16 Temmuz 2015 Perşembe

Team Turkiye MotorSport 2015-07-17

EY TTM,
Dun aksamki sohbetlerimiz icin tesekkurler arkadaslar, hem yarislarimizda - hemde konularimizda devamli guzel paylasimlar, guzel fikirler yurutuyoruz, ne mutlu bizlere  :)

Dun aksamki sohbetlerimizdeki konulardan birine deginmeden evvel sizlerle kisaca gecen gun izledigim bir dokumenterden bahsetmek istiyorum.


Harvard Universitesi zamaninda 30 yil boyunca kirmizi etin insanlar uzerindeki etkisini ölcmek icin bir inceleme baslatiyorlar. Bu deney 120 000 kisi uzerinde ölculuyor ve sonucun özeti su...

  1. Islenmis kirmizi et insan hayatini %20 kisaltmakla kalmayip, kalp krizini, beyin kanamasini ve kanser olasiligini ciddi ölcude yukseltiyor. Islenmis kirmizi et örnekleri...Sucuk, pastirma, salam, sosis vs. vs.
  2. Islenmemis kirmizi et, insan hayatini %10 kisaltip, kalp krizi, beyin kanamasi ve kanseri ciddi ölcude yukseltiyor. Islenmemis kirmizi et örnekleri...Biftek, bonfile, antrekot, but, kiyma, pirzola vs. vs.

Arkadaslar, her ne kadar tum köyu hemen atese vermeye gerek olmasada, bu bilgileri azda olsa dikkate almak önemlidir. Haftanin 7 gunu aktif bir hayat stili surduruyorsaniz ve haftanin 5-6 gunu saglikli beslenmeye özen gösteriyorsaniz, 1-2 gunundede fazlasina kacmadan kirmizi et yemede problem yasanacagini sanmiyorum.


************************************************************************************************************

iRacing gelecegi konusundada konustuk biraz, Erol arkadasimizin iRacingin genislemesi, hatta konsollara cikma imkani fikrine katiliyorum ve en nihayet adim gibi eminim birgun iRacingin "Light" turunu konsollardada görecez. Bugunku haliyle iRacing konsollara ciksa dogru duzgun kimse satin almaz. iRacing cok gercekci ve zor bir simulasyon, bir diger eksigi arac sayisi ve grafik....

Her ne kadar iRacingin bugunku full grafik ayarlari fazlasiyla tatmin etsede konsol oyuncularinin belli bir bölumu grafik manyaklari olduklarindan daha oynamadan eksiyi cakarlar, Gran Turismodan - Forza'dan alistiklari binlerce arac sayisina karsilik 50-60 tane iRacing aracina daha dusunmeden-surmeden eksiyi cakarlar, kokpitten surus sartlandirilmasina eksiyi cakarlar, hava sartlari yok - eksiyi cak, iRacing...böyle isimmi olur - cak eksiyi, ayagim agridi / dötum agridi - iRacingin sucu vs. vs. Anlatmak istedigim su ki, bilgisayar oyunculari ile konsol oyunculari arasinda zihniyet farki yuksektir.

Buyuk konusmadan sahsi dusuncemle iRacingin gelecegi 10 000 aktif uyeye kadar iflas bayragini cekme sorunu olduklarina eminim fakat bugun 60 000 civari aktif uyeleri var yani 60 000 uyesi her ay/yil para öduyor! iRacing her gecen gun buyuyor, her 3 ayda bir kendilerini gelistiriyorlar, simulasyonun dibine dahada vuruyorlar. Basit bir örnek olarak bugun iRacing olmasaydi aklimda ne Bodnar, ne motion kokpit ne de high-end pedallari... hicbiri olmazdi.


iRacing kalici ve git gide buyuyor, gelisiyor....ama 10-20 yil sonra hersey ne sekilde gelisir, orasini bilemeyecem. En nihayet saglik ve sihhat olduktan sonra 20 yil sonra bu blogumuzdaki sayfamizi tekrar acip - bu defa belkide sohbetlerimize torunlarimizla beraber katiliriz   ;)


************************************************************************************************************

iRacing'e önumuzdeki aylarda Renault ile anlasmadan ortaya cikan tek koltuklu araclardan Renault 2.0 ve Renault 3.5 araclarida ekleyecek, buyuk ihtimalle bunlari iRacingde tamamen yeni serilerde görecez...simdiden hepimize hayirli olsun diyorum   ;)




Ve herzamanki gibi saglikli beslenmeye özen gösterin ve duzenli bir sekilde spor/antreman yapin.
Unutmayin arkadaslar, kafaniza taktiginizda basaramayacaginiz hicbirsey yoktur!


TTM haberlerimizde ise Mehmet hayirlisiyla 3'lu monitöre gecis yapiyor, Efkan'da haftaya tezkeresini aliyor   ;)



3'lu monitör adami gaza getirirmi - getirmezmi   ;)







Ne Mutlu Türküm Diyene!






45 yorum:

  1. Eline sağlık abi, keskin ve gayet hoş bir yazı olmuş yine ;)

    Herkesin Ramazan bayramı kutlu olsun, şekeri fazla kaçırmamaya bakın, kanserin bir numaralı yakıtlarından biridir zira ;)

    YanıtlaSil
  2. Abi bilgiler için teşekkürler. 3lü monitör harbiden gaza getiriyor. İnşallah performansıda arttırır. Turlarda 0.75 saniye arttırsa yeter:))
    Tüm takım arkadaşlarımın ramazan bayramını kutlar sevdikleriyle nice güzel bayramlar görmelerini temenni ederim.
    Saygılar...

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Bekir,
    +1

    Eyvallah Mehmet,
    Genis görus acisi ben dahil, tanidigim herkezi daha hizlandirdi, bir anda Huttu olomazsin ama tek monitöre nazaran daha hizli olacagina eminim ;)

    Ve tum takimin Ramazan bayrami kutlu olsun,

    YanıtlaSil
  4. Bilgiler için teşekkürler abi
    Hepimizin bayramı mübarek olsun

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Abi, formula Renault çok iyi haber
    Herkese hayırlı bayramlar, selamlar

    YanıtlaSil
  6. Herkese hayırlı bayramlar..sevdiklerinizle nice mutlu bayramlar yaşayın.. :)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Herkese huzurlu şeker gibi bi bayram olsun.
    Hepberaberce nice bayramlara

    YanıtlaSil
  10. Herkesin bayramı kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  11. Herkesin bayramı kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  12. ooo hayırlı olsun selçuk, güle güle kullan...

    YanıtlaSil
  13. Eyvallah beyler,

    Iyi gunlerde olsun Selcuk, harika bir program, harika bir yatirim :)

    YanıtlaSil
  14. Selamlar cümleten.
    Bilgiler için teşekkürler abi.
    Evet Mehmet'in 3'lü monitörü çakması an meselesi :))
    Herkese iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  15. idisplay programı var android..onunla wi-fi üzerinden pc ile bağlantı yapıyorsun..ayrı ekran olarak görüyor mesela tabletini..sonra da z1ekranini tablete sürükleyip tam ekran yapınca bütün tablet ekranı dashboard haline geliyor..Ben şu anda usb monitör kullanıyorum idisplay de kullanıyorum..çok arada bazen bir ufak salaklasiyor idisplay ama şu ana kadar yarışta falan hiç sıkıntı yaşamadım..

    YanıtlaSil
  16. Herkesin Bayrami mübarek olsun, z1 programini güle güle kullan selcuk

    YanıtlaSil
  17. http://www.trf1.net/formula1_haberler/115332-bianchi-hayatini-kaybetti.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzucu bir haber, daha 25 yasinda ve 1 yila yakin komadan sonra...ailesine sabirlar :(

      Sil
  18. Eyvallah arkadaslar,
    Su son zamanlardaki takim uyelerimizin gelismeleri muhtesem. Pedallar, OSW'ler, 3'lu monitörler havada ucusuyor, hey mazallah devamli ileriye dogru gidiyoruz ;)

    Bu arada gözum buna takildi, 300€' extraya, Bodnar AKM54 motoru ;)
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3323258.page

    YanıtlaSil
  19. Öncelikle herkesin bayramını kutluyorum.Uzun bir süredir aranıza gelemedim muabbetleri özledim dogrusu ama şuanda staj ve spor dolayisiyla bırakın iracingi pc acmaya bile vakit zor buluyorum.Zaten 4.30 da kalkıp iş dönüşü bide spora gidince maximum akşam 8 e kadar oturabiliyorum :D

    Ama genede yarış tanrılarını cok boş geçmedim.Bekir abiyle 6 saat watkins glen yarısımız cok güzeldi bunun haricinde buldugum ufak bi boslukta volkicar yarıs aracının sertifikasını aldım.Belki aranızda bilenler vardır Volkan Işık'ın tasarladigi düsük bütceli bir yarıs aracı kabaca özelliklerine deginmek gerekirse tek kişilik 115 beygir gücünde.Üzerinde motorsiklet motoru ve sıralı şanzıman mevcut fakat beygir gücüne aldanmamak lazım cünkü arac sadece 530 kg.Ocak ayında eger sponsor bulabilirsem veya piyango bana cıkarsa sadece amatörlerin katıldıgı v2 challenge a katılmayı düşünüyorum.3 yarıstan olusuyo ve toplam maliyeti lastik-yakıt-aracın taşınması vs 6000 tl ama genede bir ögrenci icin oldukca fazla.

    https://instagram.com/p/467W5nov0H/?taken-by=fvzozcan
    https://instagram.com/p/467xAwIv0x/?taken-by=fvzozcan

    şunlarda antremanlardan ufak kesitler arac gercekten cok zevkli ama bi o kadarda agresif videodan anlasilcagi üzere gaz tepkisi dokunmatik gibi ve götü bırakmaya baya bi meyilli.

    Bende durumlar böyle herkese selamlar sevgiler boş şanslar.Yarıs tanrıları sizinle olsun.

    YanıtlaSil
  20. Fevzi,
    Volkicar sertifikana tebrikler, paylastigin videolari izledim ve araci cok iyi zorlamakla beraber saglam kontrol altindasin, Helal. 115 beygir gucune karsilik 530kg cok seri ve hizli bir aractir, buyuk ihtimalle surusu az bir RadicalR8'i andirir. 6000tl konusuna ise sen ögrencisin - sana komaz :P

    Saka bir yana, bunlar normal bir calisan icin buyuk paralar ama suda var...eger maddi imkanin varsa, bu tecrubeye ve eglenceye fazlasiyla deger ;)

    Derslerine calisan birisin, sporunu yapan birisin, kumarin yok - haylazligin yok - kötu aliskanliklarin yok mesela sigara icmek gibi...6000tl'yi sen coktan kazanmissin.

    Sporuna devam etmene cok sevindim, mumkun oldugunca dogru beslenmeye özen göstermen harici (Pasta ve pizzalardan uzak dur), özlendigini bilesin ve Yuce Yaris Tanrilari basindan eksik olmasin diyerek, görusmek uzere ;)

    YanıtlaSil
  21. Bu arada, dunku sohbetlerimiz herzamanki gibi 10 numaraydi beyler ;)

    Barbaros tam Astonluk soförmus, bunu dunku surusunde gördum, virajlara girisi-cikisi, yaris cizgisi...her yönden 10/10'luk. Bol antremanla aninda 2000+'lara cikar!

    Bunlarda dunku sohbetlerini yaptigimiz Swedish Pit Crew kizlarimiz ;)
    http://karaboo.com/wp-content/uploads/2014/06/congrats-on-your-brand-new-obsession-swedish-girls.jpg

    YanıtlaSil
  22. Fevzi abi,
    Volkicar güzel eğlenceli oluyor,sanırım yarış kazandığında primde veriyorlardı podyumdakilere falan fakat aracın yarış içerisindeki ufak bir masrafında sana kitliyorlar diye hatırlıyorum dikkat et katılacaksan :D (Workshopta ufak tampon sıyrığına 600 lira almışlıkları var) volkicar yarısların'da da hasarsız gitmek için kafadan akıp gıtmek gerekıyor ki 2 yarış yapılıp ters grid yapıyorlardı sanırım :D ve sertifika içinde tebrikler :)

    YanıtlaSil
  23. Selamlar sessiz sedasız bir bayram geçirdik ist bizlere kaldı bizlerde tadını çıkardık anadolu kavağından tümeli kavağına kadar dolaştık istanbulu :)
    Dün arabayı uzun soluklu ilk kez kullandım aston hakikaten sürmesi inanılmaz keyifli yahu bu akşam 2 saatlik bi antremanla yarışa dalarım artık sb2000 den sonra ilaç gibi geldi araba gt3 te çıksın direk alıcam
    Elegan abi 2:02 lere indim darısı 2:00 lata :)
    Paypal hesabı kullanan varsa sabah benden 12-13 sefer 9 ar lira honkong para birimi karşılığı para çekilmiş 110 lira civarı paypal çağrı merkezini aradım yardım ettiler sağolsunlar ğaypal kullanan varsa hesaplarınızı bi kontrol edin derim

    YanıtlaSil
  24. Barbaros,
    Paypal konusunda dikkatli olun beyler, zamaninda benim hesaptanda siparis edilmis, hemen bagli olan kredi kartimi iptal etmistim. Paypala bagli hesabinizda/kredi kartinizda para tutmayin, sadece siparis ani icin para yukleyin ve siparisinizi hemen yapin ve tekrar kredi kartinizi/hesabinizi sifirlayin.

    Dunku GT1 yarisin icinde tebrikler, cok saglam bir yaris cikarttin. Bu hafta Skippy'de Suzuka akar.


    Dun Turkiyemdeki olaylara deginmeden edemeyecem, 1 askerimiz PKK'li picler tarafindan sehit oldu ve Sanli Urfamizda ISID'ci oldugu tahmin edilen bir kisinin canli bombayla 30+ vatandasimizi katlettigidir. Topunun Allah belasini versin ve ayriyetten onlara destek cikanlarada, insallah tumu tez zamanda cehennemin dibini boylarlar.


    Blogumuzu elimde vakit oldugu an tazeleyecem,

    YanıtlaSil
  25. Safak doğan güneş :)

    Cok az kaldı yakında tekrar aranizdayim

    YanıtlaSil
  26. Efkan,
    Hayirli teskereler kardesim, sag saglim bitirdin...görusmek uzere ;)

    YanıtlaSil
  27. vatan sağolsun öğrenmişiz ve alışmışız "vatansağolsun" demeye yalandan da olsa de "vatansağolsun" "başka anneler ağlamasın" söyle dur yarın survivar da seyretmeye ay yemek yiyemediler diye üzülmeye devam ederiz ne olucak ki
    2015 yılında hala bir etnik kimliğe körü körüne ölürcesine tutunmaya ve senden olmıyan dan nefret etmeye devam ne kadar çağdaş bir olgu
    kürt türk sünni alevi hanefi şafi katolig protestan o şu bu insan yav insan can bir annenin doğurdu varlık hala bu devirde etnik kimlik ile uğraşıyoruz oldu oucak klux clana katılıp afrika kökenli insanlarıda öldürelim tam olsun

    zamanında dini alet ederek oluşan piç,kansız, ne olduğu belli olmayan bu guruba bu kadar güçlü değillerken başlarını ezmez isen ezmeyi bırak terör örgütü bile diyemez isen başımıza daha çok iş gelir hemde altında senin parmağınıda ararım
    geziyi unutma, somayı unutma ,kobaniyi unutma ,urfayı unutma unuturuz 2-3 hafta sonra muhteşem yüzyıl kösem sultan başlıyor herşeyi unuturuz ......

    YanıtlaSil
  28. buyrun...
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29603820.asp

    birde buna buyrun
    http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay/97381/4369/1/29604089/toshiba-ceosu-istifa-etti

    aradaki 15547558714554455514156251245222 farkı bulunuz :D

    YanıtlaSil
  29. Barbaros,
    +1 kardesim...malesef simdilik Turkiye'deki devir hirsizlarin, haramzadelerin, vatan hainlerin, nankörlerin devri...Er gec bu gunler gececek ve bu devirde her turlu naneyi yiyenler, dogru is yapmadan ekonomik rahatliga kavusanlardan ciddi hesaplar sorulacak.


    Tanrilar biz insanlari "Cahillik ve Istah"''tan uzak tutsun. Cahillik, ismi ustunde...neyin ne oldugunu bilmeyen ve kendisini ne kendine ne de cevresine ispat edememis bir mahluktur, kendisini basit bir sekilde ikna ettikten sonra kukla gibi her birseye kullandiran acinacak durumda olan bir yaratiktir.

    Istah ise kullananlar icin gecerlidir, herzaman daha fazlasinda gözu olur bunlarin, hicbir zaman kazandiklari, yedikleri, yaptiklari yeterli olmaz, daha fazlasini isterler, hep ban - hep bana olsun isterler...her dusunceleri "Ben" ile baslar bu mahluklarin.

    YanıtlaSil
  30. düzlüklerde Corvette iyi, üzülecek birşey yok bence :)

    YanıtlaSil
  31. Sırf sesi için corvette alınır sıkıntı yapma boşver :) sonra bastonu da alırsın :)

    YanıtlaSil
  32. https://www.youtube.com/watch?v=HxoUDaXHbLk
    DÜNKÜ YARIŞTAN :)

    YanıtlaSil
  33. Iyi gunlerde olsun Selcuk,
    iRacingde yaptigin her alis-veris Helaldir. Corvette muhtesem bir aractir ve Ozan'in dedigi gibi duzluklerde Corvette buyuk avantaj saglar, en nihayet Corvette sayesinde GT1 yarislarinda hem yarisabilirsin, hemde yarislarini izleyebilirsin ;)

    Emre,
    +1 :P
    Dun aksam erken kactin, senden sonra Mucahit geldi ve o da High-End pedallara atilimini yapacak gibi :)

    Barbaros,
    Paylasim icin tesekkurler kardesim, aboneligi ve +1'i yapistirdim hemen. Ellerine - emegine saglik, cok severim böyle uzun yarislari izlemesini ;)
    Dunku diger paylastigin youtubecununda videolarini begendim...anlayacagin kis kosu seanslarim kurtuldu, he he

    YanıtlaSil
  34. vuuuu yakışır Mücahite de yav...yapsın yapsın...efkanla başlayan furya pedalı aldıktan sonra tavan yaptı, iyice çığrından çıkıp 3lü monitörlere, z1lere pclere bir ton şeye dönüştü...yakında biri çıkıp z4 gt3, 458 italia gt3 aldım takım kuruyorum gt open veya daha da sapıtıp blancpain gt serilerinde yarışıcam derse şaşırmıcam yeminle...ki hüsnüden de artık böyle bir atak bekliyorum...bekir de olabilir gerçi, çok sessiz ve derinden gidiyor kendileri..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu blancpain serisine her parasını veren girebiliyormu abi biraz daha bilgi lütfen :D

      Sil
    2. tabi tabi hemen giriyorsun sıkıntı çıkarmazlar, adımı ver kolaylık sağlarlar..

      Sil
  35. Fabrikatör Hüsnü Bey dururken bize düşmez valla, bir de öğrenci kardeşlerim durduğu sürece biz çalışan kesimine hiç düşmez haşaaa :D biz anca bi bisiklet alabilirsek LeMans'da bir turlarız bacak kuvvetine, gerisi Allah kerim xD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya öğrenci kardeşlerimiz zaten belli olmuyor sağları solları, askerden de korkulur oldu artık..şimdi hatırladım tabi esas o var da sen de işte birden gelip hi-fi falan filan patlatmış oluyorsun da ondan.. :)

      Sil
    2. Valla doğru diyorsun, hi-fi olayı da ayrı bir boyuta geçirdi beni, hi-end sim direksiyon ve pedalı hayal ediyorum da olayı bitirir onlar, eminim insanı hızlandırır. Hele ki hi-end pedal bence en önemlisi. Geçenlerde t500'ün pedallarını denedim de aman fanatec'in gözünü seveyim dedim. İlk alacağım şey sağlam bir pedal olur, eşantiyonlardan hayır gelmiyor ;)

      Sil
    3. Hepiniz asmissiniz beyler ;)

      High-End kahve makinalari, High-End ses sistemleri, OSW direksyonlar, 3'lu monitörler, Derek gibi adamdan SQ vitesler, button boxlar, High-End pedallar, 144hzler, 4096 cözunurlukler....benim zamanimda bunlarin hicbiri yoktu yaw, hani paran olsada yoktu...cok sanslisiniz :)

      Yaris Tanrilari daha guzellerini, daha iyilerini nasip etsinler, bu arada sizlerin hayatinizin videonuzu buldum ;)
      https://www.youtube.com/watch?v=jDiP7QbnQ_4

      Sil
  36. yeni araç varken eski aracı almak hoş olmadı derken bahsettiğin araç Corvette, bir silkin, kendine gel bence, hazırola falan geç Selçuk :) sen yine de al astonunu da yani bu tarz yaklaşım hoş olmadı esas..ne demek ya eski araç falan

    YanıtlaSil
  37. Oopoo kavgada söylenmez :)

    YanıtlaSil
  38. Cevap super Selcuk,
    Talihli bayan kimdir, tanirmiyiz...seni öyle herkezlere vermeyiz :)
    Kolayi birakmana cok sevindim kardesim...zora geldinmi Barbaros gibim yap...

    Barbaros'un cani ne zaman sigara cekse kendini hemen yere atiyor ve bitkin hale gelene kadar snav cekiyor. Bu sistem sayesinde bak Barbaros 1 haftada ne hale geldi :P

    http://i.ytimg.com/vi/7UTdWwc3WWU/maxresdefault.jpg

    YanıtlaSil