27 Ağustos 2014 Çarşamba

Team Turkiye MotorSport 2014-08-27

EY TTM,
Bu haftamizda herzamanki gibi guzel gecti beyler, ister muhabbetlerimiz olsun, ister yarislarimiz, isterse antremanlarimiz... guzel eglence   ;)


Team Turkiye MotorSport 2014 Sezon3 Hafta 5 Yaris Serilerimiz -


  •     Skip Barber Serisi - Okayama International Circuit 14 tur
  •     Advanced Mazda Cup Serisi - Philip Island 25dk
  •     GT3 Challenge Serisi - Watkins Glen International Classic Boot 30dk
  •     World Sports Car Serisi - Silverstone Circuit 45dk
  •     Indycar Serisi Oval Fix - Autoclub Speedway 42 tur 
  •     Nascar C-Klas serisi Fix - MoSport 15tur
  •     Nascar B-Klas serisi Fix - Atlanta Motor Speedway 45 tur

 
- 2014 sezon3 hafta 5'in en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  :
Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu her 4 yol serimiz icinde gecerli. Her birinin bu hafta birbirlerine degisik noktalarda ustunlugu ve zayif noktalari var. En nihayet, hangi seride yarisirsaniz yarisin zorluk ve heyecan yönunden hepside 10 numara olacak  :)
 
Oval: Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu Silveradoya ait. MoSport zorlu bir pisttir, buna birde guclu bir Nascar araci koydunmu tadindan yenmez   ;)

Hepimize yeni haftamizda bol sanslar,

**********************************************************************************************************************************

Team TÜRKİYE MotorSport Takimi 2014 Sezon 3 - Hafta 4 Sonuclari

 

- 2014 Sezon 3, Skippy Serisi Toplamda 2378 Yariscidan -

  • TK, 116 Sampiyonluk Puaniyla 651'ci
  • Burak, 39 Sampiyonluk Puaniyla 1641'ci

 
- 2014 Sezon 3, Skippy Serisi TimeTrial Turnuvasi Sonuclari - Toplam 472 Yariscidan -

  • TK, 182 Sampiyonluk Puaniyla 27'ci
  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


- 2014 Sezon 3, GT3 Challenge Serisi Toplamda 2674 Yariscidan-

  • Bekir, 288 Sampiyonluk puaniyla 386'ci 
  • Caner, 253 Sampiyonluk Puaniyla 497'ci 
  • Mert, 231 Sampiyonluk puaniyla 582'ci
  • Emre, 156 Sampiyonluk puaniyla 912'ci
  • Ozan, 149 Sampiyonluk puaniyla 964'cu
  • Eren, 149 Sampiyonluk puaniyla 969'cu 
  • Fevzi, 132 Sampiyonluk puaniyla 1104'cu
  • Volkan, 83 Sampiyonluk puaniyla 1579'cu
  • TK, 81 Sampiyonluk puaniyla 1607'ci

- 2014 Sezon 3, GT3 Challenge TimeTrial Turnuvasi Sonuclari - Toplam 464 Yariscidan -

  • Bekir, 183 Sampiyonluk puaniyla 44'cu
  • Caner, 89 Sampiyonluk puaniyla 116'ci
  • TK, 70 Sampiyonluk puaniyla 184'cu

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

- 2014 Sezon 3, WSC Serisi "HPD" Toplamda 639 Yariscidan - 

  • Bekir, 488 Sampiyonluk puaniyla 11'ci
  • Eren, 223 Sampiyonluk puaniyla 111'ci
  • Fevzi, 196 Sampiyonluk puaniyla 142'ci
  • Volkan, 109 Sampiyonluk puaniyla 279'cu
  • Emre, 7 Sampiyonluk puaniyla 615'ci


 - 2014 Sezon 3, WSC Serisi "Riley" Toplamda 355 Yariscidan -

  •  Volkan, 54 Sampiyonluk puaniyla 214'cu

 - 2014 Sezon 3, Advanced Mazda Cup Serisi - Toplam 1219 Yariscidan -

  •  Volkan, 83 Sampiyonluk puaniyla 542'ci

**************************************************************************************************************

Bu hafta en buyuk yatirim benden ve Caner'den geldi  :)
2-3 haftadir dogru duzgun iRacing'e cikamayinca attim kendimi 75 dakikalik Road America GT3 yarisina. Her ne kadar antremansiz olsamda, her ne kadar buyuk ustalarin odasina dusmus olsamda yinede tampon tampona - kafa kafaya - nefes nefese gecen cok tatli bir yaris cikardim. Ayni yaris odamda Caner kardesimde vardi, onunda masallahi var...eski ustalardandir ve birkac sira önumde bitirmeyi basardi.



Biliyorsunuz gecenlerde Ozan'in dedesi aramizdan ayrildi. Sahsen tanismis olmasamda dedesinin guclu nefesi Isvec ormanlarini bile estirdiginden adi-sani buralara kadar duyuldu  :)

Ölum...hepimizin en nihayet yasayacagi bir durum, bundan kurtulus yok. Istedigimiz kadar dogru beslenelim, istedigimiz kadar antreman ve spor yapalim, istedigimiz kadar saglikli yasayalim, istedigimiz kadar zengin/fakir olalim fark etmiyor. Ve unutmamamiz gereken önemli bir nokta var...öldugumuzde bu yasadigimiz dunyadan en kucuk bir kum tanesini dahi yanimizda göturemeyiz!

Önemli olan son zamanlarini eziyet cekmeden yasamak. Ben, saatlerimi antreman, spor ve saglikli beslenmeye harciyorsam en önemli hedefim o dur! Yasliliginda eziyet cekeni gördum, hic guzel degil. Bir tarafi felc olanmi ararsin, tatli yiyemeyenimi, kendi sahsi ihtiyaclarini gideremeyenler örnegin "tuvalet ihtiyaclari, temizlik ihtiyaclari gibi". Son yillarini aci cekerek yasayanlar...bayag bayag durduk yerde bacaklarin, kollarin saatlerce agrimasi, geceleri uyku uyuyamama vs. vs.
Özellikle yasliligimizda umarim hicbirimiz kimseye muhtac kalmayiz.

Eger simdi, gencken...eliniz-ayaginiz tutuyorken duzenli bir sekilde spor ve antreman yaparsaniz, saglikli beslenirseniz sizlere verecegim tek garanti, yaslandiginizin son yillarinizda aci ve eziyet cekmemeniz olacaktir. Sansiniz varsada, DNA'niz yani mayaniz saglamsa bu arkadas gibi LINK, 87'inize geldiginizde bile iRacingde beraberce yarisiriz  ;)

Ben, ölumden sonra bir hayatin varligina inaniyorum, bu...benim sahsi dusuncem. Kurani Kerim'le, Incil'le filan alakasi yok. Ben, insan ölunce sadece kapkara bir boslugun olduguna inanmiyorum, o kadar.
Tabii ki bu buyuk ihtimalle alisageldigimiz bir hayat olmayacak, belki bir enerji kupune donusecez, belkide baska bir gezegende, baska bir varlik olarak, belkide kendi dunyamizda tekrar bir insan veya baska bir yaratik olarak hayata gelecez. Inancim, su anki hayatinda nasil bir hayat surdurdugune bakar.

Iyilik yapiyormusun? Disarda sahipsiz bir kedi-köpek gördugunde evine alip sahip cikiyormusun? Fakir-fukaraya yardimci oluyormusun? Insanlara veya dunyadaki baska yaratiklara kötuluk yapiyomusun yoksa yardimci oluyormusun? Allah'a sabah-aksam dua etmekle, ustunu basini örtmekle iyi insan, yararli insan garantisi yoktur!

Allah ve din inanci her kisiye özeldir ve tamamen senle Allah arasinda olan bir bagdir, reklamini yapmak benim gözumde buyuk gunahtir, Allah ve dini inanclari kendi cikarlari icin kullananlar ise benim gözumde kainattaki en dusuk yaratiklardir ve umarim böyleleri ebediyyen affedilmezler, en azindan benden zirnik af kopmaz!

Benim gözumde iyi bir insan zamanini baskalarina yardim etmekle, insanliga ve dunyadaki tum yaratiklara yardimci olmakla, onlarin hayatlarini daha bir rahatca yasamalarini saglamak icin ugrasan birisidir.


Yasadigimiz su hayat cok kisadir, daha dun dogdum, bugun 47'yim ve yarin bu dunyaya veda edecem. Tek umudum, su hayatimda yeteri derecede baskalarina yardimci olabilmisimdir ve olabilirim cunku sahsi inancimla bundan sonraki hayatimi yönlendirende bu hayatta yaptigim iyilikler/kötulukler, yardimlar/yardimsizliklar olacaktir.


Bu sahsi göruslerimle beraber Ozan'in dedesi icin dualarimizida eksik etmeyelim arkadaslar.




Simdi gelelim saglikli beslenmenin 5 altin kuralina...
Kisa zamanda zayiflamak istiyorsan, fit olmak istiyorsan, saglikli yasamak istiyorsan su asagida yazdiklarimi uygula.

  1. Vucuduna giren kalori, yag, protein ve karbon hidrat miktarini bil, bunun icin bedava programlar var. Kendine yapacagin ilk ve en buyuk yarar budur.
  2. Tamamen haslanmis besinlere gecis yap. Tavuk, balik, et vs. hepsi haslanarak yenecek.
  3. Ekmegin ustune surulen yagdan (tereyag vs. hepsi dahil), salatanin ustune suzdurulen zeytin yagidir, pomfrit, tahan-pekmez vs. vs. vs. hepsini birakacan.
  4. Ekmek ve hamur turu besinlerden uzak duracan.
  5. Seker ve her turlu tatlilardan uzak duracan.



Simdi gelelim saglikli beslenmenin 4 en iyi besinlerine...
  1. Elma, Kiwi, Erik, Portakal, Armut, uzum, karpuz ve kavun "Ölculu yenecek"yani en fazla gunde 1 adet veya en fazla 150gram.
  2. Makarna, pilav, bulgur, börulce, kurufasulye, nohut gibi tahillar ve "Ölculu yenecek"
  3. Tavuk, balik ve kirmizi et turu, hepsi haslanarak ve ölculu yenecek.
  4. Turlu turlu salatalar ve bunu bolca yiyebilirsiniz, ölcmeye gerek yok.


Simdi ise en iyi 3 kardio sporu...terleyene kadar yapilacak. Ustunuzdeki t-sört sirilsiklam olacak yoksa zamaninizi bosa harcamis olursunuz.
  1. Yuruyus, kosu 
  2. Yuzmek
  3. Bisiklet surme


Ben, tum bu yazdiklarimin neredeyse hepsini mukemmel bir sekilde uyguluyorum. Burada cevizli bir dondurma satiliyor ve o cevizli donudrmaya bir turlu karsi koyamiyorum. My akilles heal, bu dondurmayi yapana hem kufur ediyorum, hem dua ediyorum...kinda love/hate thing  ;)

Su son aylarda ona karsida bir duzen kurdum kendime...madem birakamiyorum...en azindan duzenli yiyeyim degilmi   ;)

Bu yuzden su muazzam guzel cevizli dondurmami her 10-15 gunde bir belli bir tarihte satin alip yiyorum. Bu, belli belirsiz bir sekilde kafama estigi zaman alip yemememi sagliyor. Takvime cevizli dondurmami alacagim gunu isaretliyorum ve o gune kadar nefsime hakim olma antremaninida uyguluyorum ve zaman gectikce 2 haftada 1 satin aldigim dondurmami ayda 1 ve en nihayet 2-3 ayda 1 defa almaya alistirmak hedefimdir.



Bu kadar paylasim yeter, basinizi bayag bir agritmisimdir. Umarim bu yazdiklarim sizleri biraz olsun daha saglikli bir sekilde yasamaya tesvik eder. En nihayet 150 yasima girdigimde iRacingdeki yarislarimda seytan gibi tek basima TTM bayragini dalgalandirmak istemem   ;)


Gelecek haftaya evlilik hakkinda tecrubelerimi paylasirim "Hanim izin verirse"   :P


Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir paylasim....oyunlarda ve forumlarda trolluk yapanlari hepimiz biliriz ama gercek yarislarda bile trolluk yapanlar var desem inanirmisiniz   ;)

LINK


-Ne Mutlu Turkum Diyene-

5 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi.

    Videoyu daha önce izlemiştim. Keşke yarış ortamındaki trollükler bundan ibaret olsa . İzlerken koptum.

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Fanatec'in CSW V2 hakkindaki bilgileri okudum ama beni tatmin etmis degil. Sadece bulunan CSW'nin ufak-tefek hatalarini gidermisler. Anladigim kadariyla V3'te cikacak. Su an bir konsol yapimcisiyla anlasmilar digeriyle daha anlasma yok. Diger yandan konsol oyunlari icin 1000€+'lik bir sistem almam, bence degmez.

    Konsol oyunlari uzun zamandan beri sadece grafik söleni sunmakla mesguller, asil önemli olan araclarin ruhlarini yakalayip biz oyunculara sunmak degil, ha birde tonla DLC ve oyun ici parasini gercek parayla satmak. En nihayet gözleri paradan baska birsey görmuyor dusuncesindeyim.

    YanıtlaSil
  3. http://www.fanatec.com/forum/categories/blog

    Aslında epey bi yeni özellik var gibi abi anladigim kadariyla. Servo motor falan diyor, bodnar tarzı bi sistem olacak sanırım. Benim elite zaten gümledi, alacağım zaman bundan alabilirim :)

    YanıtlaSil
  4. Efkan,
    Yeni bir direksyon seti alacaksaniz tavsiyem en azindan SimXperiencein AccuForce'unu beklemeniz olur. Tabii ki fiyati bir Fanatec CSW V2 kadar ucuz olacaginiz sanmiyorum ama saglamlik ve FFB hissiyati yönunden olsun, degisik kaliteli simit destekleri olsun CSW V2'yi tokat manyagi yapacagina eminim. Ben CSW V2'de istedigim degisikligi göremiyorum...yinede karar sizin ve simdiden alacaklara hayirli ugurlu olsun diyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Bu arada lutfen, Bodnar nere...Fanatec CSW nere, ikisini ayni cumle icinde kullanipta Bodnar direksyon setine saygisizlik etmeyelim ;)

    YanıtlaSil