29 Temmuz 2015 Çarşamba

Team Turkiye MotorSport 2015-07-29

EY TTM,
Yazin ortasindayiz, hayat cok guzel ve iRacingdeki sohbetlerimiz 10 numara, cok guzel egleniyoruz arkadaslar  ;)

Bu hafta kucuk bir degisiklik yapacaz. Blogdan ziyade "deneme" amacli gecici bir forum actim kendimize. Bundan böyle takim olarak yerimiz asagida verecegim adres olacak...dedigim gibi gecici ve denemelik amacli. Buyuk ihtimalle forumumuz sayesinde Blog yazimiz biraz degisime ugrayacak, daha cok forum - daha az blog misali, blog yazimizi tazeledigimde bunu forumumuzdan bildirecem.
Eger forumumuz takimimiz icin basarili bir adim olursa, o zaman ilerde daha oturakli bir forum sitesine geceriz, olmazsada can sagligi...en azindan denedik deriz  ;)

Bu konuda dusunceleri-fikirleri olanlari söye alalim... HTTP://TEAMTURKIYE.BETABOARD.NET/


Gecen gunlerimi bize uyacak bir forum arayisi ve duzenlemesi icinde oldugumdan blog yazimizdan biraz fedakarlik etmek zorunda kaldim, kusuruma bakmayin, bunu forum aktivitelerimden tedarik etmeye calisacam   ;)

Herzamanki gibi guzel bir paylasimla kapiyorum yazimi,...



Ne Mutlu Türküm Diyene!

 

36 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi, forum gayet öz ve anlaşılır olmuş ;) her türlü bilgi her an geriye dönük ulaşılabilir ve arşivlenebilir olmuş, eline sağlık ;)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bilgiler için teşekkürler abi. Forum güzel gözüküyor. Çok karışık değil . Blogta geriye dönük bilgilere ulaşmak gerçekten zor oluyor. İnşallah istediğimiz gibi birşey oluşur. Ellerine sağlık abi

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah arkadaslar,
    Artik kendi forumumuz var, kafaniza takilan - takilmayan her turlu bilgi-fikir alis-verisiyle doldurabiliriz ;)

    Tiyo...
    iRacingde nelere dikkat etmek lazim, yarislarda nelere konsantre olunacak, yaris öncesi hazirliklar, guzel filimler, spor/antreman, saglikli beslenme noktalari, sevdigimiz muzikler vs. vs.

    Akliniza geleni ardiniza komayin ;)

    YanıtlaSil
  5. abi forumda gördüğüm birkaç sıkıntı var. Benden de kaynaklanıyor olabilir ama bilemedim

    Yeni konu açamıyoruz.
    Özel mesaj gönderemiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı sorunlarla ben de karşılaştım...
      bunun haricinde bir de tavsiye olarak şunu söyleyebilirim, takvim bölümüne mesela bu haftaki road warrior yarışlarını, takım içi etkinlik veya katılınacak lig yarışlarını ve gerçek hayattaki yarış serilerinin takip ettiğimiz kadarıyla yarış tarih ve saatlerini ve mümkün olursa da internetten izlenebiliyorsa linklerini yazabilme gibi bir özellik çok güzel olur..

      Sil
    2. Bilgiler ve fikirler icin tesekkurler beyler,
      Birkac duzenleme yaptim, acaba simdi yeni bir baslik acabiliyormusunuz? Özel mesaj atabiliyormusunuz?

      Takvimle ilgili önerin 10/10'luk Emre, yakin zamanda halletmeye calisacam :)

      Sil
  6. Abi bilgiler için teşekkürler.
    Forum hayırlı olsun. On numara olmuş. Blog kullanımı zor oluyordu. Forum konusunda takıldığın konular olursa webmaster arkadaş var seve seve yardımcı olur.
    Bu arada 23 ağustosa kadar üyelik süresi dolacak arkadaşlar, eski üyeler için geçerli 3 aylık 9 dolar kampanya kodu:
    PR-SUMMERSALE2015

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah Mehmet,
      Yardim icin sagolasin ve 3 aylik kampanya kodu 10 numara olmus, harika bir paylasim ve....dahada misler gibi forumumuzdada paylasmissin ;)

      Sil
  7. Ne demek abi paylaşıcaz tabi :)

    YanıtlaSil
  8. Herkese selamlar.Elegan abi bilgiler için teşekkürler.Yeni forum hayırlı olsun.Uzun zamandır tsye gelemiyorum.Yaz okuluna gidiyorum aldığım dersi geçmem lazım.5inde son sınavıma gircem az kaldı.24 saat yarışına katılmak isterdim ama ders çalışmam lazım :(.Birde bir haber paylaşmak istedim.Forumda paylaşcaktım ama hangi konu altında paylaşmam gerektiğini bilemedim.F1 pilotu Max Verstappen sim racing takımı team redlinea katılmış.Linkte aşağıda sisteminin resmi var gerçekten 10 numara.

    http://formulaspy.com/formula-1/formula-1-news/max-verstappen-joins-worlds-leading-sim-racing-team-17285

    Herkese tekrardan selamlar.Yarışınızda başarılar.

    YanıtlaSil
  9. Aaaaa yok ebesinin ... Kerem :D Max manyak adam yaw, gelecek vaadediyor, Redline ha, vay be.

    Dikkat et kendine, görüşürüz kardeşim, sınavlarında başarılar ;)

    YanıtlaSil
  10. https://www.youtube.com/watch?v=2jVkPrmcc4I Adam kötü ingilizceyle combo yapmış ve adam kahkaha atıyor okurken keyifli bir video hoşunuza gidebilir :)

    YanıtlaSil
  11. Eyvallah Kerem,
    Iyi olduguna ve derslerine agirlik vermene cok sevindim. iRacing-MyRacing bunlar hayatini yoluna soktuktan sonra gelirler. Yerimiz belli ve özlendigini bil yeterli :)

    Belki forumumuzda gözunden kacmis olabilir, yeni bir baslik acmak icin en az 7 gunluk uyelik sart, ondan evvel herhangi bir baslik acilamiyor.

    Dun aksam Max Verstappen'in TR'ye gecmesini tartistik...It's happening! Bu daha baslangic, 10-20 yil icinde bu E-Sporlarda muazzam bir patlama yasanacak, adimlari 10 yil evel atilmaya baslandi ;)

    Kendine iyi bak, islerini rayina oturttugunda aramiza tekrar hosgelirsin.


    Mertcan,
    Forumumuza iRacing bölumu altina Guzel, Komedi ve Enteresan Videolar diye baslik actim, bundan sonra böyle guzel videolari orada paylasiriz ;)

    YanıtlaSil
  12. Şu an hüngür hüngür ağlıyorum :(

    http://i18.servimg.com/u/f18/19/28/41/74/fotora10.jpg
    http://i18.servimg.com/u/f18/19/28/41/74/fotora11.jpg

    YanıtlaSil
  13. Pazartesi akşamına kadar Assetto Corsa % 50 indirimli

    http://store.steampowered.com/sub/62267/

    YanıtlaSil
  14. http://i.hizliresim.com/oZZob7.jpg

    Neredeyse bitti :)

    YanıtlaSil
  15. 24 saat Spa üzerimizden fena geçti. Fevzi ile ikimiz 12şer saat direksiyon salladık, tam anlamıyla yamulduk :D

    Daha önce 5 saat nonstop yarışmamıştım, Fevzi kardeşime de helal olsun bu 5 saatlik stintten gece gece yaptı ;)

    İkinci araçta direksiyon sallamış tüm arkadaşları tebrik ederim, böyle muazzam bir yarışın bir parçası olup koltuğa geçmek çok değerli ve sorumluluk isteyen birşey ;)

    Bizim araçta sadece iki kişi ile bunu denedik ve bize çok şeyler öğretti, edindiğimiz tecrübeler ışığında 24 saat Ring'e şimdiden rövanş ayarladık ;)

    Elinize sağlık, iyi yarışlar.

    YanıtlaSil
  16. Yarışan herkese tebrikler güzel iş çıkardınız :) ve Bu arada direksiyon değişimi olacakmış bu hafta içerisinde yeni bir tane g27 verecekler bakalımm
    Elegan Abi;
    http://help.forumotion.com/t111240-new-members-are-not-allowed-to-post-external-links-or-emails-for-7-days burdaki yol ile üye konu acma seyını kaldırabilirsin konu açamıyorum :)

    YanıtlaSil
  17. bizim yine 160 hata baya iyi kalmış, 900 hatayı geçenler var, kişi başı 300 hata yapıp A'dan D 1'e inenler de var :) ( rekor Marc Melcher'de )

    Bir hayırsever, yarışta yapılan hataları atılan turlar göz önünde bulundurarak bir puanlama yapmış. Aramızda en başarılısı Mehmet Ali abi olmuş tebrikler , GT sınıfında 2 kişi 0 hata gitmiş, onlara ne desek az :P

    104. - Mehmet Ali ( 93 tur, 17 hata )
    121. - Özgün ( 98 tur, 20 hata )
    123. - Koray ( 78 tur, 16 hata )
    239. - Ozan ( 171 tur, 53 hata )
    302. - TK ( 81 tur, 29 hata )
    526. - Bekir ( 287 tur, 160 hata )
    596. - Barbaros ( 38 tur, 25 hata )
    802. - Fevzi ( 272 tur, 374 hata )

    YanıtlaSil
  18. Selam beyler;öncelikle 24hSpa'ya katılan herkesi tebrik ederim.Bu arada offtracklerimle c classa düşmüşüm hehe :D.Neyse sorun degil bu aralar ir yükseltmeye karar verdim gt1de o arada tekrar a classa gelirim artık.

    Lafı uzatmadan asıl soruma geciyorum

    Bildiginiz gibi staj yapıyorum ve birazda olsa para biriktirme imkanım oldu bunu da 3lü ekrana yatırmayı düşünüyorum.

    -Bütçe toplamda max 2000 lira olarak düşündüm.
    -Ekran kartım hd7870
    -Ekranları açılı konumlandıracagim icin IPS monitör almayi düşünüyorum.Tabi böyle olunca seçenekleride biraz kısıtlıyor aranızda monitörü IPS ''olmayan'' ve eksikliğini hissetmeyen var mı ? cünkü cok farketmicekse ips olmayıp da daha iyi monitör alma şansım var.
    -Tepki süresi max 5ms olarak belirledim kafamda
    -Ekran boyutu olarak min. 23'' düşünüyorum
    -Refresh Rate'e gelecek olursam gönül tabiki 120 veya 144 hz monitör ister ama zaten 3 ekranda alabilcegim fps muhtemelen o monitörlerin hakkını veremicek.O yüzden hiç bulaşmadan 60hz monitörleri uygun gördüm.

    Mesela şu monitörü begendim ama ips panel değil

    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-236-vn247h-genis-ekran-led-monitor.html?OM.zn=category_topsellers_productpage-21&OM.zpc=VN247H

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim monitörlerimin 3'ü de bundan.
      https://instagram.com/p/4ur8OkHwOi/?taken-by=mrtsnr

      https://www.facebook.com/mrtsnr/videos/10153348114036855/

      Açılarda da sorun yaşamıyorum. Zaten her TN panel açı değiştirdiği gibi renk bozmuyor. 150 yada 160 dereceden sonra mı ne bozuyordu. Sınavlarım bittikten sonra yine bir video çekip atabilirim. IPS olsun istedim alırken ama şuan çok memnunum. Input lag olmaması önemli bence.

      Sil
  19. Fevzi bence bu monitörler iyi. Ben de araştırmıştım bunu 144hz almasaydim bundan alacaktim. Tepki suresi cok iyi. Ips panele bulasma bence çünkü bildigim kadariyla tepki sureleri yuksek oluyor bu da büyük bi dezavantaj. Ips olmayan panellerde açıyla alakalı bi sıkıntı yaşamadım simdiye kadar. Monitörler açılı da dursa sen merkezde olacağın icin her zaman dik bakacakmissin gibi düşün. Ips'e göre renkler biraz soluk olabilir. Ama tepki suresi mi renk kalitesi mi dersen ben her zaman tepki suresini secerim sahsen. Iyi renkler bana süre kazandirmaz ama tepki suresi kazandirabilir:D

    YanıtlaSil
  20. Sınavlarım ve haftasonu düğün nedeniyle yazamadım, yarışa katılamadım. Öncelikle tebrikler. Bunun haricinde forum olayı blogdan çok daha iyi olacağı kanaatindeyim. Forum oluşturduğumuzda ne kadar istersiniz, katılırsınız katılmazsınız bilemem ama, bu simracinge katılacak arkadaşlara rehber niteliğinde paylaşımlarımız da olabilir. Soru-cevaplarımız daha iyi olabilir, örneğin monitörü sormutu Fevzican, forumda bunu cevaplamak daha iyi olur. Bunun yanında daha önce forum yönetimi tecrübem var, ufak birkaç site yaptığım da oldu hobi olarak. Elimden geldiğince yardımcı olabilirim bu konularda. Ki forumun içinde de, blog oluşturulabiliyor artık. Bunun üzerine de bir kaç araştırma yaparak o şekilde bir siteye dönüşebiliriz. Tabi ben aranızda yeni olduğum için bunlar öne sürdüğüm fikirler, kararı takım olarak veririz. :)

    YanıtlaSil
  21. Herkese kocaman selamlar epeydir yoktum yakin zamanda geliyorum arkadasa is kurduk onunla ugras falan derken bi yandan calistigim kendi isim falan kostururken koptuk gittik bi de araba aldim onu modlumaya sardik falan sistem toz yapti resmen.

    YanıtlaSil
  22. Herkese selam, yarışlarınız için tebrikler SPA da mümkemmel bir takım oyunu çıkarmışınız :) bu aralar PC başına oturmaya vaktim bile kalmıyo :( lise bitti iş arayışı içersindeyim bu arayış sırasındada babamların yanına yardıma gidiyorum sabah 8 akşam 8 bitiyorum resmen :( burdanda feyzli abilerime duyrulur lise mezunu her işi yapmaya hevesli bir kardeşinizim olurda boş bir pozisyonunuz varsa :D

    Elegan abi tam 5 kg aldım ya Ramazan + 2 hafta tatil ile :( çıkmışım 80 e tekrar kastırmaya başladım spora ağırlık verdim inicez tek tek kiloları gene :)

    YanıtlaSil
  23. Kusuruma bakmayin arkadaslar, genelde is-gucten fazla zamanim olmuyor, olanida forumumuza ayirmaya calisiyorum, bu yuzden buraya 1 haftadir ugramadim.

    Simdi gelelim fasulyenin faydalarina,... ;)

    Selcuk,
    Fanlarin iyi gunlerde olsun eger problemin duzeldiyse sorun yok, halen devam ediyorsa forumumuzda tekniksel konular diye bir bölum actim, oradan daha iyi yardimci olabilecegimize inaniyorum.

    Paylasim icin tesekkurler Ozan,
    Assetto Corsa'yi almamis olanlar icin guzel bir fiyat.

    Efkan,
    Sistemin 10/10'luk, iyi gunlerde olsun, OSW direksyonun harici gözume takilan hayvani subwooferin oldu... ;)
    OSW ile yasadigin problem duzeldiyse ne alá, forumumuza guzel bir inceleme bekleriz...halen problem yasiyorsan tavsiyem Barry ile görusmen olur, o bu konularda buyuk bilgi sahibidir. Zaten kendiside su an Lenze motoruyla kendi OSW'sini yapiyor, belkide hazirdir bile.

    Mertcan,
    Yeni direksyon seti vermeleri ne guzel, iyi gunlerde olsun, tek uzuldugum su Spa24'u kacirman oldu :/
    Neyseki daha nice 24 saatlik yarislar var önumuzde ;)

    Ozan,
    Spa hata yapma olarak cok sakat bir yer ama 900 hatada yuh yani...bunlar tamamen tarladami yaristilar, hic yola ciktiklari oldumu acep ;)

    Fevzi,
    Simdiden 3'lun iyi gunlerde olsun ama böyle bir tartismayi/fikir edinmeyi forumumuzda yapman senin icin ve ilerde monitör alacaklilar icin daha yararli olur.

    Eyvallah Murat guzel fikirlerin var kardesim, en nihayet forumumuz ilk etapta kendimize yani Team Turkiye MotorSport takim uyelerimiz icin acildi. Blog uzeri bilgileri bulmak ister istemez zor oluyor, forumumuz sayesinde daha duzenli bir hierarsi siralamasi ustune kurulu bir sistem yaratabiliriz.

    Bunun haricinde yazili sohbetlerimizde cok daha efektiflesir...uzun lafin kisasi forumumuz hepimizin yararina :)



    Selamlar Volkan,
    Yeni araban iyi gunlerde olsun, marka/yil/model ve mod turleri bilgilerini forumda paylasmani bekleriz ;)


    Evet beyler, eger buyuk degisiklikler olmadigi sure blog yazimiz yukarida bahsettigim gibi özel gunlere kalacak. Maglum, yeni forumumuzu kurduk ve burada paylastigimiz bircok bilgiyi oraya aktarmak bayag bir zamanimizi alacak.



    YanıtlaSil
  24. Enis,
    Tam okeye tikladim senin yazini gördum kardesim :)
    Gecen gun forumda senin kulagini cinlattim, bu hafta Skippy'de Interlagos var...aklima ilk sen geldin ;)

    5 kilo almissin birsey degil, sen 100+'lardan indin, cabuk toparlarsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi bilgisayara geçiyim forumdan üyeliği yapıştırıcam çok güzel sade bir forum olmuş kesinlikle göz yormuyor :) Yarın diyetisle randevum var bakalım şu adam akıllı yüklendiğim 1 haftada kaç KG vermişim :P

      ınterlagos olması çok iyi inşallah vakit bulup gelebilirim 3 binleri görmek lazım artık :D

      Sil
  25. 1.1 kg vermişim , 0,7 yağ eksilmiş şuan işten döndüm anca aşırı yorgunum pc nin yanından bile geçesim yok haftasonu açıcam söz verdiğim konuyu

    YanıtlaSil
  26. Arkadaşlar herkese merhaba ;) uzun zamandir aranızda olamıyorum. Suanki durumumu bazılarınız bilir artık göçmen kuş misaliyim, evim esyalarım olmadığı için hergün baska bir evde kalıyorum:) geçtiğimiz haftalarda istifamı verdim ve ayın 20 si itibariyle isten ayrılıyor ve Almanya ya doğru yola çıkıyorum. Bu sure içinde arkadaşlarımla vakit gecirdigimden teamspeak e giremiyorum ki zaten pc de yok oyunda oynayamiyorum suan :) herhalde 2 hafta icinde tekrar aranıza katılmış olurum. Bu süre içinde herkes kendine iyi baksın, sonrasınıda düşünürüz :) herkesinbbaşarılı bir yarış geçirmesi ve her yarışta ayrı bir zevk alması dileğiyle ;)

    YanıtlaSil
  27. Forumda telefondan üyelik açamadığım için burdan yazıyorum ;

    Dün gece bir haber okudum
    http://listelist.com/lila-kanser-cocuk/

    Beni inanılmaz derecede etkiledi ya aklıma geldikçe ağlıyorum ben bu kız için birşeyler yapmak istiyorum nebileyim oyuncak olur herhangi bir temel ihtiyacını karşılama olur her konuda desteğimizi göstererek bu küçük dünyalar tatlısı kardeşimizi en azından kalan 3 aylık ömründe mutlu etmek gibi çok mümkemmel birşey yapmış oluruz . Ben bu fikrimi yayıcam heryere iRacing forumlarındada açıcam konu eminim ordanda etkilenenler çıkar ve yardım kampanyasını biçimlendirebiliriz unutmayın herşey ufak da olsa bi gülücük için . Şimdi sizlere sormak istediğim neler yapabiliriz? Bir kamyon dolusu oyuncak yığabilirmiyiz kapılarının önüne ? Gümrük işini nasıl hallederiz ? Kimler destek olur eğer müsait olursanız akşam hepberaber konuşalım bunu nedersiniz?

    YanıtlaSil
  28. Eyvallah Mucahit,
    Sana kolay gelsin kardesim, umarim tum bu tasinma isin rahat gecer ve bir an evel aramiza tekrar gelirsin :)

    Enis,
    Cok guzel bir paylasim, aksama göruselim kardesim ve foruma uyelik 2 saniyelik is ;)

    YanıtlaSil
  29. https://www.youtube.com/watch?v=0Y5-DZNjBOg&feature=youtu.be

    YanıtlaSil