6 Kasım 2012 Salı

TTM 2012-11-06

Ey Forzacilar,

Dunku muhabbetler ve antremanlar her zamanki gibi super eglenceliydi   ;)

Burak, dun aksam Radical, HPD ve Road Amerika'yi aldi ve bundan böyle hem Radical ve HPD serisinde yarisacak...bizlerin serilerine hosgeldin diyorum.

Kerem, her zamanki gibi ustu acik araclarda ustun performansini elindeki DFGT ile gösteriyor...acep hepimiz elimizdekileri satip DFGT veya Snoopy filanmi alsak   :)

Dun,...MS'in duzenledigi Halo 4 partisine katildim ve tek kelimeyle muhtesem bir gösteriydi. MS'in usta oldugu birkac nokta var...bunlardan biri kesinlikle kendi özel oyunlarini muazzam bir sekilde reklam yapmayi bilmek.

Yanlis anlamayin,...dun Halo 4'un 2 bölumunu oynadim ve tek kelimeyle mukemmele yakin olmus ama böyle muazzam reklam gösterileri olmasa, heryerde Halo 4'un afisleri vs. vs. olmasa belkide bu guzelim oyun hak ettigi ilgiyi göremezdi cunku...yil 2012 ve köpek surusu gibi oyun var piyasada.

10-15 yil evvel reklama hic ihtiyac yoktu, artik elindeki pirlanta olsa bile bunu milletin gözune sokmak zorundasin.

Halo 4'e kisaca degineyim. Ilk göze carpan grafikler...bu 7 yillik Xbox360'dan böyle gercekci grafikler görmek beni cok sasirtti. Oyunun her kösesini-her bucagini buyutecle gezmeden, oynarsan Halo 4 bu jenerasyonun en gercekci grafiklerine sahip! Gran Turismo 5'in replay grafiklerini dusunun ve Halo 4'deki oyun ici o. Fakat nesnelere iyicene yaklasip, her kösesine-ince ayrintilarina bakmaya calisirsaniz hepsinin bir kandirmaca oldugunu görursunuz. Bu gibi kandirmaca, bu jenerasyondaki tum oyunlar icin gecerli, yeni birsey degil...orasida ayri bir konu. Bunun haricinde bazi bölgelerde AA eksikligi bayag göze carpiyor ve bir an artik bu jenerasyonun coktan bitmesi gerektigini dusunuyorsun  ;)

Halo 4'un su grafikteki basarisi tamamen grafik paletin degismis olmasindan ve isiklandirmadan kaynaklaniyor. Artik cizgi filim grafikleri yerine ciddi ciddi gercege yakin grafikler var yaw. Özellikle ilk bölumdeki atmosfer,...uzay gemisinin icinde geciyor, Halo 3'u biraktigimiz son...akillara zarar manzara ve atmosfer sunuyor.
Grafik yönunden bu kadarini beklemiyordum. Sesler ise herzamanki gibi muhtesem.

Ilk sahnesinde Dr.Halseyin CGIsiyle karsilasiyoruz ve daha ilk saniyeden bile Halo 4'un bayag bir hikaye agirlikli oldugunu anliyoruz. Husnu, dun yazdiklarimi Halo 4'un ilk sahnesinde kisaca anlatiyorlar yaw, bu kadar isabet olur iyimi, he he he

Halo serisinin en guzel yanlarindan biri ve ILK Halo'nun buyuk basari elde etmesinin en buyuk etkenlerinden biri olan el padiyla adamini rahat bir sekilde kontrol etmek ve Halo 4'de bir adim daha öteye gidilmis ve mukemmel olmus artik. Headshotmu yapmak istiyorsun, vallaha hic zorlanmadan Gruntslarin basinin ustunde ucusan sinegi tam alninin ortasindan rahatca vurursun.

Zamaninda Ps2'de Half-Life'i oynamaya calismistimda adamin birini vuracam diye göbegim catliyordu veya Killzone 2'yi denedigimde de buyuk zorluklar cekiyordum. Yanlis anlamayin amac ona-buna bok atmak degil sadece Halo 4'un diger Halo serisindeki kontrollere bile buyuk farkla önde oldugudur.

Online'i, FPS olarak dunyada sadece Halo serisinde bulunan "True Matchmaking" sistemi sayesinde...her oynadigin mac kafa-kafaya // basa bas geciyor. Sanki iRacing'de 16 kisi tampon tampona hepiniz yarim saniye arayla yarisiyormussunuz hissi veriyor.

Zamani geregi Halo'nun onlineini gelistiriyorlar ve sonuc...bazi ögeleri COD serisinden almislar. Örnegin: Bir adam vuruyorsun +20 puan veriyor, sniperle indiriyorsun Sniper Kill yaziyor vs. vs.
Bunlar Halo Onlinein temel oynanisini degistirmiyor ama insan ilk oynayista bu killstreak yazilarini filan görunce biraz COD'u animsamiyor degil, he he he

Halo 4'un tum kampanyasinda 4 kisilik co-op destegi var, 10 hafta boyunca bedavadan 10 co-op görevi DLC olarak sunulacak, yeni haritalar ve bircok görevler daha MS puanlariyla ilerde sunulacak. Anlayacaginiz Halo 4 diger serileri oldugu gibi yillarca oynanmasi icin MS temeli saglam hazirlamis.

Singel olarak simdiye kadar en cok hosuma Halo 1 ve 2 gidiyordu ama Halo 4 her 2 oyunuda oynadigim bölume kadar buyuk farkla asmis durumda...cok saglam bir oyun/hikaye/atmosfer yaratmislar ve oynarken sanki buyuk bir Blockbuster filmi izliyormussunuz hissini veriyor. MS'i kesenin agzini actiklari icin, 343 Endustrisinede tebrikler Bungie'yi aratmadiklari icin.

Yeter artik bu kadar Halo    ;)


Husnu kardesim Petit LeMans'da 2'ci gelerek ilk TTM uyesi olarak "Varmi Ulan Bana Yan Bakan" sertifikasini almistir, tebrikler! Darisi bizlerin basina   ;)



Ve Husnu'nun paylastigi Killzone fanlarinin yaptigi cok guzel bir videoyu paylasmak istiyorum. Özel cekim olmasina ragmen cok basarili buldum, umarim bir dahakine Sony'den böyle bir yatirim göruruz...Killzone, Playstation platformunda buyuk bir seri ve cok daha iyi reklam yapilmasi gereken bir yapit bence.


Bu arada biliyorsunuz, yeni jenerasyon konsollari buyuk ihtimalle gelecek yila cikacak ve bazi buyuk oyun yapimcilarin ellerine dev-kitler gecmis bulunuyor. Cogunun söyledikleri su...Bugunku High-End bir Pc bile ellerindeki dev-kitlerden cok daha guclu, anlayacagimiz Ps2/xbox versus Ps3/X360 kadar buyuk guc farki görmeyecez yeni jenerasyonda.


Ve son olarak,...gözunu sevem iRacing!




Iyi yarislar,

5 yorum:

  1. Abi Halo 4 hikaye olarak gerçekten çok iyi ama biraz kısa galiba . Sonuçta Halo Online ağırlıklı bir oyun ve hikaye için gerekenler verilmiş. Bitir de sonu ile alakalı yorumunu alalım :)

    YanıtlaSil
  2. Husnu,
    Halo 4'u co-op'tan arkadaslarla bitirdik, multisinede daldim, dalmasaydim anasini satayim. Halo 4'un multisi tam benlik olmus, en son bir FPS'in multisinde bu kadar eglendigimi hatirlamiyorum :)

    Yarina kisa bir inceleme daha yazarim ;)

    Sonu muhtesem olmus. Halo'nun hikayesini bilen ve sevenler icin 10 numara son olmus...Halo 5 nerdesiiiiiiin :(

    Halo 4'den önce gelecek nesil xbox'u bayag beklemeyi dusunuyordum ama Halo 5 ciktigi an cakarim yeni jenerasyon konsolu.

    YanıtlaSil
  3. Bu simitler nasıl sizce . Diğer simitlere de baktım . Fiyat ve görsel olarak bunlar daha iyi geldi. Ucuz yollu iki tane simit var 255 mm fakat özel üretim herhalde

    Momo Model 27 270 mm

    http://www.demon-tweeks.co.uk/motorsport/steering-wheels/momo-model-27-steering-wheel

    OMP Kubic Steering Wheel 310*265 mm

    http://www.demon-tweeks.co.uk/motorsport/steering-wheels/omp-kubic-steering-wheel

    Ucuz 255 mm

    http://www.demon-tweeks.co.uk/motorsport/steering-wheels/demon-tweeks-d-shaped-steering-wheel

    http://www.demon-tweeks.co.uk/motorsport/steering-wheels/spa-design-d-shape-steering-wheel

    YanıtlaSil
  4. Dizayn olarak Momo 27 ve SPA hosuma gitti, sahsi tercihim Momo27 olurdu.

    YanıtlaSil
  5. Favorim:

    http://www.demon-tweeks.co.uk/motorsport/steering-wheels/momo-model-88-steering-wheel

    YanıtlaSil