13 Aralık 2015 Pazar

Team Turkiye MotorSport 2015-12-14

EY TTM,

13'cu hafta etkinliklerimiz icin hepinize tesekkurler arkadaslar, Nordschleifede cok guzel eglendik, sohbetlerimiz ise ayri bir zevkti...kisaca Hayat Cok Guzel   ;)
Bu gece yarisi 2016 sezon 1'e girecez, umarim iRacing sistemlerini duzeltirler. Simdiden hepimize yeni sezonda bol birincilikler diliyorum.

iRacing, her 3 ayda bir kendini tazeler...degisik fizik modellemelerinden tut, grafiksel ve kullanim programlanmasina kadar her konuya el atarlar, kisacasi her 3 ayda bir yepyeni bir yaris oyunu oynatiyorlar bizlere. So far so good,...

Ilk defa bu sezonda "2015 sezon 4 sonu" sicti cafer bez getire imza attilar. Her ne kadar iRacing calisanlarin caliskan, islerine angaje olduklarini bilsekte...en nihayet iRacing bir is yeri, bu sekilde 1 haftayi bulan problemlere yer yoktur devrimizde. Su an icin iRacing piyasada rakipsiz ve bu yuzden buradaki uyelerini baska yerlere kaptirmazlar ama ilerde rakipleri cikarsa iRacing böyle durumlarda cok ciddi yaralar alir, bunu unutmamalari önemli. Umarim gelecekteki guncellemelerde kaldirabilecekleri kadar guncelleme yukun altina girerler...su an iRacing genelde en yakin rakibinin 10 yil ilersinde bence, fazla aceleci olmamalari gerekir.

Bizim isteklerimiz bitmez, gece gunduz döngusunu getirseler, yagmur-kar getirseler...neden dolu yok deriz fakat su dusuncemi hayata gecirirlerse azda olsa böyle guncellemeler gunlerinde veya problemlerin yasandigi gunlerde bayag bir ise yarar, mesela bior Offline Test Modu destegi olsa, ne dersiniz   ;)



Nordschleife geldi ve antreman, host odalari dolu dolu geciyor, Nordschleifenin bu sekilde ilgi görmesi cok guzel cunku bununla beraber Le Mans gibi uzun pistlerinde degeri ve önemi artiyor. Yeni sezonda, hersey yerli yerine oturmaya basladigi zaman,... dun aksamki konustugumuz "Ikon" - "Her gunku" araclarin iRacinge gelmesi icin bir baslik acacam, olurda benden önce davranip baskalari acmaz ise tabi, buraya baslik linkini paylasirim zamani geldiginde ve isterseniz sizlerde bu konuda dusuncelerinizi yazarsiniz   ;)

Nordschleife...benim icin en zorlu ve baba pistin ta kendisi. Kimin aklina geldiyse burayi pist haline cevirmek helal olsun o adamdaki hayal gucune. iRacingede ayriyetten buyuk tesekkurler, biz ölumlulere bu derinlikteki simulasyona her metresi engebe olan, puruz olan, heryeri köcek gibi oynayan bu pisti bizlere sunduklari icin.

Nordschleifenin Turist bölumu pitte kim hiz yapti diye siyah bayrak tokatini yemedi...tabi ki hepimiz yedik ve bununda caresi bulunmustur, buyrun izleyin...LINK   ;)



Team Turkiye MotorSport olarak Emir gibi gercek hayatta bu pisti yalamis yutmus arkadasimizin bizlere severek hizlanmamiz icin teknik yardimlarda bulunmasida cok buyuk bir arti. Sagolsun bizlerden emegini esirgemiyor, tesekkurler kardesim.

Unutmadan bugun "pazartesi" TR saatiyle 15:00-21:00 arasi iRacing kapali.


Gecen aksamlarimizdan guzel video demetlerimiz, iyi izlemeler...LINK_1, LINK_2 ve...en su an icin en hizli Nordschleife Turist/GT3 kombosu turumuz Mösyö Husnu'den, hedef sure bundan böyle 06.23.021...  LINK




Bunlarin haricinde iRacing bizlere tum diger araclari sundular, her birinin surusleri, hissiyatlari yaris severim diyene ciddi anlamda kafayi yedirtir, kaldiki iracingdeki bu arac taburunda Lotus 49 gibi, Lotus 79 gibi efsanelerde var. iRacingde allem edin-kallem edin muhakkak Nordschleifeyi en azindan bir Lotus49 ile surun...daha dogrusu surmeye calisin, hayatinizin deneyimi olur, I shit u not!


Hazir aklimdayken kisaca gecenlerde yasadigim bir problemden bahsedeyim arkadaslar,...
Windows 10'da Xbox360 ve Xbox One koluyla oynarken tuhaf bir problem yasadim ve bu problemi duzeltmem tamamen sans eseri oldu. Sizlerde benim gibi bilgisayarinizdaki diger oyunlari kol ile oynuyorsaniz dikkatle okuyun.

Bir anda oynadigim oyun saniyelik bir duraklamayla beraber kamerasi sapitmaya basladi, istedigim yöne bakmaz, tepeden gösterir, dönerde döner, daha evelki tus kombinasyonum degismis vs. vs.
Problemi cözmek icin internette arayisa gectim fakat herhangi bir sonuca ulasamadim derken, elimde kablolu xbox360 koluda var, ona degistirdim ve sans eseri bu kolu tanimadi windows 10'un icinde hazirda bulunan xbox360 kolunun driverini manuel olarak yuklemem gerekti. Isin puf noktasida burada arkadaslar...cunku xbox360 kolunun 1'den fazla driveri var ve her driverdeki tus kombinasyonu, kamera acilari birbirlerinden degisik sekilde programlanmistir...uzun lafin kisasi 2 tane 2015'e ait ayni isim, ayni tarih ile ayri ayri driveri bulunca 2'sinide denedim ve burada bunlarin "mr Jekyll ile mr Hyde" gibi birbirlerine cok zit programlandiklarini gördum. En nihayet koldaki kamera davranislari ve tus kombinasyonlari tekrar eski haline dönustu...Me Happy Again  :)

Bu driver guncellenmesini  herzamanki gibi "Device Manager" den ayarliyorsunuz.


Diger oyunlar, oyun dunyasindaki gecmis ve gelecegi hakkinda guzel bir paylasim okumak isterseniz sizleri söyle alalim,...LINK



Yarina yeni sezona giris yapiyoruz iRacingde, bununla beraber haftaya Noel sonrada Yeni Yila girecez. Yeni umutlarla - yeni hedeflerle yeni yila girmek ayri bir guzellik. Zaman bulabilirsem yeni yildan evel bir blog yazisi daha paylasmayak isterim, o zamana kadarda forum akar  ;)


Herzamanki gibi blog yazimizi guzel bir videoyla bitiriyoruz, 7 dakikada Stockholm'a ne dersiniz, guzel cekilmis bir video, guzel bir muzik esliginde, iyi izlemeler....LINK   ;)



- Ne Mutlu Turkum Diyene -


36 yorum:

  1. Bilgiler ve video paylaşımı için teşekkürler abi. Çok eğlendik gerçekten. Bende gün içinde ring turumun videosunu ekleyeceğim

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah kardesim,
    Linkini buraya paylasta, direk blogumuza yerlestireyim ;)

    YanıtlaSil
  3. Abi ellerine sağlık. Eğlenceye katılan herkese teşekkürler.
    Hafta sonunu sanki gerçekten Almanya da geçirmiş gibiyim ve hafta sonunu tatlı bir yorgunluğu var. Antrenmandan aldığım ekran görüntülerini masa üstü görüntüsü yaptım. İş yerinde ara ara ekran görüntülerine takılıp kalıyorum. Çok güzel görünüyorlar. Hala hafta sonunun etkisinden kurtulamadım.

    Lotus 49 akşamının ertesi günü yarım gün toparlayamadım kendimi, acayip yordu. 55 turda bir düzgün tur atabilmiştim. Pistin yüzeyi lotus 49 gerçekten daha iyi anlatıyor.

    Emir 'e pist ile ilgili aktardıkları için teşekkürederim. Konu ile ilgili kendi anlatımı ile Türkçe bir pist tanıtım videosunu bekliyoruz. Herkese büyük faydası olacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Video birazdan yayında. 6.23,021 :) Accuk setupla uğraşmak lazım. Bu halle bence 6.21 gelir . Setup ile beraber 6.20 altı diyorum :)

    https://www.youtube.com/watch?v=P-kWhGnyeQo&feature=youtu.be

    YanıtlaSil
  6. Eyvallah Erol,
    Aynen, Almanya yapip geldik, su Nordschleife kaza videolarini izliyorumda resmen bizim iRacingde yaptigimiz hatalar/kazalar yaw...hic farki yok. Lotus49 efsane arac, her yarisseverin muhakkak kutuphanesinde olmasi lazim :)

    Husnu,
    Formula 1'lemi attin bu zamani yaw, Helal olsun vallaha...Oglum Fevzi pabucun dama atildi bilesin, gecilmesi gereken yeni rekor zaman 6.23.021 :P

    Daha video tamamlanmamis, tamamlandiginda blogumuzu hafiften guncelliyorum, ayni anda forumada ekleyecem bu videoyu...Hatta guzel bir Nordschleife zaman turnuvasi diye bir baslik acabiliriz ve video kaydi sart olmakla beraber kapismalara hoydri meydan diyoruz ;)

    Not: Videoya hava sartlarini ve benzin miktari bilgilerini eklemeyi unutma!

    YanıtlaSil
  7. Harika surmussun Husnu tebrikler, blog tazelendi...forumumuzda sezon sonuna kadar guzl bir turnuva duzenleyecem ;)

    YanıtlaSil
  8. Eyvallah abi. İnsan ring de turlayınca şu hale geliyor. Hadi bir tur daha atayım, hadi bir tane daha , bir tane , bidaha bidaha diye diye canı çıkıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +1
      Bende bu yuzden Ringe eglencesine bile cikacaksam en az 45dakikam varsa cikiyorum yoksa sadece 1 tur atayim fikan hikaye, Burasi iRacing baska yere benzemiyor!...O bir hatasiz turu atana kadar zaten en az 45 dakika geciyor ;)

      Sil
  9. iRacing acildi fakat halen problemler tam olarak giderilmemis, simdilik önemli olan bölumleri calisiyor...90mb'lik bir guncelleme yukledim.

    YanıtlaSil
  10. Son guncellemenin tercumesini forumumuzda yayinladim, iyi okumalar ;)

    http://teamturkiye.betaboard.net/

    YanıtlaSil
  11. Beyler Merhaba ;İstanbul'a geldim ve Yoğun bir haftadan dolayı videoyu upload edemedim. Şincik hazır buraya t500 ü getirmek yerine buradaki g27 üzerinden devam edeyim dedim :) Bodnar kablo upgrade im geldi :D + pazar günü Ricmotech load cell upgrade i geliyor :) Yarın pc ye güzel bir upgrade yapayım diyorum artık 3 monitör farz oldu :D Orta ve üst ekran kartı önerileriniz nelerdir ? +
    2ms lik güzel monitör seçenekleri olarak neler önerirsiniz ?
    şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Emir,
      ben 1 yıldır Asus strix GTX 970 kullanıyorum. coin wine denen sorun dışında bir problemini duymadım. Oldukça sessiz gerekmedikçe fanlarını asla açmıyor.
      monitör olarak da 23 inch monitör yetecektir. 27inç ise bu işi taçlandıracaktır.

      Sil
  12. Herkese selamlar :D epey zamandır yoktum sistemi sattık falan :D
    boşlukta mikro mekanik ve robot mekanik e merak sardım kurs falan derken :D iracing için bi dashboard yaptık. Üstünde vites göstergesi led rpm 2 tane on off switch 3 push button ve 1 tane analog button koyduk. arkadasımla beraber fotolar da bunlar test aşamasında şuan hata kodu veriyor arada arkadaşımın hesap ile deniyoruz arada bir girip.
    Şuanki hali :
    [url=http://hizliresim.com/QYqm6G][img]http://i.hizliresim.com/QYqm6G.jpg[/img][/url]

    ayrıttten hata kodlamasını çözünce ek olarak bir gösterge lcd si buldum buna 8 ayrı atama ekleyebiliyoruz
    fuel lap sıralama hız lap time gibi telemetreleri ekleyebilicez hala prototip aşamasında yakında tamamlarız :D

    oda bu alet:

    [url=http://hizliresim.com/bM3mn0][img]http://i.hizliresim.com/bM3mn0.jpg[/img][/url]


    g27 setim duruyordu bildiğiniz gibi onada arduino ile load cell bağladık oyuna entrege etmedik suan ama çalışıyor :) 1024 bit load cell ve pot baglantı g27 pedal setim üzerindede çalışıyorum :D

    g27 ye simit te tasarlıyorum bakalım bitince nasıl olcak :D

    ayrıyetten maaliyet soracak olursanız dashboard 80 tl arduino 50 tl load cel 25 tl 2 tane 10k ohm pot 12 tl diğer lcl display ide katarsak 25 tl de 200 tl kablolar falan filan 250 tl ye maal oldu :D

    herkese sevgiler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer arduino uno kullanıyorsan ona DFU modda özel rom atmak gerekiyor. Bende bu tür bişeyler yapmak çok istedim ama iracing den kafamı kaldırıp buna vakit ayıramıyorum :)

      http://unojoy.tumblr.com/
      https://www.youtube.com/watch?v=GrO8ZmxbOyI


      Özel arduino modları sayesinde analog pinden gelen sinyali direk pc nin game controler olarak algılayabileceği şekilde pc ye gönderebiliyorsun.

      Sil
    2. EROL abi pedallar için mi diyorsun ?

      Sil
    3. pedallar için load cell read i kullanıp g27 kablosuna direk bağlantı yapıcaz o şekilde gördüm youtube ta incelediğim 2-3 mod ta

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. ok. o şekilde de olur. 1024 bit deyince arduino yu kullanacağını düşündüm.

      Sil
    6. INA122PA chip ile çözüyorlar abi g27 nin pedal bağlantısına çıkış yaparak

      Sil
    7. okumayı ve transmit i arduino yapıyor yine ama ayrı bi işlemci çip i takılıyor 6 dolar diyatı hatta bodnar dada var 9 dolar 1024 bit e çıkıyor öyle olunca okuma yazma aralığı :D

      Sil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. resimler çıkmamış :D

    [img]http://i.hizliresim.com/QYqm6G.jpg[/img]


    [img]http://i.hizliresim.com/bM3mn0.jpg[/img]

    YanıtlaSil
  15. ina çiplerden birini denedim. Kısıtlı elektronik bilgim onu stabil hale getirmeye yetmedi.

    En temizi bodnarın kartı. 4096 (12 bit) çözünürlük sağlıyor.

    YanıtlaSil
  16. Vay Emir,
    Özledik kardesim seni ;)
    Sordugun konularda seni forumumuza alalim...OSW nasil gidiyor?

    YanıtlaSil
  17. Yaw Emir'e kuck bir mesaj yazayim dedim, arada dunyanin bilgileri paylasilmis, ne hizlisiniz beyler, masallah.

    Volkan, sen yasiyormuydun yaw, seni burada görmek ne guzel ;)

    YanıtlaSil
  18. erol abi kodlamayı düzgün yapmak lazım stabil olması için denicem bakalım becerebilicezmi :)
    ayrıca bodnarın 4096 çözünürlüğü verimli kullanmak için g27 de yay sistemi değilde daha detaylı bi yay sistemi yapmam lazım yada hidrolik destekli bi pedal yapmak lazım şayet fanatec in pedallar varken 1024 çözünürlük yetiyordu orta seviye bi yay sistemi olduğu için :D
    2-3 ay içinde çok deli bi sistem ile iracing e dönebilirim :D bu ara dirt rally de eğleniyorum arada sırada sadece :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleriz Volkan. ilgi alanlarımız birbirine benziyor. Birbirimize aktarabileceğimiz bir sürü bilgi olacaktır.

      Sil
    2. erol abi daha önceden g27 direksiyona 10 push button 2 on of button entegre etmiştim :D
      dağıtmayı ve yeni şeyler çıkarmayı seviyorum elektronik olarak :D

      Sil
    3. Aynen. Bende DFGT nin sınırlarını zorluyorum. Sınırları zorlamak ve yeni çıkacak teknolojiyi mümkün olduğunca beklemek için yeni bir set almamaya çalışıyorum :)

      Sil
  19. elegan abi yaşıyorum :D deli bi dönüş yapabilirim g27 mi g 270 yapcam logitech bile şaşırcak :D motorlarını değiştirdik fena bi torq oldu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleriz Volkan,
      Geri dönusun muhtesem olacak anlasilan ;)
      TS bilgilerimizi forumumuz uzeri özel mesajla paylastim.

      Sil
  20. Ya bu sitenin yavaşlığı ne olacak sizde de aynı şekilde mi bende hala sayfa geçişleri 3-4 saniye sürüyor şuan mesela session resultlara da bakamıyorum.Stabil degil yani hala bende mi problem var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı problem bende de var. Her halde bir süre daha bu problemler sürecek!

      Sil
    2. Hepimiz ayni problemlerle cebellesiyoruz malesef, en azindan temelin calistigina sukrediyorum :P

      Sil