3 Ekim 2015 Cumartesi

Team Turkiye MotorSport 2015-10-03

EY TTM,

3'cu haftayida yedik, bitirdik sayilir. Bu hafta hepimiz cok saglam yarislar cikardik ve daha da önemlisi yarislarimizda cok guzel eglendik  :)

Gecen hafta Bekir ve Efkan BlancPain Endurance serisinde 202 sampiyonluk puani kaptilar ama malesef bir hata yuzunden puanlari sayilmiyor ve yenibastan yarisilacak, simdiden bol sanslar beyler.

Simdi gelelim Das Boss De La Enis'e. Adam TS'ye Alöö diye giris yapip sonrada yarislarinda feci yardiriyor...Skippy'yi my bitch yapmis banamisin demeden muhtesem yarislar cikartiyor. Cok yakin zamanda 5000+'lara cikarsa sasirmayin   ;)

GT1'de ise gecen hafta Bathurst gibi cok piskopat bir pist oldugu halde takimimizdan yarismayan, bu guzel seride tuzu-biberi olmayan adam olmadi neredeyse. Su an TTM olarak en yuksek puanda Ozan lider ve hemen ardindan Selcuk geliyor.

Ozan demisken, su an tasinmayla ugrasiyor,...yaninda olmasak bile dusuncelerimiz seninle kardesim, kolay gelsin  :)
 

iRacing...burasi araba surmek isteyen, eglencesine yarismak isteyen, ciddi yatirimlar yapmak isteyenlere...anlayacaginiz her tabakaya harika bir sekilde hitap ediyor. Hardcore dedigimiz belirli bir seriye ciddi odaklanmaktir.
Bir seriye karar ver ve ondan baska seri ve araca yan bile bakma, haftada 3-4 saatini saglam antremanlara yatir ve yatirim yaptigin serinin toplaminda ilk 25'te bitirmemen neredeyse imkansizdir.

Eglencelik icin ise keyfin ne zaman, hangi araci - hangi seriyi cekiyorsa yaristan yarim saat 1 saat evvel antreman yapman fazlasiyla muhtesem bir yaris cikartmana yeterlidir  ;)

Tum bunlarin haricinde cok buyuk bir arti olan kendi Takimimiz var. Team Turkiye MotorSport, her aksam toplanip coook tatli sohbetlerle beraber, birbirimize yardimci olmamiz...sidik yarislarina girmemiz zamanin nasil gectigini anlamak mumkun degil. Yaris Tanrilari nesemizi, keyiflerimizi bozmasin   ;)


Sporunuzu, saglikli beslenmenizi ihmal etmeyin. Birkac haftadir zamansizliktan forumumuzda besin ve spor konusuna faydali bilgiler paylasamadim, kusuruma bakmayin. Bunu yakin zamanda telafi edecem   :)


Buraya kisaca "Fit" bir vucut icin boy ölcusu ve bu ölcuye en mukemmel kilo karsiti bilgilerini paylasiyorum.

Boy 170cm
Kilo 65kg
Gunde 1 saatlik tempolu yuruyus veya 30 dakika kosu + 30 dakika agirlik ile beraber gunluk yemeniz gereken kalori miktari 2000ckal.

Bunun 10 asagi-10 yukari 230grami karbonhidrat, 50grami yag ve 130grami proteinden olusmasi gerekir.

**************************************************************************************

Boy 175cm
Kilo 70kg
Gunde 1 saatlik tempolu yuruyus veya 30 dakika kosu + 30 dakika agirlik ile beraber gunluk yemeniz gereken kalori miktari 2100ckal.


Bunun 10 asagi-10 yukari 240grami karbonhidrat, 55grami yag ve 150grami proteinden olusmasi gerekir.

**************************************************************************************

Boy 180cm
Kilo 75kg
Gunde 1 saatlik tempolu yuruyus veya 30 dakika kosu + 30 dakika agirlik ile beraber gunluk yemeniz gereken kalori miktari 2250ckal.

Bunun 10 asagi-10 yukari 260grami karbonhidrat, 60grami yag ve 160grami proteinden olusmasi gerekir.

**************************************************************************************

Boy 185cm
Kilo 80kg
Gunde 1 saatlik tempolu yuruyus veya 30 dakika kosu + 30 dakika agirlik ile beraber gunluk yemeniz gereken kalori miktari 2100ckal.

Bunun 10 asagi-10 yukari 275grami karbonhidrat, 65grami yag ve 170grami proteinden olusmasi gerekir.

**************************************************************************************

Boy 190cm
Kilo 85kg
Gunde 1 saatlik tempolu yuruyus veya 30 dakika kosu + 30 dakika agirlik ile beraber gunluk yemeniz gereken kalori miktari 2100ckal.

Bunun 10 asagi-10 yukari 290grami karbonhidrat, 70grami yag ve 180grami proteinden olusmasi gerekir.

**************************************************************************************


Boyunuza göre kilolariniz az ise veya fazla ise bunun anlami ne demektir? Tekrar hatirlatmakta fayda var...bu hesaplara herseyde oldugu gibi mantikli yaklasim önemlidir!

Eger boyunuz 170cm ise ve kilonuz 60kg ise...3-5kg problem teskil etmez, aynisi 3-5kilo fazlaliginiz icinde gecerlidir. Ama 5kg'den fazla fark varsa ilerde...yani 45-50 yasiniza geldiginizde degisik hastaliklarin baslangicina yol acma olasiligi yuksek olur.

Esneklik neredeyse hic dusunulmeyen bir aspekt ve vucudunuza hergun esneklik antremani yapmadiginiz an 40 en gec 45'inizde vucudunuzun bayag bir hantallasmasina yol acarsiniz. Degisik zorluklarda YOGA programlari var, bunlara baslamaniz kendinize yapabileceginiz en buyuk iyiliklerden birisidir.


Cok guzel bir zaman diliminde yasiyoruz, Yoga, Vucut calisma saglikli beslenme yardimlari, programlari...bunlar yetmedi bunlarin salonlari mevcuttur. Kisaca, uzun ve saglikli bir yasam surmek icin her turlu imkan sunulmustur.


Dikkat ettiyseniz devamli Hayat ne kadar guzel diye yazarim cunku hayat gercekten cok guzel. Sagligim yerinde, ailem yanimda, ac degiliz, acikta degiliz...tum bunlar yetmezmis gibi aksamlari sevdigim araba yarisi eglencemide yapabiliyorum, bunlarda yetmezmis gibi sizlerle 10/10'luk sohbetlerimiz oluyor, kosu icin disari cikiyorum ceylandan tut tavsana, porsuktan tut tilkisine kadar selamlasmadigim orman sakinleri yok  :)
Bazen orman icinden 15 dakikalik yuruyusle yakinimizdaki satodan dondurmami alip deniz kenarinda keyfimi cikartirim, bazende piknik sepetimize battaniye 2 sise sarap, catal, bicak, tabaklarimiz ve guzel aperatiflerle beraber hanima satonun bahcesindeki yuzlerce elma agaclarinin altinda piknige göturmem bizleri devamli genclestiren ögelerdendir vs. vs.


Kisacasi, hayatin tadini cikartmak icin illede milyoner olmaya gerek yok. Bu arada Bodnar akar o da ayri bir konu   ;)


Alin esinizi cikin deniz kenarina, guzel bir lokantada misler gibi deniz mamullerinden olusan bir sofra donatin veya atlayin beraberce bisikletinize cam ormanlarinin misler gibi saglikli havasinda bisiklet surun, ormanin kenarinda piknik yapin vs. vs.



Ve son olarak, herzamanki gibi guzel bir paylasim...



- Ne Mutlu Turkum Diyene -







8 yorum:

  1. Eyvallah Selcuk,
    Sistemden kaynaklanan bir hata yani sadece bizim takimdan cekilmis puanlama degil.

    Bugun yuksek SoF gunu, birazdan görusuruz ;)

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi

    YanıtlaSil
  3. Bilgiler icin tesekkurler abi.

    Puanlarin iptali konusuna açıklık getireyim. Bu yeni yuzey modeli nedeniyle bizim seride siralamalarda farkli sartlar altinda tur atma hatasi oluyordu. Yani mesela biz daha az grip olan sartta atiyorduk, adamin biri geliyordu daha iyi gripli odada bize 2 3 sn takiyordu. Bu gt1 serisinde de basima gelmisti. Böyle bi durum oldugu icin ilk yarislar iptal edildi.

    YanıtlaSil
  4. Herkese selamlar epey zamandır giremiyordum. Artık iracing i bıraktım tamamen ekipmanları da satılığa çıkardım
    ilan alttadır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_110749438/f_//tm.htm#110749438

    ilgilenen olursa takım a ayrı fiyat güzelliği yaparım.

    YanıtlaSil
  5. Aciklama icin tesekkurler Efkan,

    Hayirlisiyla Volkan,
    Bodnar'a ilk adimi attin desene ;)

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık abi teşekkürler, bu arada neredesin sen ya, beni geçtin

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil