8 Mart 2013 Cuma

TTM 2013-03-08

Ey iRacingciler,

Dunku muhabbetler, antreman ve yarislarimiz herzamanki gibi super gecti   ;)

Dun yeni Nascar araclari Chevy Gen6 ve Ford Fusion tamamlanip satisa sunuldu (Chevy birkac gun evvel). Hem iRacingi destekleme amaciyla, hemde Nascar sever biri olarak her ikisinide satin aldim ve surdum, yarislarina katildim...kisaca izlenimlerim.

Chevrolet Gen6 ve Ford Fusion her ne kadar speclerde birbirine benzesede surus ve FFB farklari dag gibi buyuk. Surus o kadar farkli oldugundan pistteki yaris cizgileri bile farkli ve isin komedi yani ve mantikli olmayan bölumu her 2 aracla ayni pistte, degisik yaris cizgimle, degisik viraja giris/cikis hizlariyla neredeyse milisaniyesine kadar ayni zamani tutturmam olmasi!

Chevrolet daha rahat bir sekilde kaydirilan ve lastikler asindikca virajlarin giris ve cikislarinda araci gazla cevirmek yani kontrollu kaydirararak almak önemliyken, Ford Fusion ise surus yönunden tam tersi yani virajlari araci gazla kaydirararak degilde "Aci guc" --> "Brute Force" ile almak zorundasin. Ford Fusion'da kisaca virajlara Chevrolet'den daha yuksek hizla girip direksyon simitini tamamen sola cevirip "hafif heal" & toe veya sol ayak fren stilini kullanarak aracin tumunu cevirip gazlamak. Haliyle Ford Fusion'da virajlari alirken surus kamerasinda her virajda deprem oluyormus hissi yasiyorsun yani görus kameran bayag bir sallaniyor. Bu sallanma daha cok yolun puruzlugunden kaynaklanmayla beraber arabayi cevirebilmke icin acayip gucun sarfedilmesindendir.

Bu anlattigim surus stili anliktir ve her defasinda mukemmel bir sekilde tatbik etmek sart!

Dunku ilk yarisimda daha yesil isik yandigi gibi önumdeki suruculerden biri full gaza basmasiyla spin atti ve ister istemez birkacimiza carpti...bende dahil ve malesef ilk yarisim okeyden ileri gitmedi. 2'ci yarisim ise akillara zarar bir yaristi...Toplam 26 yariscidan 17'ci baslayip 2'ci bitirdim. Yarislara girmeden evvel 2 TT atmistim - bunun avantaji 30 dakika boyunca surmek ve lastiklerin asinmasi, ne zaman asiniyorlar ve lastikleri tamamen asindirmadan kac tur göturebiliyorum ve haliyle ortalama zamanlarim, onun haricinde antreman odasinda yarisi simule etmek buyuk önem tasidi. Nerede, nasil gecisler yapilir, önunde bir kaza olursa kurtulus teknikleri, pit giris ve cikis antremanlari vs. vs.


Bugun cuma ve Nascar ile Indy'yi pazar gecesi - pazartesi gunune kadar kenara atacam. Bugun yatirim Grand-Am'e olacak, sonrada yavastan Virjinyanin tadina bakacaz   ;)

Yeni guncellemede ise en önemli nokta, Ford Fusion ile Chevy Gen6 araci ayarlari oyun icinde degil fakat Pc klasörler arasi paylasilabilir olmasi. Bunun haricinde Chevy Gen6 tavan kamerasi degistirilmistir (Yol ve kisa pistler haric) ve FPS iyilstirilmistir.



Ve son olarak, herzamanki gibi guzel bir video...



Iyi yarislar,


8 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Yardırıyorsun maşallah

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Su serefsizin CSW'sine guvenebilsem sundan cakacam 1'er tane ama guven 0!
    http://www.derekspearedesigns.com/cswpanels

    Son haftalarda milletin CSW motorlari bozulmaya baslamis, bu yetmezmis gibi bozulan CSW sahipleri salak yerine konmus vs. vs. tonla problem. Su Ecci/Leo direksyonuna az kaldi...CSW'nin her calistigi gune hayret ediyorum, ama beni fazla utandiracagini sanmam...eli kulagindadir, her an bozulabilir.

    YanıtlaSil
  3. Abi valla son zamanlarda Derek biraz gözümden düştü yaw. Hep başkalarının yaptığını kopyalıyor. Bir blackbox la valeo yaptı ki valeo yu da RMK çık bir kutu satmaya başladıktan sonra yaptı. Bir tek GT videsi ilgimi çekiyor onun haricnde SRH nin CSW için çıkartığı kit herşeyi ile çok daha kaliteli bence.

    Thomas bu ara suskun nedense. CSW V2 falan çıkaracakları . CSS te bu ara tester lar için sunulacak galiba.

    YanıtlaSil
  4. Biz kullanicilar icin degisik seceneklerin sunulmasi kötu birsey degil, tam tersine biz kullanicilar icin buyuk avantajdir.

    SRH saglam bir firma ve kaliteli aletler satiyorlar, Derek'de öyle. Bende Derek'in buttonbox'u var ve o da kaliteli.

    Gördugum kadariyla SRH'nin CSW buttonbox'u hem daha pahali - hemde daha kisitli secenekler sunuluyor.

    Derek'in CSW buttonboxu ise hem daha ucuz - hemde buttonbox olarak cok daha fazla secenek sunuluyor.

    Fakat 2 sirketin en buyuk problemi...bunu CSW gibi bozuk bir sisteme uygulamalari.

    CSW'ye gelince...su aralar Fanatec agziyla kus tutsa nafile. CSW ile resmen Fanatec ismini camura batirdi. Girip Fanatec CSW basligini okuyun...

    Ecci akar gerisi feci akitir ;)

    YanıtlaSil
  5. Az evvel Caner'le Grand-Am yarisina girdik. Daha ilk turun ilk viraj girisinde arkamdaki carpti ve aracimin kanati hasar aldi...moral haliyle yerlerde...neyse devam ettik. Sagolsun Caner bana muthis yaris saygisi gösterdi, buradan ona tesekkur ediyorum. Hasarli halle Caner'le beraber iyi gidiyorduk...22'ci turumuzda Ricardo yol ortasina cikip yarisimin bitmesine sebep olmadan evvel Caner'e "duzlukte gec beni" demistim, o da headset olmadigindan tam duyamadigini söyleyince ben yoluma devam ettim...derken Ricardo arkadasimiz yoldan cikip spin atmis ve buyuk ihtimalle F3 tusunu kullanmadigindan kendini yola ativermis...carpistik.

    Malesef böyle kazalar oluyor, odanin SOF'i bayag dusuk oldugu halde sadece 66 kesti ;)



    Su aceleyle ve dusunmezlikten meydana gelen carpismalar olmasa yaris tadindan yenmezdi. Yarin tekrar bir yaris yaparim sonrada Riley'e dalarim :)

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar merhaba. Buluşup yazıştığınız yer burası galiba. Bir facebook ya da forumunuz var mıdır? Bloğu da takip edebiliriz lakin görüş ve önerilerin paylaşıldığı yer sadece blog olarak kalıyor. Forum olsa daha sonra istenilen başlıklara ulaşabilmek adına daha kolay olmaz mı?

    YanıtlaSil
  7. Hakan aramıza hoşgeldin. Şu an için blog üzerinde paylaşımlarımız oluyor. Fakat yakın zamanda Face te bir grup kurulaktı. Efkan sen mi yapacaktın ben mi yanlış hatırlıyorum :) Ayrıca F1TeamTurkey sitesi üzerinden iracing ile alakalı güncel haberleri paylaşmaya başldım. Yine F1TeamTurkey de TTM için bir bölüm açıldı. Burada sezon yarışlarımızın haricinde ekipteki arkadaşlarımızın katılacağız lig yarışlarımızın sonuçlarını, videolar ve yarış takvimi ile alakalı bilgileri de koyacağım. Sitenin forumunda da iracing ile alakalı bir bölüm var. Buradan da paylaşımları yapabiliriz.

    F1TeamTurkey İracing Ana Sayfası

    http://www.f1teamturkey.com/category/simulasyonlar/iracing/

    F1TeamTurkey TTM Ana Sayfası

    http://www.f1teamturkey.com/category/online-sezonlar/team-turkiye-motorsport/

    F1TeamTurkey İracing Forum Sayfası

    http://www.f1teamturkey.com/forumlar/?mingleforumaction=viewforum&f=26.0

    YanıtlaSil
  8. iRacing'e hosgeldin Hakan. Seni iRacing uzeri ekliyorum, iRacing veya grubumuz hakkinda daha cok bilgi veya aramiza katilmak istersen skype uzeri ekle beni. Skype nikim:iracertk

    Forum konusunda Husnu'nun acikladigi gibi...

    YanıtlaSil