25 Mayıs 2017 Perşembe

Team Türkiye MotorSport 2017-05-26

EY TTM,

2017 Indy500'umuz bile gelip-gecti, cok tatli bir yaris cikarttim, buyuk zevkti  ;)

Beyler,
Le Man calismalarimiz son hizla ilerliyor, iyi hava-kötu havada bile ful depoyla 30 kusurlari devamli atiyorsan gayet saglam yol kat etmissiniz demektir. Karma araclarla yaptigim antremanlarda dikkat etmem gereken tek arac Astonlar oldu, bunlar gecislerde bayag bir zorlayacak, bunlarin haricinde saga-sola carpmadikca aracimiza kolay kolay hasar gelmez.

Dikkat etmemiz gereken bir diger nokta ise lastik asimi ve lastik degisiminin getirecegi arti veya eksiler. Gecenlerde Kaan'inda bahsettigi stint sonunda lastik degisimine gecmedigimizde en az 15 saniye civari kazaniyormuyuz sorusu 24 saat uzunlugundaki bir yaris icin önemlidir.

Cumartesi aksamina 4 saatlik odamizi aciyorum, bu odamiz yabancilarada acik olacak...vakit, yaris antremani yapma vaktidir bu yuzden sonra yarisacak olacaksaniz bile kayitinizi erkenden yapin, TR saatiyle 20:00 civari odamizi acacam. Benim haricimde odamizin diger admini Erol'dur, bilginize.

Pazar aksamida ise 21:00 civari 2 saatligine yine karma bir oda acacam...cumartesi antremanini kaciran pazara tekrar guzel bir antreman sansi olabilir veya hem cumartesi - hem pazar antremani yapilabilir.

************************************************************************************


Yanilmiyorsam ramazan tekrar geldi kapiya dayandi. Biliyorsunuz birkac yildir saglam bir sekilde dogru beslenme ve dogru antreman sekilleri uzerinde yogunlastim ve bu ilgim sayesinde bircok yazilar okudum, saglik antrenörleriyle bilgi alis-verislerim oldu.

Oruc tutmak tamamen bir inanc meselesi ve herkezin inancina saygim var fakat sunuda eklemeden edemeyecem. Oruc tutmak hicbir sekilde insan vucuduna saglikli degildir - tam tersi cok zararlidir...

Tum gun birsey yeme-icme sonradanda migdeyi doldur, bu...otomatikman kalp krizine yol acar, damar tikanikliklarina yol acar ve daha saymadigim bircok ciddi hastaliklara yol acar.

Bir insan vucudu dogru ve cok dikkatli bir sekilde shoka sokulabilir, bunun bir gerekcesi olmali mesela bir an evvel ameliyat sarttir ve cok kisa bir surede kilo verilmelidir vs. vs. sebep her ne olursa olsun, hicbir sekilde bugunku oruc modelinin yardimi olmaz, tam tersi dahada cabuk mezara göturur ve buyuk ihtimalle buyuk acilar icinde!

Hiristiyanlarinda bir oruc modeli vardir...yilda 1 ay boyunca sadece sivi besin tuketilir yani su, corba vs. icilir. Bu sistemde yanlis cunku 1 ay cok uzun bir sure, 1 ay boyunca kati besin yememek hicbir sekilde saglikli degildir ve bu da degisik hastaliklara yol acar.


Eger "Hayir", ben oruc tutacam ortamim bunu gerektiriyor veya ben oruc tutmayi cok seviyorum bu yuzden tutacam derseniz, o zaman tavsiyem tum ramazan boyunca cok hafif besinlerle beslenmeniz olacak. Yagli, sekerli ve hazimi zor olan besinlerden muhakkak uzak durun.



Dogru beslenmenin temel kurali tabaginizin 90%'i sebzeden olusmasidir.


************************************************************************************

Son olarakta herzamanki gibi guzel bir video paylasimi,...



- Ne Mutlu Türküm Diyene -



2 yorum: