4 Kasım 2012 Pazar

TTM 2012-11-05

Ey Forzacilar,

Dunku muhabbetler her zamanki gibi superdi..., antreman ve yarislarimizda (benim haric) gayet iyi gecti  :)

Gecen gun, Berke-Lotus79'da, Kerem- GP'de ve ben GlacierICE lig yarisinda saglam yarislar cikardik. Dun aksam ise Bekir, Oguz ve Husnu'nun gunuydu.
Bu arada yeni TTM sampiyonluk puani rekoru 196 puanla Oguz'a gecmistir, tebrikler...cok iyi yaris cikartmissin   ;)

Bu haftaki Glacier yarisimin ilk bölumunde 2'ci turda ucurdular ama 2'ci yarisim muhtesem gecti. 47'ci baslayip 24'cu bitirdim   ;)
Gelecek yarisimiz Suzuka'da 60 yarisciyla beraber...yarisi izlemek isteyenlere glaciertv 2'ci kanaldan direk canli olarak yayinlaniyor   ;)

Glacier Cup'dan kisa bir video, iyi seyirler...





Yarin, sezon 4'deki ilk haftamizin son gunu...yardiralim biraz   ;)


Iyi yarislar,








9 yorum:

  1. Bilgiler ve video için teşekkürler abi . Bayağı çekişmeli bir yarış olmuş . Bu arada iracing e gelecek araçlardan olan RUF Almanya da taranmaya başlanmış

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    RUF'un haftalar evvel taranmaya basladigina dair bir yazisini okumustum, yenimi basladilar yoksa halen taranma bitmedimi?

    Bu aksam "Patronlardan" izin alabilirsen gelde 1-2 guzel yaris yapalim ;)

    Just for laughsin bu toplama bölumunu seyretmediyseniz kacirmayin, özellikle ilk sakasi cok cok guzel ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=Tr-ZvfxnAnw




    Halo Forward Unto'nun 5'ci bölumunu dun gece seyrettim ve tek kelimeyle sahane olmus. Bu arada Halo'nun hikayesi bayag derindir, mesela Halo Forward Unto'da Master Chief'in takimina dahil olan kiz ve erkek neden cocuk yuzluler veya gözleri degisiktir, Reach'e nasil geldikleri ve neden o UNSC Akademisindeki ögrencileri kurtariyorlar, Cortana kimdir, nasil meydana geldi, Cortana ile Master Chief arasinda neden özel bir bag var vs. vs....tum bunlar "Halo: Fall Of Reach" kitabinda yaziyor. Halo hosunuza gidiyorsa ve hikayesine ilginiz varsa kesinlikle bu kitabini kacirmayin - okuyun.

    Halo: Fall Of Reach benim bildigim kadariyla sadece ingilizce olarak var, bunu bir eksi olarak görmuyorum. Tam tersi kitabi bitirdiginizde ingilizcenizde bayag bir gelismis olur :)

    Halo: Fall Of Reach'deki hikaye Halo'nun baslangicidir yani basinda daha Master Chief veya Covenantlar bile yoktur! Tamamen Halo Kainatinin tam özunu anlatan bölum!

    http://www.amazon.co.uk/gp/search?index=books&linkCode=qs&keywords=0345451325

    YanıtlaSil
  3. HALO nun hikayesini en başında itibaren CGİ yapsalar on numara olacak . Gerçekten oyundan çok hikayesi ben kendine çekiyor. Adam gibi bir seri film olsa belki bilimkurgu olarak Star Wars ı bile geçer . Hatta filmden önce işin özü ile alakalı senden güzel bir yazı alsak hiç fena olmaz abi. :)

    YanıtlaSil
  4. Kisaca....hikayemiz Askeri takvime göre 17 agustos 2517'de basliyor.

    Kaptan Keyes, (Halo: Cobat Evolved)sivil bir bayana eskort görevi verilmekle emrediliyor. Koca savas gemisinin kaptani olan Kaptan Keyes dahi yolculugun nereye olacagini bilmiyor ve haliyle askeriye oldugu icin koca savas gemisinin sivil bir bayanin elinde olmasi hosuna gitmiyor kimsenin.

    Kaptan Keyes'in bilmedigi...Dr.Halsey isimli bayanin cok cok özel bir grubun baskani oldugudur.

    Daha ortada ne Covenantlar var, ne de Master Chief. Fakat uzak evrende bilinmeyen cisimler ve hareketlerin sinyalleri aliniyor, bunlarin ne veya kimler olduklarini kimse bilmiyor...sadece cok yuksek mertebede olan kucuk bir grubun...buna Dr.Halsey ve grubuda dahil tahminler yurutuyorlar.

    Bu tahminlerin en kötusunu dusunerek yola koyulan bir plan hazirlaniyor.

    PLAN...olurda bu sinyaller insan irkina tehlike yaratacak bir ihtimal söz konusu olursa ona göre özel bir guc yaratmak yani Son Savunma Siniri, kisaca SSS diyelim Turkcesine :)

    Tabii ki bu sinyaller daha yeni gözetlenmedi, yillardir gözetleniyor ve yillar suren bir calismadan sonra tum insan irki - herkez gözden geciriliyor, bir nevi scan.

    Ve SSS'ye aday olabilecek kisilere dogru yol aliniyor...daha evvel yazdigim gibi Kaptan Keyes dahil savas gemisindekilerin hicbirinin haberi yok bundan.

    Ve insanoglunun yasadigi degisik gezegenlere gidiliyor...tabii ki bu gezegenlerden birinde ilerde Master Chief olacak kucuk cocukta bulunuyor. O andaki yasi 10-11.

    Dr.Halsey tum bu adaylarla okullarinda sahsen görusuyor ve Master Chief (John) ile ilk karsilasmalari diger adaylara nazaran cok daha degisik geciyor, zaten orada Dr.Halsey ile John arasinda özel bir bag olusuyor. Dedigim gibi kitabi okumak lazim cunku ilk tanismalarinda tuyler urpertici olaylar oluyor!

    Uzun lafin kisasi, bu adaylar klonlanip yerine konuluyor ve orijinaller Askeriye ait olan Reach gezegenine SPARTAN egitimine getiriliyorlar. Bu egitim sadece fiziksel ve psikolojik egitimler degil ayni anda bu adaylarin vucutlarina kimýasal maddeler isleniyor. Daha guclu, daha hizli vs. vs. olmalari icin...bir nevi Captain Amerika filmindeki gibi.

    Dr.Halsey yönetiminde bazi adaylar basarili oluyor, bazilari olmuyor ve aralarinda ölenlerde oluyor,...tabii ki bu egitim sirasinda Dr.Halsey ile John arasindaki bag bir kat daha artiyor. Aralarindaki bag cok degisiktir...ve muhakkak okumak gerekir o bölumleri.

    Simdi fazla aciklama yapmadan...(kitabini okuyun).

    Neden Cortana ile Master Chief arasinda özel bag var? Cunku tum Cortananin benligi Dr.Halseyden gelmedir buna hisleride dahil!

    Eger Halo Reach'i oynadiysaniz, magraya giris bölumunde ilk SPARTANLARIN egitim yeridir orasi. kisa bir CGI filmi oynar ve Dr.Halsey ile Spartanlar arasinda ufak bir tartisma olur. Dikkat ederseniz bu tartismada Master Chief, Dr.Halseye buyuk saygi gösterir (durusuyla-konusmasiyla-ses tonuyla).

    Hani...Halo serisini kitaptaki gibi filim yapsalar tadindan yenmez bence.

    Bu kisaca yazdigim bircok eksiklerle dolu...Spartan adaylarinin bir daha gercek anne ve babalarini görememe dusunceleri, cok ama cok sert bir egitimden gecmeleri, tum insan irkinin bu kucuk cocuklarinin omuzlarina yuklenmesi ve cocuklarin dusunceleri vs. vs. cok guzel bölumlerdir ve Halo'yu Halo yapan ögelerin en önemli noktalarindan biridir.


    Bilim-Kurgu olarak Halo serisi cok basarili...bu kitabi okuduktan sonra Halo'1den baslayin ve tum serilerini normal zorlukta oynayin veya bana haber verin co-optan beraber Covenantlara karsi carpisiriz. Ve Halo dunyasini, Cortanayi, Master Chief'i cok daha iyi anlarsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Ve tabii ki Halo'nun hikayesinin özu su birkac kelimeylede aciklanabilir.

    Merhamet, Sevgi/Ask, Saygi, Cömertlik, Cesurluk, Adalet, Onur, Fedakarlik, Inanc ve Kahramanlik.



    Halo forward Untolari seyretmemis olanlara...bu, bölum 1 ve 5'e kadar yolu var.

    http://www.youtube.com/watch?v=BfJVgXBfSH8

    YanıtlaSil
  6. Eyvallah abi gerçekten derin bir hikaye var. Bu söylediğim belki iddialı bir söz ama filmi veya CGİ olarak yapılsa kesinlikle Star Wars ı geçer.

    Bu arada komple seti buldum . İndirmek isteyenler

    http://kat.ph/halo-fall-of-reach-complete-set-boot-camp-covenant-invasion-t6554863.html

    YanıtlaSil
  7. Dün akşam geldim kimse yoktu. Bende TT atıp çıktım abi haberin olsun :) Ulen yarışta şu tempoyu tuttursaydım ne olurdu sanki. Son yarışa girsem mi diye düşündüm ama uğraşmadım. Bir sonrakine inşallah .

    Sanki CST ye alışmaya başlayınca T500 ile beraber sürüşüm iyileşti .

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir Killzone Fan Filmi.

    http://www.youtube.com/watch?v=Vp9SQduS_r0&feature=player_embedded#!

    YanıtlaSil
  9. Petin Lemans Sertifikamız :) Ulen ufaktan dalır verseydiniz ya

    http://i1139.photobucket.com/albums/n551/Husnuguven/PetitLeMansAwards.jpg

    YanıtlaSil