10 Ocak 2019 Perşembe

Team Türkiye MotorSport 2019-01-10

EY TTM,

Yeni bir yila daha girdik, hepinize yeni yilda daha cok iRacing birincilikleri, daha bol eglenceler, daha profesyonel yaris ekipmanlarina sahip olmamiz dileklerimle yeni yildaki ilk blogumuza basliyorum.

- Ocak iRacing -
Bu guzel ayimizda Daytona24 etkinligi var, TTM olarak 2 takim cikiyor, simdiden katilacak tum arkadaslara basarilar ve bol sanslar diliyorum. Bu cumartesi ise RoarB4 etkinliginde 2.5 saat Daytonada yardiracaz.

*********************************************************************************

- Sadece 3 defa yeterli -
Arkadaslar antreman yapacaksaniz, her hareketi sadece 3 defa yapmaniz yeterlidir. Set - met hepsi hava-civa  ;)

Anlatayim...saglam bir kol ve gögus antremani icin snav cekeceksin degilmi...gunde 3 adet snav cekmen yeterli, bunu biliyormuydun?
Simdi diyeceksinizki 3 adet snav cekerek olmaz...ama oluyor asil o 3 adet snavi cekeceginiz zaman cok önemli! Hani snav cekmeye basliyorsun ya...iste o zaman saymaya baslamayacaksin...taaaaa ki kollarin kopmak uzere - bayildi bayilacaksin, terden sirilsiklam olmussun ve kusmaya yakin bir duruma gelmissin, iste o zaman sadece 3 adet snav daha cekmen yeterli, zaten o son 3 tane snav adetine kadar buyuk bir gelisme saglayamazsin ama iste o son 3 adet snav var ya onlarla sagladigin gelisme muhtesem olur iste  :)

Aynisi her turlu hareket/antreman icin gecerlidir. Basit bir kosma, yuzme, kurek cekme...her neyle ugrasiyorsan...saymaya baslayacagin an, yeter be öldum diye dusundugun andir, iste o an sonra sadece 1km daha kosacan, 100m daha yuzecen, 1000m daha kurek cekecen.

Antreman budur, antreman... zora geldiginde birakmak degil hani tam gelisme saglayacaksin ama havluyu yere atiyorsun demektir o, baska birsey degil.

*********************************************************************************

Atakan arkadasimiz OSW'lesiyor, simdiden iyi gunlerde olsun kardesim, cok memnun kalacagindan adim gibi eminim cunku daha evvelki ekipmanlarin oyuncakti...en azindan sana o hissi yasatacak. Yalniz simitlerine QR takma konusunda ucuza kacmamani tekrar tavsiye ederim. Ucuz etin yahnisi diye bir atasözumuz var...evet, 7 tane simitin olabilir ama hepsine ayni anda hemen QR takacaksin diye sartlandirma kendini...yavas yavasta olsa en kötusuyle Holgerin QR'sinden sasma derim sonra pisman olursun, bak demedi deme  :)

Görkem arkadasimiz ise Amerika yolcusu, hayirlisiyla DC'ye tasinacak ve hayatinda yeni bir sayfaya baslayacak...cok sanslisin kardesim, bu imkanin kiymetini iyi bil! Amerika harika bir ulke, hersey elinin altinda, hersey ucuz, padisahlik yok - dikta rejimi yok, dini baski yok, vatan hainligi yok ve her turlu özgurluk var orada hic hapis korkusu olmadan ve gururla "Proud To Be An American" bile haykirabilirsin ve ustune ustluk övguler bile alirsin ve cevrendekilerin sevgi odagi olursun, kimse kalkipta Hayir, herseyden evvel biz Hiristiyaniz diye manyak manyak konusmaz,...Yeni hayatinda simdiden basarilar  ;)


Haberlerimiz daha bitmedi...Gökhan aka Brian O'Connor kardesimiz yeni bir ise girdi, hayirlisiyla kardesim. Son görusmemizde cok memnun oldugunu anladim. Insan isinden ve maasindan memnun oldugu zaman daha iyi calisir ve isinde daha faydali olur  ;)



Mercedes Volkan'da öyle, taaa Alamanya'dan gelip Turkiye'de "BORU" dösemeciligine basladi, kisaca bundan böyle Turkiye'deki internet BORULARI ondan sorulur. Sanada bu yeni hayatinda basarilar  :D



Son olarakta Simupad Erol ve sihirli odasinda uretilen sihirli ekipmanlara bu yil hayirlisiyla yenileri eklenecek...Daha fazla bilgi icin facebooktan Simupad diye aramaniz yeterli olur.



Yuru be Erol kim tutar seni  ;)

*********************************************************************************

Arkadaslar,
Cok guzel bir zamanda yasiyoruz, bakin gunluk yasantinizda bircok dogal olarak algiladiginiz isler bundan sadece 100 yil önce yapilamiyordu veya cok buyukl bir lukse giriyordu...mesela: Hergun sicacik bir dush almak veya banyo yapmak veya gunde sadece 7-8 saat calismak, haftanin sadece 4-5 gununu calismak, evden calismak, gunde en az 3-5 defa istedigin yemegi yemek, cesit cesit cukulata, pastalar, tatlilar yiyebilmek, okula gidebilmek, evcil hayvan sahibi olmak, bir karier sahibi olmak, insanin bir hobisi olmasi, araba sahibi olmak vs. vs.


Hayat cok guzel arkadaslar ve dunya hergun dahada guzelliklere dogru gidiyor. Evet, tum dunyada su an hafif bir daralma var ama bunu buyutmeye gerek yok (Sandiginiz gibi dis gucler - mihraklar - tavsanlar - hokus pokuslar yok arkadas) ulkemizde ne oluyorsan icimizdekilerden oluyor ötesi yok.

 Bizim buradaki internetede bir artis geldi...ayda 2€ gibi birsey. Anladigim kadariyla Turkiye'de bircogu torbalarin fiyatlandirilmasina kiziyor...yesinler ***25 kurusunuzu***, he he
Yaw, sadece su yeni yapilan cumhurbaskanligi sarayin aylik bakimiyla Turkiyedeki tum emeklilerin maasi en az 100TL yukselir yani her emekli her ay 400 adet torba parasi öduyor tek bir adam icin, helal olsun emeklilerimize  ;)


Yeni yapilan cumhurbaskani sarayinin parasi iyi bir fona konulsaydi Turkiyedeki asgari ucretlilere veya emeklilere en az 20 yil boyunca ayda 100TL daha bir gelir saglanirdi yani toplamda adam basi 200TL maaslari yukselirdi...bu, sadece tek bir yapimdan, baska bosuna yapilmis yatirimlardan bahsetmiyorum bile, Diyorum ya...yesinler 25 kurusa tepkinizi, he he he


*** Buradada torbalar parayladir ama fark su, burada kasada 1 kutu plastik poset var ise yaninda en az 5 kutu kagittan buyuk posetler var,cogu kagit torba poset satin alir simdiye kadar burada kimseden herhangi bir tepki filan görmedim torba fiyatlari konusunda. Bunlar benim görduklerim.***

*********************************************************************************

Benimde son Fanatec fiyaskomdan sonra Fanatec vites kolum 6 ay gecmeden bozulmustu (Hatirladinizmi... Ucuz etin yahnisi anca bu kadar olur iste), acaba bana H-vites lazimmi diye dusunmeye basladim cunku almak istedigim H-vitesin fiyati 1700€.

rFactör1'de daha evvelden bahsettigim Historic modunu tekrar bir actim cunku H-vitesi genelde orada kullanirim...ve kararim, evet, H-vites kolu sart. Historic modu o derece iyi arkadaslar. Haliyle buda H-Vites ve Seq vites kombinesinin fiyati bana 3000€'dan fazlaya patlayacagi demektir.

Bir tane hobim var zaten, saglik olsun yeter...hedef bu yil veya en gec gelecek yila her ikisinide satin  almak, ona görede kokpitime bir sistem gelistirmem gerekecek. Sunu bir arkadasim paylasti, gayet iyi yerlestirmis H-vitesi, bunun hemen yanina hafif acili olarak birde SEQ vites kolunu yerlestirebilirsem, koltugun saginada gercek arabalarda oldugu gibi el freni bana fazlasiyla yeter.




Bahsettigim H-vites ve Seq vites kolu gercek yaris araclarinda kullanilan vites sistemleri, sadece siparis verirken yanina bilgisayara baglayacaksan ayriyetten USB ve circuit boardunu siparis etmendir. Bosuna hayat guzel demiyorum, ne guzel secenekler var su guzelim dunyada  ;)






********************************************************************************

Yazilim, yazilim, yazilim...
Gecenlerde baska bir marka hareket eden kokpit denedim ve begenmedim. Distan izleyince hersey guzel gözukuyor ama oturup kendin surmeye baslayinca daha evvelden denedigim D-Box ile uzaktan yakindan alakasi olmadigini hemen hissediyorsun.

Her ne kadar D-Box sistemin motorlari özel secilmis ve saglam olsalarda, gercek hayattaki yariscilardan aldiklari bilgiler, degisik yaris sirketlerinden aldiklari telemetriler olmasa, yazilimi kafalarina göre yazsalar D-Box sisteminde yasadigim gercekci hissiyati tuturamazlar. Bir defa daha hatirlatmakta yarar var...Ucuz etin yahnisi yavan olur, ötesi yok.

Birde Tilton pedallarini deneme imkanim oldu...Heusinkveld pedallarini ne kadar sevdigimi biliyorsunuz, Heusinkveldler ölumsuzdur ve gercektende cok iyiler ama Tilton pedallar 1 kademe daha hissiyatli...hani bu farki tattiktan sonra Tilton diyorum. Heusinkveldin Ultimatindanda daha hissiyatli...bildigin gercek aracin pedalina basiyorsun zaten Tilton pedallarida gercek yaris araclarinda kullaniliyor adamlar sadece bir yolunu bulup sim dunyasina sunmayi basarmislar. Kisaca Tilton pedallar alinacak, ama 1 yil sonra ama 3 yil sonra ama o Tiltonlar gelecek. Tilton pedallarini aldigim zaman takimimizdan isteyene elimdeki Heusinkveldleri uygun fiyata veririm ;)


Birde dikkatli olun arkadaslar, devir ucuz devrine girmeye basladi...Heusinkveld dahil ucuz ve daha bir plastik malzemeli pedallar cikartiyorlar, OSW'de öyle, daha ucuz - daha cafcafli ve gösterisli ama bildigin OSW'nin kopyasi, sadece daha kötusu cikiyor. Hani OSW zaten Bodnar'in kopyasi...Augury'de ilk cikan OSW'lerin kopyasi.yani kopyaninda kopyasi, nough said.



Belli bir yasa geldim, bircogunuzun yaptigi veya yapacagi hatalari kat kat yaptim - yasadim. Bu yuzden sizlere tavsiyem su...eger elinizde ekonomik imkaniniz var ise her konuda ucuzuna kacmayin, özellikle hobiniz gibi önemli bir konuda. Olsun hemen simdi alamiyor olabilirsin, 1 yil sonra al, 3 yil sonra al ama tam al.

Sigara iciyormusun? Sagliksiz besleniyormusun? Saga-sola 3 lira buraya - 5 lira suraya harciyormusun? Hayatini planli bir duzene getirip kendine bir hedef koydugun zaman hayatta sahip olamayacagin birsey yoktur, hayatta basaramayacagin hedef yoktur.


Son olarakta herzamanki gibi guzel bir video paylasimi...







- Ne Mutlu Türküm Diyene -



14 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Eyvallah Erol,
      Sanada kolay gelsin kardesim, 2019 icin hedeflediklerin muhtesem. Bu arada hayirdir, Bodnar cöpu unuttun, eski köye yeni adetmi getirmeye calisiyorsun, o kadar alistirdiniz beni Bodnar cöp diye ;)

      Sil
  2. Abi hangi tilton pedalları denedin? Real gear pro mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Real gear pro evet, eger almayi dusunuyorsan hic dusunme kardesim, inan pisman olmazsin.

      Sil
  3. Paylaşım için teşekkürler abi. İmkan varsa BJ Sim in pedalları da bir dene
    http://bjsimracing.com/index.php

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Husnu,
    Bjsimracing hey mazallah, sahane gözukuyor Tiltonla ayni sekil sistemine benziyor. Ispanyol mali...görunus olarak beni Tiltondan daha cok cezbetti ama bir denemek lazim. Tilton gibiyse o zaman BJsim akar fakat tercumeyle okuduklarimdan kesinlikle ilk evvela denenmesi sart. Veya Heusinkveld gibi dene ve begenmezsen 1 ay icinde geri gönder full para iade varsa o da olabilir.

    Tiltonlar Isvecli bir arkadasimindi, bu Bjsimracing pedallarini herhangi bir satis dukkaninda bulabilecegimden pek emin degilim.

    YanıtlaSil
  5. BJ sim baya butik iş yapıyor abi gördüğüm kadarıyla. Malzeme kalitesi de çok iyi gözüküyor. Sistem olarak Tilton gibi ikisi de hidrolik sistem. Biraz araştır çevrende illaki bir yerlerden deneme fırsatın olur . Şu yakınlarında bir yer vardı dbox falan denediğin onlar getirsin :) Her türlü satarlar zaten

    YanıtlaSil
  6. Bakacam Husnu, dedigin gibi Tilton gibi sistem ama BJsimracing pedallari göruntu olarak benim cok daha hosuma gitti, fiyatida ayni ayarda Tilton pedallarla.
    Anladigim kadariyla BJsimracing pedallarinin renk ve bazi bölumleri musterinin istegi dogrultusunda yapiliyor,..bu cok guzel. Yaw, bunlarin sayfasinin ingilizce destegi yokmu, yoksa benmi bulamadim?

    Paylasim icin sagolasin tekrardan ;)

    YanıtlaSil
  7. Abi google çeviri diyor ki
    Pedaların hepsinde Heusinkveld deki gibi loadcell var
    Gaz da 20 kg loadcell
    12 bit board
    Fren ve debriyajda 1000 psi lık basınç sensörü

    İngilizce yok valla bende bulamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazallahin var Husnu,
      Gayet guzel anlamissin hepsini ;)
      Bu fiyatlara ciktigimizda sahsi istegim bir Tilton hissiyati vermnesidir. Kagit uzerinde muhtesem ötesi olabilir...deneme sart, zamani geldiginde belki bir Ispanya yapariz beraber ne dersin ;)

      Sil
  8. Hidrolik pro modelinde pedallarda titreşim motoru da varmış abi

    YanıtlaSil
  9. Bir de bu var abi Tilton
    https://simtag.eu/

    YanıtlaSil
  10. Eyvallah Husnu,
    Buradaki satis ekipmanlari yapan yerlere sordum, Ispanyollarin BJsimracingi duyan var ama is yapmiyorlar onlarla. Isvecli takimdaki arkadaslardan ise bileni cikmadi...sen nerden buldun onlari yaw :D

    SimTag, tiltonlarin aynisi sadece az daha pahali olani...neredeyse bir Heusinkveld pro fiyatina daha pahali ;)

    Husnu,
    Ultimatlar cok cok iyi kardesim, eger degistirme dusuncelerin var ise...zarar etmeyeceksen Ultimatelerden o zaman okey bence ama satarken zarar edeceksen pek tavsiye etmem cunku Heusinkveld Ultimateler manyak ötesi hissiyat ve kalite sunuyor!

    Sahsi tecrubem ile Tiltonlar ile Heusinkveld arasindaki en buyuk fark...birinde oyun icin en iyi pedal oldugunu bastigin an hissediyorsun (Heusinkveld Ultimate), digerinde bildigin cok kaliteli gercek araba pedalina bastigini hissediyorsun (Tilton)

    YanıtlaSil
  11. Abi ben pedallardan çok memnunum. Satma gibi bir planım yok. Ayrıca hidrolik bir pedal alsam bile farklı bir hissiyat alacağımız sanmıyorum. Sen alacağım dediğin için paylaştım yaw :)

    YanıtlaSil