10 Kasım 2012 Cumartesi

TTM 2012-11-10

Ey Ataturk'umuzun Torunlari,

Bugun, huzunlu bir gun. Yuce Atamizin 74'cu ölum yilinin gunu.

Bu zamanlarda Atamiza, onun dusuncelerinin, onun bizler icin neleri feda ettiginin anma gunudur. Malesef su son zamanlarda moda olmus gibi kendini bilmeyen, nereden geldigini unutmus olan, bu gunlere gelipte benim bir ulkem var demeyi basit bulan ve tum bunlar yetmezmis gibi Ataturkten bile nefret edip Gomeyniyi seven dinsiz - irz dusmanlari var aramizda!
Böylelerini siktir edecen Iran'a görsun anyayi-konyayi.

Atamizi aniyorum, icten/distan bölunmus, ulkenin her yeri isgal edilmis oldugu halde tum bu zorluklara karsi bugunku Turkiye'mizi kurmayi basarmistir. Arapca gibi cok zor bir dili ögrenmemize razi olmamis ve yerine bircok dil edebiyati ustalariyla beraber ögrenilmesi daha rahat ve modern Turk dilini yaratmasi, zamaninda kadin ve kizlarimizin hayvanlar gibi parayla satilmasina karsi yasak koymasi, bugunku avrupa'nin endustri olarak önde olan bircok ulkeden bile evvel Turk kadinina oy kullanma hakkini veren Atam, bircok kadinla evliligi ortadan kaldiran, carsaflarla gezinmemizi - ellerimiz yerine catal/bicakla yemek yemeyi ögreten ve en önemli noktalardan biri Din ile Devleti ayri tutan Atamizi sevgi ve saygiyla aniyorum.



Atami aniyorum...sessiz ve saygiyla.

Ne guzel bir video...ve evet, bunu yabancilar arastirip Ataturkumuzu bu videoda saygiyla aniyorlar.




Ve son olarak Atamizin sevdigi bir turkusu,..






Ne Mutlu Türküm Diyene ne mutlu Atatürk sevgisi ile dolup taşana! 

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık abi. Atamızı saygıyla, rahmetle anıyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu, aksama gelmeye calis...beraber bir yarisa gireriz ;)

    YanıtlaSil
  3. Gelirim abi inşallah. Geçen gün birkaç tur attım . 5. turumda 1.50.900 gibi bir zaman yaptım. Sıralama zamanlarına bakıyorum da 1.49 için bayağı bir heves ettim . Bakalım akşama birşeyler çıkacak mı ? :)

    YanıtlaSil