24 Eylül 2012 Pazartesi

TTM 2012-09-24

Ey Forzacilar,

Yeni bir hafta daha gecti ve bu haftaki TTM sonuclarimiz hicte fena degil.

Berke ve Berker Lotus'da yardirmaya devam ediyorlar...Bekir ve Efkan ise Corvette'de...Kerem ise ustu acik araclarda cok iyi performans yakaliyor ve benim ona tavsiyem GT araclarindan uzak durmasidir, yoksa yakinda C-Klasa dusecek!
Oguz yine kayiplarda, Husnu, Burak ve Ali'de öyle   ;)

- Bu Haftaki TTM Pistlerimiz -

  • Classic Lotus GP Serisi - 25 tur Oulton Park w/no Chicane
  • Grand-Am Serisi - 50dk.Suzuka GP
  • GT Challenge Serisi - 45dk.Silverstone GP
  • Proto Fix Serisi - 25dk.Silverstone GP
  • Radical Challenge Serisi - 45dk.Suzuka GP
  • iRacing Grand Prix Serisi - 30 tur TwinRing Motegi GP
  • Nascar C Fix - 45 tur Charlotte Motor Speedway
  • Nascar B Fix - 50 tur Dover Int. Speedway
  • Nascar A Fix - 55turDover Int. Speedway


Ve solarak guzel bir video...sonu olmayan bir filim   ;)



Iyi yarislar,

49 yorum:

  1. Target confirmed !!! on my mark... 3.. 2.. 1.. MARK !!!! :D

    http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=tr&geocode=&authuser=0&q=3639+Lyndale+Avenue+South,+Minneapolis,+MN+55409,+United+States&aq=0&oq=3639+Lyndale+Av+S+Minneapolis,+MN+55409&vps=1&jsv=433c&sll=37.0625,-95.677068&sspn=61.452931,106.787109&vpsrc=1&ie=UTF8&view=map&cid=7171440560649806861&iwloc=A

    YanıtlaSil
  2. Oooo, en nihayet caktin bir Ecci7000, iyi gunlerde olsun Bekircim, kargo dahil kaca patladi...kac direksyon simiti dahil, Quick releaselimi? ;)

    Bu arada iRacing'deki forumda bircok yariscinin yedek direksyonlari var, sebebi kullandiklari direksyonlarina guvenememeleri ama Ecci sahibiysen bu durum degisiyor tabii... ;)


    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/2073545.page

    YanıtlaSil
  3. Nerde o günler abi :) vallahi ECCI 7000'e o parayı vermek yürek ister. Müthiş bir alet olduğu ortada muhakkak ama bütçe falan kalmıyor bunu alırsak. Elimdeki oyuncaklardan da bıkmadım değil hani :/ pedalı biliyorsun zaten can çekişiyor :/ sırf bu yüzden olsa gerek, iracing'e ısınamıyorum bu aralar, stabil tur atma kabiliyeti falan da kalmadı :/ muhtemelen biraz ara verip X360 gears ve halo takılacam...

    YanıtlaSil
  4. ECCI 7000 beni tur başına 1 saniye hızlandır mı? Sanmıyorum...bence pedal seti ve üçlü ekran iracing'e en önemli yatırım..

    YanıtlaSil
  5. Katılıyorum Berker ;)

    Benim için öncelik sırası şöyle:

    1-) Çok iyi bir pedal = CST F1 Full
    2-) 3'lü ekran 40 inç = Maksimum 5mm çerçeveli 400 Hz Smart TV
    3-) Arka bahçede gömü bulursam ceday ışın kılıcı :) = ECCI 7000

    Birkaç gündür ECCI 7000 sayfasında geziniyorum ve onun fiyatı yanında CST F1'in fiyatı gözüme epey uygun gelmeye başladı :p

    YanıtlaSil
  6. Tuhaf bir spor :D

    http://www.youtube.com/watch?v=XT6GfjmzRy8&feature=related

    YanıtlaSil
  7. Bekir tv mi monitör mü? hiç araştıma yaptın mı? Ben de 3'lü ekran konusuna bakmaya başladım da...120hz ıps monitörlerin led / lcd tv'lere oranla daha iyi performans gösterdiği (input lag, smooth picture vs...) söyleniyor doğru mudur? Bu 120 hz olayına mutlaka geçmek lazım..

    YanıtlaSil
  8. ECCİ yanında CST nin lafı olmaz yaw . Çerez niyetine valla Ulen Thomas CSW yi daha iyi birşey yapsaydında 3 kuruş fazla vereydik ama sorunsuz bir cihaz olsaydı. ECCİ ye bakıp bakıp off çekmeseydik.

    YanıtlaSil
  9. Berker, araştırma yapmadım daha lakin dikkatimi çeken birşey var bazı fotoğraflarda; adamlar motion kokpit falan yapmış ve 40 inç monitörler kullanmışlar. Arada muazzam kalite farkı olsaydı kokpit yapımına o kadar para harcayan adamlar gidip TV almazdı diye düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim tabii ama küçük ekranlardan oluşan bir sistem de yapmak istemiyorum açıkçası..

    YanıtlaSil
  10. Direksyon versus Pedal konusuna...

    Iyi bir pedal seti viraj giris ve cikislarinda yarisciyi daha hizli kilacagindan eminim ama virajlari ayni sekilde - ayni aciyla giris ve cikislar icin kesinlikle cok iyi direksyon sistemi sart. Bunu CSr Elite'de yasadim ve Efkan'in yarislarini seyrettiginizdede bunu görursunuz. Saat gibi devamli ayni tur zamanlari atiyor.

    2'cisi...gercekcilik hissi, bunu pedaldan alamazsiniz ama iyi bir direksyon bu immersion efektini cok basarili bir sekilde verir.

    En nihayet 2'side sart bence.

    Buraya direksyon sart degil yazmadan evvel tavsiyem gidin saglam bir direksyon deneyin, en az CSR Elite sonra gelin fikrinizi yazin ;)

    Ha...su da var, ben elimdekinden memnunum, isimi cok iyi göruyor diye tutturursaniz o zaman diyecegim tek cumle: "Ignorance is a bliss" olur ;)

    Monitör versus TV konusunda ise Pc oyunlarinda Monitörler daha iyi performans veriyor...120hz konusunda tam emin degilim ama bazilari buyuk farklar yasiyor-bazilari degil. Eger yeni bir sistem kuracaksan haliyle 1 defa olsun tam olsun dersin ve cakarsin 3*120hz, en kötu 3D olarak oynarsin ;)
    TV'lere gelince 3 tane daha buyuk ekranda hersey misler gibi gözukur yeterki monitörle karsilastirma yapma.
    Bekir'in bir smart tv paylasimi var, köseleri incecik vs. immersion olarak buyuk ihtimalle 3 tane cuk gibi monitöre 10 basar basar ;)

    Bekir,
    Bu ne bicim spor yaw...gayet eglenceliye benziyor :)

    Ecci akar gerisi feci akitir.


    YanıtlaSil
  11. İlgili arkadaşlar bu ara tecknosa da LG marka tv lerde garip fiyatlar varmış. Ona göre . Bakalım Rennsport şasisi elime geçerse 3 tane LG smart cuk oturur ki abi onlarda 400 hz falan yazıyor. Geçen Efkan la da konuşmuştuk. LED TV HZ değeri ile Monitör lerin HZ performansı aynı ise her türlü işimizi görür ki bence yarışırken o kadar fark edilebilir birşey olduğunu zannetmiyorum.

    Direksyon versus Pedal konusuna yazdığın herşeye katılıyorum abi . Bu arada Amazon T500 RS seti TR ye gönderiyor. Almak isteyen varsa değerlendirsin.

    YanıtlaSil
  12. Ben işin daha ziyade sonuç kısmındayım..yani bir seriyi ciddiye alıp zaman harcıyorsam ve hedefim kabiliyetim doğrultusunda maksimumu elde etmekse uğruna oldukça yüksek meblağlar harcamayı göze aldığım / alacağım donanım (direksiyon, pedal, tv, monitor) bana tur başına en az 0,5-1 saniye kazandırıyor olmalı..eğer bu denli bir kazanım elde edemiyorsam sırf immersion için 3.000 dolar direksiyona, 1.000 dolar pedala ve bilmem kaç bin tl monitor / tv ye vermek bana çok mantıklı gelmiyor..kesin olan şu ki pahalı donanım ile zaman kazanımı tamamen kişinin yeteneği ile doğru orantılı ve "mutlaka elde edilir" gibi kesin bir ispatı yok..olay sonuçta hobi, zevk ve cüzdan meselesi elbette ama çok parası olan zengin ve tüm high end donanımlara sahip biri de olsaydım, standart g25 ve tek ekranla pro olan adamdan her tur 2-3 saniye fark yedikten sonra direksiyonun akıcılığı sayesinde yolun her santimini hissettim ne güzel diyebileceğimi zannetmiyorum...en azından benim hissedeceğim şey o olmazdı :)))..

    YanıtlaSil
  13. Berker CSW listesinde ismin yazıyor biliyorsun. Halen almayı düşünüyor musun ?

    Ben o tek ekranlı g25 li pro lara uyuz oluyorum bu arada :)

    YanıtlaSil
  14. Birgün almayı düşünüyorum Hüsnü :)..firma oldukça hayal kırıklığı yaratmış olsa da belki de bizi dertten kurtardılar kimbilir :)..baksana csw nin ilk sürümleri nerdeyse komple sorunlu :)..belki bu zorunlu bekleyiş sayesinde ileride düzeltilmiş sorunsuz sürümlerden elde etme şansımız doğar...bilmiyorum sen ne düşünüyorsun..

    YanıtlaSil
  15. Bende aynı senin gibi düşünüyorum. Belki setlerimize hemen kavuşamadık ama bu olumsuz durum belki de bizim avantajımıza olacak. İlk üretimden çıkan ürünler sorunluydu 2. partide gövde de değil ama simitlerde problem çıktı. Bence 3. parti de yaşanan sorunların çoğu çözülmüş olur. Bizde bu üretimden payımızı alırız diye düşünüyorum. Ön sipariş listesine adını yazdıranlardan biri Amazondan T500 RS aldı. Bunu Alper beyle paylaştım tabiki. Belki bu tetikleyici birşey olacak ve müşteri kaptırmamak adına setler tedarik edilecek. Bakalım bekliyoruz

    YanıtlaSil
  16. CSW konusunda; sorunların HEPSİNE çözüm getirirlerse ben de ilerde tekrar almayı düşünebilirim. 2000+ TL'lik bir direksiyonu iki haftada pert edeceksem içine ederim öyle kalitenin :/

    Biraz mantıklı olursak da ECCI alma işi Türkiye'de epey hayal... QR olmadan bile ele geçme fiyatı 7000+ TL :/ Olacak iş değil...

    Hayallerde kalacak bir proje ECCI..

    YanıtlaSil
  17. Aradan epey zaman geçti...tedarikçi firmanın artık sipariş adedine bakması bence mantıksızlaştı..belli ki düşündükleri talep adedi olmayacak, aksine söylediğin gibi insanlar farklı arayışlar içine girecekler hatta girdiler..(bizler işin başında o talep adedine ulaşılamayacağını, bu tip ürünlerde pazarlama stratejisinin yaygınlaştırma üzerine kurulması gerektiğini ima etmiş idik).. işin ticari boyutu kar etmekten bu denli uzak ise de fiyat politiklarını yenilemeliler (uzun süre kendilerini bekleyen kitleye jestiyonu unutmayarak :) ) ve 3.partiden tedariklerini sağlamalılar diye düşünüyorum..açık konuşayım sen hatırlatmasan listeyi falan da unutmuştum :)...3.partiden de sonuç alamazsak bence bizler de farklı girişimleri (csw için) araştıralım derim..

    YanıtlaSil
  18. Bekir ECCİ kullanmadım..csw veya elite de kullanmadım..ister ignorance olsun ister bliss :), yetenek yoksa bunların hepsi hava cıva..bu aletlere bu kadar ümit bağlamak, kurtarıcı olarak görmek, ilahlaştırmak mantıksız bence..Efkan'ın elite ile sürüşünden örnekler geliyor..efkan skippy ile yarışırken de takip ediyordum, o zaman elite'i yoktu ama saat gibi turlar atıyordu..mutlaka elite ile immersion artmıştır ve yeteneği de olduğu için viraj giriş çıkışlarında avantaj sağlamış olabilir ama efkan g25 ile de immersionı az ama tur zamanı aynı sürüşleri yapardı diye düşünüyorum..o zaman diceksin ki sen niye g27'den csw'ye geçmek istiyorsun...yaw biz de bi görelim neymiş bu immersion :)

    YanıtlaSil
  19. Alper bey bu işi ticaretten çok zevk için yapıyor. Normalde firma olarak traktör jantı üretip ihraç ediyorlarmış :) Kendisi Thomas ile yaptığı görüşmede " en azında bu arkadaşlarımız için alalım. Onlar sadık Fanatec kullanıcıları ve bu ürünlerin yaygınlaşmasında bizlere çok yardım ediyorlar " demiş fakat Thomas şimdilik bekleyelim demiş. Alper bey de normalde daha fazla üstelerdim ama Thomas ın bir bildiği vardır diye düşünmüş ve konu kapanmış. Yani fiyat yapısı ile çözülebilecek bir durum değil.

    Aslında Alper beyin düşüncesi şöyle . Diyor ki ben eminim ki CSW yi getirsek porsche setlerden bile çok satacak . CSR setleri fiyat olarak çok avantajlı olduğu için ve satış adetlerini arttırma düşüncesi ile getirmişler .Fakat halen insanlara CSR performansının daha iyi olduğunu anlatmalarına rağmen porsche setlerden isteniyormuş. Yani olay tamamen porsche markasının olması ve insanların bu markanın bulunduğu ürüne sahip olmak istemesi. Belkide alanların birçoğu bir süre kullanıp kaldıran kişiler. CSW + BMW GT simitiyle de aynı durum yaşanacak belkide. Ama ilk parti için Thomas bey böyle bir karar almış. Artık 3. parti üretimden de gelen birşey olmazsa kendimiz çözeriz. Elegan abi halleder :)

    YanıtlaSil
  20. Kaliteden sasmayin heleki özellikle "Oyun" dunyasinda. Bunu ne kadar yazsam az bile.

    Bir Ecci veya CST yarisciya muhtesem ötesi FFB ve incelikle(Precise) beraber kalitede sunuyor, bunu unutmamak lazim.

    Ve dogruyu söylemek gerekirse hepimizde isin sonu paraya bakiyor yoksa simdiye kadar her birimizin elinde bir Ecci ve CST olurdu ;)

    Haliyle neye deginecegimi tahmin etmissinizdir..."Ignorance is Bliss". Yok yaw Prolara bakin adamlar nelerle suruyorlar yinede muhtesem hizlilar vs. vs. Bunu diyen ayni adama bu hafta Loto/Totodan milyarlar ciksa aninda gider bir Ecci ve CST cakar, buna adim gibi eminim ;)

    Eger "Sonuc" önemliyse o zaman G27 bilem fazla, öyle bir Prolar varki...adamlar DFGT/Momo ve en dusukte G25/27 pedallariyla yarisiyorlar ve bizlere tur basina saniyeler cakiyorlar.

    Ben, bu konuda limitimi biliyorum! Bana degil Ecci...Mecci versen benden yine Pro olmaz fakat yaris yapmak heleki iRacing gibi bir nigmet varken benim icin en önemlisi "Immersion" ve "Kalite"...bu 2'li yan yana birinciligi paylasiyorlar. Artik 300-500 ödeyipte birkac yil sonra bozulan direksyonlardan/pedallardan biktim. Almisken 1 defa alayim sonrada kafam rahat etsin istiyorum.


    Ickim yok, kahve hayatim, bar hayatim yok...varsa-yoksa ailem ve 1 tane hobim var o da yaris yapmak. Bundan cok egleniyorum ve hayatimin ciddi boyuttaki zamanimi ona harciyorum.

    Bazilari kitap okumaktan zevk alir ve saatlerini ona yatirir, bazilari spor...ben Virtuel Yaris ;)

    YanıtlaSil
  21. Unutmussunuzdur tekrar yazayim...Ecci akar gerisi fena akitir :)

    YanıtlaSil
  22. Muhakkak yetenek işi herşeyin başı lakin yeteniğin daha verimli kullanılabilmesi için daha iyi donanım şart (bütçe elverdiği sürece). Bir insanın sinir sistemi (ki bu iracingde kontra yapma hızı ve miktarını, ayrıca pedala basma hızı ve miktarını temsil ediyor) önce duyu organlarından çalışmaya başlar. Duyu organlarına verilen sinyaller ne kadar güçlü ve belirgin ise bu etkilerden sinir sisteminin bir tepki oluşturması da o denli verimli olur. Fakat iş bu kadarla alsa bitmez:

    - Verimli bir etkiden verimli bir tepki oluşturmak da vücutta 3 ana birimin kontrolü altındadır ki iyi bir donanıma sahip olmak bunlardan sadece 1 tanesini etkiler, o da etkinin algılanmasıdır.
    - İkinci birim alınan etkiyi işleyen esas merkezi sinir sistemi olan omurilik ve beyincikle birlikte kaslara kadar uzanan sinir hücreleri ağıdır ki kişinin iyi beslenmesi, dinlenme süresi ve alkol gibi zararlı maddelerden uzak durması sinirler arasındaki iletim verimini/hızını artırır, dolayısıyla sürüş performansı ve stabilite artar.
    - Son olarak üçüncü birim de sinirlerden kas hücrelerine iletilmiş olan verinin tepkiye dönüştürülmesinde görev alan kas dokusudur ki güçlü kas dokusuna sahip bir kişinin tepki hareketleri de güçsüz kas dokusuna sahip bir kişininkine göre daha hassas ve kontrollü olur.

    Yani senin iracing'den etkileri alışın mükemmel bile olsa, merkezi sinir sistemin ve kaslarının motor hareketi kötüyse yapacak birşey yok, iyi bir donanım hiçbirşey ifade etmez.

    İyi bir sisteme sahip olmak işin sadece %35'idir (yol pürüzlerini %100 hissettiren süper bir direksiyon, %100 hassas hareket edebilen yaylara ve sensörlere sahip süper bir pedal). Bunun dışında %65'lik büyük bir kısımda iş, sürücünün kendine bakmasına kalıyor.

    Tabii En Büyük Etken de C. Pereto gibi sürücülerde bulunmayan iyi bir BEYİN olmasıdır ;)

    Şu TV ve monitörlerdeki Hz olayına değineyim aklıma gelmişken. Bence TV'ler hala 60 Hz değerinde çalışıyor. O bahsi geçen 400 Hz MCI olayı, TV'lerdeki görüntü işlemcilerinin kullandığı bir upscale'den başka birşey değil. Benim tahminim, TV'ye gelen sinyal önce algılanıp işeniyor ve 400 Hz akışını sağlamak için bir miktar gecikmeli olarak ekrana veriliyor. Monitörlerdeki 120 Hz bence işlenmeden ekrana verilen gerçek giriş Hz'si. Dediğim gibi bunlar TV/Monitör fiyatlarına bakışla benim tahminlerim. Neden 27'' 120 Hz bir monitör 42'' 400 Hz bir TV ile aynı olsun ki? Var bir iş ama bizzat biryerde görmeden test etmeden anlayamayacaz :/ Esas önemli soru şu olmalı: Bu gecikme süresi farkı sürüş performansını % kaç etkiler?

    YanıtlaSil
  23. Bekir ne yaptın yaw . Çok bilimsel oldu :)

    YanıtlaSil
  24. Özet..ecci, cst, csw, elite vb adamı pro yapmaz, alien yapmaz... sağlayacakları consistency sayesinde yetenek seviyenizin karşılığı sonuçlardan belki bir miktar üste çıkabilirsiniz..ama sadece o kadar..ffb vb kalitesi ile alınan zevki artırırlar, uzun ömürlüdürler (ecci, cst)...dfgt, momo ile yarışan biri tarafından tokatlanmayacağınızı garantisi değillerdir..biraz yaratıcı olmak lazım, şahsen bana toto/lotodan milyarlar çıksa bırak upgrade'i, virtuel dünyayı anında terkederdim :))..Elegan abiyle ayrıldığımız nokta, o immersion ve kaliteye bakıyor ben beni ne kadar hızlandıracağına..zevkler renkler beklentiler...

    YanıtlaSil
  25. Bekir vücudumuzu tanıyalım serisi yapalım seninle :)))..süpersin abi :)..yeteneğin daha verimli kullanılması için daha iyi donanım şart tezine tamamen katılıyorum ama daha iyi donanımın o yetenek dilimini bir üst seviyeye taşıyacağına inanmıyorum.."Bu gecikme süresi farkı sürüş performansını % kaç etkiler?" bu srounun cevabını ben de merak ediyorum çünkü forumlarda gördüğüm 60hz'den 120hz'e geçen kullanıcılar görüntü akışının belirgin seviyede netleştiği, pistte daha uzak noktaları (apex, bir sonraki viraj) daha net görebildikleri gibi yorumlar yapıyorlar..

    YanıtlaSil
  26. Bekir,
    Super yazi ;)
    TV'lerdeki Hz ile monitörlerdeki Hz ayni degil, bunun haricinde benim evdeki TV versus monitördeki Pc oyunlarindaki gördugum fark renk farki. Monitörde renkler kesinlikle daha canli ama daha evvel yazdigim gibi yan yana karsilastirmadiktan sonra 3* buyuk ekran tv her sekilde bizleri mutlu eder.

    Berker,
    Sen hic merak etme, Lotodan/Totodan para tutarsa beni fazla bulamazsiniz burada, cakarim bir Ecci7000 + CST F1 ve ara-sira iRacing'e geldigimde zevkle yarisirim...Virutel dunyada olmamizin ortak noktasi "Yaris zevkimiz" cunku gercegini yapacak mangir yok ;)

    Senin adina "Immersion"'u gectim ama "Kaliteden" hicbir zaman sasma. Elindeki G27, CSW'ye gecis yaparsan kalite yönunden buyuk fark yasarsin (Sansin varda saglam bir CSW gecerse eline)dahada buyuk fark "Immersionda" olacak. Bunu su an bile deneyebilirsin...gec ucuzundan bir Momo al ve elindeki G27'inle kiyasla bakayim....kiyaslanacak durumdami :)

    Aynisini G27 versus CSW olarak dusun ve bir ust kademeye daha gecis yapacak olursan bugunku durumda Ecci olur.


    Hizlanmak istiyorsan ilk tavsiyem 3'lu ekran kurmaktir cunku G27'ine zaten alismis durumdasin ama bir defa olsun G27'nin ust kademesine gecis yaptinmi geri dönusu olmayan bir yola girmis oluyorsun. Dedigim gibi ilk hedefin 3'lu ekran olsun. En sona artik direksyon ve pedal sistemi...


    Ecci akar gerisi feci akitir.


    YanıtlaSil
  27. Daha gitmedim...bu hafta icinde hem CSW'yi, hem T500'u deneyecem :)

    YanıtlaSil
  28. Bu arada Kenan Sofuoğlu nu tebrik edelim. 3 . kez Dünya Süpersport Şampiyonu oldu ve bayrağımızı dalgalandırdı . Helal olsun.

    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/198593_467748423247973_1770299985_n.jpg

    YanıtlaSil
  29. Abi şaşırttın beni..hızlanmak için öncelikle pedal setine yatırım yap demeni bekliyordum..neyse..

    Kenan Sofuoğlu bir kez daha gururlandırdı hepimizi..Helal olsun..medyada yine hakettiği yeri alamasa da..umarım gerekli desteği sağlar ve önümüzdeki yıllarda daha üst serilerde de benzer başarılara ulaşır..

    YanıtlaSil
  30. Husnu,
    Paylasim icin tesekkurler. Kenan S. gururumuz, Helal olsun!

    Berker,
    Elindekilerle problem yasamiyorsun ondan 3'lu ekran. Bekir'in durumunda Pedal, ben ve Husnu direksyon vs. vs. ;)

    YanıtlaSil
  31. S.Keijmel'den ultra multi class bir tur, motorlar dahi var yaw pistte, herif harbi alyan :D

    http://www.youtube.com/watch?v=I8lVTZ6b3Hs&feature=player_embedded

    YanıtlaSil
  32. Abi ücretini öde ringe çık ne güzel yaw.

    YanıtlaSil
  33. Duyduk duymadik demeyin: Lotus 49 bu hafta pre-order'a cikiyor.

    Bekir dort gozle bekliyordu. Haber vereyim dedim. :D

    http://twitter.com/iRacingMyers/status/250625726737444865/photo/1

    YanıtlaSil
  34. Bekir,
    Daha evvel paylasmamismiydim bunu yaw... ;)
    2 tane daha özel videosu var onun, Nordschleifede kaza yaptigi ama onlari sigorta sirketi korkusundan youtube'a koymuyor :P

    Berke,
    Cok guzel haber...o zaman McLaren gelecek sezona cikmayacakmi acaba?

    YanıtlaSil
  35. Yaw şimdi bu araba ile nordschleife ta tur atmadan olur mu ? Ayıp valla

    YanıtlaSil
  36. Abi paylaştığımı hatırlamıyorum yaw, lotusu da dört gözle bekliyorum bilemezsiniz bendeki manasını :p

    YanıtlaSil
  37. Aman dikkat edin, smart tv'lerdeki mci 400hz-600hz olayına kanıp smart tv almayın. Yaptığımız araştırmaara göre mci hertz bizim bildiğimiz refresh rate değil. Bu konuyla ilgili güzel bi yazı var:

    http://forum.donanimhaber.com/m_51487172/tm.htm

    Yani 120 hertz avantajını yaşamak istiyorsanız monitörden şaşmamanız lazım.

    YanıtlaSil
  38. Efkan bilgi için teşekkürler kardeşim. Peki MCİ 400-600 hz değilde . Bildiğimiz HZ değeri 200 olan ledler monitöre kıyasla nasıldır acaba. Hani mesela benim evdeki tv 100 hz bunun 200 hz sini aldık diyelim monitöre göre nedir durum. Yaw 27" montörler deli para . Yani ne kadar fark edecek birebir gözle görülmeden aradaki farkı bilemeyiz herhalde

    YanıtlaSil
  39. Muhtemelen bi sorun olmaz ama orda da tepki süreleri devreye girer gibi. Bir monitörün tepki süresi tv'lere göre çok çok düşük.

    YanıtlaSil
  40. Lötus49 + Oran Park ve Rockingham Speedway alinmistir, sizleride bekleriz ;)

    YanıtlaSil
  41. Valla simtec in sistemde smart tv kullanılıyor. Ben gözle görülür bir fark olacağını düşünmüyorum açıkçası. Şu bahsedilen 120 hz monitörlerde çok ilerideki apex görme olayını da bence çok dikkatli bakmadığınız sürece yarış içerisinde ne kadar kullanabiliriz bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  42. Tepki süresinde gözle görülür fark olmaz ise smart tv almak bence de daha mantıklı..

    YanıtlaSil
  43. Yan yana 3*monitör ve 3*smart tv koymadiginiz surece hicbir sorun olmaz. Hani nasil TV satin almak icin bir elektronik magzasina gidersiniz ve koca bir duvarda 100'lerce buyuklu-kucuklu tv'ler asilidir ve hangisini sececeginizi sasirirsiniz ama satin aldiginiz tv'yi eve getirip actiginizda gayet memnun kalirsiniz, o sekil ;)

    Premier serisi sonuclandi ve 2 klasdaki ilk 3'e paralar yagdi...1'ciler toplam 3500$'a yakin parayi göturduler, 2 ve 3'culer ise 2500$ civari parayi bölustuler..darisi bizlerin basina bir dahaki sezona :)

    Bekir,
    Aslinda Lotus49 tam senlik yaw...hani Lotus79'da kanat ve ayarlari vardir ve o halde aracin yere tutusu superdir ya...Lotus49'da o da yok, tam hardcore anasini satiiiim :D

    YanıtlaSil
  44. Eddie Jordan'ın dediği oldu..Hamilton Mercedes'te..

    Perez de McLaren'e geçti..Hamilton'a helal olsun diyorum..Kubica'nın yarışamıyor olmasına ise üzülüyorum..aşağıdaki 5'liyi izlemek tarihi olurdu...

    McLaren - Kubica
    Ferrari - Alonso
    Mercedes - Hamilton
    Renault - Raikkonen
    Red Bull - Finger Boy

    YanıtlaSil
  45. Sabah sabah ortalık karıştı yaw. Hamilton iyi mi yaptı kötü mü göreceğiz. Shumi boşta kaldı. Sauber perez gittikten sonra ciddi sponsor geliri kaybına uğrayacak. Bunu shumi ile kapatmak isteyebilirler. Hem takım gelişir hemde sponsor desteği korunmuş olur ama sauberde shuminin parası verecek bütçe var mı ? işin özü Perez çok ballı herif . Bu arada Kubica nın sağ kolunun eski haline dönmesi zormuş.

    YanıtlaSil
  46. Kubica'nın yarışamıyor olması gerçekten çok üzücü, gerçekten çok hızlı bir pilottu. Hamilton da bence büyük riske girdi ama bakalım inşallah rekabetçi bir araç verebilirler.

    YanıtlaSil
  47. Bildigimiz F1 bayag bir degisiyor, Hamilton Mercedeste iyi is cikartir ;)

    YanıtlaSil
  48. Hamilton büyük salaklık etti.O takımda harcancak.

    YanıtlaSil