28 Aralık 2015 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2015-12-28

EY TTM,
Hepinizin yeni yilinizi candan kutlarim arkadaslar...Yeni yilda yeni umutlar, yeni hedefler, yeni eglenceler ve en önemlisi saglik-sihhat dileklerimle yazimiza basliyorum.

Oguz kardesimin genc yasta yolculugu Kanada'ya cikti ve hic dusunmeden gelecegi icin gerekeni yapmaya hazir.Yeni bir ulkeye tasinip, tek basina yeni bir hayat kurmak kolay bir is degildir! Bravo Oguz.

Önumuzdeki hafta 24 yasina girmis oglum kendi dairesine tasinacak. Zaman ne cabuk gecti yaw...daha dun arkamdan Baba, Baba diye kosardi yaramaz  :)
Bu genc yasinda kendi hayatini kurmak istemesi beni cok gururlandiriyor, ayni anda universitede gelecegine sekil vermesi, istikrarli sporunu yapmasi ve ekonomik geciminin dahada rahat olmasi icin haftanin 2-3 gecesi extra bir iste calismasi her delikanlinin becerebilecegi is degil. Bravo ogluma.

Hani, sizlere "Bol sanslar" diyecem ama bu coooook gereksiz cunku sizler hicbir zaman isinizi sansa birakmazsiniz, sirti yere gelmez sizin gibi insanlarin!


Dunyadaki zamanimiz cok kisitli arkadaslar, yas ilerledikce bunun kavramini daha iyi anliyor insan. Esimle ilk tanistigimiz ani hatirlarim, oglumun dogumunun her saniyesini bilirim, 20+ yil ne cabuk gecti yaw.
Hayatta her birseyin zaman muhuru var, akliniza ne gelirse gelsin, tumunun belli bir suresi vardir. Bu zamani iyi degerlendirin, kesin olan birsey....herseyin para, pul olmadigidir!


*********************************************************************************************

Ilham olmak, caliskanlik, durustluk, ciddiyet, azim, dogruluk, efendilik, onur, gurur, cömertlik, kahramanlik, sagduyu, karakter, hosgöru, korumak, yardim etmek...tum bu kelimelerin ortak yani insani yucelttikleridir, olumlu dusuncelere, guzel dusuncelere yukselttikleridir.

Iyi bir insan olmak, caliskan ve durust bir insan olmak gibisi yoktur arkadaslar. Bunun haricinde yeni yilda gerceklestirmek istediginiz bir hedefiniz varsa onu belirlersiniz,  hedefinize ulasmak icin plan yaparsiniz ve sonrasi hicbir sekilde bir mazeret öngörmeden gerekeni yaparsiniz, bunun ötesi yoktur. Hayat, ne bundan daha zor, ne de bundan daha kolaydir...isin özu "Hayat Budur!"
Hayatta vereceginiz en buyuk, en zorlu savas kendi kendinizledir. Sigarayi birakmak, kilo vermek - almak, is yerinde - okulda basarili olmaya kadar devamli kendimizle mucadele veririz. Hatta buna oyunlarimiz bile dahildir   ;)



- SAGLIK -
Saglik konusunda sizlerle paylasmak istedigim 3-5 önemli nokta var...
  1. Dogru beslen,...Az ye - Öz ye
  2. Hangi spor turunu secersen sec, gelismen icin vucudunu zorlaman sart. Yapacagin spor turunu planli ve istikrarli bir sekilde yap.
  3. Antreman öncesi ve sonrasi muhakkak vucudunu en az 5'er dakika boyunca esnet.
  4. Uyku duzeni. Gece gec saate kalindigi zaman insanin ister istemez karni acikir...ve vucudunuza yapabileceginiz en buyuk kötuluklerden birisi gec saatlerde atistirmaktir!
  5. Yaptigin antremanda yedigin yemegin karsiligini vermek zorundasin. Fazlasi veya eksisi dengeyi bozar!
  6. Besin ve antremani dengede tutmak icin vucuduna giris ve cikislari kontrol altinda tutmak zorundasin...bunun icin myfitnesspal veya trainingpeaks gibi site/programlari kullanmaniz sart.

Dogru beslenmeninde puf noktalari vardir, bunlarin birkacini sizlerle paylasayim...asagida siraladigim besinler sadece fit bir vucut icin degil ayni anda kilo vermek isteyenlerede muazzam yardimi olur, tabii ki herseyde oldugu gibi ölculu yiyeceksiniz yani vucuduna gireni-cikani bilmek zorundasin, ona göre karb/yag ve protein yuzdeliklerini gereken ölcude tutabilesin.

  • Kidney(böbrek) fasulyesi. Fasulyeyi kim sevmez...ama normal bildigimiz kurufasulye, nohut veya börulce vs. vs. yedinmi ayvayi yedin arkadas..yani adios baklalar, adios fit bir vucut. Bu böbrek fasulyesiyle isler degisiyor tabi, hergun 70gr - 100gram arasi uzerine biraz limon suyu ile özellikle kahvaltima yerim. Karbi ve yagi dusuk, ayni anda proitein ve lifi yuksektir.

  • Yumurta beyazi. Bunun yarari saymakla bitmez...hergun 100gr - 150gram yerim. Ne yag var, ne karb...misler gibide protein doludur  ;)

  • Soya fasulyesinden yapilma makarna. Bunlarin tadi ayni normal makarna gibi ama karbi dusuk, yagi dusuk, lif ve proteini muazzam yuksektir...haftada 1-2 defa yerim. Kim demis diyet zor veya monoton diye  ;)



  • 2.5% yagli fulya yogurt. Hergun yemegimin yaninda 30gr ile 50gram yerim, hani yogurtlar yararlidir ama malesef yogurtlarin en buyuk eksisi fazla yagli olmalaridir. Tesekkurler Fulya, 2.5% yagli yogurt sayesinde artik bu da sorun olmaktan cikti  ;)

  • Fiber Pro (Protein bar). Ara-sira hepimizin sekere ihtiyacimiz vardir, simdiye kadar bircok protein bar denedim...seker, yag ve karbi minimal olupta, lif ile proteini yuksek olan ve ayni anda tadida guzel olan FiberPro'yu kesinlikle tavsiye ederim. 10 numara besin ve seker takviyesidir. Her zamanki gibi bunlar öyle hergun yenilmez, ama 10 gunde 1, 2 haftada 1 defaya dusurdugun zaman hem 8 baklali vucudunu bozmaz, hemde seker ihtiyacini dogru sekilde karsilar.

  • Kvarg. Ekmegin ustune yag surmeyi veya herhangi bir sekilde yagi en az 2 yil oluyor kullanmayali, kvarg sayesindede buna hicbir sekilde ihtiyac yok. Yag orani, karbi sifirlarda gezer, lif ve protein doludur  ;)




Son olarak Low Carb, High Fat diye bir diyet sistemi vardir...bu diyete dikkatli olun. Bu sistemle ciddi anlamda kilo verirsiniz fakat yag oranini yuksek tuttugunuz an damarlariniz ve cevresinde yaglanma olusur ve damar tikanikliklarina kadar gider! Tabi ki bu uzun muddet böyle bir diyeti takip edenler icin gecerlidir. Tavsiyem low carb - low fat diyetini uygulamanizdir. Genelde yediginiz besinin karb ortalamasi 27%-34% arasi , en fazla 19% yag ve gerisi Proteinden olusmasina dikkat edin.



Spor konusunda ise "MUZIK" insan evladini yuzbinlerce yil boyunca etkilemistir ve halen etkiliyor. Bugun muzigim olmasa inanin gunluk 2 saat civari sporumu yapmam zorlasir. Beni etkileyen, kendimi zayif hissettigimde bir anda 0'dan 200'e ucuran muzik parcami paylasayim...Bu benim ilacim  ;)





- OYUN -
Ucuzluk ayindayiz...önune gelen platform dunyanin ucuzluk kampanyalarini sunuyorlar. Kalkip oynamayacaginiz tonla oyun satin alacaginiza kesinlikle oynayip bitireceginiz 1 oyun alin daha iyidir,... ucuz diye oyunlari stoklamak cok gereksiz, bunlar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, en nihayet oynayamadiktan sonra istedikleri kadar iyi ve muhtesem olsunlar, fark etmez.




- GÖRUS ACISI -
Burada görus acisindan kastim tabi ki oyunlardaki görus acisi degil,...
Hayata olan görusunuzdur. Dunyamizda nasil bircok guzellik, iyilik ve dogruluk varsa bir o kadarda kötuluk, igrenclik ve pislik vardir. Dunyaya ve hayata herzaman iyi niyetle bakmak en iyisidir!

Hayatin anlaminin sirri benim icin cok basittir arkadaslar...Isin özu, etrafini, cevreni iyiye dogru etkilemektir, bilgilendirmektir ve bazi zamanlarda palyaco rolune bile girerek cevrene mutluluk dagitmaktir. En nihayet amac cevrendekilerin iyi yönlerini ortaya cikartmaktir, yuceltmektir.


Son olarak, Erol'un RUF aracimiza tasarimi...muhtesem olmus, ellerine-emegine saglik kardesim, 2'ci haftadada Nordschleife akar  ;)





2016'nin hepimiz icin daha iyi gececegini umuyorum, muhtesem bir yil daha önumuzde...Yeni teknolojilerle beraber, yeni guzellikler, yeni umutlar, yeni hedefler diyerek herzamanki gibi guzel bir video paylasimiyla. Insanlarin bu kurtuluslarina mucize derim, en gec yeni yilda görusmek uzere  ;)







- Ne Mutlu Turkum Diyene -




7 yorum:

  1. Bilgiler ve hayat tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler abi. Oğuz ve Robin e hayatlarında başarılar diliyorum. İkisi için de hayırlsı olur inşallah. Hayat kolay değil. Fakat sorumluluk almak ve başarılı olmak gibisi yok.

    Valla abi spor ve sağlık ile alakalı paylaşımlarını doktora gidip para versen anlatmaz. Sağlıklı yaşamak isteyenler için süper bir kaynak . Ellerine sağlık

    Erol abi senin de ellerine sağlık. Tasarımlar çok güzel. İlk fırsatta ekleyeceğim.

    Bu arada bebiş yolda çoğunuzun haberi var. Haliyle odasını ayarlamaya başladık. Ablasının odasını bebiş için düzenliyoruz. Ablasına da yeni bir oda ayarlamak gerekiyordu. Piyango bana vurdu. Benim sistemin bulunduğu odayı da ablası için düzenliyoruz. Sistemi bahçeye taşıyorum bana evde yer kalmadı :)

    OSW ile alakalı gelişmeler var. Servo motorum gelmiş. Yarın elime ulaşır. Reimmer den Dennis QR hariç diğer parçaları ayın 21 inde kargoya vermişti. Bekliyoruz. Servo elime ulaşsın resimleri paylaşırım.




    YanıtlaSil
  2. Vay Husnu, hayirli-ugurlu olsun kardesim, hic haberim yoktu, cok sevindim bu habere :)

    Bosver, olan yaris odana olsun, evlat gibisi yok. Ne mutlu sizlere 2'cisi yolda ;)


    Insan yaslaninca elinden anca tecrubelerini paylasmak kaliyor. Saglik ve sihhatin önemi yas ilerledikce artiyor.
    Gecenlerde alis-verise gittigim yerde arabayi park ettim ve park metresine park zamani icin para öduyorum, arkamda siraya birisi gecti bekliyor. Bu adam alip verdigi nefesiyle dikkatimi cekti. Yuzunden yas olarak benim yaslarda oldugunu göruyorum ama vucudunu salmis, sanki 3'uz doguracakmis gibi göbek birakmis ve kendi arabasindan park metre makinesine mesafe 20metre ya var - ya yok ama soluk soluga kalmis, her nefesinde sanki borozan caliyor, geberdi - geberecek, yasamasi bile mucize.

    Hicbirimizin, hicbir zaman kendimizi böyle acinacak bir duruma dusmemizi istemem. Ölmek bir yana, hastane köselerinde surunmeye, eziyet cekmeye degmez.



    Neyse, konumuza dönelim...OSW servo motorunun gelmesine cok sevindim, diger parcalarda eli kulaginda her an gelirler. Bu hafta gelmeye calis, hep beraber bir RUF/Nordschleifede yardiralim ;)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.
    Herkese sağlıklı, mutlu seneler.

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Erol,
    Asil senin ellerine saglik, RUF muhtesem olmus...bu tasarimi tum RUF varyasyonlarina ekleyebilirsin istersen ;)

    YanıtlaSil
  5. Bilgiler için teşekkürler Elegan abicim.
    Hepinizin yeni yılı kutlu olsun; sağlık, huzur ve her anlamda başarı getirsin inşallah ;)

    YanıtlaSil
  6. Eyvallah Bekir,
    Saka-maka 2016'ya girdik iyimi, daha dun gibi iRacingdeki ilk gunlerimizi, ilk tanismamizi hatirlarim. Nordschleife ne zaman gelecek, Le Mans ne zaman gelecek diye kafa patlatirdik. Bak Nordschleife geldide yarisiyoruz, Le Mans eli kulaginda oradada yardiracaz...bundan böyle tek istedigim hepimiz icin saglik ve sihhat.

    Bodnarmis, Motion kokpitmis, 3'lu-6'li ekranlarmis, High end pedallarmis vs. vs. hepsine zamanla zaten kavusacaz ;)


    Reisi Cumhurumdan izni kopardim, birazdan iRacinge damliyorum, dakka 1 - gol 1 yeni yil iyi basliyor benim icin :D

    YanıtlaSil
  7. Bugun iRacing Turk saatiyle 16:00-19:00 arasi guncellenecek!

    YanıtlaSil