24 Şubat 2014 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2014-02-24

Ey TTM,
Tum haftaki muhabbetlerimiz, antreman ve yarislarimiz herzamanki gibi hem cok basarili, hemde cok eglenceli gecti   ;)

Yaristigimiz serilerde hem toplamda ve de özellikle kendi divizyonlarimizda cok basariliyiz. Bu yil icinde degismeli yarisci destegide geldiginde TTM olarak basarilarimizi birkac kademe daha yukseltecegimiz kacinilmazdir.

Tekrar ufak bir hatirlatma, bugun iRacing sim ve web guncellemesi icin 4 saatligine kapali olacak, TR saatleriyle 14:00-18:00 arasi.

Hemen fasulyenin faydalarina geciyorum...


- Team Turkiye MotorSport 2014 Sezon 1 Hafta 5 Yaris Serilerimiz -


  •     Proto & GT Challenge Serisi  - Watkins Glen International - Boot 45dk
  •     Skip Barber Serisi - Mazda Raceway Laguna Seca 15 tur.
  •     iRacing World Sports Car Serisi - Mazda Raceway Laguna Seca 45dk
  •     iRacing Grand Prix Serisi -  Circuit De Spa GP Pits 34 tur
  •     GT3 Challenge Serisi - Watkins Glen International - Boot 30dk
  •     Nascar iRacing Serisi Fix - Phoenix International Raceway 156 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Phoenix Internationa Raceway 35/70 tur
  •     Nascar B-Klas Serisi (Fix ve Serbest) -  Phoenix International Raceway 45/90 tur
  •     IZOD Indycar Serisi Fix/Serbest - Pocono Raceway 30/60 tur

- 2014 sezon 1 hafta 5'in en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  : Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu Skip Barber ile World Sports Car serilerine ait. Her iki seridede Laguna Secada yarisilacak. Cogu yarisci Laguna Secayi sevsede ustalasmasi cok zaman alan ve o halde bile surprizlerle dolu olan bir pisttir. Buna Skippy ve multiklas yarisindan olusan World Sports Car serisindeki Riley ile RUF C-Spec'ide ekledinmi bu yarislarin tek sonucu muhtesemden baska birsey yasatmaz. Zamanim olursa bu hafta bir Skippy yarisi yapmak isterim.

Oval: Bu hafta Pocono akar. Haliyle Nascar Fix serisi yani 156 turluk Phoenix... Endurance yarisi oldugundan her hafta akar fakat Pocono/Indy kombosunuda bir kenara atmamak lazim. Pocono 3genden olusan oval bir pisttir, burada istikrarli yarismak cok zordur. Diger yandan 156 turluk Phoenix yarisi ciddi ciddi, varmi lan bana yan bakan diye nagralar atan yigitleri bile sut icmis kediye döndurur, I shit u not!


Simdiden hepimize bol sanslar ve iyi yarislar,

*************************************************************************************************************************

Sizlere kisaca haftamizin önemli noktalarina deginecem. Ilk evvela su yeni Nascar Endurance serimiz ve yarislarimizdan baslayayim.

Ilk etapta, ben, Volkan, Yusuf ve Ozan, Team Turkiye MotorSport Takimimizi bu seride temsil ettik ve genel olarak yarislarimiz ve puanlarimiz cok cok iyi. Bu yarislar cok uzundur ve istikrarli yarisma harici, hizli gitme harici, pit stratejileri harici birde dayaniklilik yarisidir. Benim yarisim bastan sona 3 saat 9 dakika surdu. Böyle bir yarisa girmeden evvel hem ruhen, hemde bedenen kendini gunler/saatler evvel hazirlaman sart. Bu haftaki Endurance yarisina katilan Takim arkadaslarimi bu yuzden tebrik ederim.



2'cisi...Takimimiz ve Takimimizin gelecegi hakkindaki dusuncelerimizdir. Dun aksam sagolsun Özgun, Yusuf ve diger takim arkadaslarimiz bu konuda fikirlerini bizlerle paylastilar. Özellikle blog yazilarimin degerinden bahsetmeniz beni gercekten cok duygulandirdi, tesekkur ederim.

Dun aksamki TTM ve gelecegi hakkindaki muhabbetleri kacirmis olan arkadaslarim icin konusulanlari kisaca tekrarlayayim.  Eklemeyi unuttugum önemli bir nokta varsa asagida hatirlatin.

  • Team Turkiye MotorSport'un forumlu vs. kendi internet adresiyle beraber full calisan guzel bir sitesi olsun.
  • Team Turkiye MotorSport'un iRacing yariscilarina Sponsorluk
  • Team Turkiye MotorSport'un iRacing'e ait özel Lig Kulubu

Dun aksam sizleri dinledikten sonra degindiginiz her noktada hakli oldugunuzu dusunuyorum. Bu konulari uzun zaman evvel Husnu'yle görusmustuk fakat o zamanlar bugunkundende daha az sayida aktif yariscilarimiz vardi.

Bir site, forum vs. acmak...bizler icin sorun burada yatmiyor beyler. Sahsi görusumle sorun "Takim" olarak aktif bir yatirimda yatiyor.

iRacing'de Lig destegi ilk ciktiginda severek TTM Ligini acmistim, aylik Lig yarislarimizi bile pesin ödeyip ve dahada önemlisi zamanimi yatirip Sampiyona puanlarimizdan tut, yaris gunlerimiz, hangi pist ve araclarda yarisacagimizi en ince noktasina kadar hesaplayip hazirlamistim. Ilk hafta yarisimizda yanilmiyorsam ya 5, yada 6 yarisciydik, 2'ci haftada bu rakam 2-3'e dustu...3'cu haftada tek basimaydim ve en nihayet aylar sonra Ligimizi kapattim.

Birlik ve beraberlik cok önemlidir. Her zaman - her konuda - her durumda Team Turkiye MotorSport yani "TUM TAKIM" önde olmadikca hicbirsey yurumez! Komunikasyon A-Z'dir, Takimda aktif olmak istiyorsan skype sart. Takim antremani ve yaris gunlerine katilmamak icin ancak 2 mazeret gecerli olmadikca (Ölum ve hastalik), bu is yurumez.

En nihayet unutmamamiz gereken baska bir noktada cogu kisilerin iRacinge bir Hobi gözuyle baktiklaridir. iRacing ve Takimin ilerlemesini istiyorsan her durumda aktif olmak zorundasin, iste o zaman Takimimiz "Hobilikten" cikar ve cok daha guzel ve ciddi bir degere yukselir. Daha evvel yazdigim gibi "Kan ve Ter" harcamadan hicbir yere gelinmez.

Böyle bir yola girmek istiyorsaniz, ben 110% varim. Bu durumda bence ilk kademe site, forum, sponsor yaratmak/aramak degil. Ilk kademe Takim olarak duzenli bir programdir, haftada en az 2 defa tum Takim belli bir gun/saatte bulusacak...örnegin pazartesileri 20:00'da ilerki haftanin pist/aracina antreman hazirligi gibi ve haztasonuna belli bir gun ve saatte hepimizin katilacagi bir seriye girmemiz gibi...


Hizli kosup yorulmaktansa yavas yavas yuruyup hedefimize varmak daha önemlidir. Su an halen aktif yarisci sayimiz 1 avucu gecmiyor. iRacing kesinlikle cok uzun yillar boyu kalici bir simulasyon olacagini ispat etti, ilerledikleri yol cok ciddi ve profesyonelce...Takimimizinda iRacing'de ciddi bir yerlere gelmesi icin ilk ve en önemli adimin cok saglam temellere oturtulmasidir.


Tavsiyem, TTM olarak bu sezon boyunca haftada 1 antremanlar icin duzenli bir sekilde bulusmak. 2014 sezon 1'in bitimine 2 ay birsey kaldi eger haftalik antremanlarimizda duzenli bir sekilde bulusmayi gerceklestirebilirsek, sezon sonuna dogru Takim olarak bir adim daha ileriye gitmek icin tekrar görusuruz.

*************************************************************************************************************************

Bugun sizlere tekrar cok yararli buldugum iBuzzer programini hatirlatayim diyorum. iBuzzeri daha cok takimimizdaki Nascar yariscilarimiz icin tavsiye ederim. Fiyati 10$ ve karsiliginda yag/su vs. durumlari, pite giris ve cikis yardimlari, önden benzin ve lastik ayarlari yardimlarini sunmasidir. Tabii ki programin tek yaptigi yukarida saydiklarimla kalmiyor ama temel destekleri onlardir. iBuzzerin neredeyse tumunu aciklayan cok guzel bir videoda bulunuyor, tavsiyem izlemenizdir. iBuzzer icin LINK



- Team Turkiye MotorSport Logomuz -
Uzun zamandir asagidaki logomuzu kullaniyoruz ve bu Logomuz benim cok hosuma gidiyor, bu Logomuzu tamamen cöpe atip yeni bir Logo kullanimini dusunmuyorum fakat ayni kapiya cikan 2 veya 3 degisik TTM logo dusuncesine kesinlikle acigim. Bu ise zaman ve yatirim yapan tum arkadaslarima simdiden tesekkur ederim.




- Rambomu, Mambomu...that is the question? -
Gecen hafta saglikli bir hayata baslamaniz icin uzun uzadiya bir yazi yazmistim. Eger tavsiye ettigim programi takip ettiysen hafta icinde birkac defa kendinle savas vermissindir, PES etme, basladigin hicbir programi yarida birakma...gerekirse programi durdur (Pause) ve yeterince dinlendiginde devam et.
Saglikli bir beslenme olmadan istedigin kadar spor/antreman yap pek bir ise yaramaz, aynisi istedigin kadar saglikli beslen/diyetlere gir...duzenli bir antreman/spor programini takip etmedigin surece bu da pek bir ise yaramaz.

Kendine bir hedef yarat ve o hedefine ulas, hersey bundan ibarettir. Gecen hafta sizlere sekerin ve tatlilarin pazarligi olmaz demistim ve halen bu görusumun 110% arkasindayim fakat en nihayet böyle fikirler bazilarini daha dogrusu saglikli ve guclu bir hayata baslayacak bircok kisiyi korkutur. Cunku bunu kabul edip - uyguladigin an böyle bir yasantinin tamamiyle senin hayat stilin olacagi anlamina gelir. Bu...ilk baslangicta cok buyuk bir degisimdir ve dahada buyuk fedakarliklar sart kosar. Fakat en nihayet herseyde oldugu gibi alismaya bakar, aliskanlik edindigin an yaptigin spor/antreman ve saglikli beslenme sana cok basit gelir.

Saglikli hayatiniza kucuk adimlarla baslayin! Eger normalde hergun seker ve sekervari birseyler yiyorsaniz, bunu haftada 2 gune dusurun sonradan haftada 1, 2 haftada 1 vs. vs.
Spor ve antremaniniza kucuk adimlarla baslayin...en kötu durumda hedefiniz olan 1 saatlik antremaninizi 20 dakikayla baslayin ve haftadan haftaya yukseltin.

Kan ve Ter harcamadiginiz surece, spor ve antremanlarinizda terlemediginiz surece herhangi bir gelisme elde edemezsiniz. Bu sadece bedenen bir degisiklik degil ayni anda ruhende cok buyuk degisikliklerdir, bunu benimsemeniz yeni ve duzenli bir hayata gecisinizde buyuk yarari olacaktir.

Sigara iciyorsan onu birakacaksin...sigaraninda pazarligi olmaz. Mesela az iciyorum, gunde 3 tane iciyorum vs. vs. zehirin azi-cogu yoktur, zehir zehirdir nokta! 

Alkol, dogru dozda ve saglikli bir sekilde icildiginde vucudunuza yarari olan bir maddeye dönusur.

Sizlerle son olarakta su 2 videoyu paylasmak istiyorum. Bunlari anlamaniz icin ingilizcenizin bayag iyi olmasi sart. Bu videolarda önemli olan muzigin/melodinin sizleri gaza getirmesi degil, asil önemli olan söylenen sözlerdir fakat tabii ki bu guclu sözlerle/cumlelerle beraber gaza getiren melodiyide birlestirdiginde ortaya daha guclu aphrodisiaca benzer bir his ortaya cikiyor   ;)

Ilk videoyu genelde iRacingdeki yarislarima girmeden evvel dinliyorum, 2'cisini antreman/sporuma baslamadan evvel.

- Ben Şampiyonum -







- Güç ve Kontrol -

3 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Yine döktürmüşsün.

    Kendi sitemiz , kendi forumumuz ve ligimiz . Bunlar çok güzel düşünceler ve ben bunların birgün gerçekleşeceğine eminim. Ama dediğin gibi abi düzenli katılım çok önemli. Kendi ligimize hazırlık için bence de bu sezon en azından bir gün belirlenip ( Bahsettiğin gibi Pazartesi günü olabilir ) o gün kendi özel odamızı açarız ve genel olarak yatırım yapılan serinin araç ve pist kombinasyonu ile pratik , sıralama ve yarış seansları düzenleyebiliriz. Bu süre içerisinde katılım belirli bir düzene ulaşınca eminim lig ortamı oluşacaktır. Herkes adil yarışmanın yapılacağı sağlam bir sim arıyor. Eminim bu ortamı sağladığımızda çevremizden de katılım olacaktır.

    Bu arada işin finansman tarafını da atlamayalım. Bu konuda ortak bir sepet oluşturmamız gerekir diye düşünüyorum.

    Ben bundan sonra Pazartesi günleri için kendimi ayarlıyorum ve ekip olarak sizlere dahil olmaya çalışacağım. Gün konusunda da herkesin müsait olduğu bir gün belirlenebilir. Forza zamanında katılımın en az 3-4 kişi olduğu sabit bir yarış günümüz vardı ve güzel yarışlar yapmıştık.

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Dediklerine tamamen katiliyorum, ayriyetten cok iyi noktalara degindin.

    1) Bende Team Turkiye MotorSport Takimimizin birgun kendi sitemiz, ligimiz, forumumuzun olacagina inaniyorum.
    2) Bu isin finansmani cok tutmaz fakat her takim uyesinin "kucuk veya buyuk" esit sartlar altinda degisik konularda beraberce kararlar verebilmesi icin ve de böyle guzel bir ortamin (Internet sitesidir, forumu, adresi, Lig Kulubu, kendi özel antreman odalarimiz, lig yarislarimiz vs. vs.) olusmasinda katkisi olmasindan dolayi dedigin gibi zamani geldiginde ortak bir sepet kurulmasi sartdir.

    3) Haftalik antremanlarimiz buyuk ihtimalle pazartesileri olacak. Özellikle pazartesileri olmasinin birkac avantaji var...
    a.- Pazartesi geceleri haftalik pist degisiyor, Takim olarak antreman odasi acmamiz ön hazirlik olur
    b.- Pazartesileri misafirlik filan fistik olmaz ergo no excuse of any kind ;)

    YanıtlaSil
  3. dün akşam hiç değilse son girdiğim 3 farklı oval serinin 3 yarışında 162 irating aldım,tam alışmışken pistler değişti :(

    YanıtlaSil