9 Eylül 2012 Pazar

TTM 2012-09-09

Ey Forzacilar,

Dun,...hayatimdaki en muhtesem ve en zor yarislardan birini yaptim.

- Teh 500km Of Philip Isand -
Bu yarisi kacirdiginiz icin ne kadar pisman oldugunuzun farkinda degilsiniz, bunu hemen bastan yazayim   ;)

Saglam bir kvalifiyeyle ilk odada sirami hak ettim...Yaris, o kadar profesyonel bir sekilde gectiki, akillara zarardi yaw...bastan sona tampon tampona yarismalar, pit stratejileri, Falcon'u yolda tutmak ayri bir huner, 3.5 saat konsantreyi kaybetmemek basli basina bir olaydi zaten. Keske bu yarisi kacirmasaydiniz...


Tum yarisi seyretmek isterseniz su linklerden birine tiklamaniz yeterli...   ;)

http://sv.twitch.tv/arl_tv/b/331548140

http://www.livestream.com/v8sonline/video?clipId=pla_5abce5b6-9c4b-46ac-81a4-381ad4b2ebec

http://www.v8sonline.com.au/


Ve son olarak, herzamanki gibi guzel bir video...Ariel Atom'u surmek adamin bir hayaliymis ve esi yilbasi hediyesi olarak sunmus   ;)





Iyi yarislar,


22 yorum:

  1. Abi senin adına çok sevindim böylesine zevkli bir yarış yaptığın için ;)

    Yeri gelmişken konuşayım bari, dün de dediydim sana, namıssızlar Corvette için böyle 3.5 saat yarış yapmıyorlar, hep nerde torpilli araç varsa ordalar, yok Grand-AM, yok F1 special event, yok nascar kem küm :/ adamlarda araç var bidünya ama kafa yok adam gibi 5-6 çeşit aracın aynı anda katıldığı Endurance serisi yapmaya, sırf bu yüzden gıcık oluyorum ben bu iracing yetkililerine :/ normal serilerini yine yapsınlar ama WEC'in yaptığı gibi koca sene 6-7 yarışın yapıldığı ve en kısa yarışın 3-4 saat olduğu bir seri yapmalılar hardcore yarışçılar için. Ben bıktım artık her hafta pist değiştirip sıradan yarışlar yapmaktan, irating hesabı yapmaktan... şöyle 2 ay hazırlanıp tek yarış yapmak istiyorum anasını satayım, öyle aracın iki hamlede pert olduğu ve -100 irating yediğim poktan bir yarış değil de, nasıl kaza yapmış olursam olayım gerekirse 15 dakika tamir ile yine yarışıma devam edebileceğim bir yarış istiyorum. Bıraksınlar paranoyak takılmayı, yok "yaparsak kim katılır" "yaparsak kim sağlam çıkar bu yarıştan" bla bla bla... şerefsizler... kim çıkarsa çıkar yaw, dötü yiyen girer zaten oraya öyle sıradan herifler dalmaz ki. illa biz de iracing gibi bi similatör mü yapalım yani bu şekilde bir seri için.... madafakırz!!! :/
    Sırf şu her hafta pisti değiştirip irating hesabı yapma yüzünden soğumaya başladım iracingden (irating hesabı yapma demeyin çünkü otomatikman yapıyor insan böyle bir sistemde ve sezon mantığında), beni tatmin edebilecek bir seri yok burda henüz....

    bak yine çok feci sitem ettim, neyse hadi hayırlı yarışlar hepinize ;)

    YanıtlaSil
  2. Ayrıca bu şekilde bir sistemle kendimi her hafta bir yarışa katılma zorunluluğunda hissediyorum yaw, resmen bağımlı yapıyorlar insanı :/ 2 ayda bir yarışın yapıldığı bir turnuva olsa; ne ben kendimi zorla antrenman yapma gereğinde hissederim, ne ilk virajda bodoslama giren tipler olur endurance mantığını kaptıktan sonra, ne salak saçma yerlerde "zaman daraldı bu herifi burda muhakkak geçmem lazım" diye aptalca atak yapma gereği olur insanlarda... insanlar sadece çok daha istikrarlı ve hızlı olmanın yoluğunu öğrenmeye uğraşırlar, elalemi sıkıştırıp saçma ataklar yapma peşinde olmaz kimse, benzini ekonomik kullanıp pitstopu azaltma taktiği geliştirebilirler. Olur da olur yani... Bence iracingin bu hali ile gt5lerden pek de farkı kalmamaya başladı benim gözümde (ha ben demiyorum ki iracing çok basit, hala gt5ere bin takla attırır, ama şu SR ve irating sistemine bir el atmalılar artık. yerinde sayıyorlar bir senedir burdayım hep aynı sistem, hani nerde uzun yarışlar, daha karma seriler.... yok !!!

    YanıtlaSil
  3. Bekir çok dertliymişsin kardeşim yaw. Ama söylediklerinde haklısın. Driver Swap özellik ve Endurence yarışlar biran evvel sisteme dahil edilmeli. Bir de Nascar ve birkaç yol aracı haric ( Lotus , İndycar , V8 ) hariç diğer araçlar için tek marka yarışları da artık tamamen multiclass yarışlarına dönmeli.

    YanıtlaSil
  4. Gamerscom 2012 de İSR Asetto Corsa Röportajı

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FkyTDugp7kw#!

    YanıtlaSil
  5. Pagani Zonda R geliyormuş yaw, Assetto Corsa daha bi ilgimi çekti :D

    YanıtlaSil
  6. Bekir,

    Senin son 2 haftada yasadigin sanssizligi cogumuz yasadik, bunlar gelip-gecer ;)

    Bununla beraber yazdiklarina katiliyorum, her sezon yeni guncellemelerle geliyorlar, yavas yavas daha cok hosumuza gidecek bir sistem yaratiliyor.

    Isteklerimizi dile getirmek icin forumlarda göz gezdirmenizi tavsiye ederim, dun forumda guzel birkac oylama buldum...

    - 4x yerine 8x cezaya yukseltilmesi
    - Multiklas icin özel lisans olmasi
    - Klas atlamak icin 4 yerine en az 8 yarisin sart kosulmasi gibi

    iRacing'in daha guzel bir simulasyon/ortam olmasi icin oylarimizi kullanmazsak inanin bugunleri bile mumla arariz!

    YanıtlaSil
  7. Valla ben bu klas olayı ile alakalı yorumumu yapmıştım. Bence her araç için bir klas olmalı. A klas olan adam o aracı çok iyi kullanıyor anlamına gelmeli. Mesela ben HPD de A isem Fort GT de D klas olmalıyım çünkü Fort GT ile hiç yarışmadım gibi . Bunu sunmak lazım diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Husnu,
    Asetto Corsa'nin ilgimi cekmesi icin Online sisteminin nasil birsey olacagini bilmem lazim.

    Bu saatten sonra seytan gibi tek basima yarismam veya kanun/kurallarin olmadigi bir yaris sistemi beni cok sevdigim yaris simlerinden sogutur.

    Serverbased sistemide laggsiz cok yariscili yarislar yapabilmek icin sart vs. vs. vs.

    ISR'nin videosunda Online'a pek deginmiyor, gördugum kadariyla aracin fizigi bana zayif geldi,...Mesela, Monza'da chicani yuksek hizla kesiyor ama sanki halen asfaltta gidiyormus gibi hic sorunsuz yoluna devam edebiliyor...belkide videodaki fizikleri Casuala dusurmus olabilirler eger öyleyse o da hosuma gitmez. Ayni oyunda - ayni aracta buyuk bir farkla degisik fizik kurallarinin olmasi.

    YanıtlaSil
  9. Husnu,
    Forumlari gezmek lazim, dusuncelerini yazmak veya oy kullanmak sart.

    En azindan iRacing yapimcilari yazdiklarimizi, göruslerimizi okuyorlar ve kullanicilar olan bizlerle beraberce anlasarak guncellemeleri mumkun oldugunca bizim istegimiz yönde cikartmaya calisiyorlar.

    Baska hangi yaris oyunlarinda oyun yapimcilari kullanicilarini kaale aliyor...hicbiri!

    Ama aglamayan bebege emzik vermezler misali, eger isteklerimizi/dusuncelerimizi forumlarda paylasmazsak iRacing yapimcilari herseyin gulluk-gullistanlik oldugunu dusunerek duzeltme ihtiyaci duymazlar.

    YanıtlaSil
  10. Haklısın abi kesinlikle sorun varsa sorunu yada varsa isteğimiz bunlar paylaşmak lazım. Asetto Corsa tam sürüm çıkınca bakmak lazım. Fuara yönelik bir ayar yapmış olabilirler.

    YanıtlaSil
  11. Sıkıntıdan Lotus 79'u aldım...

    Radikal bir kararla, bundan böyle canım iracing'de dolanmak çektiyse o dolanmayı Lotus 79'la yapacağım, topu topu 3-4 tane aracın girdiği bir yarış yapmak istemiyorum artık, HSV-010 gelene kadar GT'lere elveda....
    Sadece 6 tane yapmış olduğum fixed yarışlarını tamamlamak adına 2 hafta daha 2 formalite yarışı yapıcam, buraya kadar gelmişken 7 doları alıp gideyim son olarak.

    İyi yarışlar arkadaşlar ...

    YanıtlaSil
  12. Guzel karar Bekir. Lotuscular artiyo, ne guzel. Husnu de gizli magarasindan cikip artik katilirsa aramiza :D, Lotus serisinde mutevazi de olsa bi Turk komunitesi olusturmus sayiliriz.

    YanıtlaSil
  13. Bekir,
    En iyisini yapmissin...Lotus79'un hayirli-ugurlu olsun ;)

    iRacing'deki her aracta oldugu gibi basta zorlanirsin ama surdukce araca ve fizigine alisiyor insan.

    Aklinda bulunsun, her pazartesi aksami TR saatiyle 19:00 civari yanilmiyorsam özel antreman odasi acilir gelecek haftaki pist icin ve orada 3-4 degisik ayarlar paylasilir. Bu ayarlar önemlidir. Ardindan yaris simule edilir yani eglencesine kisa yaris odasi acarlar ;)

    GT'dende tamamen ayrilma bence, Corvetteler sesiyle-fizigiyle muthistir ama 2 tane fix yarisindan sonra eger canin GT cekerse GT Challenge en iyisi bence.

    GT Challenge yarislari 45dk olmakla beraber daha saglam yariscilarin katildigi bir seri.


    Bu hafta Lotus79'da Silverstone Historical GP pisti var, Silverstone'un tek sevdigim konfigurasyonu ;)


    Bunlarin haricinde tam senlik yarislar "Premier" yarislaridir. Yillik yaristir bunlar. 2-3 haftada 1 gun icinde 2 yaris yapma imkani var ve katilanlar bu tip serilere cok ciddi bir sekilde yaklasirlar.

    Bu "Premier" yarislari ödulludur ve en az 1 saatlik yarislardir.

    YanıtlaSil
  14. Sağol abi eyvallah :)

    Dediğim gibi artık çok sıkıntıya - dar zamana getirmeyecem yarışları.
    Arada canım çekerse en iyisi hakkaten GT challange corvette, en azından 20nin üstü corvette oluyor ;)

    O premier ligleri de araştıracam bakalım neler çıkacak o taraftan.

    YanıtlaSil
  15. Yaw bebiş rahatsızlanınca benim düzen altüst oluyor maalesef. İnşallah bu hafta bol bol aranıza katılmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  16. Husnu; bebisin genel bi rahatsizligi mi var, yoksa gecici bisey mi? Doktorluk falan bi durum varsa yardimci olabilirim belki.

    YanıtlaSil
  17. Berke

    Cok sukur surekli devam eden birsey yok. Ust uste yigenlerden hastalik bulasti . Ama cok sukur atlattik . Sadece cok zor yemek yediriyoruz . İstahsiz . Kan sayimi falan yaptirdik anormal birsey yok . Zamanla duzelir herhalde . Bunca sim muhabbetinden sonra bebek sagligindan da ufak bilgiler iyi olmustur. Sonucta yakinda evlenecek arkadaslar var ;)

    YanıtlaSil
  18. Husnu,
    Gecmis olsun, istahsizlik dedigin tamamen hicbirsey yemiyormu yoksa sizin istediginiz yemeklerin cogunumu yemiyor?

    Genelde cocuklar saglikli yemekleri sevmezler ama hoslarina giden muhakkak bir yemek turu vardir...bu durumda hic zorlamaya gerek yok...sevdigi yemegi yedigi surece panige kapilmaya gerek yok.

    Ve evet...cocuklar sevdigi yemegi sabah-aksam aylarca aynisini yemekten usanmazlar ama yas/zaman gectikce kendisi degisik yemek turlerine ilgisi olup yiyecektir.

    YanıtlaSil
  19. Yok abi biraz da bizim tecrübesizliğimizden kaynaklanan bir durum var. 6.7. aya kadar ne versen yerdi. Hatta bizimle sofraya oturup yemek yemeğe bayılırdı. Fakat ne olduysa artık, tabi annesi de biraz üzerine düştüğü için bazen zorla yedirdi. Bu sefer çocuk yemek yemeği bizimle didişmek gibi anladı ve öyle alıştı. Ne zaman yemek yedirmeye kalksak sanki oyunmuş gibi karşı geliyor bizden kaçıyor :) Bizde biraz daha sakin sakin yedirmeye çalışıyoruz. Bakalım düzelecek inşallah

    YanıtlaSil
  20. İnterlagos tan ilk görsel.

    https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/281860_10151211892166085_1300854057_n.jpg

    YanıtlaSil
  21. 2012 AUTOBACS SUPER GT 6. Yarış FUJİ özet

    http://www.youtube.com/watch?v=wKJQngfnAHo&feature=related

    Bu sene GTR lar hep üstte gördüğüm kadarıyla. Super GT den haberleri bekirden alalım

    YanıtlaSil