1 Eylül 2017 Cuma

Team Türkiye MotorSport 2017-09-02

EY TTM,

1 haftamiz daha gecti ve bu sezonun son haftamizi yariladik bile...Whaaaat Daaaa Fuuuudge, zaman ne cabuk geciyor, burasi iRacing - bura öyle patates tasimaciligina benzemez...dermisim, he he he   ;)


Fakat blog yazimiza tam randuman baslamadan evvel, Dunya duz degildir, biz insanlar aya gittik, dunyanin cevresinde teknolojik alanda ileri ulkelerin uzay istasyonlari var, yildizlar milyonlraca isik yillari uzaktadirlar vs. vs. yani bazi kesimlerin inanmak istedikleri gibi dunya duz degildir, ustunde kubbe yoktur :)

Böyle dusunen kesimlerin sabah-aksam o tarafimi - bu tarafimi nasil örtebilirim diye dusunmekten artik gözleri guzelim gunesi görmuyor, baslari gunes almiyor, ya ciddi anlamda D-vitamini eksikligi yasiyorlar veya gercektende böyle bir kesimde kromozon eksikligi var. Buraya buyuk bir WTF cok guzel uyar  ;)



Arkadaslar,
2017 yilinin son sezonuna girdik - girecez, yeni sezon listesi aciklandi, buradan yukleyebilirsiniz LINK (yuklemek icin aktif iRacing uyeligi sart)

Yenilikler arasinda Ferrari GTE yerine Ferrari GT3 IMSA serisine ekleniyor.

Emir arkadasimiz OSW'lendi ve cok memnun, iyi gunlerde olsun kardesim, o dereceki dun Audi guzelmis bile dedi...kisaca her an basimiza tas yagabilir dikkatli olun  ;)

Gecen haftasonumuzda VLN serisi TTM uyelerimiz sayesinde cosmustur ve aramizda sadece bir yariscimiz basariyla yarisini bitirebilmistir. Kendi klasmaninda toplam 20 takimdan 2'ci baslayip 3'cu bitirebilmistir, tebrikler.

iRacingdeki her yaris bambaska zorluklar sunar ama VLN yarislari apayri bir canavardir. Sadece yarisi bitirebilmek bile baslibasina bir savastir, bu yuzden Erol arkadasimizi ne kadar tebrik etsek azdir, Bravo.

VLN yarisina katilan diger arkadaslarimiz ise malesef bircok sanssizliklara denk geldiler ve yarislarini bitiremediler. Dedigim gibi kolay degil bu yarislar. iRacingde sadece vucuden degil, ruhende buyuk yatirimlar yapiyor insan...bildigin gercek yarisa hazirlaniyormussun gibi.

Erol'un yarisindan sonuclar...



*************************************************************************************************

Simdi gelelim oyun zevkimize...

Son bitirdigim oyun Just Cause 3 ve tek kelimeyle 10/10'luk bir yapim olmus. Bu oyunun ciktigi gunu biliyorum ve mumkunse uzak durmustum cunku Just Cause 2'den hic memnun kalmamistim fakat bundan birkac hafta önce steam uzeri birkac gunlugune tum oyunu indirip bedava oynama imkani sunuldu ve Just Cause serisine bir sans vereyim diye denedim....5 dakika sonra hem oyunu - hemde tum DLClerini satin almistim, Just Cause 3 o derece eglenceli bir oyun.





Bunun haricinde korku ve gerilim oyunlari seviyorsaniz...2 tane tavsiye ederim. Bunlar kesinlikle tek basina - karanlikta oynanilmasi geekir  ;)
1) Alien Isolation
2) Resident Evil 7




Ve daha evvel oynamadiysaniz Resident Evil 4'u kesinlikle kacirmayin derim. Stili ve oynanisi her ne kadar biraz old school'u andirsada, oyunun özu cok kaliteli ve kesinlikle oynattirir.



Bu arada TTM olarak birkac arkadas Doom 3'u co-optan bitirecez, buyuk ihtimalle canli yayinda yapacaz  ;)
Doom3'u daha iyi grafiklerle oynamak isteyenlere...LINK




Ve son olarak saglikli yasam ve spor...

Arkadaslar,
Bu konuda yapilan ilk ve en buyuk hata sudur. Bazen recel yemeli, bazen bir baklava yemisim bundan birsey olmaz gun icinde eritirim, odun gibi yasamaya gelmedik tabii ki ara sira dondurma yenecek yoksa hayatin anlami ne? Gibilerinden...buna benzer bircok örnek yazilabilir.

Gercek su ki, biz insanlar recelle dogmadik, baklava veya dondurmayla dogmadik yani illede hayattan zevk almak icin bunlara ihtiyacimiz yoktur ve yasamamiz böyle basit seylere dayali olmamalidir.

Muhakkak iyi bir vucuda sahip birini görmussunuzdur veya magazinlerde baklali kasli poz vermis fotomodeller. Onlarin basarilari 90% dogru beslenmeye dayalidir. Islanilmis seker yok, her yemege zart oraya-zart buraya doldur yagi yok (birinin kulaklari fena cinliyordur simdi, he he), pilav ve makarna yok (bir digerinin kulaklari daha cinliyor, he he), hamur yok.

Diyeceksiniz yaw öyle hayatmi yasanir...cevabim su olur, asil hayat öyle yasanir. Yillarca bende beslenmeme hic dikkat etmedim ve öyle bir kilo almistimki artik ayak tirnaklarimi kesmede zorlaniyordum, basit bir barfix cekemiyordum, 5 tane snav ceksem ölecem saniyordum vs. vs.

Sonunda yeter artik deyip dogru beslenip hafif antremanla basladim ve bugun cok daha mutluyum. Rahatca hareket edebiliyorum, karnim tok diye kivranmiyorum ve kesinlikle ac gezmiyorum, zaten diyet dedigin ac gezmek anlamina gelmez ama tamamen dogru beslenmeyle alakalidir...kisaca bildigin Nirvana  :)


Arkadaslar, ben bunun ciddi arastirmasini yaptim ve sizlerle paylasiyorum, tabii ki yazdiklarima köru körune inanmanizi istemem, internet elinizin altinda okuyun - bilgilenin ve az birazda kafanizi calistirin  ;)

Dogru beslenme ve istikrarli antreman haricinde gunde en az 7 saat gece uykusu ve mumkun mertebede stressiz bir hayat yasamakta önemlidir.

Bakin, dogru beslenmek pahali birseyde degildir. Tam tersine dogru beslenme cok cok ucuzdur. Alis-veris marketine gittiginizde asil pahali mamullerin insani bagimli yapan, tekrar tekrar islenilmis maddelerin toplamindan olusan besinlerin oldugunu görursunuz. En saglikli besinler en dogasal besinlerdir.





Muzik bircok insan icin önemli, spor yaparken dogru muzigi dinlemek antremana daha buyuk bir zevk katar. Her yeni blog yazimiza 1 bilemedin 2 guzel muzik tavsiyesinde bulunacam. Old schooldan baslayalim...







Hayat cok guzel, keyfini cikartin beyler  ;)

Son olarakta harika bir video... eger bu evsiz-barksiz ve aidsli adam kendini bu sekilde calistirabiliyorsa bizlerin hicbir özuru olamaz.




 


- Ne Mutlu Türküm Diyene -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder