17 Şubat 2014 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2014-02-17

Ey TTM,
Dunku muhabbetlerimiz ve yarislarimiz herzamanki gibi muhtesem gecti, bu haftada feci yardirdik  ;)

Sezonun 4'cu haftasina geldik bile, zaman ne cabuk geciyor beyler. 3 haftanin sonunda yaristigimiz serilere hafifce göz attigimda TTM olarak cok saglam yerlerde ilerledigimizi göruyorum, o bilgileride yarina burada aciklayacam.

Ve hemen kurufasulyenin faydalarina gecelim,

- Team Turkiye MotorSport 2014 Sezon 1 Hafta 4 Yaris Serilerimiz -


  •     Proto & GT Challenge Serisi  - Sebring International Raceway 45dk
  •     Skip Barber Serisi - Oulton Park Circuit - Intl w/out Brittens 14 tur.
  •     iRacing World Sports Car Serisi - Road America 45dk
  •     iRacing Grand Prix Serisi -  Silverstone Circuit GP 50 tur
  •     GT3 Challenge Serisi - Brands Hatch Circuit GP 30dk
  •     RUF Cup - Brands Hatch Circuit GP 25dk 
  •     Nascar iRacing Serisi Fix - Daytona International Speedway 200tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Daytona International Speedway 25/50 tur
  •     Nascar B-Klas Serisi (Fix ve Serbest) -  Daytona International Speedway 30/60 tur
  •     IZOD Indycar Serisi Fix/Serbest - Texas Motor Speedway 48/96 tur

- 2014 sezon 1 hafta 4'un en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  : Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu GT3 Challenge ve RUF Cup serisi. Brands Hatch istikrarli yarismayi cok zora kosan bir pisttir ve buna ayni odada 36 yarisciya kadar adam ekleyip birde ustune 25/30 dakikalik yaris yaptirmaya calisirsan sonuc cogu yarislarin husranla bitecegi demektir. Bu hafta dikkat edeceginiz en önemli nokta yarisi bitirmeniz olacaktir cunku adim gibi eminim yariscilarin belli bir kismi yarislarini bitiremeyecekler ve aklinizda bulunsun Brands Hatch'de adam gibi gecis yapilacak yer yoktur. Yaris ve gecis taktikleriniz stres yaratma ve korkutma olsun, bu yuzden bu haftaki antremanlarimizda birbirlerimizi tampon tampona takip edebilmek cok önemlidir.

Oval: Bu hafta Daytona akar, C ve B klas yarislari hem cok zorlu gececek, hemde cok eglenceli. Bu hafta yaririyoruz beyler  ;)

Simdiden hepimize bol sanslar ve iyi yarislar,

*******************************************************************************************************

 - Konumuz Oyun -

Eger simdiye kadar Xbox360, Playstation 3 veya bir Nintendo Wii sahibi olmadiysaniz su an tam zamanidir. Yeni jenerasyon makineler cikmistir ve eski jenerasyon konsollari ve oyunlari bayag ucuzlamistir. Eski jenerasyon konsollari sadece ucuzlamayla kalmayip ayni anda tonla guzel oyunlarida bulunur piyasada ve asil önemli olanda onlardir.

Gecmis jenerasyonda benim buyuk zevkle oynadigim 10 oyun listem...

  1. Halo Serisi. Hem singel, hem multisi ve özellikle co-op olarak en zevkli oyun serilerinden biridir.
  2. God Of War 3, hack & Slash olarak daha iyisini bulamazsiniz. Grafik yönundende native 720 cözunurluge sahip oldugu halde benim kitabimda eski jenerasyondaki en muhtesem grafikli oyundur.
  3. Mass Effect serisi. Hikayesi, kivamindaki RPG/aksiyon derecesi her yönden mukemmel. Bastan sona muhtesem bir macera.
  4. Condemned1, Resident Evil 5, DeadSpace1 ve Bioshock1...Bu 4'lu, korku ve aksiyon olarak 10/10 alir benden.
  5. Forza2, 3, 4. Tonla degisik model ve marka arabalar seviyorsan, her arabayi aninda surebilme imkani, her arabaya kendi özel resmini yapabilme ve tum bunlari Live uzeri milyonlarla paylasabilme, bunun ustune neredeyse her yaris stilinde leaderboards destegide vardir eglencelik olarak basarili bir oyundur.
  6. Son cikan Tomb Raider, Deus Ex-Human Revolution ve Portal2, muazzam aksiyon, bilmece ve macera oyunlaridir, 10/10 sasmaz.
  7. Splosion Man serisi, Shadow Complex, Limbo, Rayman Legend ve Origins, N+, Trials serisi, Geometry Wars Evolved ve Super StarDust HD. Bu oyunlar acayip bagimlilik yapar ve her biri benim kitabimda 10/10'luk oyunlardir.
  8. ColinMcRae Dirt1 ve 2. RallyCade seviyorsan bu 2'linin ustune yoktur. Sim olarak halen RBR'nin ustune tanimam.
  9. Gears Of War serisi. Ister tek basina - ister bir arkadasinla co-op olarak oyna 10/10'luk bir oyun serisidir. Hikayesi, grafik ve oynanis mukemmel.
  10. Guitar Hero ve Rockband serileri. Zamaninda Ps2'de Guitar Hero vardi fakat bu seriler Ps3 ve Xbox360'la muazzam boyutlara yukseldiler ve 10/10'u hak eden zevkli oyunlardir.

Buraya eklemedigim bazi oyunlar, oyun serileri var. Aklima Little Big Planet geliyor, Uncharted serisi her ne kadar benim hosuma gitmesede bircok oyuncunun göz kamastiran muazzam oyunudur, PGR serisi, Ace Combat FOL, COD4, AC serisi, Gran Turismo, RD Redemption, Forza Horizon, Killzone serisi, L4D serisi, Borderlands serisi vs. vs.
Listemi sadece 10'a dusurdugumden biraz secici olmam gerekiyordu  :)

Nintendo Wii'yi satin almadigimdan oyunlari hakkindada fazla pek bir bilgim yok fakat tecrubelerime dayanarak sunu diyebilirim, Super Mario oyunlari genelde cok eglencelidirler.

Oynamadigim fakat zaman bulursam bu yil oynamak istedigim oyunlar arasinda The Last Of Us, Journey, Super Mario Galaxy1-2, Beyond 2 Souls, Legend Of Zelda: Skyward Sword ve Twilight Princess ve God Of War Ascension var. Anlayacaginiz yakin zamanda 1'er adet Ps3 ve Nintendo Wii sahibi olabilirim. Su an konsollari sifir satin alsam dahi yukarida saydigim tum oyunlar ve konsollar 350 euroyu gecmez. Ustelik her konsol jenerasyonun ilk hastaliklarindan eserde yok ve her yönden cok daha iyi bir hardware konsollara sahip olursunuz.

Örnegin, Xbox360'in ölumcul 3 kirmizi hatasi, Ps3'un sari isik hatasi, Xbox360 ilk ciktiginda sadece 20gb hddsi vardi, Ps3'un sadece 60gb vs. vs.


O zamana kadarda guzel eski oyunlarin Achievmentlerini yavas yavas tamamliyorum, ayni anda Xbox-Live'daki arkadaslarimla guzel muhabbetler ediyoruz. Life is good beyler   ;)

******************************************************************************************************

Son olarakta herzamanki gibi guzel bir video paylasimi,...




- Güc ve Kontrol -

9 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Eski jenerasyon konusunda söylediklerine katılıyorum. Kesinlikle şu an tam zamanıdır. Belki yeni nesilde bu tarz bu seçime gidebilirim .

    YanıtlaSil
  2. bu hafta geri dönüş vakti,Brands Hatch'i bilmem de Nascar kaçmaz :)

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Husnu,
    Aynen, eski jenerasyonda oynayip suyunu cikarmadigim tonla oyun var, ben onlari bitirene kadar bu jenerasyonun sonuna gelmis oluruz zaten ;)

    Ozan,
    Sen yasiyormuydun yaw...bir anda ortadan kaybolunca seni iRacingden banladilar sandim. Nascar zaten muhtesem gececek bu hafta ama Brands Hatch'de kacmaz, orasida akillara zarar yarislar sunacak.

    YanıtlaSil
  4. Salı akşamki biçilmeden sonra yarışlara girmeye korktum.Silverstone'da da hızlı olmayınca Skype'a bile gelmedim,gaza gelmeyeyim diye :)

    rFactor 2,Assetto Corsa falan takılıyoruz

    YanıtlaSil
  5. Ozan,
    Yaris icinde kazaya ugramayasin diye Seytan gibi tek basina takilmayi daha uygun buluyorsun öylemi, he he he
    Saka bir yana, bazen yarislardan bir nefes almak iyidir, özellikle sen yarislarin bayag bir suyunu cikartiyorsun baslayinca. Silverstone'da benimde performansim zayifti bu hafta ama her ne kadar 124 sampiyonluk puanini bile zorla toparladiysamda yarislarim cok zevkli gecti. Yalniz bu hafta Brands Hatch'de dikkatli olmazsam her yarisimda patlayabilirim heyecani simdiden beni sardi ;)

    YanıtlaSil
  6. bu hafta oval de benim haftam uzun soluklu yolları hep sevmisimdir :D pusher arıyan varsa plakasını versin dibinde biteyim :P

    YanıtlaSil
  7. Helal Volkan,
    Bu hafta 3'lu saglam durtme ve switch antremanlarini cakalim. 200 tur resmen Endurance yarislari, durtme ve switch harici benzin ve lastik stratejisinede el atmamiz lazim.

    YanıtlaSil
  8. nihayet C class Nascar Series'in antremanları açılmış,akşam yardırabiliriz :)

    YanıtlaSil
  9. Bu hafta Brands'de yine birbirinden kamikaze hareketler deneyecem :D irating 2000'e düşmeden rahatlamicam sanırım :D

    YanıtlaSil