1 Şubat 2016 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2016-02-01

EY TTM,
Sezonun 8'ci haftasina girecez, sadece 4 hafta sonra Audi R8 LMS cikiyor bile  ;)
Bu hafta Daytona'da saglam yardirdiniz, hepinize tebrikler.
Dun aksam 2 ayri Ruf Cup'ta, ayni yarisci ile kapismalarimizda ben uctum, hiyarto arabasini ufurttumu ne...birbirimize girdigimiz halde olan hep bana oldu, anlasilan Yaris Tanrilarina kurban kesme vakti geldi yine   ;)


Sohbetlerimiz herzamanki gibi 10 numara zaten, heleki demleme aksamlarimizda saatlerin nasil gectigini anlamak mumkun degil  :)

12 saatlik Sebring yarisimiza simdiden hazirliklara basladik, bu konuda dusuncelerinizi forumumuzdaki LINK'te paylasin. Surda 1 ay sonra Audi cikiyor ve bir ihtimal Sebring'de Audiyle acilimi yapabiliriz,... Sebring haricinde Nascar'da Daytona500 yarisimizda var 3 haftaya, özel yarislarin ful listesi icin LINK...Hayat ne guzel beyler   ;)


Gectigimiz haftamizdan guzel bir paylasim...Ezici 1'cilik denilen bu olmasi lazim...Yuru be Fatih kim tutar seni  ;)



Bu arada 8'ci haftamiza girdik yani bu haftamizin ismi aslinda "Cha-Ching" haftasi oluyor, bu hafta10$'imiz cebimizde beyler...bosuna "Hayat ne guzel" demiyoruz   ;)

iRacing'de gecen hafta birkac guncelleme yapildi ve genelde menuler degisti, haberiniz olsun.



Turk yapimi guzel High-End pedal seti MR-1'ide unutmuyoruz, daha derin bilgi ve sahibi Volkan'a ulasim icin LINK


Bu haftamizda BlancPainde Mount Panorama aka Bathurst var, burasi kolay olmayacak beyler ama saglam antreman, ve biraz sans ile fazlasiyla basarili olacaginiza eminim. Benim icin bu hafta StarMazda/Nordschleife akar, bunun haricinde Skippy2K liginde pazar aksami 70 dakikalik Yesil Cehennem var ...daha eveldende dedigim gibi Nordschleife nerede, ben orada,... Hayat 10 numara beyler  ;)

Hazir Yesil Cehennemden bahsetmisken, bu haftaki FormulaMazda tasarimimiz icin Erol'a simdiden tesekkurler. Sende ciddi ciddi resim/tasarimi konusunda buyuk kabiliyetin var kardesim, her yapitini gurur ve onurla yarislarimizda kullaniyoruz  ;)





Noel ve Yilbasindan sonra tekrar duzenli bir spor ve besin hayatima dönmem 2 haftami aldi. Bu tabi ki öyle kolay olmadi ama sonucta hedefimi belirledikten sonra gerisi irademe kalmisti, kisacasi "Piece Of Cake"   ;)




Son olarak, saglikli bir hayata baslamanin ilk basamagi migdeden baslar. Kalorinizi dusuk tutmak, az yemek, hamurgillerden uzak durmak vs. vs. bunlarin hepsi hikayedir beyler. Saglikli ve dogru beslenmenin ilk basamagi "Bilgidir". Yeni hayatiniza bilincli bir sekilde baslamaniz hedefinizin yarisini daha basta basardiniz demektir.

Saglikli bir yasam icin ilk önemli olan nedir diye kendinize bu soruyu sorun? Kiloma, boyuma ve gunluk hareketliligime nazaran ne kadar yemeliyim, neleri yemeliyim, nelerden uzak durmaliyim vs. vs.

Daha evel bircok defa yazdim, myfitnesspal sitesi ve buna benzer sitelerin en buyuk avantaji gunluk yediginiz kalori miktariniz degilde, karbonhidrat/protein ve yag oraninizin degerlerini görmenizdir ve gunluk beslenmenizi ona göre ayarlayabilmenizdir.

Haftada en az 4 gun kardio ve ardindan agirlik calisiyorsaniz, temel hedef olarak karbonhidratinizi 34%, Proteininizi %50 ve gerisinin yagdan olusan bir sistem sizlere fevkalade uyar  :)

Kesinlikle uzak durmanizi veya mumkun mertebede azaltmanizda vucudunuza buyuk yarari olacak besinler arasinda islenmis et/salamlar, her turlu islenmis seker turleri besinler, sekerli icecekler gelir ve yag icinde yuzerek hazirlanan (mesela Parmak patates gibi) besinlerdir.


Yasadigimiz devirde ölumcul bir hastaliga yakalanmadiktan sonra saglikli bir sekilde 100'unden önce ölmek yaziktir, gunahtir benim kitabimda. Hedefimizin torunlarimizin torunlarinin dugunlerinde harmandaliyi ve iRacingdeki en yasli yarisci Sertifikasina sahip olmalidir  ;)

2016'nin basindayiz, bu yil cok guzel olanaklar, secenekler, eglence, yeni arkadasliklar ve tabi ki harika yarislar sunacaktir. Geriye yaslan ve hayatin keyfini cikar   :)


Ve herzamanki gibi guzel bir video ile bu haftaki yazimizada son veriyoruz, huzur ve mutluluk bir haftaya dogru  ;)





- Ne Mutlu Turkum Diyene -


9 yorum:

  1. Bilgiler ve paylaşımlar için teşekkürler abi

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık abi,
    Ettin ettin beni myfitnesspal a bulaştırdın. Teşekkürler. (Gerçekten teşekkürler.)
    Sayende eskiden sadece kaloriye dikkat ederken şimdi artık besin içeriğini de takip etmeye başlayacağım. Esasen iyi bir motivasyon yöntemi oldu benim için. Şimdi 82 kilodan sağlıklı bir şekilde 74 kiloya düşmeye çalışacağım.

    Tasarımlar konusunda gerçekten daha detaylı uğraşmak istiyorum ama kısıtlı zaman, biraz kaçak davranmama sebep oluyor. O yüzden şimdilik bu temel konsept ile yeni araçları ekliyorum. Belki herkesin beklentisini yüzde yüz karşılamıyordur. Anlayışlı olacağınızı tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Beyler bu arada star mazda da nordschelife inanılmaz zevkli :)

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Husnu,

    Eyvallah Erol,
    Haydi hayirlisiyla, yaza caki gibi delikanli oluyorsun demek, misler gibi ;)
    Evliyiz, cocul-cocuk sahibiyiz, calisiyoruz...bu halde Yaris Tanrilari senden razi olsun pes pese profesyonelce tasarimlar yaratiyorsun, tesekkurler.

    Emir,
    Kasla göz arasi ne cabuk 3 tane Nordschleife devirdin, Bravo vallaha...ve 3'undede yardirmissin, +2000'lere tekrar hosgeldin ;)

    YanıtlaSil
  5. Elegan abi ellerine sağlık :)

    Derek hala board u yollucak bekliyoruz pedallar hazırda duruyor loadcell potlar falan bağlandı elektronikte beklemedeyiz :D tr den çözmem gerekicek board olayını sanırsam bir sonraki pedallarda.

    g27 mi komple dağıttım bakalım onada bi kaç modifikasyon yapıcam :D quickrealase falan

    YanıtlaSil
  6. Abi pedallarım yetişirse daytona 500 deyim kesinlikle :D inşallah gelir board :D

    YanıtlaSil
  7. Eyvallah Volkan,
    Harika gelismeler, Derek fazla uzatmaz cabuk gönderir. Daytona500'de zaten aklima ilk sen geldin :D
    Bu arada pedalinin logosu hakkinda varmi bir gelisme, hem yol yaris araclarimiza, hemde Daytona500 icin Nascar araclarimizada ekleriz, milletin dikkatlerini ceksin, göz aliskanligi yapsin ;)

    YanıtlaSil
  8. abi zaten tüm zamanların türk rekoru bende finish olarak daytona 500 de :D

    YanıtlaSil