21 Nisan 2014 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2014-04-21

EY TTM,
Dunku muhabbetlerimiz herzamanki gibi cok zevkliydi, yarislarimiz fena degildi. Bu hafta beni fena carptilar. Ilk yarisimda iRating kaybettigim halde cok guzel eglendim, 2'ci yarisimda daha ilk turun sonlarina dogru önumdekiler kaza yapinca siyrilamadim ve yarisim patladi. Can sagligi, bazen böyle sanssizliklar oluyor, en azindan ilk turun heyecanini tatmis oldum  :)

13'cu hafta su an halen aciklanmis degil, birkac saate aciklanir diye dusunuyorum...eminim COTA ile BMW Z4'u yarina kadar yetistirip-yetistiremeyeceklerini tam bilemediklerinden 13'cu hafta etkinliklerini daha aciklamadilar.

En nihayet 2014'un sezon 1'ini yedik-bitirdik beyler. Bu sezon her sezonlarda oldugu gibi cok guzel eglendik, bazen uzulduk, sinirlendik, gulduk, yarislarimizla gurur duyduk vs. vs. muazzam bir sezon gecirdik. Bundan ötesi can sagligi   ;)


Sira geldi sezon 2'ye...
 
Sezon 2 icin sizlerle konustuklarimdan anladigim kadariyla bircogumuz GT3'e yatirim yapacaz. GT3 muazzam eglenceli bir seri ve en önemli faktörlerden bir tanesi ise iRacingdeki en yuksek katilimi olan serilerden biridir. Sezon 1'de RUF ve McLaren katilimi olan GT3 serisine bu sezonda BMW Z4'de katilacak ve yarislar bir kademe daha eglenceli ve zorlu gecmekle beraber katilimdada buyuk bir artis görecegimize inaniyorum.

Yeni guncellemeyle beraber cantlar boyanabilecek diye söylentiler var, eminim gercektir fakat resmi aciklama olmadigindan kesin birsey diyemiyoruz su an icin. Asagiya yinede söylentilerle beraber internetde gezinen birkac resim ekliyorum...






Yeni sezon listesini görmemis olanlar icin linkini tekrar buraya ekliyorum...LINK

Bunun haricinde su an icin iRacingle ilgili pek bir haber yok, en gec yarina blogumuzu tekrar tazeledigimde tum bilgileri ve TTM sezon 1 sonuclarini yazarim   ;)


Aklima gelmisken, benim oglum gecenlerde gitti bir Xbox One satin aldi. Genel olarak her yerdeki bekleme sureleri (Oyun ici-menuler vs. vs.) neredeyse yok denecek kadar az ve bazi oyunlarin eglenceli olmasi haricinde yenilik diye pek birsey yok. Xbox One ile hosuma giden tek yani Xbox Fitness ve Zumba oldu...Kinect eskisine nazaran cok daha iyi, sessiz bir ortamda söylediginin %99'u anliyor ve aninda yerine getiriyor....TV'nin sesi biraz yuksek oldugunda malesef söylediginin yarisini anlamiyor. Hereketleri algilamada örnegin oyunlarda Kinect sport vs. %80'ini algiliyor.

Xbox-Fitness algilamasi ise neredeyse %100, su an icin 20'ye yakin bedava degisik antreman programlari var ve her biri Kinect ve konsol ile cok iyi bir sekilde entegre edilmis. Eger evinizde antreman ve spor yapmak istiyorsaniz Xbox One sart ve antremaninizi birkac kademe daha zevkli hale getiriyor. Kinect kalp atislarinizida hesapliyor fakat yapilan hesabin dogru olmadigini fark ettim.


Xbox One'daki Kinect'in buyuk avantajlarindan biri daha genis aci lensle daha buyuk ve genis ortami algilamasi ve odaniz zifiri karanlik olsa dahi gece moduna gecerek sizleri görup algilamasidir.

Hemen burayada o kadar antreman yapiyorum ya...sizlerle gelismeleri paylasayim diyorum ve hayir...bu Fevzi'nin vucudu degil, benim desem kaciniz inanir. Masallah diyelim Arnold'un gencligini andiriyor degilmi   ;)


Xbox Fitness haricinde Zumba Fitness ve Just Dance gibi vucutla hareket edilen bol bol kalori verme programlari var ve bunlarin hepsi 10/10'luktur. Amaciniz eglenceli antreman ve egzersiz yapmaksa hic durmayin hemen gidin bir Xbox One alin. Is oyuna gelince su an icin inanin degmez.

Genel olarak yeni konsollarin en buyuk eksigi su an piyasada kaale alinacak oyunlarin olmadigidir. Su an icin ne Xbox One, ne de Ps4 alinmaz görusundeyim. Alsanda genelde kenarda toz toplayacaktir eger amacin oyun oynamaksa...ben antreman yapmayi sevdigimden Fitnessdir, Zumbadir devamli kullaniyorum, ve acayip zevkli.


Bildiginiz gibi eski uyeliklere 25$'a bir yillik kampanyasi var, oglumun eski hesabini uzattim. O nadiren yarislar yapiyor...ayda yilda 1-2, ama ben eglencesine ara-sira Mazda Cuptur, Ford Spectir, Cadillactir, Solsticedir vs.'de eglencesine yarislara dalacam. Gecen gun Mazda Cupta SoF 1458'lik odada 11'ci baslayip 1'ciligi kapmisim, he he he

Kenarda eglencelik bir hesabin olmasi cok zevkli   ;)



Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir paylasim,...


 

- Güç ve Kontrol -

22 yorum:

  1. bir kez daha 1 hafta eksikle 10$ kazanamadık,geçen sezonda sağlık sorunuyla son haftayı es geçmiştim :) şans

    2 tane 2.el buldum,birini alacağım heralde,Hüsnü abinin dediğine göre G27 üretilmiyormuş,beklersek daha çok bekleriz :D

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi. Yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Ozan,
    Sorun degil, sen ögrencisin 10$'a tenezzul bilem etmezsin :P

    Benim bildigim kadariylada Logitech artik direksyonlari uretmedigidir. Paylastigin 2 linktekiler resimlerden temiz gözukuyor sonra suda var. Bizim Turk insanimiz genel olarak cok titizdir, satin aldigi malina iyi bakar.

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Husnu,
    Yeni sezona senide haftada en az 1 yaris ve 1 TT atmani bekliyoruz ;)

    YanıtlaSil
  5. Direksiyonu aldim aksilik çıkmazsa 2-3 gune donus yapıyorum

    YanıtlaSil
  6. Hayirli ugurlu olsun Ozan, DFGT ile zaten yardiriyordun G27'yle seni simdi hic tutamayacaz ;)

    YanıtlaSil
  7. Eyvallah abi

    3000 lere çıkayım fazlasında gözüm yok,ovalde de 2000 lere döndük mü tamamdır :D

    yolda yaklaşık 200,ovalde 600 ratinge ihtiyacım var :D

    YanıtlaSil
  8. hayırlı olsun ozan :)
    bide bir şey buldum forumda gezerken
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/1524566.page

    YanıtlaSil
  9. yarın Türkiye saati ile 17.00-21.00 arası iRacing güncelleme için kapalı olacak

    geliyor Z4,Cota ve Lucas Oil Raceway :)

    YanıtlaSil
  10. Paylasim icin tesekkurler beyler,
    Birde Camry geliyor...Pamuk eller cebe ;)

    YanıtlaSil
  11. Camry nin geleceği yazmadı Steve ama bu bilmem ne listesinde adı vardı

    YanıtlaSil
  12. But that’s just for openers. The week sees not one, two, three or four but five (!) 24 Hours of Fun Series. The first pits the Chevy, Ford and Toyota Gen6 cars against one another at Auto Club Speedway.

    Toyota Gen6 = Camry

    YanıtlaSil
  13. toyota sevmem ben :d almıcammmm z4 + cota alır bakarım keyfime :D not hala calısıyorum ben eheheh

    YanıtlaSil
  14. Ben gelenegi bozmayayim diyorum, 100% Club Memberlige devam,...Not: Ben evdeyim, birazdan iRacinge akarim ;)

    YanıtlaSil
  15. Toyota yı alacam,aslında şeytan diyor alma da :P

    tabi önce sürecek bir direksiyonumun gelmesi gerek :D

    24 Hours of Fun 1 - Gen6 Nascar cars /Auto Club Speedway & Charlotte
    24 Hours of Fun 2 - GT3 cars / Circuit of The Americas West
    24 Hours of Fun 3 - Williams / Circuit of The Americas GP
    24 Hours of Fun 4 - Super Late / Lucas Oil Raceway
    24 Hours of Fun 5 - Legends Ford 34 / Irwindale Figure 8

    NASCAR Whelen Euro Series olarak bir seri açılacak,bu hoşuma gitti :D National Impala ile yol pistleri güzel olur

    YanıtlaSil
  16. Nascar Whelen Euro Serisinde buyuk öduller olacak, yarina iyicene okuyup detaylari yazarim. Bu hafta eglenceli gececek...F1 + GT3 ve Specracer Ford serilerinde takilacam :)

    YanıtlaSil
  17. Sonunda z4'e kavusuyoruz.Valla arabayı iple çekiyodum gerçekten çok beğenirsem gt3 de devam edicem ama 2014 takvimi çok beğenmedim ya.Manuel bir araçta yarışmayı daha çok istiyorum ama z4 acayip cezbediyor.Elegan abi direk yapıştırmışsın resmi koycagını bilsem daha net bişe çekerdim :D

    YanıtlaSil
  18. Cammry Gen 6

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/25/3248874.page

    YanıtlaSil
  19. İSR COTA da Z4 ile test sürüşü yapmış. Radical ile de turlamış. Pist ve Z4 mükemmel gözüküyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=C5phmshHzvA

    YanıtlaSil
  20. Season 2 Build Notes

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3248910.page

    YanıtlaSil
  21. Class D den C ye çıkmak için 1 kez sürmüştüm ama sezon 2.si olmuşum,bilseydim birkaç kere daha sürüp 1.olurdum neyse :P

    http://i.hizliresim.com/6RkWbk.png

    YanıtlaSil