22 Ocak 2019 Salı

Team Türkiye MotorSport 2019-01-22

EY TTM,

2019'daki ilk etkinligimizi basariyla bitirdik. Team Türkiye MotorSporttan 2 takim katildik. Bir takimimizin buyuk sanssizligina yarida birakmak zorunda kaldik ama diger takimimiz 24 saat sonunda start/finish cizgisini gecti.

Bircok sanssizliklar yasadik, tum bunlar yaris denilen sporumuzun cilveleridir, olacak o kadar fakat duzeltebilecegimiz yerler var, biraz onlara deginmek istiyorum.


1) Isim önemli degil tabi ama bas harfleri Volkan'la baslayan "Mercedes" lakapli kardesimiz, gözlerini sadece ve sadece 20 dakika dinlendirmek isteyince olanlar olmus. Turkiye saatiyle 20 dakika iRacing saatine cevirince 4.5 saat etmis...kisaca oradan bayag bir kayibimiz oldu.

Eger hafizam bana oyun oynamiyorsa sanki buna benzer bir olay daha evvelki etkinliklerimizde yasadik...Bu olay De Ja Vu hislerimi uyandirdi sankim  :P

2) Tekrar yazmakta fayda var...Isim önemli degil sayin arkadaslar ama bas harfleri Kaan ile baslayan "Kanadali Ayi Avcisi" lakapli kardesimiz ya elektrik faturasini ödememis ya da elektrik trafosuna kedi girmismis galiba...En nihayet Turkiyemizde yani elektrigin hicbir zaman gitmeyen ulkede elektrikler kesilmis, tamda etkinligimize denk gelmesi buyuk bir sanssizlik, ötesi yok.

Sonuc su arkadaslar...Team Türkiye MotorSportta her ne kadar "Kafaya oynasakta" bu kelimeyide yeni ögrendim, yani birincilige yarismis olsakta cesitli durumlardan birinciligimizi elde edemedik...daha ama pes etmek yok. Dunya döndukce bu gibi guzel etkinliklerde tekrar tekrar sansimizi deneyecez, hem Turkiyemizi, hem Takimimizi ve Kendimizi guru ve onurla temsil edecez.

Her zaman oldugu gibi, bu gibi etkinliklerde Team Türkiye MotorSport olarak muazzam eyleniyoruz, cooook yoruluyoruz ama bir o kadarda egleniyoruz.


Bu Daytona24 saat etkinligimizin öncekilere nazaran 2 özelligide var...

1) Gece-gunduz döngusunu yasadigimiz ilk etkinligimiz.
2) Bu etkinligimizin koordinasyonu basta Erol olmak uzere tamamen etkinlikte yarismis olan arkadaslarimiza ait, sizleri tebrik ederim...isin gercegi su ki, harika bir is cikardiniz, ötesi yok beyler!

Yarislarimizi ve oradaki sohbetlerimizi izlemek icin youtubeda Erol Köroglu veya Twitchden Huseyin Dagli diye aratmaniz yeterlidir. Bu videolarimizida ölumsuzlestirdiginiz icinde ayriyetten tesekkurler.


Bu etkinligimiz sure bizleri yalniz birakmayan yanimizda olup bizlere destek cikan tum arkadaslarimizada tesekkurler. Sadece bizleri izlemekle kalmayip ara- ara bizlere benzinimizi hatirlatan ve yariscilarimizla ic ice olan muhtesem bir seyirci kitlesi bu dunyada zor bulunur.

Nat ve bilgisayarimizin problemleri icinde cözumlerinize tesekkurler. Umarim böyle guzel etkinliklere yakin zamanda sizlerinde katilma imkaniniz olur. iRacing bu zamanda her yaris sever icin bir nigmettir, kacirmayin.


Önumuzdeki etkinlik 9 subatta 12 saat Bathurst pistinde, tekrar bekleriz...o zamana kadarda iyi bir ön antreman yapacaz. herzamanki gibi kimlerin yarisacagi, hangi araclarla, ayarlar, benzin giderleri vs. gibi bilgi alis-verilsrini Discoortumuzda yapacaz.

*********************************************************************************

OSW mi BODNAR mi, Keles Osman mi?

Simdi gelelim yaris ekipmanlarina...Daytona24 etkinligimizde birkac izleyici arkadaslarimizin merak ettiklari konularina. Direksyon sistemleri denilince akla hissiyat gelir, seni yol ve aracla birlestiren en önemli ekipman.

Hissiyat deyip gecmeyin beyler, aracina bindiginde daha gaza bile basmadan direksyon simitini saga-sola cevirdiginde lastiklerin yere surtusu dahil, simitin cevrilme karakteri bile bir hissiyattir.

Benim icin fizik modeli olsun, ffb olsun, ses olsun halen piyasadaki en gercekci, en muhtesem sim  rFactörun Historic X modudur, ustune tanimiyorum...bunu en yakin bazi araclariyla... örnegin McLaren Shadow ile rFactör 2 takip ediyor. Bunlarda online pek aramayin ama profesyonel yaris ekipmanlariyla "Seytan gibi tek basina" saatlerce sursen bile zevkten 18 köse olursun  ;)

Hayatimda daha evvel Historic X modundaki yaris araclarini surmedim ama yazilim ve hardware beni hissettigimin 1'e 1 gercekci olduguna öyle guzel kandiriyorki...bu konu hakkinda buraya 100'lerce sayfa yazsam nafile, benim sartlarda bunu kendinizin yasamaniz sart, ötesi yok.

Dun aksam 1965'in Jaguar E-Type aracini sectim ve attim kendimi Italyanin Targa Florio pistine....bilmeyenler icin Targa Florioda bir tur takriben 45-50 dakika surer. Yemyesil ovalardan tut, kucucuk sirin köylerine kadar, köprulerden tut deniz kenarina kadar muhtesem bir pistte zamanin nasil gectigini anlamazsiniz.

Bodnar'i bu hissiyati bana yasattigi icin sectim. Bodnar sisteminin sadece motoru tum OSW sisteminden daha pahali...toplam fiyatida OSW'nin 4 kati. Aklinizdaki sorulari dusunebiliyorum...mesela:

1) Peki Bodnar - OSW'den 4 kat daha hissiyat veriyormu? Bunun cevabini vermem imkansiz cunku benim icin hissiyat ya "0"' ya da "1"'dir, ötesi yok. Hani bu neye benzer biliyormusunuz...kimyonsuz, maydonossuz ve sogansiz Köfteye...hic denedinizmi öyle bir köfte yemeye, bir deneyin aradaki fark Bodnar ile OSW benim icin.


Bodnar satin alinamayacak kadar pahali degil, kimse gözunde buyutmesin ama herkezin bir direksyon sistemine harcayacagi fiyattada degil. Hersey bu hobinle ne kadar zaman geciriyorsun, degermiye bakiyor birazda.

Insanlarin cogunun bosa para harcadigi yerler var, mesela luks/gereksiz besinler, sigara, icki, eglence, kiyafet, araba, luks cep telefonlari vs. vs. Hani plan yapilsa eminim Bodnar gibi sistemlere bircogumuz rahatlikla sahip oluruz.


En nihayet...OSW akar, Bodnar cöp De La Traylay-lay-lom  ;)


Sizlere tavsiyem, hobiniz ne olursa olsun, o hobinizden daha buyuk zevk almak icin ne gerekiyorsa yapin, pisman olmazsiniz.


Bu arada Atakan Agamiz OSW'lesiyor, sadece OSW ile kalmayip pedallarida Heusinkveldlesiyor. Atakan Aga sistemini bildiginiz gercek yarisci ayarina yukseltiyor, simdiden iyi gunlerde olsun, tum bunlar ve fazlasi yakisir kardesime ve kucuk bir dip not: Seni bu derece destekleyen ve seven esinede Helal olsun, cok sanslisin  :)

Yeni yaris kokpitin hazir oldugunda resim paylasirsan seviniriz.

*********************************************************************************

Hayat cok guzel arkadaslar, guzeli yaratmak sizin elinizde...ama bu guzelligi yaratirken illede baskalarini ezmek-kandirmak-dolandirmak zorunda degilsiniz ve böyle insanlardanda kendinizi korumaya alin ve böylelerinden muhakkak uzak durun cunku malesef böyle insanlarda heryerde var. Kendi bir gram daha iyi yasasin diye seni bogan.

Bu arada 30 yillik Isvec maceramda dun bir ilki yasadim. Aksamustu 17:00 civari yasadigim yerde su borusu patlamis ve eksi 16 derecede karsi caddedeki yoldan bayag bir su fiskiyordu...aksama kadar  kadar tamirle cok ugrastilar ama yapamadilar 21:00 civari kapi caldi ve calisanlardan biri "Rahatsiz ettigim icin özur dilerim ama karsi caddede su borusu patladi onun onarilmasiyla calisiyoruz ve suyunuzu kapatmamiz lazim, hersey yolunda giderse yarin sabaha kadar isimiz biter, bu yuzden su ihtiyacinizi simdiden ayarlayin sabah kahvenizi simdiden hazirlamanizi tavsiye ederim" dedi, bilgilendirme icin tesekkur ettim ve adam diger komsularimiza haber vermeye gitti.

Isvec'in tumu neredeyse filitre kahve icer ve kahvesiz Isvec yurumez, yaw ilk defa böyle birsey basima geldiginden kriz oldugunda bu davranislari cok hosuma gitti. Hani 30 yildir hersey mukemmel bir sekilde calisiyor ama calismadigi zamanda böyle guzel bir muamele görmek takdir edilir.

Neyse, bu sabah 5'te kalktim pencereden baktim isciler gitmisler, suyu actim sikir sikir akiyor, hayat ne guzel, ne kadar guzel bir sabaha uyandim...elimde iRacing kahvemle, he he he  ;)




*********************************************************************************

Diger oyunlarada bir deginelim...
Forza Horizon'lar cok buyuk eglencedirler arkadaslar, tabii ki bunlar Arcade ama arkadaslarinla beraber buyuk zevk, kacirmayin.

Bir diger guzel oyunda Dying Light...2015 yapimi hani biraz eski ama arkadas cok guzel bir oyun. Benim gibi xbox koluyla oynuyorsan kontrolleri hakikatten iyi optimize edilmemis ama kendini alistirmaya zorlayip alistinmi, oyun efsane diyebilirim, o derece harika. Oyunun hikayesi ve gectigi yer ve neredeyse tum karakterler Turk yaw, o bile basli basina yeter...  ;)


The Witcher 3, Efsane halen bitmedi, yaw 15€'ya satin aldim ama bana 150€'luk eglence yasatti ve halende sonuna gelmis degilim. Tum oyunlar The Witcher3 gibi olsa herhalde hayatta anca 5-6 oyun oynayabilirdik anca  :P

Indy Arda ile su aralar Dazz Divisionda takiliyoruz, oyunun kendisi zaten buyuk eglence ama o eglence sevdigin bir arkadasinla beraber 10 katina cikiyor. Arda, aksama Divizisiona ne dersin  ;)



Ve bir blogumuzun daha sonuna geldik, birazda gulelim...bana paylasilanlardan guzel bulduklarimi sizlerle paylasiyorum.




Ve herzamanki gibi guzel birkac video paylasimi,









- Ne Mutlu Türküm Diyene -






4 yorum: