5 Şubat 2019 Salı

Team Türkiye MotorSport 2019-02-05

EY TTM,
Yeni bir blog yazimiza daha hosgeldiniz. Bu yazimda kisaca 2 noktaya deginecem.

1- Bu cumartesi iRacingde 12 saatlik Bathurst yarisimiz var, TTM'den 2 takim katiliyoruz, kolay bir yaris olmayacak ama zaten kolay olsaydi bizim burada isimiz olmazdi...degilmi  ;)

2.- M. Gökhan arkadasimizin ricasi uzerine Buttonbox hakkindaki sahsi dusuncelerimi paylasacam. Inanin bunun icin video cekmeye gerek yok.


**********************************************************************

Ilk evvela Bathurst 12 saatlik yarisa katilacak tum arkadaslarimiza sans diliyorum, ust takimimiz diye adlandirdigim iRacing standartlarinda bile gayet hizli olduklarini bildigim GT Academy Huseyin, Tosfed Taha ve DC Görkem arkadaslarimiz kesinlikle katilacaklari yaris odasinda 1'cilige savas vereceklerine eminim, simdiden bol sanslar (Pist gercektende cok zor ve kilolarla sansa ihtiyac var) ve biz alt takim daha cok 12 saat sonra start/finishi gecebilecekmiyiz modundayiz ama olsun, her turlu harika bir sekilde eglenecez, orasi kesin  ;)

Canli yayinlarimiz bu yarisa en azindan daha profesyonelce yaklasimi olan ust takimimizda Huseyin arkadasimizin twitch kanalindan izleyebilirsiniz, twitchden "Huseyin Dagli" diye aratmaniz yeterli olur, bekleriz...cay-kahve ve kek bedava  :P



12 saatlik Bathurst etkinligimiz Turkiye saatiyle 16:00'da basliyor.

***********************************************************************


- BUTTONBOX -
Elimdeki Derek Spear Design'dan satin aldigim buttonbox 2-3 yildir elimde fakat sadece son 10 aydir kullaniyorum. Daha evvel kullanmamamin sebebi isin dogrusu yerim yoktu. Evet, masaya monteleyebilirdim veya cok ugrassaydim bir yolunu bulup o zamanki Playseat kokpitimede bir sekilde ekleyebilirdim ama islev olarak ihtiyacimda yoktu...bunu tabii ki satin aldiktan ve elime gectikten sonra daha iyi anladim.

Buttonbox'da her ne yapiyorsam, bildigin klavyedede ayni sekil isimi görebilirim veya direksyonumda tuslar varsa onlarada her turlu komutu atayabilirim. Bu...Buttonboxu tamamen gereksiz kilmaz fakat islev olarak Buttonbox aslinda görunusu cok daha guzel bir klavyedir benim icin. Bu arada kokpitimdeki yerinden resimler paylasiyorum.





Kokpitimdeki yeri gayet rahat erisilebilecek bir yerde oldugu halde buttonboxumu yaris aninda kullanmam...öyle bir imkanim yok, kaza yaparim. Ama cok fonksiyonlu ve yaris degilde stressiz ve daha rahat bir surus ortami sunan oyunlarda buttonboxun daha kullanisli olacagina inaniyorum.

Ben, bundan asagi yukari 10 ay kadar evvel rSeat N1 kokpitini tum aksesuarlariyla beraber satin aldim, buna buttonbox aksesuarida dahildi. Bende 2 adet simit var, biri SRC GT-1 Pro (uzerinde birkac tus var, onunda resmini asagida paylasiyorum)...bu yuzden bu simitle surerken buttonboxuma ihtiyac duymuyorum...digeri is Royal Grip Walnut "Cevizim" dedigim simit, yukaridaki resimlerde bir bölumu gözukuyor. Ceviz simitimde ne simit arkasi vites padlari var ne de uzerinde herhangi bir tus, iste burada Buttonboxu kullanma imkanim var.


SRC GT-1 Pro'da 6 tus, 2 switch ve 2 rotary bulunur ve yaris aninda ihtiyacim olan bilgiye ellerimi direksyondan cekmeden ulasabilirim.


Simdi gelelim "Benim" buttonboxu kullanma sebeplerime...

  • Aksesuar ile özellikle buttonboxu destekleyen bir kokpite sahibim su an
  • Kokpitime daha profesyonel bir hava katiyor göruntu olarak, bu bence en buyuk artisi
  • Satin aldigim Buttonboxum 2 yildir toz topluyordu, ise yarasin dedim 

Eger Buttonbox alma karari verirseniz Turkiye'de yasiyorsan Erol'un (Erol'u sizlere tekrar tekrar tanitmaya gerek yok diye dusunuyorum, Turkiyede Simupad Erolu tanimayan kalmadi), internete Simupad diye yazin, yaris oyunlari ve simulasyonlari uzerine vites kollarindan tut, titresimli minderlere kadar cok saglam ekipmanlar satiyor bu arkadasimiz, buna sahane bir Buttonboxda dahil, alacaklara simdiden iyi gunlerde olsun dilerim  ;)

Umarim bu "Buttonbox" konusundaki sahsi dusuncem sizlere yardimci olmustur. Bir dahaki Blog yazimda deginmemi istediginiz konular varsa haber vermeniz yeterli olur.


*********************************************************************

Bir dahaki blog yazima iRacingde yaris aninda gercekten ihtiyac duydugum programlar uzerine dusuncelerimi paylasacam, birde Richard Burns Rally...10+ yil eski bir oyun olmasina ragmen dunyadaki bircok kommunitide halen en gercekci Rally simulatöru olarak görulen bu muhtesem eglenceye nasil sahip olabilirsiniz, 3'lu ekranda calistirmak icin neler lazim, direksyon - pedal ve el freni tanitimi, RBR'nin modlari vs vs.

Son olarak, hayat guzel arkadaslar - keyfini cikartin. Saglikli beslenin ve istikrarli spor yapin, ötesi yok veeeeeeeeeeeee Rally akar   ;)









- Ne Mutlu Türküm Diyene -






6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Eyvallah Erol, sen unuttun ben hatirlatayim...Bodnar Cöp ;)

      Sil
  2. Paylaşım için teşekkürler abi

    YanıtlaSil
  3. Yazılarınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Zevkle okuyorum. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. M.Gökhan Güner,
      Rica ederim, yardimim olduysa ne mutlu bana :)

      Sil