2 Aralık 2012 Pazar

TTM 2012-12-03

Ey Forzacilar,

Dunku muhabbetler, antreman ve yarislar herzamanki gibi super gecti   ;)

Bu gectigimiz haftayida Bekir haftasi ilan etsem herhalde kimsenin karsi cikacagini sanmam, tebrikler kardesim cok iyi gidiyorsun. Benimde su usutmem gecsin, bende fena dalacam yarislara, simdilik TT'lerle idare etmeye calisiyorum.

TTM olarak genelde Bekir ve Kerem'in yarislari super gecti bu hafta. Berker'de son yarisinda resmen yardirmis, tebrikler.

Uzun zamandir Husnu'nun bu kadar sanssiz yarislar yaptigini göruyorum, gecmis olsun kardesim. Efkan'da su son haftalarda bayan arkadaslariyla takildigindan yarislarina hak ettikleri ilgiyi gösteremiyor ve haliyle yarislari orta sekerli geciyor   ;)

Not: Efkan'cim, evet bizlere hep dersim var, ders calisiyorum diyorsunda...yemezler Aslanim. Zamaninda bizlerde gectik bu yollardan   :)


*************************************************************************************

- Fanatec CSW -

Carsamba gunu CSW elime gecti ve pazar sabahina kadar aleti hic kapamadim. Ben, oglum, oglumun ve benim arkadaslarim...hep beraber saatlerce degisik FFB guc ve seceneklerinde kullandik. Elimdeki CSW banamisin demedi ve hafif bir isinma bile yok!

Yeni FW/Driver ile FFB muhtesem oldu, daha yumusak ve guclu FFB ile araclari hissetme bir kademe artmis. Daha T500 ile karsilastirmaya imkanim olmadi ama simdiden en kötu ihtimalle ayni ayarda oldugunu diyebilirim.

F1 ve BMW simitlerinden memnunum. Quick Release destegi cok guzel calisiyor. Simit olarak gun gectikce BMW daha cok gözume giriyor, muhtesem bir simit. Sadece göruntu olarak degil, kullanis acisindanda 10 uzeri 10. F1 simiti ise isini guzel göruyor ve HPD, StarMazda, F1 gibi araclara tam oturuyor ama yakin zamanda bir F1 Replica isterim.

BMW simitiyle, Skippy, Riley, Corvette, Mustang ve Nascar araclari super gidiyor...diger araclari deneme imkanim olmadi daha, mesela: FordGT, V8, Mx5 gibi...ama eminim onlardada super FFB zevki yasarim.

Baskalarinin veya diger CSW'ler icin birsey diyemem ama benim elime gecen cok saglam ve yeni FW ile FFB harbiden super oldu.

Ilerde bir CSW alacak olursaniz dikkat edeceginiz birkac nokta var. Direksyon degistirirken aleti kapayip öyle degisiminizi yapin, sebebide simitlerin degisik agirlikta olduklari ve kapatmadan simit degistirdiginizde az da olsa FFB guc farki hissediyorsunuz.
Simitler Alcantara derisiyle kapandigindan eldiven giymeniz sart.


***********************************************************************************

Ve son olarak cok guzel ve enteresan bir video,...

LINK

Iyi yarislar,

13 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Valla çok garip bir haftaydı abi . Spa yı çok severim . Nedense yarışlarda kafa başka yerdeydi bir türlü konsantre olamadım. Artık önümzdeki haftalara bakacağız.

    CSW için yaptığın yorumlara herhalde en çok ben sevindim yaw. İnşallah daha iyi olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Ne olmuş öyle yaw

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CqkeIga3lCc#!

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Husnu,
    Tekrar gecmis olsun, bazen böyle sacma yarislar oluyor.

    Paylastigin video superdi, resmen hasta aracini bicmis yaw :D

    YanıtlaSil
  4. Kahveciler icin...
    3.35'den sonrakiler bayag ilginc,

    http://www.youtube.com/watch?v=jTBs4HCl2jM&NR=1&feature=endscreen

    YanıtlaSil
  5. T500 hareketli vites modifikasyonu yapan Remi ye mail attım. Hem vites modu hemde momo ve sparco direksiyonlar için yaptığı " Smart Plate " modifikasyonu için fiyat sordum

    Vites modu için gereken parçaların fiyatı 59 $ + kargo
    Smart Plate ise 189 $+ kargo

    http://www.youtube.com/watch?v=gp-Q-7WsvLo

    Smart plate çok güzel ama pahalıymış yaw. Tuşsuz istersen 30 $ diyor. Tuşlar Leo Bodnar ın sattığı " Knitter pushbutton switch MPS103F " ve bununla beraber yine leo bodnarın BU0836 kodlu boardını kullanmış. Uygun olsaydı düşünülerbilirdi ama bunun üzerine momo ve sparco simit aldığınızı düşünürseniz Sam Maxwell in yaptığı simitler ile aynı fiyata denk geliyor yaw ki sam in simitlerini T500 e direk takabiliyorsunuz.

    Belki vites modunu yaparım ama Elegan abinin yaptığı CSW yorumlarından sonra acele etmemeye karar verdim. Ulen " black friday " kampanyasını kaçırdık ya ona yanarım yaw :)

    YanıtlaSil
  6. Valla bu fiyatlara bakınca CSW GT2 simit bedava

    YanıtlaSil
  7. Husnu,
    CSW, herseyi paket icinde sunuyor...bununla beraber eksiside var. Istedigin sekilde modlama imkanin yok Fanatec'le, hersey paket halinde geliyor!

    T500'de ise mod olayina girdinmi, Fanatec'i havada-karada 4'e katlar...eksi yönu ise malesef buna fiyatida dahil.

    Diger yandanda su var. Eger bu muhtesem modlar icin dunyanin parasini harcayacaksam o zaman bunlara gider en yakisan direksyonu alirim yani... Ecci7000 ;)

    YanıtlaSil
  8. Abi CSW paket ama sonuçta talebe karşılık veriyor. He daha iyisi T500 e yapılabilir mi ? yapılır tabiki paraya bakar ki DIY simitler 500 $ dan başlıyor yaw

    YanıtlaSil
  9. Biliyorum Husnu,
    Yani sonucta dedigin gibi paraya bakiyor. Ve T500'un modlamasina o kadar para harcayacaksam...acikcasi T500'e yapmam.

    1 simit nerden baksan 500$, zaten direksyonun kendisi (pedallar dahil) 500$ yaw.

    T500 + 2 modlanmis simit, QR ve dönen padlar asagi yukari 1000$-2000$. Alacagin simite, QR'ye bagli,...bu durumda CSW bayag ucuz. Ama bunlarin karsilastirilmasi olmaz, en azindan simitlerin/qr'lerin. Ancak baseleri karsilastirilabilir.

    YanıtlaSil
  10. Ecci akar gerisi akıtır diyorum :) Allah hepimize ecci kullanmak nasib etsin :)

    YanıtlaSil
  11. Agzindan bal akiyor Husnu, AMIN cumlemize :)

    YanıtlaSil
  12. Elegan abi öncelikle takdirin için çok sağol, başımızdan eksik olma, emin ol sen olmasan biz kendi gazımızla köşeyi dönemezdik bu günlere gelemezdik :)

    Lakin bu gece iki yarışım da son derece berbat geçti :/ Sanki iracing değil de gt5 takılıyor gibiydim, sorun benden kaynaklanıyordu. Bir haftada çok fazla yarış yaptım ve şunu anladım ki haftada en fazla 8 yarış yapmak lazım, pist ne kadar favorimiz olursa olsun. Fazla stresten dağılıyor insan, biliyorsun artık üst kademe ile kapışır olduk, bırak saniyeleri de saliseleri hesaplar olduk hepimiz... Bu kadar stresi kaldırmıyor vücut malesef :/ Bu hafta hedefim 3500+ ile kapamaktı ama olmadı, sağlık olsun diyelim artık..

    Bir hafta ara vericem, kendime geleyim. Bente'yi de çok feci dağıttım, rookie klaslık bir saçmalıkla adamın yarışını da mahvettim ve rakibim olsa bile üzüldüm yaw bana yakışmadı böylesine saçma bir hata :/ Ara verme vakti, bir hafta dinlenicem..

    Haa 2. konu da şu: Efkan'la konyak severler olarak GT takılanlar için Team V.S.O.P.'yi kurmaya karar verdik (tüm GT'ciler bize katılabilir :D ). Tabii ki biz her zaman TTM takımının genç çaylakları olarak TTM için yarışırız vakti geldiğinde (Endurance :D ) ve bundan gurur yudarız :) ama o vakte kadar V.S.O.P. ismiyle araç dizaynları yapıp yarışmayı düşünüyoruz. Senin anlayışına ve abiliğine güvenerekten saygısızlık yapmadığımızı umuyorum abi...

    Herkese yarışlarında bol şanslar, ben bir hafta film takılıcam :D

    YanıtlaSil
  13. Bunu dusunmen bile guzel Bekir, sagol. Hic problem yok, bakin keyfinize...en nihayet beraberce burada egleniyoruz :)

    Endurance yarislarinada daha birkac yil var gibi gözukuyor, zamani gelince iRacing'deki Turk grubumuzu guzel bir sekilde temsil edecegimize eminim.

    Bu hafta HPD'de Zolder kacmaz, dun gece 1.20'lerin basini attim ve kvalifiyede 1.19'lar tutturulur.

    YanıtlaSil