19 Ağustos 2011 Cuma

TTM 2011-08-19

Ey Forzacilar,
1 haftaya yakindir Blogu guncelleyemedim, bu aralar islerim bayag yogun.

- Gecen haftadan - bu haftaya TTM
- Gecen haftadan - bu haftaya iRacing


****************************************************************

Bu haftaki yazima baslamadan evvel Husnu'nun benimle paylastigi Canon Simulations'den Todd'un uzerinde calistigi yeni Vites Kolu uzerinde bilgi ve resimler...

Fiyati 500$'dan baslayacak olan bu vites kolunun ilk ve en önemli rolu, kullanicilarina en gercekci hissi vermesi olacaktir. Bunun haricinde Vitesin mekanigi tamamen celikten olusmasi ve Ferrari/Lambo stili Vites disleri ise paslanmaz celikten ibarettir. Vites kolunun gövdesi ise anodize edilmis alüminyumdan olusuyor, ufak bir parcayla beraber ayni anda SEQ olarakta kullanilabilinecek. Benim en cok dikkatimi ceken noktalardan biri ise, Vites Koluna uygulanabilinecek ayarlanabilir dirençin olacagidir!


Bana sorarsaniz...fiyati haric muhtesem gözukuyor ama fiyati tamamen bir eksi faktöru degildir. Bu fiyata elindeki Vites Kolunun yeryuzunde cok nadir oldugu ve kalite yönunden VR Yaris Simleri arasinda en iyisi oldugu bir kesindir   ;)

http://www.virtualr.net/cst-gated-shifter-first-photos/




Paylasim icin tesekkurler Husnu,

*******************************************************************************
Gecen haftadan - Bu Haftaya TTM  
Ilk haber benim Fanatec'den, benim sol vites padi kirildi, nasil kirilir bu ben bir turlu cözemedim, resim ekledim, birde sizler görun.




















Fanatec'den Thomas ile görustum ve direksyonumun tamamen degismesi gerektigini bildirdi. Bir ihtimal yeni bir Porsche direksyonu yerine yeni cikacak CSR veya CSR Elite direksyonu olabilir. Bu hafta Gamescom bittikten sonra belli olacak.

Gecen hafta bayag eglenceli antremanlar ve yarislar yaptik beraber, guzel zamanlar gecirdik  ;) Bu hafta Skippy'de Suzuka pistinde yarismak var, Prototype'da 45dk. Road America, ben malesef direksyon problemim nedeniyle Mustang veya Nascar'dan baska yarislara pek giremeyecem  :/

**********************************************************************
Gecen Haftadan - Bu Haftaya iRacing
Bu da Husnu'nun paylasimi, LINK
Kisaca tercumesi...

  • NTM (Yeni Lastik Modeli) uzerinde duzeltmeler...olan araclarda ve Yeni Lastik Modelini daha fazla araclara aktarma
  • Ford GT'nin fizik modeli biraz daha duzeltilecek, arac hakkinda yeni ve daha detayli bilgiler alindi.
  • Aero ve Hasar duzenlemeleri
  • Yeni Lastik Modeli olan araclar icin her piste göre iRacing ayarlari
  • Genel grafiksel ve hafiza calismasi...Hem grafikler dahada duzeltilecek, hemde kullanicilarin Pc'lerini mumkun oldugunca kastirmayacak bir cözum uzerinde calisiliyor
  • Yeni bir grafik modeli...bu calisma bittiginde artik her araca veya piste istedikleri gibi guncelleme yapilabilecek. Sadece grafiksel duzeltmeler degil, eklemelerde yapilabilecek örn. Back fire, Fren isinma/isildamasi, piste ucak, kus eklemeleri gibi...
  • Endurance yarislari ve grup olarak yarismalar uzerinde halen calisiliyor ve buyuk ihtimalle Ekim guncellemesine bu yetismeyecek! Fakat dusunceleri cok guzel, örn. 24 saatlik bir yarista 24 saat boyunca ayni ekranda veya yarista durmak zorunda kalmayacaz...mesela su an Husnu yarismaya basladi ve benim yarisim 4 saat sonra baslayacak, o zamana kadar baska birseyler yapabilirim ve zamanim yaklastiginda Endurence yarisima katilabilirim   ;) Tabii ki, zorunlu olarak grup halinde yarismaya mecbur degiliz! Tek basimiza Endurance yarislarina katilma imkanimiz var, buna Spotter/Pit sefi vs. vs. dahil yenilikler olacak.
  • Yeni ses sistemi uzerinde calisiliyor. Bulunan sesleri daha gercekci hale getirme harici, yeni seslerde eklenecek...örn. pit calismalari, seyirci sesleri vs. vs.
  • Yeni shader projesi uzerinde calisiliyor
  • Yeni animasyonlar, pit calisanlari ála GTR2/GT5'deki gibi...
  • Forum ve site optimizasyonu, daha basit ve rahat bir sekilde kullanim sunabilmek icin.
  • Ilk Avrupa serveri acilacak gibi, Hollanda ilk baslangic...bir tanede Turkiyemizde isteriz   ;)
  • Su an aktif olarak 3 pist uzerinde calisiliyor, Oulton, Kentucky ve Twin Ring. Oulton bu ucunden cikacak ilk olanidir. Oulton Park bayag bir yukselmeleri/dususleri olan bir pist, orada yarisilacak araca harbiden saglam bir ayar sart!

**********************************************************************
Bu haftalik bu kadar, aksama görusmek uzere   ;)

Iyi yarislar,

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık abi. Yine döktürmüşsün .
    Ama o padi nasıl kırdın halen anlamış değilim :)

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Thrustmasterin vites kolu gayet guzel gözukuyor ve Pc'de bagimsiz olarak tum direksyon setleriyle calisiyor ve bundada ayarlanilabilen direnc destegi var!

    Fiyat bilgisini bulamadim...

    Yaw...hangisini alsak Husnu, yoksa her bir direksyon/vites sistemi icin ayri ayri kokpitmi kursak ne :P

    YanıtlaSil