18 Ekim 2016 Salı

Team Türkiye MotorSport 2016-10-18

EY TTM,
Sezonu yariladik arkadaslar. Gectigimiz haftada Skippy/Nordschleife costu desem yeridir. Tonla canli yayin yarislarimizi youtube kanallarimiza yukledik, hayat WTF guzel yaw  ;)

Bu hafta oglumun 25'ci dogum gununu kutladik. 25 yil...Yirmibes yil...zaman cok cabuk geciyor. Dogdugu gunu, saatini, dakikasini bile hatirliyorum, zaman cabuk geciyor.


Daha dun gibi hatirliyorum, Husnu ile iRacingi cözmeye calisiyorduk. Vay be adamlara bak, iRating diye bir puanlama sistemi yaratmislar, Safetyrating...hey yawrum hey, burasi cennet diye dusunuyordum ve 5-6 yil sonra halen iRacingin bir yaris cenneti oldugunu dusunuyorum, degisen birsey yok. iRacing guzeliyle - cirkiniyle su an piyasadaki en iyisi.

Yillarin oyuncusuyum, iyi gecen oyunlarim oldu - kötu gecen oyunlarim oldu ama iRacingdeki kadar kufur ettigimi ve kufur duydugum baska bir oyun tanimiyorum  ;)

Bugun sali, yil olmus 2016...2017'ye az kaldi. iRacing cikali 8 yil olmus...zamaninda yaris basina hata marji diye birsey yoktu, spotter yoktu, Suzuka ve Spa gibi ikon pistler bile yoktu. Simdi ise LeManmi...Nordschleifemi diye Astonlarimizda, Audilerimizde, Nissan ve Mercedeslerimizde keyif ustune keyif yasiyoruz  :)

Tum bunlar yetmezmis gibi birde utanmadan cok eglenceli baska oyunlar cikti piyasaya...sizlere birazda onlardan bahsedeyim.


Forza Horizon 3, Gears of War 4 ve Battlefield 1. Bu oyunlarin her biri 10/10'luk. Forza Horizon 3 bitmez bir oyun, tamamen eglence uzerine kurulmus ve devamli yapilacak birseyler bulabiliyorsun oyunda.

Gears 4 ise tahminimden cok cok cok daha buyuk bir WOW efekti yaratti, oglumla Gears 4'un co-op'unu oynuyoruz ve yanilmiyorsam toplam 5 act'den 4'cusune geldik. Her bir Act, birbirinden guzel ve oha dedirten muhtesem sahnelerle dolu. Atmosfer, ses, grafik, hikaye, dialoglar, cevre...Prologu gectikten sonra bu bir Gears oyunu demeye 1000 sahit ister, ilk cikan Ninja Gaidenler, Resident Eviller + Fable ve Gears of War 1'in karisimi birsey yapmislar. Atmosfer sahane!
Multisine gelirsek, ondada buyuk gelismeler yapmislar...benim gibi kör-topal bile artik her macta 3-5 kil alabiliyorsa, bu adamlar multisinde basarililar demektir, he he he

Battlefield 1, nereden baslasam bilemiyorum. BF1, simdiye kadar cikmis en kapsamli, en muhtesem ve zevkli Battlefield bence. Multisine gram laf edemiyecem, o kadar cok oyun modu ve haritalar varki...buyuk-kucuk haritalar, harika olmus. Bilgisayarda 64 kisiyle ayni anda savasmak gibisi yok ama bunu eski bilgisayarcilar bilir...64 normal bir rakamdir  ;)

Singelinde surda-burda ufak tefek buglar var, mesela bomba patliyor, bazi sahnelerde tahta parcasi havada asili kalmis vs. vs. ama bunlar oyunun tumune baktigin zaman laf etmeye utanir insan. Grafikler, sesler (FH3 ve Gears4'den bile daha iyi...özellikle Wartapes modu), atmosfer, kontroller yaw 10 Das 10 alir benden. Her 3 oyundada en yuksek, en kapsamli, tum DLC'leriyle beraber DAS Ultimate Edissiiiooonnnlari akar. Helal olsun yapimcilarina.

Olurda bu 3 oyunu alirsaniz, birbirimizi oyunlarda ekleyelim ve dalalim oyun eglencelerine  ;)


Simdi gecelim asli önemli olan yaris haberlerimize. Gectigimiz haftada Bathurst 1000'de  Bekir ve Fevzi V8'lerle 3000+ SOF'u olan odada ilk 5'te bitirdiler. Bu muazzam bir basari ve tebrikler beyler. LeMan'da cok daha iyi bir basari elde edeceginizden gram kuskum yok  :)

Efkan kardesimizde Fanatec'te is buldu kendisine. Tebrikler ve yeni hayatinda basarilar. Sen zaten böyle yaris ekipmanlariyla ugrasmayi seviyordun, ustune birde bundan para kazanman buyuk bir sans  :)

Son olarak bu hafta Nascar'da Talladega ve Daytona akarr, yol yarislarimizda ise Proto GT Das LosManyos akarr. Hepimize bol sanslar ve herzamanki gibi guzel bir video paylasimi  ;)





- Ne Mutlu Türküm Diyene -





5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Vay ben uzaktayken neler neler dönüyor. Tebrikler Bekir ve Fevzi'ye. Efkan yeni işin hayırlı olsun çok sevindim. Rüya gibi iş bence. Hepinize iyi eğlenceler. Yakında geri geleceğim umarım.

    YanıtlaSil
  3. Bilgi ve paylaşımlar için teşekkürler abi
    Robin in yeni yaşı kutlu olsun . Nice mutlu seneler geçirsin inşallah

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık abi, Robin ile nice seneler.

    Efkan gururumuzsun. Allah utandırmasın.

    YanıtlaSil
  5. Eyvallah beyler,

    Fatiiiiihhhh, sen yasiyormuydun yaw...özledik seni kardesim ;)

    Husnu, Erol,
    Sagolun, cocuklarin buyudugunu zirt-pirt yeni kiyafetler almaktan anliyorduk, tasininca o da gitti...haftadan haftaya - aydan aya gelir görururuz onu, bildigin koca adam olmus. Aynaya bakiyorsun sakallar beyazlasmaya baslamis, sac ona keza...Huseyinin tabiriyle WTF lan yillar nereye gitti diye sasiriyorsun ;)

    YanıtlaSil