5 Nisan 2016 Salı

Team Turkiye MotorSport 2016-04-06

EY TTM,

Herzamanki gibi tum hafta sohbetlerimiz 10 numara gecti, özellikle son zamanlarda gulmekten yanaklarima bir kramp girmedigi kaldi. Yaris Tanrilari keyiflerimizi bozmasinlar  ;)

Antreman odalarimizdaki rekabetler ise surus zevkimize bambaska bir hava katiyor, bunlarin haricinde gun gectikce eglenerek hizlandigimizida unutmamak lazim, Erol'un tasviriyle GT3 TT'deki "tatli rekabetlerimiz" sayesinde ise bu sezonu toplamda ilk 3-5'te bitirirsek hic sasmam. Hayat ne guzel beyler   ;)
Yakinda Imax Sinemalarinda... "Das Turkish Style Sipotter"   :P


Husnu kardesimin 2'ci bir kizi oldugunu gecen hafta paylasmistim, tekrar Allah bagislasin, saglik - sihhat ve anali-babali buyusun yavrumuz. Surda birkac haftaya Volkan ve Huseyin'de babalar kulubune ful kayitlarini yapacaklar, onlarada simdiden tebrikler diyorum. Yakinda otursaydik hepinize purolar ve viskiler benden olurdu   :)
Erkekler icin hayattaki en guzel is..."Babalik", ustu yoktur.

Husnu'nun OSW'si eline gecti ve ufak-tefek basit bir sekilde giderilebilecek hatalar harici hersey guzel bir sekilde calisiyor, OSW hakkindaki dusunceleri ve resim paylasimlari icin LINK. Bundan birkac haftaya kadar iRacing forumunda OSW'ler hakkinda uyusmazlik problemleri ve bunlarla yardimlara ihtiyaclari olan basliklar görurdum, ama bunlarin gun gectikce azaldiklarini göruyorum. OSW sistemi acik bir platform ve devamli gelismekte, bunun haricinde akilli davranip biraz arastiran komple bir OSW sistemini bir Thrustmaster T500 fiyatina getirebilir. Bana sorarsaniz bu böyle profesyonel bir ekipman icin muhtesem bir fiyat, "Denizde kum...." ögrenci kardeslerimize duyurulur, sizler anladiniz gerisini  ;)

Sirada OSW'lesecek Tolga ve Enis Sampiyonlarimiz var...bir ihtimal ME'den Fevzi'de bu OSW trenine katilabilir. Tolga ve Enis yakin zamanda incelemelerini - dusuncelerini bizlerle paylasacaklarina eminim. Simdiden Team Turkiye MotorSport Profesyonel Ekipmanlar Kulubune hosgeldiniz diyorum  ;)

Tum bunlarin haricinde AST'den Volkan&Co, en nihayet servo motorlarada el atmistir. Kisacasi Turkiye'de AST sayesinde Pro Yaris Simleri icin sadece High-End pedallar degil, Turk yapimi High-End servo sistemleride sunacaklardir.


Gecenlerde Erol guzel bir paylasim sundu, kullandigimiz Discord sohbet programimizi bildiginiz gibi cep telefonlarinda veya tabletlerdede kullanabilirsiniz fakat isin guzel yani Discord programini ayni anda birden fazla "ayni hesapla" ayni anda acabilmenizdir.
Örnegin bilgisayarinizda Discord'u acarsiniz ve surus aninda (Practice/TT) yazilanlardan veya odaya kimlerin girdiginden haberdar olmak icin ayni anda telefonunuzdada acik durabilir...hani fazla mal göz cikarmaz diyelim suna  ;)



Sira geldi fasulyenin faydalarina...

- Team Turkiye MotorSport Yaris Serilerimiz / Hafta 3 Sonuclari -

SpecFord serisi toplamda 1020 yariscidan
  • Fatih A. 310 Sampiyonluk puaniyla 30

Skipp Barber serisi toplamda 3069 yariscidan
  • Enis 144 Sampiyonluk puaniyla 555


BlancPain Sprint serisi toplamda 3858 yariscidan
  • Huseyin, 292 Sampiyonluk puaniyla 309
  • Erol, 202 Sampiyonluk puaniyla 804
  • Volkan, 156 Sampiyonluk puaniyla 1213

BlancPain Sprint serisi TTM TimeTrial turnuvamizda toplam 425 yariscidan
  • Huseyin, 281 puanla 6
  • TK, 258 puanla 10
  • Erol, 214 puanla 19



TTM'de bu haftamizdaki yarislarimizda Spa TTM Huseyin'e hic yaramadi desem yeridir, hizli olmasina cok hizli fakat nedense bu Spa haftalarinda insanlar genelde canavarlasiyorlar,...onun yerine TTM Volkan tam tersi Spa'da yaris uzerine yaris feci yardirdi. Umarim yeni haftamizda Okayama pistinde hep beraber daha iyi yarislar cikartiriz.

Durum bu sekilde oldugu halde Huseyin divizyon 4 oldugu halde toplamda neredeyse 4000 katilimcidan 300'de sirasini korumustur, bu...cok buyuk bir basaridir, her 2'nizede yarislariniz ve siralamaniz icin tebrikler arkadaslar.

Huseyin ile tatli bir GT3 TT rekabetimiz var, gectigimiz haftadada muazzam bir zaman atarak, hicbir sekilde yarisma/kapisma ruhu birakmamistir. TT'nin gectigi sicak havada ortalama 21.5xx'leri tutturmus, bu...ciddi anlamda hizli bir zaman ortalamasidir. Ayrintili bilgi icin LINK

Sampiyonumuz Enis ise bu haftaki piskopat Brands Hatch'de hatirimizi kirmayarak  bir yarisa girdi, malesef hiyaragasinin teki Enis harici 3-5 kisiyi daha ucurunca baska yaris-maris zevki birakmadi. Yeni haftamizda gözumuzun nuru Skippy, Kucuk Leman'da akar. Enis, bu pistte cok iyidir ve Brands Hatchin acisini fazlasiyla cikartacagina eminim  ;)

Erol'un yarislari herzamanki gibi bu haftada 10 numara gecmistir. Yatirimini saglam yapip, yaris ve yariscilari okuduktan sonra gerisi corap sökugu gibi gelir  ;)

*********************************************************************************************

Birkac hafta önce sizlere evimizin fibere baglanacagini yazmistim, bugun calismalarina baslamislar, haliyle biraz extra mutluyum. Simdiden ön hazirliklara basladim, amacim tum evimizi, her turlu medya ve oyunu tamamen kablosuza cevirmek. Bunun icin alacagim 2-3 yardim var...

1.- Gbit hizi 1gbit/1gbit veya yeterli olursa 1gbit/100mbit internet servisi
2.- Zamani geldiginde piyasadaki bana ekonomik yönden en uygun ve en saglam Wireless agirlikli Gbit routeri satin almak. Birkacina baktim, sizlerinde tavsiye edebileceginiz baska marka/model varsa iyi olur. Linksys EA8500 AC2600 MU-MIMO Wireless, D-Link DIR-890L AC3200
3.- Gbit Router ve Homeplug

Benim icin haliyle en önemlisi iRacing yarislarim. Istikrarli baglanti sart, kopmalarla ugrasmak istemiyorum, hiz bastan neyse o öyle devam eder, hizin dusecegini sanmiyorum. Yukaridaki routerleri 45 gun deneyip memnun olmadigimda geri iade etme imkanim var, bu da guzel bir avantaj. Eger kablosuz bu is yurumezse, o zaman mecburen yaris odama kablo cekilecek. Bu fiber baglantisinin tam olarak baglanmasi 2-3 ayda tutabilir, o zamana kadar en az 1-2 jenerasyon yeni routerlerde cikar diye dusunuyorum.

*********************************************************************************************

Ilk bahar bitmek uzere arkadaslar, surda göz acip kapayana kadar misler gibi yaza girmis olacaz. Kim harika bir vucuda sahip olmak istemez.




 

Ust resimdeki gibi bir vucuda sahip olmanin 99%'u dogru beslenmeye bakar! Abur-cuburdan uzak durmak, seker ve yagdan uzak durmaya bakar.

Saglam bir vucut hicbir zaman Protein icecekleriyle yapilamaz, dunyadaki hicbir hap veya takviye bunu basaramaz. Öyle olsaydi, kimse vucut antremani yapmazdi, herkez her sabah sihirli hapini alir fit vucuduyla gezinirdi, he he

Bu takviyeler (Protein icecekler, Protein barlar, Amino asit haplari, Omega3 haplari, kreatin tozlari vs. vs.) yardimci öge olabilirler fakat dogru beslenmedigin sure, ihtiyacin olan uykunu almadigin sure ve dogru ölcude antreman yapmadigin sure bunlarin hicbirinin gram yardimi olmaz.

Ben bu isi becerebilirmiyim diye dusunenler varsa aranizda, sizleri kucuk bir deneye davet ediyorum.

  • 10 gun bounca tamamen seker ve her turlu sekerli besinlerden uzak durun, sadece seker...yag degil! 10 gun dedigin hicbirsey...göz acip-kapayana kadar gecer. Bu denemeye baslamadan evel metre ölcegini alin ve göbeginizin etrafini ölcun, kilonuzuda belirleyin... ve bir dahakine 10 gun sonra tekrar ölcun ve tartilin sonucta gözlerinize inanamayacaginiz bir farkla karsilacaginiza eminim. Bol sanslar  :)

Not: Seker ve her turlu sekerli besine, seker ve tatli iceren her turlu iceceklerde girer. Meyva gunde en fazla 1 adet elma veya 1 adet portakal veya 1 adet armut veya 1 adet muz yani hepsi yenmez, dozu kacirmamak önemli! Gerisi gunluk 100grami gecmeyecek sekilde tuketilebilir, örnegin karpuz, erik, uzum, yemis, hurma vs. vs.

Bal, gunde en fazla 10gram yani 2 cay bardagi buyuklugunde cay eder bu, fazlasi seker takviyesine girer.

Böyle bir deneyi yapacaksaniz en önemli kural kendinize durust olmanizdir, bunun ötesi yoktur.

*********************************************************************************************

iRacing'e toprak yarislari gelecek, ilk asamada Nascar'in toprak yarislari, RallyCross zaten aciklandi ve ilerdede Rally'ye el atilacak. Uzun lafin kisasi Yaris Cennetine Hosgeldiniz  ;)

Son olarak, herzamanki gibi guzel bir paylasim,...




- Ne Mutlu Turkum Diyene -


5 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık abi.
    Ben Thrustmaster'dan yürümeye devam ediyorum :) en son stock simiti kesip LMP haline getirdikten sonra zaman içerisinde simit elimde kalmıştı. Geçen hafta F1 add-on elime ulaştı ve benden gayet geçer not aldı (fiyat performans iyi). Beni en çok korkutan vitesleri hakkında duyduklarımdı ama yanından geçmiyor bu negatif yorumlar öyle diyim :) o paraya da bodnar simit performansı mı bekliyor millet anlamış da değilim. So far soooo goooood ;) ufak oluşundan ötürü şahane bi kontra kabiliyeti veriyor.

    Bu arada Mercedes AMG akıyor ;)

    Herkese iyi yarışlar.

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah arkadaslar,

    Iyi gunlerde olsun Bekir,
    Önemli olan fiyat versus performans olarak isini fazlasiyla görmesi, burada F1 add-on gayet basarili.

    Mercedes'e ne icirdilerse resen ucuyor, kontrolu cok rahat ve ayni anda hizli, hepimizin favori GT3 araci oldu ;)

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah abi sağolasın ;)

    YanıtlaSil