17 Kasım 2015 Salı

Team Turkiye MotorSport 2015-11-17

EY TTM,
10'cu haftamiza girdik arkadaslar, hemen Nordschleifeyi daha iyi ögrenmek icin tanitan guzel bir video paylasayim.



Forumda enteresan bir baslik acildi, iRacinge yenimi - eski yaris araclarimi istersiniz diye ve ben dahil cogunluk eski ikon yaris araclarindan yana oy kullanmislardir...LINK  Kendi adima illede yaris araclari olmasada olur, örnegin 90'nin Mercedes 190E Evo2'sine kim hayir diyebilir veya Nissan Skyline GT-R R33 V-Spec, Nordschleife ile tadindan yenmez bircok araclar var piyasada, Bring it On   ;)

Team Turkiye MotorSport takimimizin haberlerinden ise askeriyeyi dahi haraca baglamis ve arkasinda kapi gibi sponsoru olan ve hepimizin sevdigi Mafya De La Efkan'dan sonra Yuce Fabrikatörumuz Husnu Agamizinda Bodnar style De La OSW'lesmesidir. Helal beyler, sevdiginiz hobinize böyle guzel yatirimlari yapmaniz cok hosuma gidiyor, darisi hepimizin basina ve saglam bir deneyim zamanindan sonra guzel ve genis bir inceleme bekliyoruz, tekrar iyi gunlerde olsun Husnu :)



Bakin sizlere gecen hafta basimdan gecen guzel bir olayi anlatayim,...
Gecen hafta kötu bir usutme gecirdim, ilk gunu yataktan kalkalamadim, o derece berbattim. Ertesi gunu yaklasik 6km sakin tempolu yuruyusle basladim - agirlik calismasi yok, 3'cu gunu ise 8km hizli tempolu yuruyus halen agirlik calismasi yok...usutmeden sonra vucudu tekrar eski formuna getirmek icin önemli olan kardio calismasiydi derken 4'cu gunu 40dk. hafif kosu ve hafif agirlik, ardindan karin calismasi ve...5'ci gunu banamisin demeden full randuman eski calismama geri döndum. Bu, benim gibi tek ayagi cukurda olan birisi icin muazzam bir olay   ;)

Eskiden olsaydi (sigarayi birakmadan evel, saglikli beslenmeden evel, istikrarli spor yapmadan evel) cuk gibi bir usutmeden bile 3 hafta boyunca kendime gelemezdim, simdi ise 1 gun yatalak olmama bile sasirdim acikcasi ve toplamda 5 gun icinde toparladim kendimi. Hayat bir mucadele ama dogru ve planli bir yasam tarzi ile cabuk bir sekilde ustesinden gelinemeyecek engel yoktur.

Her ailenin "hasta yemegi" vardir, hani hasta oldugumuzda devamli yapilan bir yemek turu, bizimki ev yapimi tavuk corbasidir, benim annemin ise irmik helvasidir. Simdi, bunu yazmamin sebebi ise tavuk corbamizin haliyle iyilesmemde buyuk rolu oldugundandir. Buraya kisaca yapilisini ve kalori/karb/protein miktarinida yaziyorum, olurda icinizden birinize yarari olur diye  ;)

Ev yapimi sehriyeli tavuk corbasi veya Öluyu dirilten corba diyede gecer bizim evde...:)
Tam 1 tavuk 5 litre suyla en yuksek isida pisecek, piserken suzgec ile köpugu devamli alinacak/temizlenecek. Ara-sira tavugun etinin pisip pismedigine bakilacak, bunu en iyi sekilde tavugu buyukce suzgec bir kepceyle kaldiriyorsun ve kanatlarin ne kadar yayildigina bakiyorsun, icine bir havuc, 1 adet sogan, 2 cay kasigi tuz ve yaklasik 10-15 adet karabiber topu ekliyorsun. Tavugun eti pistikten sonra tavugu ayri bir kaba aliyorsun ve suyunu suzgecten geciriyorsun, havuc, karabiber ve sogan tortularini cöpe atiyorsun. Tavugun etini kemiginden guzelce ayikladiktan sonra tekrar suyun icine koyuyorsun ve tencerenin icine 200gram kadar tel sehriye ilave ediyorsun 15-20 dakika sonra tavuk corbaniz hazir, afiyet olsun. Bizim tavugumuzda 1kg tavuktan asagi yukari 350gram net et cikiyor, kalori, karb/protein vs.  sonuclari bu rakamlara göre cikti

100gram sehriyeli tavuk corbamizda...
Kalori   : 30kcal
Yag       : 1g
Karb     : 4g
Protein  : 2g
Lif         : <0

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


iRacing
iRacing ne cikarirsa cikarsin satin alirim bunu artik ögrenmissinizdir, hem sisteme destek olma amaciyla, hemde iRacing calisanlarinin paradan ziyade yaptiklari islerine buyuk saygilari oldugundandir. Adamlar bir ise yatirim yaptiklarinda, pist/arac,UI (User Interface = kullanici arayuzu) veya diger yarisma konusundaki destekleri olsun ilk evela kendileri tamamen memnun olmadikca birakmiyorlar/satisa cikarmiyorlar. iRacingi bu konuda ne kadar takdir etsek azdir.

Skippy 2K Ligine katildim, orada takimimizi en iyi sekilde temsil etmeye calisiyorum. Ligde cok saglam ve efendi yariscilar var ve ligin yaris kurallari iRacingindende sert, anlayacaginiz tam benlik bir lig...ayriyetten saglam bir maddi yatirimda sart kosuluyor, bu da daha ciddi bir ortam olusturuyor en nihayet, kisacasi...Hayat cok guzel   ;)

Gectigimiz pazar Summit Point'da ilk yarisima katildim ve 34 yariscidan 23'cu baslayarak toplam 7 hatayla 17'ci bitirdim. 28-29'cu turda arkamdaki yariscinin istemeyerek carpmasi aracimin hasar almasina sebep oldu yoksa en az 2-3 sira daha önde bitirebilirdim...yinede Crem De La Crem takimiyla harika bir yaris zevki yasadim. Daha ayrintili bilgi ve yarislarimizi izlemek icin LINK. Bu haftasonu 15 tur Bathurst De La Mount Panoramada yarisimiz var, sans dileyin diyecem ama ihtiyac yok beyler, saglam antreman ve azicikta sans ile...yaris tanrilarina aksama 3 boga, 2 fil, ve 6 deveyi kurban ettimmi o iste tamamdir, en nihayet eminim iyi bir yerde sonuc alirim   ;)

Simdiden Skipy serisinde 16/S1 sezonunda yarisacaklara gecici yaris takvimi listesinide buraya paylasiyorum. Listenin dogrulugu yuksek fakat yinede iRacing resmi bir aciklama yapmadikca son anda 1-2 pistin degisebilecegi mumkundur.

Hafta 1   - Brands Hatch (Indy)
Hafta 2   - Laguna Seca 
Hafta 3   - Road Atlanta (Full)
Hafta 4   - Homestead (Yol A) 
Hafta 5   - Spa Francorchamps (Classic Pits)
Hafta 6   - Nurburgring (GP)
Hafta 7   - Twin Ring Motegi (GP)
Hafta 8   - Zandvoort GP
Hafta 9   - Zolder (GP)
Hafta 10 - Oulton Park
Hafta 11 - Charlotte Motor Speedway (Yol varyasyonu)
Hafta 12 - Mount Panorama



Son zamanlarda bayag bir iRacing uyeleri Bodnarin v2'lerine dadandilar, hardware bölumundeki basliklarinda devamli guzel paylasim icindeler LINK...bende simdilik uzaktan yazdiklarini okuyorum. Hosuma giden ise yazilimina yakin zamanda yeni bir destegin eklenecegidir...o da Bodnarin direksyonlarina Fanatecteki gibi "on the fly" FFB, titresim, dampening, döngu vs. vs. ayar secenekleri sunulacak olmasidir...it is a called "Teh iRacing Mode"  ;)


Hesabinizda para yoksa ve su aralar iRacingden birseyler satin alacaksaniz beklemenizi tavsiye ederim cunku Black Fridaye (kasim 27) az kaldi. Yeni sezona eksik olan pistlerinizi/araclarinizi resmi olarak aciklanan listeye bakarak yapmaniz daha yarariniza olacagindandir, iRacing simdiye kadar Black Friday bayramlarinda devamli indirimli kampanyalar sunmustur. Bunun haricinde zaten surda 2 haftaya iRacingden cha-ching 10$'imizda geliyor, tesekkurler iRacing...yarismak icin para veriyoruz ve iRacing yaristigimiz icin bize geriye para veriyor, Hayat ne guzel yaw  ;)

Duzenleme: Yukarida bahsettigim Black Friday kampanyasi dun gelmis ve araligin 4'une kadar gecerli. Kod bölumune PR-49BFACTIVE2015 kodunu yazdiginizda 1 yillik uyelik 99$ yerine 49$'a yani yari fiyatina duser, bu kod ile uyeliginizi toplamda 5 defa ust uste kullanabilirsiniz kampanya zamani suresince. Benim uyeligim 2020'yi gectiginden artik 2-3 yil boyunca uzatmayi dusunmuyorum  ;)
Bu kod tamamen hazir uyeler icin gecerli, iRacing'e katilmayi dusunuyorsaniz tam zamanidir, biraz arastirarark degisik kampanyalarin bulundugunu görursunuz, o kampanyalarla 1 aylik, 3 aylik uyeliginizi baslattiktan sonra hemen bu yukarida paylastigim kodu gecip en az 1 yilinizi daha uygun bir fiyata uzatmis olursunuz. Hali hazirdaki uyeler icin ise zaten sadece uye olarak ve yarisarak yilda 45$ otomatikman hesabiniza yatiyor, sonucta bu 1 yillik uyelik, kampanyayla beraber topu topuna 4$'a geliyor. Bu...server uzerine kurulu, gercek hayattaki kurallari bile basit kilan, ödul ve ceza sistemi yerinde olan bir simulasyon icin sudan ucuz desem az bile demis sayilirim.


iRacing uyesi olmayanlara Live denen LINK, buradan iRacingdeki önemli lig yarislarini canli olarak izleyebilirsiniz, bu sekilde iRacing uzerinde daha saglikli fikirleriniz olur.

iRacingin oyundan ziyade gercekci bir simulasyon oldugunu deneyen hemen anliyor, burada bazen basimiza tuhaf bir durum gelebilir...bazi yariscilara nazaran ayni aracla, ayni pistte, ayni ayarla tur basina 1-2 saniye geriden gelmek gibi. Nasil hizlanacagimizi bilemeyiz veya 100'lerce turlar attigimiz halde istedigimiz zamana ulasamayiz. Bu durumda surelerinizi ciddi anlamda gelistirmeniz icin sizlere "iSpeed" programini tavsiye ederim, kullanimi basit ve aciklayicidir, tabii ki bahsettigim sadece dash penceresi degil ama telemetri bölumudur. iSpeedin telemetri bölumunden daha hizli yariscilardan neden daha yavas bir zamana sahip oldugunuzu hemen görursunuz. Vites gecislerinizden tutun, kus bakisi yaris cizginize kadar saniye saniyesine karsilastirma yapabilirsiniz...bunun haricinde yavas aldiginiz virajlarin giris ve cikislarini isaretleyip o virajlarda hizlanmanizi saglayabilirsiniz. Programi daha iyi tanimak, daha yararli bir sekilde kullanmak icin kesinlikle okumanizi tavsiye edecegim Troy Schulz'un yazip paylastigi "One second at a time" yazisini gerekirse defalarca okumanizdir.

Zaman buldugumda iSpeedin full kullanimi hakkinda Turkce aciklayici genis bir video paylasimi hazirlayacam. Hem takimimiz icinde, hemde iRacinge yeni olan arkadaslara buyuk yarari olacagina inaniyorum. iSpeed'in full versiyonu 15$'dan baslar ve fiyatini fazlasiyla hak eder LINK

19'u persembe gunu TR saatiyle 17:00'dan 21:00'a kadar iRacing guncelleme icin kapali olacak, yasasin Dirt Rally ve FVA   ;)

iRacing'e yeni olanlar icin...Yarismanin temeli sudur arkadaslar, kötu veya zor pist yoktur, tamam tekniksel zorluklari daha yuksek olan pistler var tabii onlari karistirmayalim simdi ;)...hosuna gitmeyen pist, yeterince antreman yapmadigin ve bu yuzden diger yariscilara göre yavas kaldigin pistler olabilir, bunun ötesi yoktur. Hayatta herseyde oldugu gibi ter dökmeden ilerlenilmez. Hedefini gör, odaklan ve ulas, bu is bu kadar basit.

Yeter bu kadar yaris,...
Gecenlerde saglam bir dram izledim. Filmin ismi Masaan ve hindistan yapimidir, kacirmayin derim. Filmin özeti kisaca fakirlik, cehalet ve kadin/kizlarin bu dunyada neler cektikleri. Isin korkunc yani malesef filimdeki tum olaylar gunumuzde halen yasaniyor olmasi.

Sekerden, yagdan uzak durun, gununuzun buyuk bölumunu oturarak gecirmeyin...istikrarli spor/antreman yapin diyerek,

Son olarakta herzamanki gibi guzel bir video paylasimi, beni bilirsiniz right now Epic is just my thing, iyi izlemeler beyler...



 - Ne Mutlu Turkum Diyene -

Hiç yorum yok: