30 Kasım 2015 Pazartesi

TEAM TURKIYE MOTORSPORT - Big Bada Bum 500 - 2015-11-30

EY TTM,
Big Bada Bum 500'e hosgeldiniz arkadaslar...bununla kastim tabii ki Indiana 500 filan degil, blogumuz baslayali bu 500'cu yazim oluyor...bir 500 daha diyerek yazimiza basliyorum   ;)



Ilk evela takimimizi kisaca anlatayim...
Takimimizin ismi Team Turkiye MotorSport, takim uyelerimizin hepsi iRacing uyesi ve genelde aksamlari kendi Teamspeak serverimizde toplanip tatli sohbetler ederiz, guzel ve yararli paylasimlarda bulunuruz, yarislarimizda/suruslerimizde gelismek icin birbirimize yardimci oluruz. Her turlu konu uzerinde sohbetlerimiz olur, takimimizda az konusulmasi gereken veya yasak olan hicbir konu yoktur.
Yarisacak arkadaslarimiz icin TS serverimizde ayri bölumlerden olusan yaris odalarimiz vardir, orada sakin kafayla yarislarini yapabilirler, yaris sonrasinda ise tekrar sohbet odamiza geri dönerler. Hepimizin ortak noktasi icimizdeki yaris sevgisidir ve önemli olan herzaman icin aramizdaki sevgi, saygi ve anlayistir!

Eger böyle bir ortam hosunuza giderse skype uzeri beni ekleyebilirsiniz. Ilk görusmemizi skype uzeri yapariz. Skype nikim: iracertk

Bunun haricinde kendi forumumuzda guzel ve yararli paylasimlarda bulunuruz. Forum linkimiz...




Simdi gelelim fasulyenin faydalarina...taa en bastan baslamaya ne dersiniz, ne de olsa bu yazimizin kucukte olsa bir ayricaligi var   ;)

Team Turkiye MotorSport takimimiz, ilk cikan Xbox konsolundaki Forza 2 zamaninda kuruldu, o zamanlar her ne kadar GTR2, GTL, rFactor ve LFS bilgisayardaki en baba simulasyonlar olsada, arkadas ortamimiz Xboxda bulundugundan uzun muddet gönlumuz konsoldan yana oldu. Yamuk - yumuk destekli direksyonlar, hafifce zorlandiginda cat diye kirilan direksyonlar/pedallar/vites padlari...tum bunlari gectim, konsoldaki oyunlarin online bölumlerinde daha yarisin ilk virajinda milletin hayvanatlar gibi carpisan arabalarini oynamalari yaris sever birisi icin berbat bir ortamdi. Malesef halen bu konsollardaki Forza/Gran Turismolar yillardir ayni hamam, ayni tas devam ediyorlar ve bu yapimcilar bu oyunlarini milyonlarca sattiklari sure sistem degismez. Vur boyayi, koy 1000-2000 araba bas gitsin, neticede alan memnun - satan memnun.

En sonunda aklima Husnu'nun daha evvelden bana bahsettigi iRacing geldi. iRacing, o zamanlar daha cok yeni ne spotter destegi var, ne de dogru duzgun yol yarislari serileri...araclari 10'u gecmez, pistleri ise 20 tane bile cikmazdi. Neyse, bir deneyeyim dedim ve o haliyle bile Forza/GT'ye 1000 basiyordu, denedigim seride ustelik Rookie klasmaniydi, hani su kampanyalardan 3$-5$ yararlanip ilk virajda birinciligi kazanmaya calisan Angutistanlilarin serisinde.

Dedigim gibi, o halde bile bana Forza/GT'lere FTW dedirtince, Husnu kardesime muhakkak iRacinge gelmesini söylemistim. Sagolsun Husnu beni kirmadi ve aninda iRacinge geldi ve iste asil iRacingdeki Team Turkiye MotorSport takimimizin hikayesi burada tekrar yeni bir baslangic yasamaya basliyor cunku...hepimiz olmasada, bircogumuz dolayli yollardan Husnu sayesinde iRacinge geldik  ;)

Tesekkurler Fabrikatör Husnu kardesim benim, Yaris Tanrilari tuttugunu altin etsin emi   :)


**************************************************************************************************

Simdi guzel bir haberimize geciyoruz, her ne kadar benim icin azda olsa uzucu bir haber olsada, en nihayet onlar adina sevincliyim. Neredeyse TTM'in iRacingdeki baslangicindan beri takimimizda olan Bekir & Co TTM'den ayrilip kendi takimlarini kurmayi ve Turkiyemizi iRacingde saglam bir Turk takimi daha olarak en iyi sekilde temsil edecekleridir.

Takimlari simdilik 4 yariscidan olusuyor, Bekir, Efkan, Fevzi ve Oguz...hepinize bol sanslar beyler. Takim sayfanizi, ismini ve kendi forumunuzu yarattiginizda bana haber verin blogumuzda severek paylasirim   ;)


GT3 Alyan serisindede bol sanslar dileyerek,
Godspeed, my 4 Musketeers, in All 4 one and One 4 All diyerek yolunuzun acik olmasi dileklerimle  :)


**************************************************************************************************

iRacingde hizlanmak kolay bir is degil...bunun icin sadece saatlerce bos bos antreman yapmak yeterli degil, bilgili ve planli bir sekilde antreman yapmak, eksi yönlerini guclendirmek cok buyuk önem tasir. Bu, iRacingde 2 sekilde yapilir.
  1. McLaren telemetrisi (iRacinge özel olarak Light versiyonu bedavadir)
  2. iSpeed, bayag kapsamli olmakla beraber kullanis acisindan daha rahat olanidir.

iRacing'de hizlanmak isteyenler icin iSpeed tanitim videosuna basladim, yeni guncellemeden sonrada yeni bir Turkce iRacing tanitim videosunada baslayacam. Surda 2 haftaya bu yilin son guncellemesi gelecek ve yeni bir arayuzu eklenecek, onu beklemek daha uygun olur.
Sonraki sirada ise Z1 ve Z1 lap analyzer tanitim videolari olacak. Z1 dash kolay, telemetri ve lap analiz programi ise biraz daha karisiktir fakat bu programlarin avantajlari kendi ayarini, kendi surus stiline göre hazirlamana yardimci olmalaridir.



Nordschleife ve Nurburgring GP'nin gelmesine 10 gun kadar birsey kaldi. Yeni F1 araci ve bayag bir guncelleme ile yeni bir tercume hazirlayacam tabii  ;)


Son gunlerdeki sohbetlerimiz icinde tesekkurler arkadaslar, konusmadigimiz konu, dalmadigimiz - minciklamadigimiz cisim, mesele kalmadi. Yeri geldi cok guldugumuz oldu, yeri geldi muhtesem bilgi-alis verislerinde bulunduk. Guzel zamanlar icin her turlu tesekkurler.


TradingPaints serverleri 1 haftadir cökmus durumda, su an onu canlandirmaya calisiyorlar tekrardan, haberiniz olsun diye yaziyorum. Blogumuzun altindaki sohbet bölumunude actim tekrardan.

Aramiza yakin zamanda yegenimde katiliyor, kendisi eski yariscilardandir, simdilik TS'de bizlere eslik ediyor, onunda guzel bir videosunu paylasiyorum...o zamanlar 10 yaslari civarindaydi, simdi 15...iyi izlemeler. Taze kan herzaman iyidir  ;)






Yazimin sonuna geliyorum, McLaren MP4 30 F1'in guzel bir resmine ne dersiniz   ;)




Son olarakta herzamanki gibi guzel bir video, paylasim icin tesekkurler Husnu ,...Istikrarli spor/antremanla beraber mumkun oldugunca saglikli beslenmenize dikkat edin diyerek yeni bir blog yazimizda yakin zamanda görusmek uzere,
 





- Ne Mutlu Turkum Diyene -

14 yorum:

  1. 500. blog paylaşımın hayırlı olsun abi. Nicelerine inşallah. Forza zamanlarında açtığın ilk blogu hatırlıyorum da nereden nereye. Halen arada paylaşımlarını ve yorumları açıp okurum. Hatta oradan güzel bir video paylaşayım. Mükemmel yarışlar yapmıştık. Herşey bana Fanatec Porsche 911 TS alma konusunda yardımcı olmayı teklif etmenle başladı :)

    https://www.youtube.com/watch?v=6suPf0fYLvk

    Bekir , Efkan , Fevzi ve Oğuz a başarılar diliyorum. Uzun süredir beraber yarışıyorlar ve iyi anlaşıyorlar. Eminim iyi dereceler alacaklardır. Muhabbetlerimiz zaten devam ediyor.

    iSpeed ile alakalı incelemeni sabırsızlıkla bekliyorum. Biraz vakit ayırmak gerekiyor . Fakat uzun süreli bir antremandan çok daha faydasını görebiliceğimiz bir program olduğu kesin. Simülasyonda olsa hızlı olmak için telemetry incelemek şart.

    Ring ve Mclaren mükemmel görünüyor. Greg Hill geçenlerde ses dosyasını paylaştı. DRS , ERS ve farklı lastik seçenekleri nasıl olacak merak ediyorum .Bu arada forumda lastik lisanlı ile alakalı olarak pirelli ile anlaşılmış olabilir gibilerinden birkaç post okudum . Gerçekten güzel bir gelişme olurdu.

    Yeğenin de hoşgelmiş abi. Daha önce tanışmadık diye hatırlıyorum. Ekibin genişlemesi güzel.

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler ve iyi dileklerin için teşekkürler abi, 500.yazın hayırlı uğurlu olsun, daha nicelerine inşallah, takip ediyor olacağız ;)

    Takım ismini Momentum 4 Life olarak belirledik, her anlamda pozitif bir isim, tüm Türk sim camiasına hayırlı uğurlu olsun :)

    Takım ismindeki 4 şu anki kadromuzu temsilen seçildi, o nedenle yeni alımlar yapmayı düşünmüyoruz, bu çekirdek kadro sağ hoş olduğu sürece iRacing kariyerimize bu dörtlüyle devam edeceğiz ;)

    Tüm TTM'e saygılar sevgiler, yarışlarınızda bol şanslar ;)

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah arkadaslar,

    Husnu,
    Fanatec Porsche 911 ile basladi ve simdi OSW'ye dönustu...Yaris Tanrilari izin verirlerse lotoyu kazanmama o zamanda Bodnara dönusecek ;)
    Video paylasimi 10 numara, coktan beri izlememistim, geriye gidip her videoyu izleyeyim yaw, gözlerim yasardi, hey gidi gunler hey...

    Konu mazilerden acilmisken, Bekir'in ilk yarisinin replayini kacirdigima cok pismanim, he he
    Birde adama simdi bak iRating 5000'lerde, hey mazallah ;)


    iSpeed gözle görunur eksilerin giderilmesindeki yardimi cok buyuk. At birkac tur sonra iSpeed telemetrisinle karsilastirmana bak, tekrar birkac tur, tekrar bir göz at derken 1-2 saat icinde turunu en az 0.5 hizlandirir.


    Bekir,
    Momentum 4 Life, saglam bir takim ismi, tebrikler beyler, me like it.
    Iyiki bu isim isine Efkan'i karistirmadiniz yoksa Ghetto Guerilleaz veya Mafia Dela Locozzz diye birsey cikardi ortaya :P
    Dedigin gibi 4 kisi yeterli, bu 24 saatlik yarislar icinde gecerli ve her biriniz yillarca iRacingdesiniz, istikrarli ve hizlisiniz, uzun lafin kisasi 24 saat Nordschleife ve Le Mansda 1 ve 2'cilik bizlere ait olacak ;)

    YanıtlaSil
  4. Ooo hayırlı olsun abi. Çoğu derginin bile bu kadar sürümü yoktur.

    ispeed'i de merakla bekliyorum. İşimize çok yarayacaktır kesin.

    MP4/30 da gelsin bakalım. Konuşmuştuk daha önce formula'da bu yeni turbo çağı pek sevimli gelmiyor. Motor sesi fecaat. Hatta elektrik süpürgesi sesi diye dalga geçiliyor. Formula yarışları da gerçekte sürekli seyirci kaybediyor.
    Williams fw31'e de alışmıştık. Alien'larla aradaki farkı 1~1,5 saniyeye indirmiştim. Tam alıştık fw31'e, mp4/30'u piyasaya sürdüler. Umarım emekliye ayırmazlar fw31'i.

    YanıtlaSil
  5. Nice 500 lere abi, Ellerine sağlık.
    Yazıların gerçekten dergi tadında oluyor.
    Blogunu geç tanısam da tadını çıkara çıkara okuyorum. Daha henüz 2013 Şubattayım.

    Momentum 4 Life a başarılar diliyorum. Büyük bir merakla takipteyiz.

    YanıtlaSil
  6. Sagoilun beyler,
    13'cu hafta programin tercumesini forumumuza gectim,...
    http://teamturkiye.betaboard.net/t165-2015-sezon-4-sonu-13-cu-hafta-programi#1232


    Mustafa,
    Husnu, forumda McLaren F1'in seslerini paylasmisti, kendi sahsima sesler gayet iyiydi diyebilirim. En nihayet benden kacmaz, iRacing ne cirtirsa cikartsin alirim ama surmesini becerebilirsem o zaman omuz omuza beraber yardiririz belki ;)

    iSpeed, inan iRacingi yeniden icat etmis gibi olacaksin neredeyse :D



    Eyvallah Erol,
    Yeni bir blog yazisi haziliyorum saglik ve spor uzerine fakat hatirlarsan daha evelden tavsiye ettigim iyi bir aktivite saati vardi...Mio Fuse diye. Eger alma dusuncelerin varsa bekle cunku bendeki band koptu-kopacak, anlayacagin saat mukemmel is göruyor fakat bandaji/kemeri ise yaramaz :/

    Yeni modelini siparis ettim, Mio Alpha 2 diye, ayni marka ama cok daha dayanikli gözukuyor. Onu iyicene kullandiktan sonra göruslerimi yazarim. Daha evel bu aktivite saatlerini konusmustuk, benim gibi yanlis adim atmayasin diye yaziyorum


    Aksama görusuruz beyler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saat konusunda zaten biraz bekleme niyetindeyim. Samsung un gear 2 sini çok beğendim. Bir kaç kuşak sonra iyice ince ve kola takılacak hale gelecek.O zaman iyice sıcak bakmaya başlayacağım.

      Sil
    2. O saat - maat degil kardesim, bildigin kolda tasinan Windows yaw, Allah bilir iRacingde bilem yarisirsin onunla ;)
      Bana sorarsan kola takilacak hale coktan gelmis bile, simdiden iyi gunlerde olsun :)

      Sil
    3. İnşallah abi, beraber altını üstüne getiririz.

      Sil
    4. Aynen Mustafa,
      Su iSpeed videosuna 8'cisi bitti. Sagolsun dun aksam arkadaslardan biraz tiyoda aldim ve hakli olduklari yönler var...anlayacagin 9'cu iSpeed video tanitimina devam, he he

      Yapmisken tam olsun, adam-akilli bir yapim ciksin ortaya diyorum, bu yuzden biraz zaman tutabilir. Her ne kadar iSpeedin kullanimi basit olsada, is video tanitimina gelince programin ne denli genis oldugunu insan daha iyi anliyor.

      Bu video tanitimimdan sonra Spielberg - Mpilberg yanimda anca halt yerler :P

      Sil
  7. Bilgiler için teşekkürler abi. Nice 500 lere :)

    YanıtlaSil
  8. Bu arada beyler, IOS'a Monument Valley oyunu bedavadir....bu yapimi kacirmayin oynadigim en iyi bilmece oyunlarindan biridir. Asagiya linkini ekledim,...iyi oyunlar ;)

    https://itunes.apple.com/us/app/id728293409?mt=8

    YanıtlaSil
  9. iRacingde Thrustmasterin T150 direksyon ve pedal setini kazanmak icin...
    http://teamturkiye.betaboard.net/t3p30-iracing-resmi-haberler-kampanyalar-ve-turnuvalar

    YanıtlaSil