17 Ağustos 2016 Çarşamba

Team Turkiye MotorSport 2016-08-17


EY TTM,
Sezonun 10'cu haftasina girdik beyler. 9'cu haftamiz belkide bu yilimizin en aksiyonlu gecen haftamiz olabilir. TTM Karting Toplantimiz + Mucahit'in yeni OSW siparisi + Tolga'nin SimUcube ve kokpit sisteminin tam anlamiyla mukemmel bir sekilde hazir olmasi + Emir'in sagolsun skype uzeri paylasimlari + Das "MESPDER" ve Erol kardesimin tasarimlari + BlancPaindeki Nordschleife yarislarimiz vs. vs.

Bu haftaki sohbetlerimizden tutun, antreman ve yarislarimiza kadar muhtesem ve eglenceli zaman icin her birinize tesekkurler arkadaslar. Sayenizde cok eglendim ve aynaya bakiyorumda...sadece eglenmekle kalmayip, o guzel sohbetlerimiz sayesinde birde en az 20 yil genclesmisim yaw, he he he   ;)


TTM Karting toplantimiz ulkemizin guzel sehri Istanbul'da gerceklesti. Emir, Husnu, Fatih, Erol ve Fevzi.toplanip, misler gibi GoKart söleni yasadilar beraberce...umarim birgun hep beraber - tum takim böyle guzel bir bulusma yaratabiliriz   :)
Video paylasimini sunuyorum, +'yi cakmayani döverler...Fatih'in spikerligi 10/10'luk, agzina saglik kardesim, sen bizleri guldurdun su Internet Tanrilarida kisa zamanda seni guldurur insallah...LINK

Sira geldi Mucahit'in siparisine, o da sagolsun guzel resimler  paylasti bizlerle...Sistemin hazir oldugunda dudak ucuklatacagi kesin  ;)






Tolga'nin SimUcubuna laf edeni falakaya yatirirlar, cillop gibi alet. Tak-calistir, gerisini dusunme! Paylastigin bilgiler ve guzel resimler icin tesekkurler kardesim.







Kokpit, vites kolu, pedallar, sistem hersey 10/10'luk kardesim, iyi gunlerde olsun. Su SimUcube ve directdrive servomotora gelince artkadas...bu nasil bir alettir yaw???
Sesi sedasi cikmayan bir adami her direksyon basina gectiginde Oh-Ah, Yuhu-Muhu filan dedirtiyor ya Helal olsun be. Yakinda sinemalarda I'am doing Ah-Oh - Yuhuu-Muhuu part 2 diyorum bende, he he

Tolga'nin paylasimlarindan aklima gelen önemli noktalar...
  • Direksyon sanki direk surdugum aracin lastiklerine takili, aracin her turlu durumundan aninda haberdar oluyorum. 
  • Normalde yoldan cikmam gereken yerlerde arabayi toparlama imkanim oluyor. Bu direksyon ile hata yapmak imkansiz gibi birsey.
  • Surdukce direksyon sayesinde arabaya daha cok alisiyorum ve zorlama imkanim yukseliyor. Her turda dahada bir hizlaniyorum.

Direct Drive Servo sistemleri paylasimlarin icin sagol Tolga. Uygun fiyata directdrive servo sistemine sahip olmak istiyorsaniz LINK

MESPDER'e gelince,...
Sagolsun Erol, hemen 2 tane muhtesem tasarim  hazirlamis...ellerine-emegine saglik kardesim, herzamanki gibi 10 numara is cikartmissin  ;)






Yanilmiyorsam gectigimiz bu haftada MESPDER dogdu. MESPDER: Magdur Evli Sim Pilotlari Dernegimiz. Tam olarak kimin fikriydi bilmiyorum ama Tolga ve Erol'dan supheleniyorum...her kimin fikriydiyse Yaris Tanrilari sizlerden razi olsun beyler, dusuncelerimize - yasadiklarimiza isim vermisler, sagolun-varolun  ;)


Uzun suredir Kaan kardesimlede görusememistik, en nihayet o da gelebildi ya, artik sirtimiz yere gelmez gari. Formula Renault ya gecilecek - yada gecilecek, baska yolu yok   :)


Efkan kardesimizin bugun Fanatec'in CEO'su Thomas ile is görusmesi var, insallah guzel haberler aliriz!



Spor konusunda yeni bir kurek cekme aleti ve kosu bandi satin aldim. 2'side 10 numara. Bunlarin artilari...

- Kurek Cekme -
  • Kurek cekme aleti tum vucudunu calistirir...isin özu su ki full vucut antreman aleti olarak baska hicbir spor aletine ihtiyacin olmaz.
  • Az sure icinde muazzam kalori kaybettirir, ayni anda vucudu muazzam bir sekilde fit tutar. 
  • Dizlere ve vucudumuzdaki hicbir eklem yerlerimizi agritmaz, diger baska aletler kadar asindirmazda.
  • Bayanlara tamamen uyan nadir spor aletlerinden biridir.
  • Elektriksiz calisir. Gec basina ve basla kurek cekmeye  ;)
  • Temel mekanizma olarak cok saglamdir ve gunluk, aylik bakimi yapildiginda yillarca bozulmadan calisir. Gunluk temizligi...her calismadan sonra kuru bir bez ile cam silecegi ile kayan bölumu temizlemeniz yeterlidir, 1 dakikanizi dahi almaz. Ayda 1'lik bakim ise cekilen zincirin yaglanmasidir, o da 30 saniyeyi gecmez.

- Kosu Bandi -

  • Kosu bandi calisma yönunden Kurek cekme aletlerine nazaran daha rahattir ama karsiliginda ayni sure icinde daha az kalori yakar...eger kosu bandinda bastan sona bildigin depar atmazsan.
  • Kurek cekmeye nazaran daha cok bacaklari ve kardio uzerine kuruludur.
  • Yuruyus aninda rahatca ipad veya tablet ile birseyler izlenebilir veya iletisim kurulabilir.
  • Bakimi genelde aydan aya yapilir. Önemli olan dönen lastik bandini nemli tutmaktir, bunun icinde özel silikon yag veya sprayleri satilir. Ilk evela dönen lastik band tamamen yumusatilir sonra silikon yagi bandin ortasina tamamen bosaltirsin, ardindan dönen lastik bandi tekrar sikilastirirsin ve yavas bir hizda ilk dakikalari kendi basina dönmesini sonrada kendin yavas hizda ustunde sakin bir sekilde yuruyup, silikon yagin dagilmasini saglarsin.

Sizlerle birkac resim daha paylasiyorum...Ilk resimde dikkatinizi, Kurek aletimde 3'cuncu 10 dakikalik intervalimde harcadigim kalorinin 131 kalori olduguna dikkatinizi cekerim Das TTM Rakam akar, her yerde - her zaman  :P











************************************************************************************************

Duzenli spor yapmak öyle kolay bir is degil. 1 gun-3 ay-5 yil...bunlarin hepsi sonu olan sureler. Spor ve saglikli beslenme dedigin zaman bunun bundan böyle hayat felsefen oldugunu kabul etmen demektir yani kisacasi Essekler Cennetini boylayana kadardir  ;)

Bazi gunlerimde enerji doluyumdur ve yaptigim antreman sorunsuz gecer ama birde gunlerim vardir, o gunlerde hic mi hic antreman yapmak istemem. Böyle gunleri es gecmem kabul edilemez...isi piskopata baglayacaksin. Öyle gunlerimde piskopat mod "On"'a gecerim. Beni saglam gaza getiren özel muzik listelerim var, birkac örneklerini asagida paylastim. Böyle zorlu gunlerimde basamak basamak gitmeye önem veririm yani antremanim 2.5 saat uzunlugunda ise ilk evvela hangi antreman seklim var ise sadece ve sadece ona konsantre olurum. Ilk etap bittikten sonra 2'ci etapa konsantre olurum, sonra 3 ve 4... o sekilde gunluk tum antremanlarimi bitiririm.



Son olarakta herzamanki gibi guzel paylasimlar, bunlar kötu gunlerimde beni piskopat moduna geciren muzikler  ;)
Bunlar hosunuza giderse Shockwave-sound'un Vol2'sine muhakka bakin derim.








- Ne Mutlu Türküm Diyene -


7 yorum:

  1. Abi ellerine sağlık.
    MESPDER Tolga nın fikriydi, Logo nun tasarım ilhamı Fatih idi :) oklavalı kadın resmi sağlam bir ilham oldu. Sonrasında direksiyondu vs derken bu iki sembol çıktı :) Valla hep beraber bi ajans kurmaya bile heveslendim. TTM deki hayal gücü inanılmaz.

    YanıtlaSil
  2. Tabi kurulabilecek bi reklam ajans sonrası simracing mi yapardık yoksa iş mi yapardık orası belirsiz değil kesin batardık :)

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah kardesim,
    Ajanslar, internasyonel Dernekler, MESPDER'ler, OSW'ler, Bodnar'lar vs. vs...var ya bizlerde eglence ve ugras hic bitmez. Aksamlari iRacing'e cikacagim zaman Reisi Cumhuruma iRacing'e gidiyorum demiyorum, ikinci aileme gidiyorum diyorum, o anliyor, he he

    YanıtlaSil
  4. Bilgiler ve paylaşımlar için teşekkürler abi.

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık abi umarım bi gün bulusmayı eksiksiz de yapabiliriz

    YanıtlaSil
  6. Eyvallah Fevzi, insallah o gunlerde gelecek yakinda ;)

    YanıtlaSil