21 Ağustos 2011 Pazar

TTM 2011-08-21

Ey Forzacilar,
Gecen aksamki antremanlar ve yarislar icin tesekkurler, herzamanki gibi guzel zamanlar gecirdik   ;)

Bugun Gamescom'un son gunu ve tabii ki en azindan Fanatec'den cok iyi bir video var, iyi izlemeler...


Sadece direksyonun gövdesi (direksyon simiti haric), fiyati 450+VTA olaak, yani asagi-yukari 500euro. Direksyon simitleri ise 150 ile 300 euro arasi degisecek. F1'den tut, Rally, Nascar, Drifting gibi özel yaris sporlarini destekleyecek her turlu direksyon simitinin bulunacagi aciklandi. Dikkatimizi ceken bir diger nokta ise bu gösterilen direksyon sisteminde Xbox360 desteginin olup-olmadigidir cunku Thomas burada sadece PC ve Ps3'ten bahsediyor!

Fanatec direksyonun gövdesini acmadan kemer ayari yapilabilecek, Iphone ve diger elektronik aletlerede destek veriliyor gövdesinde örn. iRaceDash gibi...

Nereden bakarsak bakalim, bu yeni Fanatec'lerin kalitesi gayet iyi gözukuyor ve belliki bu yeni modellerle artik orta halli bir direksyon firmasi olmaktan ciktilar ve High-End diye nitelendirdigimiz, Yuksek kalite elektronik aletler dunyasinda yerini aliyor.

Baska yeni bir haber ise Thrustmaster'in yeni vites kolu...


Kaynak

Thrustmaster'de son cikrdiklari elektronik parcalariyla bu High-End bölumune giriyor tabii ve son acikladiklari vites kolu fiyat vs. performansa baktigimizda akillara zarar verecek derecede cok iyi gözukuyor!

13cm uzunlugundaki Vites Kolu, degisken vites kolu kafasi...degisken direnc ayari ve ic mekanigi tamamen celikten olusu, 7+1 destekli olmasi ve ayni anda H ve SEQ olarak kullanma imkani saglayan vites kolunun fiyati 150 euro olacak.

Pc'de multi USB destekli tum oyunlarda her direksyon sistemiyle kullanilabilir ve Ps3'te vites kolu destegi olan oyunlarda kullanilabilecek.



Bundada dikkatimi ceken birkac nokta var...
Uzun ömurlu olmasi icin kontaksiz miknatis sistemi kullanilmasi ve HallEffect AccuRate Technology sistemi. Bu H.E.A.R.T. sistemini Thrustmaster ancak yuksek tek elektronik aletlerinde kullandigidir ve anladigim kadariyla bu sistem en ince ayrintisina kadar gercege mumkun oldugunca en yakini yaratmaya calismasidir.

Ayni sistem direksyon seti haricinde, son cikardiklari Ucak Joystikindede vardir...
LINK

 

 Aksama görusmek uzere,

Iyi yarislar,

4 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi.
    Umarım Fanatec şöyle güzel bir GT3 Race Car direksiyonu yapar . Ama bu farklı direksiyon muhabbeti bizi masrafa sokacak gibi gözüküyor. :)
    Thrustmaster da artık kıytırık ürünleri bırakıp bu tarz kaliteli ve teknolojik ürünleri kullanması bizler için çok iyi. Eğer Thrustmaster TH serisini çıkarmasaydı Fanatec te yeni direksiyon sistemini bize sunmayacaktı. Umarım Fanatec in sistem multi platform olur. Ama gözüken o ki sadece PS3 ve PC için çalışacak. Neden böyle birşey yaptı anlamıyorum. Ama bu işte MS in payı vardır bence.

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel noktalara degindin Husnu, aynen dedigin gibi sirketlerin birbirleriyle yarismasi en nihayet bizler icin cok avantajli oluyor.

    Fanatec'in bazi modellerinde tum konsollara destek vermemesi artik pek umurumda degil cunku iRacing'den sonra gerisi yalan!

    Dun Cem'le birkac saat beraber antreman yaptik,...herkeze selami var.

    Bu aksam Papa'da damlar iRacing'e, aksama görusmek uzere ;)

    YanıtlaSil
  3. Bu akşam hanıma ne desem acaba yaw . Kaçmak lazım :) Görende çapkınlık yapıyor zannedecek.

    Abi senin direksiyon ile alakalı bir gelişme var mı ?

    YanıtlaSil
  4. Daha herhangi bir haber yok, bu hafta icinde belli olur ama...

    Daha evvel benim hanim Xbox360'i sevmezdi, simdi ise iRacing'i hic sevmiyor :D

    YanıtlaSil