14 Ekim 2015 Çarşamba

Team Turkiye MotorSport 2015-10-14

EY TTM,

Bir hafta daha ve bir hafta daha derken saka bir yana toplamda 6'ci yilima girecem iRacing'de bircogumuzun ilk yarislarini hatirlarim ve profilinize göz attigimda iRacing'e ilk gelisinizden bu yana sizlerinde yillarinizin gectigini göruyorum ve sasiriyorum, zaman ne cabuk geciyor....

Su bir gercek, iyi vakit gecirdigin zaman,... zaman su gibi akip-gecer. Anlasilan bizler muhtesem eglenmisiz ve sonuna kadarda eglenmeye devam ediyoruz. Hayat cok cok guzel arkadaslar   :)

Gecenlerde bir program izledim, sizlerle o bilgileri paylasayim cunku cok önemli bilgiler bunlar. Program Dr. Jennifer Gardy tarafindan hazirlanilmis ve vucudumuz, spor, sagligimizla ve beslenmemizle ilgili.

- Ispatlanmis noktalar -
  • Istikrarli bir sekilde antreman yapan ve dogru beslenen bir kisinin vucudu 25-30 yila kadar genclesebiliyor. Bunun deneyleri önce farelerle sonradan insanlar uzerinde yapiliyor ve buradan bu tezin dogrulugu kanitlaniyor.
  • Istikrarli antreman yapan birisi bircok hastaliklardan tamamen kurtulabiliyor veya yuksek ölcude azaltiyor mesela bunaklik, kalca problemi, tansiyon ve seker hastaligi vs. vs. Besin konusunda asiri "saglikli" fanatiklikle beslenilmesede normal bir sekilde herseyden az biraz tadina vararak yasanarak varilabilir.
  • Kaffein'in muazzam zararliligi, Brokkolinin muazzam yararligi ispatlandi.
  • Beyin cimnastiginin sadece beynimize degil fizigimizide buyuk ölcude etkiledigi ispatlandi.
  • H.I.T = High Intensive Training ile normal idman degisik zaman dilimleri sunduklari halde sonuclari kalori yakma, vucut gelistirme ve kondisyon yukseltme yönunden ayni sonuca variyor.

Istikrarli demek hergun demek degildir fakat istikrarli ayda yilda birkac defa demekte degildir. Istikrarli demek devamli ayni gun- ayni saatte - ayni sekilde birseyi yapman demektir. Uzun bir hayat ve dahada önemlisi saglikli bir yasamin önemini gun gectikce dahada iyi anlayacaginizi biliyorum. Genc kardeslerim icin alarm zilleri daha calmadi ama simdiden kendinize iyi bakarsaniz sonrada vucudunuzda size iyi bakar, bu cok gercek bir cumle. Bu konuya cok degindim ve saglam bilgiler paylastim ama en nihayet her koyun kendi bacagindan asilir, bunuda hepimiz biliyoruz  :)

Bu defalik spor ve beslenme bilgileri yeter, ne dersiniz  ;)


Nurburgring ve Nordschleife, her 2'side sezon sonuna yetistirilmeye calisiliyor ve buyuk bir problem ile karsilasmadiklari sure gelecek ayin sonuna cikacak yani kisacasi Hayat cooooooook guzel   :)


Gectigimiz haftasonu Road Warriors De La Pötit Löman yarisi vardi. 10 saat surecek yarisa Honda ile Emre, Enis ve ben katilacaktik yani kisaca (Triple E's) 3E'ler ama malesef is-gucten bir turlu zaman bulamadim, nasip degilmis...bir dahakine artik  :)



Benim oglum kendine bir ev buldu ve hersey yolunda giderse gelecek yilin basina tasiniyor, anlayacaginiz Bodnarima bir adim daha yaklasiyorum. Bu...oglum tasindigi an siparisi cakacagim anlamina gelmiyor tabii, duydunmu la Enis  ;) ama yakin zamanda sizlere Bodnar ile surpriz yaparsamda sasirmayin   ;)


Benim icin neden Bodnar, OSW degil...
OSW benim icin fazla ugras sart kosan bir alet, en buyuk artisi fiyati ama benim icin rahatlik daha önemli. Benim motomu bilirsiniz, "Tak fisi calissin, calissinki katil olmayasin" he he
OSW + Lenze, saglam bir ugras ile en az bir Bodnar hatta dahada iyi bir FFB saglayabilir. Okuduklarimdan OSW sistemlerin en buyuk problemlerinden biri EMI - Elektromanyetik Parazit yapmasi, OSW alacaginiz zaman buna dikkat etmeniz ve ona göre önlem ve hazirliginizi yapmaniz önemli.

Bildiginiz gibi Efkan Mige motorlu OSW'sini satin aldiginda bayag bir problemle ugrasti, en son konusmamizda artik tum sorunlarin giderildigini söylemisti. Olurda OSW sistemine karar verirseniz en azindan tecrubesi olan birinin yardimini alabileceginiz bir yer var ve su an iRacing forumunun hardware bölumunde biraz göz gezdirdiginizde en az 2 adet Lenze motorlu OSW'lerin gayet uygun fiyatlara satildigini görursunuz, bol sanslar.


Barbaros yakin zamanda kendisine profesyonel bir yaris kokpiti hazirlayacak, simdiden yaris koltugunu almis, tekrar iyi gunlerde olsun kardesim, kokpit yapimini yakindan takip edecez ve bol sanslar   ;)


Pedal konusunada kisaca deginmek istiyorum. PT1'leri konusmustuk ve sizler icin onlar hakkinda biraz daha derinlemesine bilgi edindim. PT1 ve DSD veya Niels'in Pro pedallariyla arasindaki en buyuk farklar sunlar...

  1. Fiyati (PT1)
  2. Malezeme kalitesi (DSD, Niels Pro)
  3. Ayar secenekleri (Niels Pro)
Her incelemede, PT1'ler... fiyat versus operformans olarak bu fiyata göre alinabilecek en iyisi olan deniliyor. PT1'ler hakkinda söyleyebilecegimiz, High-End pedallari olarak en dusuk basamak olur ama en nihayet High-End kalibresidir sonucta.

Eger ekonominiz izin veriyorsa en iyiside Niels'in Ultimateleridir. Ister kalite olsun, ister ayar secenekleri olsun, ister hissiyat olsun her yönden kucuk veya buyuk farkla digerlerinden daha ustun deniliyor fakat...Ultimatelerin fiyat farki buna degermi, o kisisel bir görustur derim. Niels Ultiumateler 1300€ civari, DSD'ler 900 Doler civari, PT1'ler 400 Doler civari.


Görkem, kendisine 3'lu 27" kurdu, iyi gunlerde olsun kardesim, bol birincilikler dileriz. Selcuk'ta 3'luyu deneme imkani oldu ve yakin zamanda temelli gecmesi dileklerimizle.


Takimimizdan ise son haftalarin surpriz sampiyonumuz Enis kardesimizdir. Skippy'deki yarislarini izlemek icin para istese yeridir derim..., (Bu,bizlerden para isteyeceksin anlamina gelmiyor Enis :P) muazzam zevkli yarislar cikartiyor ve ust kademe yariscilara kök sökturuyor. Tum bunlar bir kenara hepimize Turkce'yi yeniden ögretmeyide ihmal etmiyor mesela: Alööööööööö, Doler vs. gibi   ;)


Blog yazimizi sonlamadan evel tekrar Mertcan'a takim araclarimizin tasarimi icin tesekkurler diyorum cunku ne zaman bizleri yarisiyorken izlesem Mertcan'in ne kadar saglam is yaptigini tekrar tekrar aniyorum.

Unutmadan, bu hafta Indy/Daytona 2'lisi akar   ;)


Son olarakta, herzamanki gibi guzel bir paylasim, bu sarkiyi oglum tavsiye etti ve cok hosuma gitti, umarim sizlerde begenirsiniz...iyi izlemeler,





- Ne Mutlu Turkum Diyene -

4 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Bu arada bir süredir aklımda olan OCZ marka 240 gb lık SSD yi aldım. Eziyet olan kısım ise işletim sistemini tekrar kuracağım . Gelişmeler ve performansı ile alakalı bilgi paylaşırım.

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Iyi gunlerde olsun kardesim, sen bu isletim sistemini cabucak kuruverirsin, bu islerden anlayan birisin ;)

    Bu arada blogumuzda paylasmayi unuttugum bir program var. Bu programin yaptigi seni otomatikman yazildigin yarisa girisini yapmasidir. Asagidaki linkten yukleyebilirsiniz ve programcik bedavadir.

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3335901.page

    YanıtlaSil
  3. Tesekkurler arkadaslar, 1-2 gune blogumuzu tazeliyorum,

    YanıtlaSil