24 Şubat 2015 Salı

Team Turkiye MotorSport 2015-02-24

EY TTM,

Tum haftamiz ne guzel eglenceli gecti beyler, muhabbetler bir yandan - yardirmalar diger yandan...Hayat cok guzel   ;)

2015'in ilk sezonunda 11'ci haftasina girdik bile, guzel puanlar almak icin artik yavas yavas herkez son cabasini - son nefesini, son gucunu zorluyor.

Bu haftamizda Bekir/Fevzi 2'lisi Master Of Endurance'in duzenledigi Bathurst lig yarisinda malesef sanssiz kazalara karisarak yarislarini yarida bitirmek zorunda kalmislardir. Onlara buradanda gecmis olsun diyoruz. Eminim bir dahaki yarisinizda sadece yarisi bitirmeyle kalmayip, ön siralarda muazzam sonuc alacaginizdir.

11'ci hafta girisimizde Ozan - Bayram cekismesi devam ediyor. Ozan 8 iRatingle halen liderligini koruyor...heyecan dorukta, kim önce 4000+'ya cikacak. Bu haftamizda 2'nizede bol sanslar beyler   ;)


Kisaca gecen haftanin saglik ve besin sorularinin cevaplari...

  • Saglikli beslenmeniz icin azaltmaniz gereken ilk önemli madde "Seker turu - besinler/yemekler/tatlilar"'dir.
  • 1 adet McDanaldsda satilan pomfrit porsiyonun kalori miktari 475 civaridir, bunun 20 gramdan fazlasi yagdir.



Bu haftanin besin - saglik sorulari...
  • 1 adet siyah zeytinin kalorisi ne kadardir?
  1. 3 kalori
  2. 5 kalori
  3. 10 kalori

  • 100 gram beyaz peynirin kalorisi ne kadardir?
  1. 50 kalori
  2. 100 kalori
  3. 200 kalori

*****************************************************************************************************************************************

Daytona500 malesef bazi teknik sorunlar yuzunden yapilamadi, can sagligi...adamlarin mandalar gibi ugrastiklarini biliyoruz. Hazir olduklarinda gecikmeli Daytona 500'u yapariz   ;)

Son olarak, sporunuzu ihmal etmeyin, mumkun oldugunca saglikli beslenmenizi hatirlatmak isterim. Hayat zaten kisa, dahada kisaltmayin....kisaligini gectim, önemli olan hastane köselerinde, orda - burda eziyet cekmemek.


Simdi gelelim fasulyenin faydalarina...

- Team Turkiye MotorSport 2015 Sezon 1 Hafta 11 Yaris Serilerimiz -


  • Skip Barber Serisi - Barber MotorSports Park 15 tur
  • Grand Prix Legends - Donington Park Racing Circuit GP 18 tur
  • Star Mazda Championship - Brands Hatch Circuit GP 20 tur
  • iRacing GT3 Challenge Serisi - Mid-Ohio Sports Car Course 30dk
  • iRacing World Sports Car Serisi - Bathurst 45dk
  • IndyCar Oval (F) - Homestead Miami Speedway 50 tur
  • Nascar iRacing Klas C Serisi (F) - Atlanta Motor Speedway 35 tur
  • Nascar iRacing Klas B Serisi (F) - Atlanta Motor Speedway 45 tur

Yeni haftamizda hepinize bol sanslar,
*****************************************************************************************************************************************

 - 2015 Sezon 1 Team Turkiye MotorSport Yaris Serilerimiz -

Grand Prix Serisi toplam 175 yariscidan...

  • Berke, 239 Sampiyonluk puaniyla 45'ci

Skip Barber Serisi toplam 4647 yariscidan
  • Bayram, 983 Sampiyonluk puaniyla 59'cu
  • TK, 682 Sampiyonluk puaniyla 173'cu

GT3 Challenge Serisi toplam 3880 yariscidan...

  • Ozan, 1080 Sampiyonluk puaniyla 52'ci 
  • Eren, 687 Sampiyonluk puaniyla 227'ci
  • Caner, 502 Sampiyonluk puaniyla 449'cu
  • Selcuk, 394 Sampiyonluk puaniyla 649'cu
  • Emir, 216 Sampiyonluk puaniyla 1238'ci

 World Sports Car Serisi toplam 1190 yariscidan
  • Bekir, 313 Sampiyonluk puaniyla 209'cu
  • Volkan, 115 Sampiyonluk puaniyla 503'cu


FormulaMazda Serisi toplam 2982 yariscidan...
  • Mehmet Ali, 204 Sampiyonluk puaniyla 695'ci




- 2015 Sezon 1 Team Turkiye MotorSport TT Serilerimiz -

Skip Barber Serisi toplam 999 yariscidan
  • TK, 647 TT puaniyla 13'cu
  • Bayram, 77 TT puaniyla 260'ci

GT3 Challenge Serisi toplam 798 yariscidan...
  • Selcuk, 199 TT puaniyla 63'cu
  • Emir, 158 Sampiyonluk puaniyla 98'ci
  • Eren, 87 TT puaniyla 218'ci
*****************************************************************************************************************************************
Bayram, son haftalarindaki Skippy deparlariyla toplamda 4600+ yariscidan 59'culuga yukselmistir ve sezonun bitmesine daha 2 haftamiz var. Ilk 25'e rahat girer diye dusunuyorum.

Ben bu sezon ful yatirim yapamadigim halde 173'culuge yukselmisim, hedefim ilk 100'e girmek.

Ozan'da GT3'te saglam yarislarla beraber saglam puanlari kapmis ve toplamda 3800+ yariscidan 52'ci sirada, sezon bitimine onuda Bayram gibi ilk 25'lerde görecegimize eminim.

TimeTriallerimizden ise ben 1 hafta eksikle 13'cu sirada yerimi almisim, Selcuk, 2 hafta eksigiyle 63'cu sirada...buradada 2 hafta sonra Selcugu ilk 25'te görecegimize eminim   ;)

*****************************************************************************************************************************************

Gecen haftalarda sohbetlerimizde oyun ve oyunculugu konusmustuk. Burada sizlerle kendi paylasimimi yapayim diyorum.

Oyun hayatim 1975'lerde basladi ve su ana kadar ismi-cismi taninmis / taninmamis dunyanin oyununu neredeyse tum platformlarda oynadim. Dizi olarak yani en az 2 veya 3 bölumden olusan bir oyun olarak tavsiyem Mass Effect 3'lusu olur.

Hikaye, Aksiyon, Macera, Kontrollerin kullanis rahatligi, Bilmece-Bulmacalar, Grafikler, Sesler ve Seslendirmeler konusunda bu dizinin ustune baska oyun tanimiyorum.
Eger bu diziyi oynamadiysaniz oyuncuyum diye gecinmeyin. Ilk tavsiyem bu diziyi bilgisayarda oynamaniz, hem cözunurluk, hem grafik kalitesi, hem sesler konsollara nazaran kat kat daha iyi fakat malesef bilgisayarda kontrol destegi olmayan nadir oyunlardan biridir Mass Effect dizisi.

Bu yuzden mecburen tum diziyi, her DLC'leriyle beraber Xbox360'a alip - oynamak zorunda kaldim. En nihayet oradada muazzam eglendim fakat keske bilgisayara kontrol destegi gelsede orayada severek satin alip tekrar - tekrar oynasam.

Bilgisayarmi...Konsolmu?
Burada ilk basta konsol temel fiyati yuzunden cok daha ucuz gözukuyor fakat söyle 5-10 yillik bir prognos hesabi yaptiginizda bilgisayarin hem daha ucuz, hemde her yönden cok daha iyi bir oyun ve  multimedya cihazi oldugunu görursunuz.

Artik bilgisayarlara cikan oyunlarda saglam kontroller destekleri var - bundan sadece 5 yil kadar eveline kadar neredeyse yok denecek kadar azdi, grafiklerden tut, seslendirme ve cözunurlukleri her daim konsollara nazaran cok cok daha iyi ve yuksektirler. Tum önemli oyunlarin %99.99999'u bilgisayarada cikiyor ve dahasida konsollara ömurleri boyunca cikan oyunlarin en az 30 mislisi bilgisayara cikar.

Fiyatlar konusunda bilgisayar oyunlari konsol oyunlarina nazaran hem cok daha cabuk ucuzluyorlar, hemde genel olarak daha ucuzdurlar. Örnek olarak bundan birkac ay evel TombRaider'i Steam'den 2$'a satin aldim,...5 yillik bilgisayarim yeni nesil diye gecinen konsol musfettelerinden (Ps4/X1) hem daha yuksek cözunurlukte, hemde gözle görunen bir farkla daha iyi oyun yasatti bana. Ayni oyun yeni nesil konsollarda yanilmiyorsam 50-60 dolara satiliyor halen. Bu sadece 1 örnek, tonla multiplatform oyunlari bilgisayarda cok daha ucuzdurlar. FarCry4, Grim Fandango, Lara Croft and the Temple Of Osiris, Resident Evil Remaster, GTAV, COD, Alien Isolation, The Evil Within, Child Of Light vs. vs.


Bundan 5-10 yil kadar evel bilgisayardaki oyunlar, konsollardaki kadar rahat optimize edilmiyordu. Steam, Origin gibi sistemler sayesinde bunlarda giderildi. Steam uzeri bir oyun satin aldigimda otomatikman kendi yukluyor, bilgisayarima install ediyor ve hersey hazir olarak oyuna basla tusuna bastigimda kontrolumle sanki konsolda oynuyormusum gibi ayni rahatlikla...fakat unutmayalim oyunu her yönuyle konsollara nazaran cok daha ust duzeyde oynatiyor  ;)

Oyun icinde sohbet, chat ve co-op veya multiplayer destegi konusunada kisaca deginmek istiyorum. Co-op ve multiplayer destegi bilgisayarlarda herzaman cok ustundu, konsollar bu konuda hicbir zaman yanindan bile gecemedi. Konsollarda genel olarak halen maximum 16 kisi yarisirken, carpisirken, bilgisayarlarda bu rakam 32'den baslayip yuzlerce oyunculara kadar cikar. Bilgisayardaki multiplayer oyunlari MMO ve ona benzer oyunlar olmadikca bedavadir yani Online oynamak icin ayriyetten parar ödemezsin. Sadece bu 5 yilda 200$-250$ eder veya bir konsol ömrunu 8 yil olarak hesaplarsak kafadan 400$ eder.

Chat ve sohbet programlarina gelince, uzun zaman Xbox-Live öndeydi ama birkac yila kadar o konudada konsollar gecildi. Daha evvel bilgisayarda oyun harici ayri programlar sayesinde kullanilirken (Skype/Teamspeak) Steam ve Origins gibi sistemlerin kendi chat/sohbet destekleri gelistirildi ve mukemmel bir sekilde calisiyor.

Bilgisayarlarda neredeyse her oyunda otomatikman 1'den fazla ekran destegi, TrackiR destekleri, her turlu ucak ve araba yarislari direksyonlar ve ucus kontrolleri, headset desteklerine girmiyorum bile.

Peki konsollar hicmi alnimaz?
Yukarida yazdigim ve daha bircok noktasina deginmedigim konular yuzunden konsollar ancak ömurlerinin sonuna dogru tum exklusivleriyle beraber 3 kurusa alinmasi en uygunudur görusundeyim. Konsollara guzel ve onlara özel oyunlar ömurleri sonunda tas catlasin 5 bilemedin 6 oyun cikar. Her cikan exklusiv iyi degildir, bunuda unutmayalim!

Bugun Ps3 ve X360'a toplasan 5+5 beraberce en fazla 10 exklusiv guzel oyunlari/dizileri cikmistir ve parasi bir yana....konsollari erken alanlar bu 10 oyunlari oynayabilmek icin yillarca beklerler. Konsol ömru sonunda tum exklusivleri hic beklemeden buyuk keyifle bir cirpida oynamak buyuk bir zevk...hele birde uygun fiyata oynamak ayriyetten guzel bir gulumseme yasatir insana   ;)


Peki bu konsollar basina 5 oyun harici millet ne yapiyor?
Bilgisayarda her yönden daha ustun sekliyle oynanabilen tonla multiplatform oyunlara dunyanin parasini bayilarak, kisitli konsol mutiplayerde kendilerini harciyorlar görusundeyim.


Gecen aylarda 2'ci el Nintendo Wii ve Ps3 aldim. Nintendo Wii + Super Mario Galaxy 1-2, Zeldalar ve Metroidler bana 60€'ya geldi. Ps3 + Killzone 2-3, Uncharted 1-2-3, LastOfUs, Ratchet&Clankler ve Heavy Rain'a 90€ civari ödedim.

Oyun zevkime, zevk katarak...su oyunda ciksin diye bekleme yasamadan gayet uygun fiyatlara zaman buldukca oynuyorum. Bundan iyisi can sagligi   ;)



Son olarak herzamanki gibi guzel bir video paylasimi,...
Kangalimiz vefat ettikten sonra onun bahcesinde, onun ve tum diger evcil aile fertlerimiz hatirlarina  beslemeye basladigimiz cevremizdeki kuslarimizdan guzel bir video...LINK


- Ne Mutlu Turkum Diyene -

32 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Bu arada nordschleife ın tarama görselleri gelmeye başladı.

    https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/11024196_797797233645749_7712962768383975277_o.jpg
    https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/10983540_797797740312365_5038424905395508361_o.jpg

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    De La Karussell ;)
    http://bridgetogantry.com/2/images/stories/test_articles/heli_karussell560.jpg

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık elegan abi bilgiler yine her zamanki gibi muazzam az önce elime ulaştı csr elite pedallarım akşama hemen takıyorum pc ye dalıyorum olaya :D

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Volkan,
    Iyi gunlerde olsun kardesim, bu aksam acilin laaayn diye nagralarini duyacaz demekki ;)

    YanıtlaSil
  5. elegan abi bi kaç yarış denedim 3 gün içinde pedalların hezimetine uğradım hep yaa pot sorunu yüzünden dalgalanma yaptı hep kaza yaptık yok yere

    YanıtlaSil
  6. Volkan,
    CSR Elite ile fren basincini 0'a dusurdun degilmi yoksa arabayi durdurmak icin 40 dereden su getirtirir sana ;)

    YanıtlaSil
  7. Pistlerin kralı nords ya...karussell de bence dünyada geçilmesi en zevkli ve güzel viraj :)

    YanıtlaSil
  8. ehehehe elegan abi daha deniyemedik akşama oturtucam ayarları falan bide hemen 2 tane yay sipariş ettim bi mod buldum fren aynı clubsport gibi oluyor link i atıyorum bak çok basit uygulması g27 yede yaptıydım bunada yapıcam
    ki g27 kullanan arkadaşlara tavsiyemdir abi crawler ın bi yayı var fren için alloy ayarlı yaylardan on numara oluyor 70-90 mm lik olanına baksınlar


    http://www.isrtv.com/forums/topic/5192-harder-brake-for-elite-peldas/

    YanıtlaSil
  9. bu modlarda kullandıklar yaylar arayıp duruyordum zamanın g27 yi modlarken meğer adamlar rc araçlarının süspansiyonlarını kullanıyorlarmış yağlı olanlarını bir sürü yer gezdiydim kendi elektriklimdeki süspansiyonları görünce ışık çaktı kafada :D montajıda cok kolay ki g27 nin pedal pimlerine cuk diye oturuyor :D

    YanıtlaSil
  10. Paylasim super Volkan, tesekkurler ;)

    Bu aksam iRacing'e cikacaktim ama is-gucten kafami kasiyacak zaman bile bulamiyorum :/

    YanıtlaSil
  11. Eyvallah Selcuk,
    Saka - maka Monza geliyor ve sadece yol varyasyonuyla kalmayip cok nadir bulunan oval varyasyonuyla beraber 2'linin karisimindan ortaya cikan yaris varyasyonlarida eklenecek iRacing'in resmi serilerine ;)

    Aklima GP filminin baslangici geliyor ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=y7xN0nauWpQ

    YanıtlaSil
  12. Vay vay monza ya bak. 3 varyasyon ha. Bomba olacak . Ring de biraz erken geleydi .

    YanıtlaSil
  13. Monza,8 konfigürasyona sahip olacak.

    Nurburgring,Monza'dan sonra Imola'dan önce çıkacakmış

    YanıtlaSil
  14. Ozan,
    Nurburgring GP, Imola'dan evvel cikar herhalde, Nordschleifeden sonra degil ;)

    Selcuk,
    Yuru be kim tutar seni...fiberle beraber sadece yuksek hiz degil ayni anda internet baglantin dahada stabilite kazanir ;)

    YanıtlaSil
  15. Abi sizin TS serverin bilgilerini ulaştırabilir misin bana oyun içinden PM ile

    YanıtlaSil
  16. Enis,
    Zaten iRacing uzeri göndermistim, tekrar yolladim ;)

    YanıtlaSil
  17. Sevgili TTM :)

    Askerlikte acemiligi bitirdim, yeminimi ettim,1 günlüğüne evime gidiyorum. Sonra usta birligi ve 5 ay daha.

    Askere gidecek arkadaslara tavsiyem kacabildikleri kadar kacmalari. Bi yolunu bulup yirtin bu isten. Yapilacak is değil :D

    Kendinize iyi bakin, iyi yarislar :)

    YanıtlaSil
  18. elbise ne renk ttm ? :D

    http://www.sozcu.com.tr/2015/dunya-bunu-konusuyor/bu-elbise-beyaz-altin-renkte-mi-mavi-siyah-mi-756676/

    YanıtlaSil
  19. Steam,iRacing üzerinden satın alan kullanıcılar içinde kullanılabilir durumda.

    My Account kısmındaki Generate Steam Key tuşuna tıklayıp Steam'den Oyunlar > Steam'de ürün etkinleştir kısmından keyi girmeniz gerekiyor.

    Steam arayüzünü oyunda kullanabilmek içinse Program Files / iRacing altındaki useSteam metin belgesinin içindeki " 0 " değerini " 1 " olarak değiştirmeniz gerekmekte...

    YanıtlaSil
  20. Simpit,Monza'yı denemiş,8:02'ye dikkat,pit elemanları var

    https://www.youtube.com/watch?v=Envwzztyx2U

    YanıtlaSil
  21. 2015 Sezon 2 takvimi açıklandı. Değişiklikler ;

    - Nascar C Class serilerinde yeni Chevrolet Silverado ve Toyota Tundra kullanılacak.
    - Corvette Challenge,20 turdan 25 dakikaya düşürüldü.
    - GT3,40 dakikaya çıkarıldı.
    - Team GT3, Cumartesi ve Pazar 1'er yaris olmak üzere 3 saate çıkarıldı.
    - Indy Oval Open Setup ve Indy Road birleştirildi.2 farklı yaris türünde 6'şar hafta yarışılacak.

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3301829.page

    YanıtlaSil
  22. Efkan,
    Kolay gelsin kardesim, asil acemilik simdi basliyor desem yeridir. Bu askerligede biraz deginecem sali gunku blogumuzda ;)

    Paylasimlar icin tesekkurler Ozan,
    Paylastigin bilgileri blogumuza ekleyecem ;)

    Sezon 2 icin GT3'u 40 dakikaya cikarmalari harika olmus, Indy Road Fix bayag bir ilgimi cekti ve WSCC'de 12'ci hafta kacmaz ;)

    Nascar'da ise Silverado Toyota ile Nascar A-Klasi dusunuyorum :)

    Eglencesine ara-sira 3 saatlik GT3 Takim yarislarida hic fena olmaz...Hayat ne guzel yaw :D

    YanıtlaSil
  23. Bende bugün skippyde turladim yeminle çok özlemisim ya , haftaya da Interlagos var tam denk geldi bakalim ne yapicaz :D

    YanıtlaSil
  24. Gözlerime inanamıyorum Lime Rock geri gelmiş iki yıl sonra :D çılgın bi yarış bizi bekliyor ;)

    YanıtlaSil
  25. Inside Sim Racing,Monza'nın 5 farklı konfigürasyonunu onboard olarak yayınladı

    https://www.youtube.com/watch?v=7dyHr6OeOVA

    YanıtlaSil
  26. Yaw bunca yıl oldu halen bi lmp1 gelmedi iracing'e, ayıp yaw :/ her yer gt3 oldu, artık bi lmp1 lazım yaw, şu aston paketi içinde inşallah bi lmp1 vardır artık, acıyın biz lmp'ci kullarınıza yaw...

    YanıtlaSil
  27. Paylasimlar super Ozan,
    Monza, her ne kadar favori pistlerim arasina girmesede, ovaliyle beraber cok eglenceli kombinasyon yarislarin cikacagi belli ;)

    Bekir,
    Tamamina katiliyorum, bu yila herhangi bir LMP1 araci cikarmasalar bile yakin zamanda yeni bir LMP1 aciklamasi gelecegine inaniyorum. Bunun haricinde acilen yeni bir F1'ede ihtiyac var...

    YanıtlaSil
  28. Aynen abi formula 1 de pert oldu iyice

    YanıtlaSil
  29. duydular sizi galiba

    2015 Mclaren Honda MP4-30,yaz sonunda geliyor

    YanıtlaSil
  30. Mclaren F1 hem turbo hem DRS hem Kers vay vay . Güzel haber.

    Bekir ben Aston ile beraber LMP1 aracı garanti görüyorum ama bakalım ne çıkaracak. Toplam 4 araçtı zaten. GT1 ,GT3 belki RUF ile kullanılabilecek bir cup aracı son olarakta bir LMP1 . Aslında LMP1 ı yine Honda dan lisanslarlar diye bekliyordum ama bakalım hangi markadan gelecek.

    YanıtlaSil
  31. Hüsnü hiç farketmez abi, lmp1 gelsin de ne gelirse gelsin :) gt3 araçlarına tam olarak ısınamadım şahsen, özel turnuvalar dışında kullanasım yok. Bu turnuvalar o kadar yordu ki iracing'e çıkasım yok bu aralar. Sadece skippy yarışına konsantre olmam lazım bu hafta.

    YanıtlaSil
  32. Nascar Sprint Cup Series Daytona 500 - Full Race ;

    https://www.youtube.com/watch?v=1mXDx8WPT7o

    ve ilginç bir finiş :D

    https://www.youtube.com/watch?v=Ttr9Mlt_VZk

    YanıtlaSil