30 Eylül 2013 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2013-09-30

Ey iRacingciler,
Tum haftaki muhabbetler, antremanlarimiz ve yarislarimiz herzamanki gibi super gecti. Bu hafta genel olarak cok iyi yarislar yaptik ve cogunu kazandik veya iyi derecelerde bitirdik. Hepimize tebrikler   ;)

TTM olarak son durumlara bir göz atalim...
  • TK, Grand Am/McLaren kombosunda toplamda 1689 kisiden ilk 20'cilik garanti. Hedefim sezon sonuna ilk 10'a girmek olacak.
  • Bekir, Prototype & GT Challenge/Corvette kombosunda toplamda 621yariscidan ilk 25'ci sirasi garanti "2 haftasida eksik su an" ve hedefi sezon sonuna ilk 3'e girmek!
  • Kerem,... bu adam icin ne yazsam az bile. Zamani gelir can sıkıntısından HPD'de antreman yapar sonrada yarisa Corvette'le girip 1'ci cikar...Prototype & GT Challenge/Corvette komnbosunda toplam 2 haftalik yarisiyla su an toplamda 129'cu sirada ve eminim sezon sonuna kadar rahat ilk 25'e girer. Skippy'de ise sadece 5 haftalik yarismasiyla toplamda 3945 yariscidan 135'ci sirada ve eminim sezon sonuna isterse ilk 5'e girer.
  • Husnu ise aramizda en muhtesem kokpite sahip oldugu halde Yaris Tanrilari ona bu guzelim sistemi kullanmasina bir turlu izin vermiyor. Umariz yakin zamanda iRacing'de yaris kabiliyetini sonuna kadar kullanma imkani bulup, muhtesem kokpitin hakkini verir   ;)
  • Kunter, iRacing'e yeni basladigi halde ve Skippy'e istedigi yatirimi yapamadigi halde kendi divizyonunda sadece 6 hafta yarisarak 159 yariscidan ilk 15'e girmeyi basarmistir ve sezon sonuna kadar 2 haftasini daha yarisirsa eminim ilk 5'e girer.
  • Erdem, 40 gun ara vermek zorunda kaldigi halde Gramd-Am/McLaren kombosunda kendi divizyonunda 286 yariscidan ilk 25'tedir ve 4 haftasida eksiktir, sezon sonuna kadar eminim kendi divizyonunda ilk 3'e girer.
  • Enis, TTM'in yeni yildizi...iRacing'e ve aramiza katilali daha 1.5 ay olmadigi halde mucizeler yaratmistir. Su an C-Klasa cikmis hem Skippy'de - hemde McLaren'de yardiriyor. Skippy serisi kendi divizyonunda sadece 3 hafta yarismis olarak simdiden ilk 25'te ve sezon sonuna kadar ilk 3'e girecegine eminim. McLaren'de ise daha ilk haftasi oldugundan araca alisma fasliyla yarislarda yardiriyor.
  • Efkan, su genc yasiyla simdiden iRacing'de emeklilige cekilmesiyle beraber aydan aya-yildan yila gelip 1-2 yarista yardirip gider. Efkan'in "cocuklugunu" bilirim, hergun en az 10 yaris yapardi,...ne gunlerdi beah ama "O" artik yaslandi    ;)
  • Berke ise Hollandali bayanlardan basini kaldiramadigindan iRacing'e pek zaman ayiramiyor. Umariz birgun yaris sever bir bayanla tanisirda beraberce iRacing'de yardirirlar   ;)
  • Oguz, Burak, Caner, Fevzi ve iRacing'de bircok diger Turk yarisci arkadaslarimiz degisik nedenlerle malesef uzun zamandir aramiza katilamadilar. Umudumuz hayatlarini bir duzene koyduklarinda tekrar iRacing ve aramiza geri dönerler.

****************************************************************************************************************        

Ve sezonun 10'cu haftasina giriyoruz bu gece...

2013 Sezon 3 - Hafta 10'un TTM Yaris Serilerimiz -

  •     Proto & GT Challenge Serisi  - Virginia International Raceway 70 dk
  •     Skip Barber Serisi - LimeRock Park 26 tur.
  •     Grand-Am Serisi - Circuit De Spa Franchorchamps GP Pits 75dk 
  •     iRacing Grand Prix Serisi - Suzuka Circuit GP 38 tur
  •     Grand Prix Legends De La Lotus 49 - Interlagos De La Autódromo José Carlos Pace 30 tur
  •     StarMazda Championship Serisi -  Barber MotorSports Park 22 tur
  •     Mazda Cup Serisi - Okayama International Circuit 10 tur
  •     Nascar A Klas Serisi Fix/Serbest (multiklas) -  Kansas Speedway 50/100 tur
  •     Nascar B Klas Serisi (Fix ve Serbest) - Kansas Speedway 45/90 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Martinsville Speedway 55/110 tur
  •     IZOD Indycar Serisi Fix/Serbest - Pocono Raceway 35/70 tur

10'cu haftanin Yol versus Oval en piskopat pist/yarislari...

Yol: 10'cu haftanin en piskopat arac/pist kombosu Prototype & GT Challenge serisine ait. Pist, pist degil Virginia...bilmeyenlere daha dar virajlariyla Amerikanin Nordschleifesi diyelim ve burada 70 dakika 3'lu multiklas yarisilacak. Simdiden katilacaklara bol sanslar derim   ;)

Oval: Bu hafta Nascar veya Indy bölumunde ise Nascar A ve B klas serisindeki Kansas'a ait. Kansas pistiini Daytonanin cok kucuk bir kardesi olarak dusunun ama yollari cok daha puruzludur ve burada A/B-klasda multiklas ayni anda 30 yarisciyla kapismak hicte kolay olmayacak.


Hepimize bol sanslar,
****************************************************************************************************************

Gecen gun oyunlarin gelecegi hakkinda guzel yazilar okudum, onu size birazda kendi dusuncemle birlikte aktarayim.

Gecen sezon konsollarda "Ps3 ve Xbox360" yavas yavas CD'siz oyunlara ilk adimi attilar ve cogu oyunlari direk makine uzerinden yukleyebiliyorduk. Bunun avantajlari tabii ki herzaman oldugu gibi ekonomiye dayalidir yani daha cok para kazanmak! Kimse kalkipta Sony, Microsoft veya Nintendonun yaptiginin biz oyunculari sevdiklerinden oldugunu demesin, buna tum oyun yapimcilari ve dagiticilarida dahildir. Tum yaptiklari paradir ve parayla döner. Tabii ki bunun ilk öncusu herzaman oldugu gibi PC oyun sektörudur bunuda unutmamak lazim.

Zaten bu yuzden Microtransaktions, F2P"Free to play" ve DLC diye yeni sekil oyun oynama metodlariyla tanistik ve yeni nesilde bunlarin önemi dahada buyuyecek. Hatta cok ileriyi dusunursek sahsi görusumle oyun oynama bir sistem haline dönusecek, aciklayayim...

Oyunu gunluk/haftalik/aylik bir uyelik olarak satin alacaksin, bunun en erken ve basit bir örnegini Xbox One ile cikacak Xbox Fitness'de görursunuz. 2014'e kadar bedava sonrada aylik ödeyerek devam edebileceksiniz. Xbox Fitnese herhangi bir para ödemiyorsun ve fiziksel diski olmayacak.

Tum bunlar cok mantikli gelismelerdir, NES'de bir ev 8 degisik renk ve pixellerden 5 dakikada hazirlanirken, Playstation1'de bir küp basit textürlerle 1 saat alirken Ps3/X360'ta yari fotorealistik bir nesne gunlerce tutup...bununlada kalmayip efektleriylede baska bir grup ayriyetten haftalarini harcar. Tum bunlar gun gectikce, teknoloji ilerledikce daha cok para tutar. En nihayet tekrar Napolyonun asirlar evvel söyledigine geri dönuyoruz...Para, Para, Para, dunya döndukce paranin önemi ve degeri dahada artiyor.

Gun gectikce oyun makineleri dahada gucleniyor, gun gectikce oyunlar dahada gelisiyor ve haliyle daha cok insan zamani aliyor, bu da en nihayet oyunlarin daha pahaliya mal olmasina neden oluyor. Tabii ki oyunlari daha pahaliya satma imkanlari yok, en nihayet oyuncularin cogu bir oyuna 100€ ödemez ama oyunu 50-60€'ya satip sonrada microtransaktionsdan geri kalan 60€'yu tamamlamanin hicte zor olmadigini biliyorlar. Insanlar tuhaf yaratiklardir, gidip bir oyuna 100€ ödemez ama hosuna giden bir oyuna extra arabalar, pistler, oynadigi kahramana guzel kiyafetler, yeni gucler, silahlar vs. vs. 3-5€'ya satin alir. Tum bu yatirilan 3-5€'lari topladiginda iste oyunun 60€'dan cok daha fazlasina patladigini hesaplayabilirsiniz. Ayriyetten bu para makinesi sistemi cok akillidir...baktiki bu 3-5€'yu hesaplayanlar var, sezon pasi cikartiyorlar.

Özellikle bu yeni nesilde sezon paslari 500% artacak, EA Sportsdan tut, Ubisoftun Tom Clancy - Assassins Creed oyunlarina ve daha bircoguna baslayacak.

Ayni anda bu yeni nesil konsollarda 3 cok önemli degisiklikler olacagini dusunuyorum.
  1. Birkac yil sonraki Ps4/Xbox One tamamen disksiz cikacaklar, bunlara Disksiz Slim Modelleri diyebiliriz. Bu, hem cok daha ucuza hem cok daha kucuk olmasiyla beraber daha hafif ve bozulma problemlerinin dahada azalmasiyla beraber yapimcilara (Sony/Microsoft) dunyanin parasini kazandiracaklar, hemde biz oyunculara daha ucuza bir alternatif sunacaklar. CD/DVD/Bluray, tum bunlar hem dunyamizin kirlenmesine neden oluyorlar, hemde oyunlar Diske aktarilacaklar, disk kaplari hazirlanacak, bu oyun diskleri dunyanin 4 bir tarafina tasinacak, oyun dukkanlarina ulastirilacaklar, raflara konulacak ve dukkanda calisan birisi tarafindan satilacak. Yazdigim her noktada Sony/Microsoft ve oyun yapimcilari dunyanin parasini kaybediyorlar ve bunun farkindalar!
  2. Konsol rakipligi basladigindan beri özellikle Playstation versus Microsoft versus Pc oyunculari birbirlerini sadece forumlarda yemeyle kalmayip, virtuel dunyadada birbirlerine ustunluklerini göstermek istiyorlar. Bu yeni nesilde en nihayet tum platformlar bazi oyunlarda birbirleriyle kapisabilecekler. Bunun en buyuk avantaji oyun yapimcilarina olacak cunku en nihayet oyunlarini tum platformlara daha rahat bir sekilde satabilecekler. Bu multiplatform Online destegine ilk ve en önde karsi cikanlar Sony ve Microsoftdur. Kendi Online komuniteleri her ne kadar kucukte olsa kendi kontrolleri altindadirlar, bir PC komunitesi kadar serbest ve acik degillerdir. Buyuk oyunlarin ve yapimcilarin bu yeni nesilde Sony ve Microsofta bazi oyunlarin Multiplatform Online olarak oynanmalarinda buyuk rol oynayacaklarini dusunuyorum.
  3. Online destekleri degisik bölumlere ayrilacak. Temel Online en ucuzu olani ve full desteklisi yani tum oyunlarin sezon paslari dahil biraz daha pahali bir secenek sunulmasi, bunlarin arasinda ortada gezinen seceneklerden demolari 1 hafta evvel oynama imkani, bazi oyunlari bedava oynayabilme imkani vs. vs. gibi degisik seceneklere ayrilmasi...
En nihayet tum bu gelismeler bizlerden daha cok para kazanmak icin yapilacak.

Bu yeni nesile Valveda SteamBoxuyla katiliyor. Okuduklarimdan cikarttigim bilgiler dogrultusunda biz oyunculara en buyuk serbestligi ve de cogu oyuncular icin en önemli noktalardan biri olan en guclu aletle yani en muhtesem grafikle, en yuksek FPS, fizik hesaplamalariyla ve de buyuk ihtimalle her oyunun otomatikman tek makineyle 3'lu veya daha fazla ekran destegiyle digerlerini ezecek nitelikte olacagi kesin. Online destegi Sony ve Microsoftun gibi kapali degilde acik bir sistem olmasi ve diger konsollarda 16-24 kisi oynanilan oyunlarda cok daha fazla bir rakamla oynanma imkani sunulmasida buyuk bir artidir, bonus olarak Online'i tamamen bedava olmasida cabasi. Zaten PC guc yönunden konsollari ciktiklari gun 10'a katlayip 5'e böler, bu guc farki yetmezmis gibi birde konsol exklusivlerin ilerde SteamBox'a cok rahat bir sekilde portlanmalari ayriyetten bir arti...sebebide yeni konsollarin dahada cok PC temeline kurulu olmalaridir.

Bunun haricinde tum Steamde bulunan oyunlarin ve gelecek oyunlarin hepsi özel SteamBox'a ait olan el padiyla oynanabilmesi buyuk bir arti.




SteamBox, biz oyunculara degisik modifikasyonlar sunacak...Örnek olarak, isteyen mesela 300€'ya Playstation4/Xbox One ayarinda bir SteamBox veya biraz daha ödeyip daha guclu bir SteamBox alip oyunlari en ust duzeyde oynayabilecekler. Aradaki fark muazzam buyuk olacagina eminim. Örnek olarak Playstationdaki grafik hesaplamasi 1.8 teraflopsda gezinirken, PC'deki en guclu kartlar daha simdiden 5 teraflopsun ustundeler ve daha yeni nesil konsollar cikmadi.

En son aciklamalara göre BF4, KZ, Watchdogs ve daha bircok oyun yeni nesil konsollarda 60fps/1080p veremeyecek durumdalar. Oyun sektöru bu nesilde bircok degisikliklere ugrayacak ve en önemlisi tum bunlar eger acele etmezsek, her cikani aninda almazsak bizlerin avantajina yarayacak   ;)

En nihayet cesitlilik biz oyuncularin avantajina calisacak, ne kadar cok rakiplik olursa o kadar daha iyidir bizler icin. Go Nintendo, Go Sony, Go Microsoft, Go SteamBox, Go Apple, Go MadCats, Go Nvidia vs. vs.   ;)

********************************************************************************************************************
Gelelim asil önemli olan iRacing haberlerine...    ;)

Circuit of the America "COTA" skanlaniyor LINK, bunun haricinde ISR - iRacing baskanligini yapanTony Gardner ile skype uzeri canli röportaj yapmistir. iRacingin su anki pozisyonu ve gelecegi hakkinda guzel bir video hazirlanmistir, sizlere kisaca özetini asagiya yaziyorum.
  • iRacinge en yakin cikacak lazer skanli pistler Bathurst ve Willow Springs pistleri olacak (asagida guzel bir videosunu ekledim).
  • iRacing gelecek konsollara cikabilir. Eger konsollara cikarsa bu...iRacingin cok basitlestirilmis bir modeli olacagidir ve bizlerle yani Pc yariscilariyla ayni anda yarisma söz konusu olmayacagidir! Teknik olarak bunun imkansiz olmadigidir fakat konsol oyunculari daha bir casual olduklarindan kaynaklanan bir karardir. Bir ihtimal...ve bu sadece kucuk bir ihtimal olarak BELKI cok özel gunlerde örnegin yilda 2-3 defa konsol iRacingciler Pc kismindaki Rookie klaslarla eglencesine yaristirabilirler. iRacingin gelecegi icin umarim konsollarada basitlestirilmis olarak cikar...konsolda iRacingi begenen bizler gibi konsolculuktan tamamen kopup full yatirimini hardcore olarak Pc'deki iRacinge gecerler   ;)
  • iRacinge ilerde motorsikletler eklenebilir. Dusunce olarak mantikli bir yaklasim cunku motosiklet yarislarindaki pistler zaten mevcut iRacingde. Ben kullanirmiyim...hic sanmiyorum ama cesitlik herzaman iyidir. Buna Dirt ve Rally ve 4 ceker araclarda gelebilir...tabii ki tum bunlar olursa cok cok ilerde olabilir yani su an icin tum bunlar hayalden öte degil.
  • Degismeli yarisci sisteminde son asamalara gelinmistir. Toplamda ayni yarisa 6 kisi katilabilecek, 4 aktif yarisci ve 2 yardimci Crew chief ve Spotter. Önumuzdeki guncellemeye malesef yetismeyecek ve ne zaman cikacagina dair herhangi bir tarih verilmiyor ama eminim 2014'un ilk yarisinda cikacak.
  • RUF'un gelecek guncellemeyle cikip cikmayacagi belli degil daha...problem ayni aracin degisik cekerle cikacagi olmasi. Su an arkadan cekerli modeli hazir fakat 4 cekerlisi hazir degil ve iRacing bu yuzden bu araci gelecek sezona cikartip cikartmayacagina tam emin degiller. Bu yuzden iRacing forumunda bazi konularla karsilasabilirsiniz mesela "RUF arkadan cekisliyi ver 4 cekerlisini sonradan cikart" diye...
  • Bathurst gelecek guncellemeyle beraber cikmayabilir...gelecek sezona kesin cikacak sadece guncelleme haftasina yetisip yatismeyecegine emin degiller.
  • iRacingin singelini cikarmayi dusunuyorlar, bu...sadece deneme amaciyla olacak. Cogu kisi iRacingi deneme imkani olmadigindan bu guzelim sisteme hic sans tanimiyorlar. Bir yandan kullanicilar hakli...ellerindeki sistem yeterlimi - degilmi bilmeden 3 aylik bir hesap almak mantikli degil. Bu sekilde ellerindeki sistemde iRacing calisirmi ve fizik motoru nasildir vs. bunu denemis olabilecekler. Dedigim gibi bu singel olacak, buyuk ihtimalle 1-2 arac / 1-2 pistten ibaret olur ve uzun ömurlu olmaz. 
  • Önumuzdeki sezonlarda bayag bir araclar degisime ugrayacak, daha dogrusu yenileri tekrar skalnacaklar guncel duruma getirilecekler.






Willow Springs





Bir dahaki lazerle skanlanacak F1 pisti icin Istanbul Parka oy verin beyler *Bu her ne kadar resmi olmasada iRacing calisanlarinin sonuclara dikkat ettiklerine eminim*...Böyle durumlarda cok isterdim iRacingdeki Turk sayisinin 2000-3000 olmasini. Sagolsun Husnu, Istanbul pist gununun cok guzel bir videosunuda paylasmis, ellerine saglik kardesim.  LINK

Kisaca filim konusunada degineyim... Hangover filim dizisini bilirsiniz. En son 3'cu bölumu cikti ve kendi zevkime göre muhtesem olmus, komedi ve macera yönunden filim tavan yapmis, tavsiye ederim   ;)

Daha yazilacak bircok haberler ve konular var ama simdilik bu kadari yeterlidir  :)

Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir video paylasimi...iRacing Rookie klas ilk yaris




Iyi yarislar,

25 yorum:

  1. O videodaki sistem bende olcak okulu bırakırım , yemeklerimide damardan alırım yemekle zaman kaybetmiyim diye 7/24 yarış yaparım başımdada dokor bekletirip bayılırsam falan hemen beni yarışabilicek duruma getirsin diye :D

    şaka bir yana çok çok güzel bir yazı olmuş Elegan abi , oyun hakkındaki röportaj beni bayağı heyecanlandırdı hadi bakalım :D

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi.

    Valla abi simülasyon olayı artık benim için bir hobi oldu . İmkanlar doğrultusunda eldeki çıkarıp yeni sistemler denemek ve bunlara sahip olmak açıkçası hoşuma gidiyor. Helel hele kendi emeğinle birşey yapıyorsan deyme keyfine ( Yaptığım simit gibi ) Hee hakkını veriyor musun dersen o konuda eksiklerimiz var tabiki. Ama son zamanlarda parmak kırıldı , üzerine 1 hafta çin seyahati derken vakitte yoktu. İnşallah bu akşam aranıza tekrar katılacağım :) Yarışmaktan çok sizlerle sohbet etmek daha çok rahatlatıyor :)

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Husnu,
    Dogru, parmaginin kirilmasi hakikatten cok sanssiz bir durumdu, Cin geziside haliyle zamanini aldi...ama sen bunlardan cok daha önceden biraktin yarismayi ;)
    Yalniz guzel bir konuya degindin, herkezin zevki ayridir... mesela kendi simitini yapmak, cok guzel bir kokpit sistemini kurmak bile en az bir yaris yapmak kadar buyuk zevk ve haz verir ;)

    Sen bak keyfine, en kötu buradan görusuyoruz ve de yaris kabiliyeti yönunden cok sanslisin. Örnegin ben bir yarisa girmeden evvel saatlerimi harcamam gerekiyor, sen ise 20 dakikalik bir antreman ve kvalifiyeyle yarisa girdiginde bir birinci gelmedigin kaliyor ;)

    Tabii ki sohbetini özledik, ara-sira katilmaya calis.


    Eyvallah Enis,
    Birgun en az su videodaki sistem gibisini ve dahada iyisini kuracagini biliyorum :)
    Bu jenerasyonda bir konsol alacak olsam SteamBox'u en uygunu gözukuyor su an icin veya saglam bir bilgisayarin varsa SteamOS fazlasiyla isimizi görecek gibi. Tabii ki, hersey kagit uzerinde muhtesem gözukur...hele bir tum konsollar, yazilimlari ve oyunlari ciksin bakalim oyuncu kitlesinin beklentilerini karsilayabilecekmi. Gecen jenerasyonda Sony ve Microsoft tonla Ps3'un sari isik hatalari, Xbox360'in kirmizi isik hatalarini yasattilar oyuncu komunitesine...bakalim bu jenerasyonda hangi renk isiklara carpilacaklar oyunculari :P

    YanıtlaSil
  4. Abi ben artık 2 firmanında öyle hatalar yapıcağını zannetmiyorum , başları çok ağrıdı zaten o durumda . Akıllanıp adam gibi testler yapmışlardır . Vede artık konsollar çok ısınmadan dolayı bozulmucak(bozulamıcak) çünkü sıcaklı belli bir seviyeye geçtiğinde konsol kendi kendini kapatıcak ve yanmaların önüne geçilicek . Ha dersinizki öyle şeymi olur bence olur yani konsolun patlamasındansa , 1 saat kendini soğutmasını tercih ederim ki bu milyonda bir ihtimalmiş dediklerine göre.

    YanıtlaSil
  5. Umarim haklisindir Enis,
    Tecrubeme dayanarak "Onlarin" hicbir sözune guvenerek yola cikmam. Aynisini sari isik ve ölumcul kirmizi isiklar icinde milyonda 1 filan demislerdi ;)

    Bakalim konsollar bir ciksinlar, oyunlari ciksinlar, fiyatlari bayag bir dussunler...belki o zaman 20 oyunuyla beraber 2'ci elini 150-200 euroya alirim, o zamana kadarda Bathurst, Willow Springs, RUF, MUF vs. vs. beni fazlasiyla eglendirir :)

    YanıtlaSil
  6. Abi ellerine sağlık büyük emek vermişin :)

    YanıtlaSil
  7. Ford un yeni Daytona Prototype aracı ortaya çıktı . İracing te de daytona prototype ve indycar araçlarının güncellenmesi lazım artık. 2 nesil eski araçlar

    http://www.worldcarfans.com/113100163670/ford-shows-off-their-new-ecoboost-powered-race-car

    YanıtlaSil
  8. Eyvallah Kerem :)

    Paylasimlarin herzamanki gibi super Husnu ;)

    Bu arada ya McLaren bu sezonda hizlandi ya da ben...gecen sezon Spa'da 2.22'leri atan ben dun aksam 2.20'lerin baslarini tutturmaya basladim ve 2.19 bile gelebilir.

    Dun aksamki muhabbetlerde herzamanki gibi superdi, guzel eglendik ;)

    Bu arada Bekir gecen gun Basketde elini siyirmis, bu yuzden sezonu erken kapadi. Gecmis olsun diliyorum ona buradan, gelecek sezona bir o kadar daha buyuk gucle geri gelip yarislarda yardiracagina eminim ;)

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun Bekir. Bu ara nedir yaw . Spor yaparken birşeyler oluyor. Bu arada bir gün buluşma imkanımız olursa basket organizasyonu yapalım :)

    Abi sen hep hızlıydın zaten. Güncellemelerle birkaç şey değişmiştir. Ondandır

    Dün akşam geldim ama herkes kaçmıştı. Bende Virginia da vette ile hasret giderdim. SQ vites ile oynamak ayrı bir zevk oluyor yaw. Hee bizim pro vette cilerin yanında sönük kalıyoruz ama zevkine kullanıyoruz işte.

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun Bekir abi.
    Hüsnü abi basket değilde gokart yapsak fena olur hani :)

    YanıtlaSil
  11. Eyvallah Husnu,
    2 sezondur McLaren'de guzel egleniyorum ama dedigin gibi en hizlilarin Q'leri 2.18'lerde geziyor...son guncellemeyle birseyler degisti gibi. Biz sabahin 1'ine kadar iRacingdeydik, sen ne zaman geldin yaw ;)
    Bu arada en önemliside zaten gercekcilik ve zevk...zamani geldiginde istiyorum su Tony Pierce'in SQ'sini alayim ve herzamanki gibi ilk amac gercekcilik ve zevk. Corvette, Skippy, V8'ler mis gibi gider o zaman ;)

    Kerem,
    Yaw...ufacicik bir spordan el-parmak gidiyorsa Gokarta hic yaklasmazdim :D

    YanıtlaSil
  12. Bekir abi çok geçmiş olsun , sezonu kapamana üzüldüm..

    Kerem abi harbiden bir gokart patlatsak enfes olur :D hatta isterseniz hemen mekanlara bakıp dökiyim buraya hem havalarda yağmurlu kaygan zemin çok zevkli olur :D

    YanıtlaSil
  13. Valla go kart a her zaman hazırım. İstanbul da Volkan Işık ın yeni mekanı açıldı . Gidenler memnun. Keşke Bekir , Efkan toplansak güzel bir organizasyon yapsak.

    YanıtlaSil
  14. Sağolun arkadaşlar, vallahi kaza geliyorum demiyor, bir anda el gitti, sağlık olsun :) iş yoğunluğundan muhabbet ortamına da katılamıyorum yorgunluk da cabası, şu işler rayına girene kadar dikkat edin kendinize, en kısa sürede görüşmek üzere ;)

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Sakin! Technical failure deniyor buna iste. Araci arizalandi diye teknisyenlerine orospu cocugu diye bagiran bi pilot gordun mu? Bazen hersey yolunda gitmez keza iyi bi pilot olmanin on kosulu sakin, soguk kanli olmaktir. ;)

    YanıtlaSil
  17. Haklısın abi kusura bakmayın , çok sinirlendim daha olmucak..

    YanıtlaSil
  18. Dun aksam tadimlik bir Spa yarisina girdim, 75dk. pit stratejisi sart. Toplam benzin gideri 159l. Spa'nin en rahat yarisi dahi en hardcorecuyu rahatca terletir. Dunku yarisimda pite kadar önumdekiyle 2-3 saniye farkla yarisiyoruz, ben ona yetismek icin kastiriyorum, o benden kacmak icin...he he he, tur ustune tur yaris bitmek bilmiyor, konsantrasyon 500%, her viraj en ince hesaplamalarla aliniyor, ara-sira duzlugue ciktigimda alnimdaki terleri yaris heyecaninin verdigi hafif bir tebessumle siliyorum, adrenalin son raddede...Iste hayat budur :)

    Pit cikisindan sonra Rileylere yol ver filan derken önumdekiyle fark bayag bir acildi malesef ve klasimda 5'ci baslayip 6'ci bitirdim.

    Aksama yeni yarislarda görusuruz ;)

    YanıtlaSil
  19. Dun aksamki muhabbetler ve paylasimlar herzamanki gibi superdi beyler malesef biraz erken kacmak zorunda kaldim ama bu gece tekrar yardiriyoruz...Enis, senin internetin duzelmedikce yarislara yan gözle bile bakma kardesim, su son gunlerde yaris icinde kopmalardan dolayi en az 400-500 irating kaybettin, bu nasil bir internet servisidir/hizmetidir anlamis degilim.

    YanıtlaSil
  20. Kulaklik verdigim gibi geri gelmis onarmamislar hic.Iade etmem icin bi kagit yollamislar kulalkla brlikte.Iade edilmesi uygundur yaziyor.Aldigim internet sitesine basvurcam bu.kagitla.Yinede kulakligi kullanabilirim iade edene kadar bu aksam skypetayim yani.Bantlarim yine :)

    YanıtlaSil
  21. F1 ' i almam şu oyunda yaptığım en iyi şeylerden biriydi sanırım .. Yok böyle bir zevk bu seferki başka her araba hissetiğim zevk bu değil bu başka resmen bir tutku :D 12 tur attım montrealde , 1700 streng of field olan odanın birincisine baktım 1:19 ortalaması var , bir günümü ayırsam bu arabaya ve pistte anasını bellerim 1:19 un heralde , A class olduğum an yarışlarını yardırmayı bekliyorum , 1 sezon daha skippy leyim sonra bekle beni F1 Gran Prix çok gaza geldim :D

    YanıtlaSil
  22. Amerika da canavar kamyon yarışlarınlar 8 kişi ölmüş

    http://www.youtube.com/watch?v=DIwFurwp_G0&hd=1

    YanıtlaSil
  23. indy car daki kaza

    http://www.youtube.com/watch?v=AuykIXUMJtw&hd=1

    YanıtlaSil
  24. Alms Virginia daki kaza

    http://www.youtube.com/watch?v=S9prAdANoRY&hd=1

    YanıtlaSil
  25. Paylasimlar super Husnu,
    Meksikodaki nasil bir istir, hangi salak surmeyi bilmeyen soföru o araca bindirir. 8 kisi hoc yok yere öldu :/

    YanıtlaSil