3IU

    YanıtlaSil
  8. Volkan,
    Aston Martin ve Ferrari benimde favori araclarim arasinda. Ferrari biraz özeldir, onlardan lisans almak cok zor. Dugun vakti yaklasiyor, birde spora baslaman harika.
    Yasamak, mucadele vermek demektir. Ne kadar hosuma gitti, her firsati degerlendirmene, yani yuzmeye gidip gelmeni bile yurumen cok cok iyi, 6.5km'de az-buz degil, saglam kalori verirsin ;)

    Husnu,
    Stab yine dökturmus yaw, 10 numara video olmus :)

    Bu aksam saglam bir GT3 antremaniyla beraber birde kvalifiye atayim, bakarsin yarisa dalarim, Mid-Ohio sevdigim bir pisttir.

    YanıtlaSil
  9. Erken kaçma abi yakalayayım seni :) Zaten moralim bozuk . Sanki bu traction ayarlarından sonra bir türlü sürüşümü oturtamadım gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  10. Dun tam geldim diyecektim, sagolsun arkadaslar geldi yine iRacing yalan oldu. Bu aksam kacmaz iRacing her turlu akar ;)

    Husnu,
    Gecmis olsun, daha ilk turda ucurdular galiba seni...odanin SoF'uda yuksekmis. Bu aksam senin öcunu alirim ;)

    YanıtlaSil