9 Şubat 2012 Perşembe

TTM 2012-02-09

Ey Forzacilar,
Birkac gundur bayag bir yogundum, iracinge cikamadim, bu aksam gelmeye calisacam.

Sira geldi saglam bir yaris sistemi kurmaya   ;)


Kurulmak istenen sistem su:

  1. ECCI 7000
  2. ECCI 7000'e gidecek guzel bir F1 direksyonu, belki birde GT direksyonu, tabii ki Quick Releaseli!
  3. CST Pedal seti, tavsiyem Özel yapim 3'lu F1 pedal sistemi olur veya...Emery'nin pedallari, bunu asagida aciklayacam.
  4. Z1 LCD Sim ekran...bence daha iyisi veya ayni ayarda daha uygun fiyata birseyler yapilabilir.
  5. Derek'in Button Box'u.



- Direksyon secimi cok iyi, fiyat vs. performans vs. garanti vs. vs. dunyadaki en iyisi! ECCI 7000  ve eminim yillarcada böyle kalacak.


- ECCI 7000'e gidecek guzel bir F1/GT direksyonu. F1 olarak kesinlikle Roso derim...kurulacak sistemde kestirmeden gitmek pek uygun olmaz bence, ya en iyisi-yada hicbiri. GT simiti olarak ise ECCI'nin kendi guzel direksyonlari var, yukaridaki linkten bakabilirsiniz onlara veya 5/6 delikli her GT direksyon simiti uyar...ve ECCI 7000 gibi CANAVAR bir sistemle guc/performans kaybini dusunmeye gerek yok...istersen arabandaki direksyon simitini cikar ve ECCI 7000'e tak, bu kadar basit bu is   ;)

- Pedal seti...bu cok önemli bir konu. Ilk dusuncemiz haliyle saglam olmasi, bakim istemeyen bir pedal sistemi olmasi, modfikasyonu bol olan bir pedal seti olmasi, yuksek cözunurlukte calismasi, Hal sensor/load cell/stiff break gibi önemli destekleri olmasi virtuel dunyada yarisirken mumkun oldugunca en yuksek gercekciligi yakalabilmesi icin. Burada tek bir secenek var o da CST pedallaridir. Ben daha cok Formula tipi ustu acik araclar kullandigimdan CST'nin F1 modeli bana daha uygun ama GT serileride var daha uygun fiyatlara.
Bunlarin haricinde iRacing'de Emery diye yariscinin yaptigi pedal sistemleri var, bunlardan birkacini ekliyorum. Emery'nin pedal setleri hidraliklidir ve haliyle az da olsa bakim ister, fiyatlari 500 ile 1500 dolar arsidir, CST F1 pedallari ise 1200 dolar civari.
























Todd'un F1 pedali...

Her ne kadar Emery'nin bazi calismalari akillara zarar olsada su an icin halen gönlum CST F1'den yana...ama siparise yaklastigimizda Emery'lede bir görusmeyi dusunuyorum. Bunlarin haricinde ARC pedallari var ama bence gereginden fazla pahali.



- Sim ekranina gelince, bence 2 tane sart. 1 tane 17 veya 19 inch pc'ye 4'cu ekran olarak bagli olacak-bunda iRacedash/iSpeed gibi daha cok Telemetri agirlikli programlar kullanilacak yaris zamanlarimizi gelistirmek icin ve bir digeride iHud gibi görsel programlari kullanabilecegimiz bir ekran...bu durumda bence en uygunu bir iPad olur.


- Button Box, bundada en guzeli Derek'inki, hem fiyatida gayet uygun. Button box kesinlikle isine yarar fakat bir must have degil eger direksyonunda yeterince tus varsa Button Box'u aratmaz...ama Button Box kesinlikle adami yaris havasina sokuyor   ;)

Tum bunlarin fiyatlari 6000+$ civari + gumruk masrafi ve bir daha baska bir sisteme ihtiyacin olmaz!


Tabii ki böyle bir sisteme en dusuk 3 tane projectör gider anca, motion kokpitde fena olmaz.

Olurda toplu sipari verirsek, ne zaman veririz?
Bekir icin sunlari diyebilirim...Le Mans'a gidecegimize buraya verilen para daha cok isimizi görur   ;)



Iyi yarislar,

10 yorum:

  1. Abi listeye beni yaz. :) Todd un pedallar ciddi hoşuma gidiyor. Bilmiyorum kendimi ne kadar frenleyebilirim. O pedalları alırsam zaten ecci 7000 kaçınılmaz son. Son noktayı koymadan evvel button box ve belki Z1 lcd yanına çerezlik iyi gider . Bundan sonrası projektör ve motion kokpit. Motion kokpit ile alakalı da en son bilgilerini vermiş olduğum, tamamen Türk mühendisliği ile geliştirilen playmotion sisteminin yapan firmanın , ev kullanıcıları için geliştirecekleri ürünü bekliyorum. Bu tarz bir çalışmaları olacak ve bilgi verecekler. Evet abi siparişleri ne zaman veriyoruz :)

    YanıtlaSil
  2. Tamamdir Husnu :)
    Bekir'den cevap bekliyoruz o zaman ;)

    YanıtlaSil
  3. BenimElite gelsin bi de 3'lü monitörüm olsun daha da bişe istemem :)

    YanıtlaSil
  4. Oha yaw fren mesafeleri iRacing'e göre ne kadar uzun :/

    http://www.youtube.com/watch?v=98dqUHnbm9g

    YanıtlaSil
  5. Efkan bana normal geldi fren mesafesi . Sen neden böyle düşündün acaba. Sadece ilk virajda erken fren basması gerekmiş . Diğerlerinde İracing den pek farkı yok gibi geldi bana. Ayrıca m3 gt yi kim kullanıyorsa helal olsun . Ayrıca tur bindirmeler gerçekten kavga dövüş geçiyor. Adamlara baksana düşük klas araç bile yol vermiyor yaw. Zaten son bölümde vette ile kapışırken porsche ye dokundurdu da adam uyandı. Helal valla. Süper video kardeşim.

    YanıtlaSil
  6. Fakat dikkatimi birşey çekti. Adam 1 turu yaklaşık 2.18.00 gibi bir zamanla tamamlıyor . Tabi tur bindirmeler falan var. Senin son yarıştaki ortalama zamanın 2.05.00

    YanıtlaSil
  7. Valla abi genel olarak baktığımda gerçek hayattaki araçların fren mesafeleri hep daha uzun oluyor yaw.

    YanıtlaSil
  8. Rolex 24H Daytona dan mükemmel bir video

    http://www.youtube.com/watch?v=C6Bs0lzmcqs

    YanıtlaSil
  9. sakat yerlerde geziyorsunuz yaw uzaklaşın oralardan derim :) Efkan'ı sponsorla kavga ettireceksiniz :D

    YanıtlaSil
  10. Ali bizim yollar kesişmeyecek herhalde. Sen tasarımları bir zahmet Elegan abiye yada Efkana verebilir misin ? Başka türlü alamayacağım yaw :) Ne yaptın hallettin mi bilgisayarı

    YanıtlaSil