26 Mayıs 2015 Salı

Team Turkiye MotorSport 2015-05-26

EY TTM,
Sezon 2'nin 11'ci haftasina girdik. Bu haftamiz hepimiz icin superötesi gecti, yarislarimizdan tut, antreman ve kvalifiyelerimize kadar,...sohbetlerimiz zaten her zaman 10 numara   ;)

- Team Turkiye MotorSport Haberlerimiz -
  • Mehmet Ali'nin kedisi - ismi Aslan daha sadece 2 yasinda olmasina ragmen fena rahatsizlasmistir. Su an veterinerde bir sekilde hayat savasi veriyor, dualarimiz onunla!
  • Ozan, 4000+ iRating basarisina sahip olmustur, tebrikler. Darisi bizlere diyelim   ;)


    Bekir kardesimin daha evvel bahsettigi GT3 Endurance yarisinda iRacing'in SRO MotorSports Group ile beraberce bir calismalarindan  meydana cikan sonuc ise gelecek sezona World Championship Endurance Sim Racing Serisinin yururluge girecegidir. Ayni takimda ayni anda 7 yarisciya kadar destekli olan seride 3 ile 6 saat arasi yarislar tasarlanacaktir. Bu serinin özelligi daha evvel Bekir kardesimin bahsettigi gibi bu seri bir nevi GT3'un Pro serisi gibi birsey olacagidir. Seri 2016 nisanda ful randuman alacak ve ödullu olacaktir, toplam 40 takimdan olusan serinin her yarisi ayni anda canli yayindan verilecektir  :)

    Bu konuda degisik Team Turkiye MotorSport takimlari kuracaz. "Team Turkiye MotorSport" - "Team Turkiye MotorSport 1", "Team Turkiye MotorSport 2" ve 3 acilacaktir. Bu takimlari actiktan sonra sizlere tekrar davetiye gönderecem ve degisik takimlarda yarisacak kisilere "Adminlik" hakki taninacak. Bu konuda Teamspeak uzerinden daha ayrintili konusmalarimiz var zaten...

    Kisacasi Team Turkiye MotorSport olarak yeni bir devire gecis yapiyoruz, simdiden hepimize bol sanslar   :)


    Sira geldi De La Kahveye...Turkiyemizde cay kulturumuz kahve kulturumuze nazaran daha yuksektir ama yinede kahve icen camiamiz kucuk sayilmaz. Bekir kardesim bundan 1 yil kadar evel evine cok guzel profesyonel denebilecek ayarda bir kahve (Barista Espresso) makinesi aldi ve gecen gun ondan ayrintili bir inceleme rica ettim, sagolsun kirmadi beni, zamanini ve emegini harcayarak cok guzel bilgiler paylasti. Tekrar tesekkurler Bekir, ellerine-emegine saglik kardesim, bu cok hora gecti!

    Onun yazisini direk asagiya kopyaliyorum...

    ***********************************************************************************************************************


    Merhaba Abi,

    Benim modelden artık üretilmiyor ama %99 aynı özelliklere sahip olduğunu düşündüğüm ürün Breville BES 870 (Bendeki BES 860), İngiltere linki şu :

    http://www.sageappliances.co.uk/the-barista-express.html


    Bu modeller tamamen fiyat performans hat safhada, zaten netten eleştirilerine bakacak olursan 5 üzerinden 4,5'ten fazladır puanları.

    Ben bu modeli alırken tamamen espresso'nun tadına bakarak aldım, epey sağlamdı, öyle çok fazla araştırma yapmadım. Sadece kullanan herkesin eleştirilerini ve aldığı puanı da göreyim dedim emin olmak için, yaptığı espresso'nun tadına da bakmıştım dediğim gibi

    Makinanın güzelliği öyle aşırı plastik ağırlıklı değil, paslanmaz çelik. İlla ki plastik parçaları var tabii, onları da belirtirim.

    Ben çok çok memnunum abi, şükür bir senedir kullanıyorum (her ay ortalama 750 gram kahveyi tüketiyorum bunda) ve herhangi bir problem çıkarmadı bana, şeytan kulağına kurşun

    Artılarını sayayım:
    - Kendi öğütücüsü var, doğrudan portfilter'a öğütüyor (portfilter: şu kaşık vari kahveyi içine sıkıştırıp makinaya taktığın saplı zamazingonun teknik adı). Çok kademeli bir öğütücü, istediğin coarse/fine ayarında rahatlıkla öğütebilirsin. Portfilter'a öğütülecek olan kahvenin miktarını belirleyen çevirmeli bir düğmesi var, bu düğme tamamen düz mantık çalışıyor. Şöyle ki; öğütücünün bıçaklarının çalışacağı süreyi ayarlıyor. Haliyle şöyle hafif bir dezavantaj ortaya çıkıyor: öğütücüye düşecek olan kahve çekirdeği miktarına göre elde edeceğin net öğütülmüş kahve miktarı hafif değişiklik gösterebilir. Sonuçta atıyorum sen makineye diyorsun ki 10 saniye boyunca bana kahve öğüt. Bir kademe daha artırırsan bu ayarı, diyelim o süre 12 saniye boyunca bana kahve öğüt'e dönüyor. Bu kahve öğütme miktarı evin elektrik voltajına göre değişiyor. Bizim mahalle boktan bir elektriğe sahip olduğu için benim evdeki voltaj habire değişiyor. O yüzden ben sadece sabahın erken saatlerinde voltajın 220'nin üzerinde olduğu zamanlarda kahve yapıyorum. Sizde elektrik düzgün olacağı için bu olaydan etkilenmezsin sen
    - Kendi süt köpürtücüsü var, çok güzel köpürtüyor.
    - Basıncı zaten son derece yeterli (1,5 bar pompa basıncı), kahveyi çiğ bırakmıyor, iyi pişmiş bir kahve tadı alıyorsun. Kahve pişirirken bu basınç olayı yine voltajdan etkileniyor, öğütücüde olduğu gibi, ama seni etkilemez bu bence.
    - Basınç göstergesi var. Bu güzel bir özellik. Her seferinde yaptığın kahvenin ideal olup olmadığını görebiliyorsun. Göstergedeki gri bölgenin ortasına kadar çıkan bir basınç en güzel ayarlı espresso'nun elde edildiğini gösterir. Değerin yüksek olması koyu bir kahve, düşük olması da sulak yavan bir kahve verdiğini gösterir.
    - Temiz su haznesi gayet büyük (2 litre).
    - Kendi kahve pişirme programını yapabiliyorsun. Aletin orjinal programı mükemmel (voltajın da mükemmel olduğu zamanlar tabii ). Araştırıp kendin de görebilirsin. İdeal bir single espresso 7-7,5 gr kahvenin 25-30 saniyede 30-35 ml akması ile elde edilir. Bu makina aynen böyle yapıyor, hiç uğraşmana gerek yok. Ama elektrik stabil olacak dediğim gibi.
    - Portfilter da hayvan gibi ağır bir paslanmaz çelik, sapı çok güzel kauçuğa yakın bir plastik. Kahve posasını dökmen için çöpe vuruyorsun ya hani o portfilter'ı, işte bu kauçuk gibi olan malzeme kolay kolay ezilip çizilmiyor. Bu portfilter'ın içinde plastik bir yüzey var yalnız, o da metal olabilirmiş. Kahve'nin sıkıştırıldığı delikli tablalar da güzel bir paslanmaz çelik. 
    Eksileri de şöyle:
    - Yukarda da yazdım, kısaca yine yazayım. Elektrik dalgalanmasından etkileniyor, stabil elektrik olmalı ki düzgün kahve alasın. En az 210 volt olmalı o elektrik.
    - Americano falan yapmak için anında temiz sıcak su veren bir aygıtı yok maalesef (belki de bu en büyük eksiği). Ama dediğim gibi bu fiyat performans top level bir cihaz. Sonuçta Bodnar diye de bişey var harika ama fiyat da harika
    - Kirli su haznesi temiz su haznesinin yarısı kadar bile değil, sık sık boşaltman gerekiyor.
    - Senin sevmediğin plastik parçaları sayayım Temiz su tankı, kirli su tankı, portfilter'ın içindeki bir kısım. Bunlar çok da mühim şeyler değil. İşin özü cihazın iş gören kısımları hep metal.


    Herşeyde olduğu gibi makina güzel olabilir ama kullandığı kahve de güzel olmalı (aynı arabaların benzin kalitesi gibi), kahve çekirdekleri yeterince kavrulmuş olmalı. Benim bugüne kadar kullandığım kahveler italyan markaları. En güzellerden en kötüye sıralayacak olursam, linklerini atayım:

    http://pood.hh.ee/images/detailed/0/583_illy-espresso-beans_250g.jpg --> en lezzetlisi bu (bence 5/5 Editor's Choice )
    http://pesto-italy.com.ua/image/cache/data/products/SS0954-750x750.jpg --> illy'ye eşdeğer (illy ya da bu, hangisini bulabiliyorsan)
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/714i5F0UW6L._SY679_.jpg --> en bol köpüklüsü bu (tam latte ve cappuccino'luk)
    http://www.raventgida.com/FileUpload/bs638844/UrunResim/25421481.jpg --> bu da diğerlerinin yanında orta direk

    Starbucks'ın espresso adı altında sattığı kahveden de uzak dur abi, rezil bir tadı var. Aynı şekilde Tchibo'nun kahvelerinden de uzak dur derim.

    Temel tavsiyelerim:
    - Kahve'yi pişireceğin zaman öğütmek çok önemli, o yüzden böyle entegre öğütücülü bir makine veya üzerinde yoksa bile bir external öğütücü almanı tavsiye ederi, bu çok önemli.
    - Kaliteli italyan kahveleri almanı tavsiye ederim (yukarıdakiler gayet başarılıdır).
    - 2 ayda bir temiz su tankı içerisinde bulunan su filteresini değiştirmen lazım. 1-1.5 ayda bir de temizleme kapsülü ile makinenin içindeki kahve yağlarından kurtulman gerekiyor. Cihaz kullanım kılavuzlarında yazar bu. Ayrıca "clean me" diye ışığı yanmaya başlar belli bir kahve miktarını yaptıktan sonra. Ona göre de temizleme yapabilirsin.
    - Sana harika bir link atıyorum şimdi, bunu hiç kaybetme derim, olayın sırları burda. Ulan Bekir diyeceksin ne okuttun bana bu uzun yazını en son bu linki de izlersin güzelce, linkin sonunda tüm püf noktaları söylüyor zaten: https://www.youtube.com/watch?v=UU7m8MVaNc0
    - Her zaman kahve yapmadan önce bir kez boşa çalıştır makineyi (linkte de öyle diyor zaten), farkını göreceksin


    Cihaz manuel olduğu için, güzel bir kahve yapmak tamamen iracing'de yarış kazanacak seviyeye gelmek gibi, emek istiyor
    Aklına birşey gelirse sorabilirsin yine abi,

    Görüşmek üzere,

    Saygılar. 

    ***********************************************************************************************************************

    10 numaralik yazi olmus degilmi beyler.

    Bekir,
    Biliyorsun Loto tutarsa hayalimde tum takima en kötu birer AccuForce satin almak var. Öyle bir durumda ilk paket sana gelecek ve incelemeni 4 gözle bekleyecez   ;)


    iRacing haberlerinden ise bu hafta INDY500 yarisimiz var, pist ve araci olan herkez yarisina katilabilir. Yarislar cumartesi 2 - pazar gunu 2 ve herkeze uyacak zamanlara ayarlanmistir, simdiden hepimize bol sanslar   :)



    Simdi gelelim haftalik yaris serilerimize,...

    - Team Turkiye MotorSport 2015 Sezon 2 Hafta 11 Yaris Serilerimiz -


    • Skip Barber Serisi - Monza GP 12 tur
    • iRacing GT3 Challenge Serisi - Circuit De Spa Francorchamps GP Pits 40dk
    • iRacing Grand Prix Serisi - Philip Island Circuit 42 tur
    • Nascar iRacing Klas C Serisi (F) - Dover International Speedway 42 tur
    • IndyCar Serisi Oval (F)                - AutoClub Speedway 50 tur
    • Nascar iRacing Klas B Serisi (F) - Dover International Speedway 50 tur

    Hepimize bol sanslar,

    ****************************************************************************************************************************************************

    Skip Barber Serisi toplam 4618 yariscidan

    • Mehmet, 452 Sampiyonluk puaniyla 441
    • TK, 398 Sampiyonluk  puaniyla 538
    • Bayram, 345 Sampiyonluk puaniyla 656
    • Koray, 224 Sampiyonluk puaniyla 1034
    • Özgun, 160 Sampiyonluk puaniyla 1370
    • Enis, 151 Sampiyonluk puaniyla 1447
    • Samet, 127 Sampiyonluk puaniyla 1682
    • Caner, 118 Sampiyonluk puaniyla 1784
    • Mucahit, 109 Sampiyonluk puaniyla 1873
    • Emre, 103 Sampiyonluk puaniyla 1972
    • Selcuk, 70 Sampiyonluk puaniyla 2507

    GT3 Challenge Serisi toplam 3947 yariscidan...  
    • Caner, 812 Sampiyonluk puaniyla 200
    • Husnu, 650 Sampiyonluk puaniyla 343
    • Eren, 411 Sampiyonluk puaniyla 807
    • Koray, 388 Sampiyonluk puaniyla 874
    • Selcuk, 346 Sampiyonluk puaniyla 1012
    • Volkan, 272 Sampiyonluk puaniyla 1267
    • Özgun, 245 Sampiyonluk puaniyla 1373
    • Ozan, 185 Sampiyonluk puaniyla 1668
    • Bekir, 148 Sampiyonluk puaniyla 1911
    • Fevzi, 144 Sampiyonluk puaniyla 1946
    • Mehmet Ali, 98 Sampiyonluk puaniyla 2403
    • Emre, 72 Sampiyonluk puaniyla 2762
    • Mucahit, 55 Sampiyonluk puaniyla 3032
    • Bayram, 53 Sampiyonluk puaniyla 3074
    • Samet, 37 Sampiyonluk puaniyla 3339

    iRacing Grand Prix Serisi toplamda 373 yariscidan

    • Mehmet Ali, 543 Sampiyonluk puaniyla 61
    • Caner, 263 Sampiyonluk puaniyla 118

    - 2015 Sezon 2 Team Turkiye MotorSport TT Serilerimiz -

    Skip Barber Serisi toplam 938 yariscidan

    • TK, 655 TT puaniyla 20
    • Mehmet Y., 377 TT puaniyla 47
    • Koray, 146 TT puaniyla 128
    • Özgun, 109 TT puaniyla 162
    • Mucahit, 88 TT puaniyla 201
    • Enis, 68 TT puaniyla 272
    • Samet, 63 TT puaniyla 304
    • Emre, 48 TT puaniyla 385
    • Selcuk, 45 TT puaniyla 406
    • Bayram, 0 Sampiyonluk puaniyla 817
      
     GT3 Challenge Serisi toplam 740 yariscidan...
    • Selcuk, 154 TT puaniyla 97
    • Fevzi, 96 TT puaniyla 165
    • Bayram, 91 TT puaniyla 186
    • Özgun, 90 TT Puaniyla 190
    • Mehmet Ali, 79 TT puaniyla 234
    • TK, 71 TT puaniyla 285
    • Mucahit, 51 TT puaniyla 398
    • Samet, 0 TT puaniyla 673
    • Volkan, 0 TT puaniyla 707

    iRacing Grand Prix serisi toplam 127 yariscidan
    • Mehmet Ali, 620 TT puaniyla 4

    ****************************************************************************************************************************************************

    Aramiza yeni katilan arkadaslarimiza iRacing konusunda ufak tiyolar,...

    • iRacing, simdiye kadar oynadiginiz baska hicbir yaris oyunu veya simulasyonuna benzemez. Burada en guzeli sezon boyunca tek bir seriye ful yatirim yapmak en iyisidir
    • iRacing'e ilk yazildiginizda Rookie (Cömez) klasmaninda baslarsiniz yaris hayatiniza. Burada genelde Forzadan-Gran Turismodan, Asetto Corsadan, rFactörden vs. vs. ipini koparanlarin yeridir...yaris yapmayi bilmeyenlerin yeridir yani kisaca yarisi ilk virajda kazanmaya calisan De La Angutlarin yeridir. Kendinize yapacaginiz en buyuk iyilik Rookie klasmanindan bir an evel kurtulmanizdir, bunun icin girdiginiz yarislarda yarismayin, hatasiz yaris bitirmeniz size Safety Rating verecektir ve bu sizin bir ust klasmana cikmanizi saglayacaktir yani D-Klas. Malesef halen Angutlar takimindan tamamen kurtulmus degilsiniz fakat D-Klasda, Rookie klasmanina nazaran cok daha kaliteli yariscilar bulunur. Daha iyi yariscilarla - yaris yapmayi bilen kisilerle tampon tampona yarisabilmeniz icin iRatinginizi yukseltmeniz sart. iRating ise sadece yarislarda kazanilan puan sistemidir ve senin ne denli iyi-kötu bir yarisci oldugunu belirleyen bir puanlama sistemidir.Ust iRatingli odalarda yarismak icin en az 3000+'lar sart.
    • iRacing'de hizli olmaktan cok daha önemli unsurlar vardir, gercek yaristaki gibi yarisi ve yariscilari okumak sizlere buyuk avantaj saglar. Bu yarisi ve yariscilari okumak öyle kolay birsey degil ve anca cok cok yarisarak tecrube edinilir. Yaristiginiz yarislarin replaylarini izleyin, yarisanlari canli olarak izleyin-takip edin, degisik yaris stillerini ögrenin.
    • iRacing'de avantaj saglayan malzemeler konusunda 3'lu ekran, iyi bir pedal seti ve degisik programlari kullanmak iyi bir baslangictir. Yol yarislarinda iSpeed ve Z1'i, Ovallerde ise iBuzzer isimi fazlasiyla göruyor. programlar konusunda linke TIKLA

    Blog yazimizin sonuna yaklasiyoruz beyler, sizlere kisaca tekrar saglikli beslenme/antreman konusunda kisa tiyolar vereyim.
    • Yedigin besini karsilayacak ayarda antreman yap, aynisi tersi icinde gecerli. Vuduna giren cikanin hesabini tutman cok önemli.
    • Eger hicbir sekilde antreman yapma imkanin yoksa en kötu aksam yemeginden sonra 15 dakikalik hafif tempolu bir yuruyus yap...bu sana asagi yukari 70-80 kalori erittirir ayni anda 1.5-2 km yurumus olursun.
    • %10-12 civari yag oranina dusmen icin ciddi beslenme ve antreman programini takip etmen sart. Bunun kisa yolu yoktur.
    • Gelisme...antreman hareketlerinde rahat bir sekilde yaptigin bölumde olusmaz, gelisme vucudunun muazzam bir sekilde zorlandigi andir yani son 3-5 harekette olusur.
    • Iyi bir besin programi takip etmeden dunyanin antremanini yapsan hepsi bosa gider, aynisi tersi icinde gecerlidir. Iyi bir antreman programini takip etmeden, iyi bir besin programi anca zayiflatir.

    Ve son olarak herzamanki gibi guzel video paylasimi,...



    - Ne Mutlu Turkum Diyene -

    72 yorum:

    1. Bilgiler için teşekkürler abi ;) Espresso makinasını Türkiye'de Enplus'tan alabilirsiniz, bilginiz olsun ;)

      YanıtlaSil
    2. Eyvallah Bekir,
      Barista makinesi alacaklar icin paylastigin bilgiler altin degerinde, enplus bilgisi icinde tesekkurler...Linkini buraya ekliyorum ;)
      http://www.enplus.com.tr/cay-kahve-makineleri/

      YanıtlaSil
    3. Bilgiler için teşekkürler abi. Bekir e bodnarı versen ve incele desen bu kadar detaylı yazmazdı yaw. Bu ne biçim kahve makinasiymiş . Canım istedi valla :)

      YanıtlaSil
    4. Abi eline sağlık.,Bekir de tam kahve tiryakisiymis makinenin maşallahı var vallaha afiyetler olsun.

      Selçuk hayırlı olsun kardeşim kart geldi heralde güle güle kullan. Whitcher 3 ü çok övüyorlar sağlam olmuş.

      Bu akşam spa antrenmanlarina gelemeyeceğim malesef, gündüz foruma bir baktım da yeni z4 setuplari paylaşılmış bir şans daha mı versem acaba kendisine :))

      YanıtlaSil
    5. Abi kodları satmak istersen buralardayım :D

      Buarada yazı için teşekkürler Elegan abi , bekir abide döktürmüş incelemede kahve kültürümnescafe classic den mteye gidemedi daha :(

      YanıtlaSil
    6. Bekir abinin kahve makinesinden kahve icme şansım oldu ve tek kelimeyle 10 numara oluyor. Hele bi de keçi sütüyle cappucino yapınca apayrı bi lezzet oluyor :D

      Bu arada Accuforce'un incelemesini ilk ben yapacam kimseye yar etmem oni XD

      YanıtlaSil
    7. Tim'in paylaştığı son ayar gayet dengeli, dünkünden sonra baya iyi

      iRacing'in bu pistteki ultra saçma x lerini yiyip DQ olmazsanız, yarışı bitirtebilir

      diğer araçları denedikten sonra sürülebilir olarak Ruf ve BMW kalıyor, Mclaren'i bozmuşlar baya her hızlı virajda arkada tekerleği varmış gibi uçup gidiyor

      YanıtlaSil
    8. Eyvallah Husnu,
      +1
      Bekir'in paylastigi Luigi Lupi'nin 50 dakikalik videosunu izle birde, adam bir espresso yapacak 17 dakikasini aldi...böyle bir mukemmellige erisme zevki nadir görulur.

      Ne yalan diyeyim, normal ayarda bir espresso makinesi alacaktim, Bekir'in yazisindan birde Luigi Lupi'nin ilk 17 dakikalik nirvanaya erisme espresso videosu sonucunda biraz daha profesyonel aletlerde göz gezdirmeye basladim. Barista tanrilari yardimcimiz olsun artik, ne diyelim :)

      Eyvallah Selcuk,
      Witcher 3 cok tutuldu ve guzel bir oyuna benziyor, Batman eminim superötesi olacaktir,...oynamadiysan daha evvelki serilerinden basla, full xbox kontrolu destekleride var ;)

      Eyvallah Koray,
      Benimde bu hafta herhangi bir yaris yapip yapamacagim belli degil, isler yogunlasti...en kötu sohbetlere katilirim ;)

      Eyvallah Enis,
      Neredesin guzel kardesim, birkac hafta önce geldin 1-2 yaris yaptin sonrada gören-duyan cennetlik,...taaaki Witcher3+Batmanden bahsedilene kadar ;)
      Zayiflama nasil gidiyor? Kac kiloya dustun? Antremanlara basladinmi? Resim?

      Efkan,
      Su loto tutsun hepimize yar olacak o AccuForce ;)

      Ozan,
      Bence iRacing kati "x" ayarlariyla en dogrusunu yapiyor, umarim tum pistlere Spa'daki nezaketi gösterirler. Insanogluna parmagini ver- elini kapar misali :)

      YanıtlaSil
    9. Elegan abi aslında hep okuyordum blog u ama üyelik açıp yorum yapmayaüşeniyodum artık yazıyım dedim ya :D en pazartesi tekrar başlıyorum :D kiloyu 77 ye çektim yağ oranınoda yüzde 32 den 18 e çektim resim çekilip atmaya çalışıcam hep unutuyorum çok yakında geliyorum tekrar :D

      YanıtlaSil
    10. https://www.59saniye.com/330000-tl-mercedes-bir-araba-sizce-luks-mudur/

      YanıtlaSil
    11. Enis,
      77 kilo muazzam bir gelisme, bir deri-bir kemik kalmissin nerdeyse...karin antremanlarina basladiysan baklalarda cikmaya baslamistir...Resim isteriz ;)

      Ozan,
      Seytan, isik kiligina burunup özellikle Allah'i, Dini kullanarak insanlari kendine köle edecektir ve bu seytana destek verenler, onu takip edenler ebediyen cehennemde yanacaklardir, bu... tum kutsal kitaplarda yazar.
      Insan ömru kisitlidir, herkez en nihayet Allah huzurunda hesap verecek. 300 kusur bin liralik arabayi luks görmeyen seytana asgari maasin ne kadar oldugunu sormak lazim, daha onu bilmiyor. Milyarlik sarayda luks degildir o zaman, haram yemekte gunah degildir, 700bin dolarlik saatlerde luks degildir vs. vs.
      En nihayet, en buyuk suc seytanda degildir, en buyuk suc seytana destek cikanlardadir!

      Bu konulara hic girmeyelim, sonunda her koyun kendi bacagindan asilir.


      Dirt Rally'ye Pikes Peak ve 3 arac cikmis, deneyeniniz varmi? FFB'de bir degisiklik varmi?

      YanıtlaSil
    12. Helal Selcuk,
      Delikanli yarisarak kendine ve takimimiza dahada guzel bir intiba birakiyorsun, tebrikler :)

      YanıtlaSil
    13. Indy 500 açıklanmış

      Türkiye saatine göre

      Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece 04.00
      Cumartesi 23.00
      Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece 04.00
      Pazar 15.00

      YanıtlaSil
    14. Aston Martin DBR9 GT1 ;

      http://i.hizliresim.com/62Na00.jpg

      son Spa yarışı olaylı geçti, adamın teki frenajı kaçırıp piste geri dönerken bende atak denedim fakat lag contact oldu, İngilizce - Almanca küfür edip gitti. Telsizden bu şekilde davrananlara da bir önlem almalı iracing... ve verdiği saçma x lerden biri, aslında 6'sı. Aynı virajda 6 tane x aldım resimdeki gibi döndüğüm için

      http://i.hizliresim.com/LaDlrZ.jpg

      YanıtlaSil
    15. 14 haziran GMT 17:15'te 3 saatlik GES Suzuka yarışı organize edilmiş. İster takım ister bireysel yarışın. Ruf c-spec ve mazda mx-5. 30+30 totalde 60 araçla güzel bir yarış olur. Ruf kontenjanı dolu, ben mx-5 ile tek başıma kaydoldum Team Türkiye MotorSport #1 takımı ile. Epeydir mx-5 kullanmadım, fantastik olacak benim için :) An itibarı ile 14 yer daha boş mx-5 kadrosunda. Bence şöyle 5, 6 araçla dalalım takım olarak da alem katılım görsün yaw :D Kıstas olarak minimum 1500 irating ve C lisans isteniyor. Uzun yarış yapmamışlar için şahane fırsat ;) Forum linki:

      members.iracing.com/jforum/posts/list/3315486.page

      Görüşmek üzere ;)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bekir abi bende layıt olmak istiyorum ama nasıl olucak foruma falanmı yazıcaz ? Mx5 ile?

        Sil
    16. Aynen kardeşim, attığım linkte kayıt formatı var: araç mazda mx-5 (sadece cup versiyon olacakmış), takım adı, sürücü, lisansı, iratingi falan yazıp post atıyorsun foruma. Elegan abiyle görüşebilirsin hangi takım adıyla girebileceğini. Unutma bu adamlar düzen ve disiplini seviyor, verdiğin takım adı bire bir aynı olmalı yarış günü, yoksa bi arızayla karşılaşabilirsin yarış günü, haberin olsun ;)

      YanıtlaSil
    17. Paylasimlar icin tesekkurler Ozan,
      Bu hafta dedigim gibi malesef hicbir yaris yapamayacam,...en cok Indy500 icin uzuluyorum ama elden birsey gelmiyor.

      Eu Rouge'un girisinde ya cok disari cikiyorsun veya resmi tam cekmemissin. Gecen aksam Spa antremaninda paylastigin resmin yaris cizgisinin en az 1 metre daha solundan gectigim halde hic "x" hata vermedi...Bu iste bir tuhaflik var, antremanda ayri, yarista ayri hata marji koyduklarini sanmiyorum.


      Paylasimlar icin tesekkurler Bekir,
      Zamanim olsada yarisabilsem...Arkadaslar, MX5 veya baska takim yarislarinda takim ismi olarak olarak istediginizde yarisabilirsiniz, önemli olan birbirlerinizle önceden anlasin. En gec yeni sezona yeni bir Takim ve isim uygulamasina gececez, bu konuda daha ayrintili bilgileri blog yazimizda paylasirim :)

      Simdiden tum yarisacaklara bol sanslar diliyorum... ;)

      YanıtlaSil
    18. Not: Takim ve isim derken...Takim ismi degismez! Takim bölumlerimizi ayirt edecek niteliklerden bahsediyorum sade :)

      YanıtlaSil
    19. Herkese selamlar ve sevgiler.

      Daha önce bıraya mesaj yazmıştım ama ben galiba bu blog sitesini kullanmyaı tam öğrenemedim :)
      Elegan abinin de tavsiyeleri üzerine Asus Rog Swift in yanına iki tane 27 inc Samsung monitör aldım ama eve gelip bir heyecanla Surround kurulumu yapayaım derken "başka bonitör kullanın" uyarısı verdi ve surround ı kurdurmadı :( neyse en azından ertesi gün iki monitörü de iade ettim. Artık fırsat bulunca iki tane daha Swift almak lazım. Yarışlar ve sohbetler sizlerle çok daha iyi geçiyor. Yarışlarımı sizlerle sohbet ederek ve sizin de beni izlediğinizi bilerek yarıştığımda çok daha iyi hatta baya iyi sonuçlar elde ediyorum. Hatta en son yarışımı Elegan abi izliyordu ve biryandan da taktik veriyordu. Okadar tur attım hiç bir hata olmadan ve 2 nciydim taki Elegan abi iki dakikaya geliyorum diyene kadar :) o iki dakikalık ayrılmasında anlamsız iki tane hata yaptım(allahtan 5 dakikaya geliyorum demedi:)) Elegan abi geldiğinde de birdaha hata yapmadım :) yarışı yine iyi bir derece ile bitirdim. Nedense kendi başıma oynadığım zaman basit hatalarla bana çarpıldığında(düzlükte gelip arkadan gömmesi gibi) sinirlenip Alt -F4 ile oyunu kapatıyorum :( ama son zamanlarda biraz daha sabırlı olmasını öğrendim gibi :)

      YanıtlaSil
    20. Benim bildiğim şuan simulasyon özelliği ve multiplayer özelliği ile en iyi savaş simulayonu War Thunder. Simulasyon açısından bundan daha iyi olan ise IL-2 Sturmovik var. İkisininde birbirlerine göre çokta artısı eksisi olan oyunlar değill. Sadece şunu belirtmek isterim War Thunder da PS4 kontrolcüsü veya Xbox-360 kontrolcüsü yada benzeri ile kullanmaya kalkarsan kaafayı yedirir sana. Ya mouse seçeneği(yani arcade modunda) ile oynayacaksın yada Flight Stick alacaksın ve çok ciddi zaman ayırarark oyuna alışacaksın.

      YanıtlaSil
    21. Abiler şu turnuva için bana yer ayırma imkanınız varmı mx-5 ile? Şuanda üyeliğim kapalı evde değilim pazar gününe kadar dolmasını istemiyorum..

      YanıtlaSil
    22. 23.00'ten sonra 01.00 yarışına da girdim, bir tane benim öndekine çarpmamak için yaptığım yavaşlama yüzünden arkadaki eleman dokununca 4x yedik, bir tanede hıyar bir Romanyalı onu geçmeye çalışırken dışa açılarak spin attırdı, bir tur sonrada başka biri benim yerime onu uçurdu :)

      Spa'da ilk kez az off track ile gittim, 4 tane fakat 8x car contact olunca gene oldu 12x. Rating alıyorum fakat olaya karışmasam çok pist dışına taşıyorum veya tam tersi oluyor, bu hafta A 1'lere doğru yolculuğa çıkacağım sanırım :)

      YanıtlaSil
    23. Enis, iracing ID'ni biliyor musun?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Enis'in profil sayfasına girersen adres çubuğunda yazıyor abi

        Sil
    24. Valla bu hafta spa da bir daha yarışmam . Öndekileri geçmek için değil de hata almamak için yarışıyoruz. Açıkçası konsantre falan olamadım. Tempo olarak belki 1 sn daha hızlıydım ama yarış içerisinde bu olmadı maalesef . Ama yine de güzel yarıştı. Kastıra kastıra gittik :)

      Ayrıca belirtmek istiyorum. O Enzo nun varya taaaaa..... yarış içinde 2.16 atılır mı arkadaşım. İnsan mınıs ?

      YanıtlaSil
    25. Enis, kaydetmeleri için başvurdum, yarışa yetişeceğini söyledim, eğer vazgeçersen muhakkak haber et bana kardeşim ;) kayda alırlarsa yazarım buraya

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bekir abi çok teşekkür ederim vazgeçmem sıkıntı olmaz yani :) suzukada 3 saat bayağı eğlenceli olucak bakalım nasıl sonuçlar alıcaz ..
        Sen antremanlara başladınmı abi ? Pazartesi geliyorum sanırım bir host odası açık olur yarış ile ilgili orda yardırmalara başlarım hayırlısıyla

        Sil
    26. Eyvallah Mucahit,
      Eglence konusunda cok guzel bir toplulugumuz var, hakikatten harika egleniyoruz ;)
      Yaris konusunda ise cok yeteneklisin, saglam antremanlarla her girdigin yarista ilk 3 otomatikman garanti gözuyle bakiyorum :)
      3'lu ekraninda simdiden iyi gunlerde olsun kardesim, aramizda 120hz 3'lu ekran kullanicimizda bulunur eger bu konuda yardim gerekirse.


      Ozan, Husnu,
      Tebrikler beyler, Spa yarisinizda iyi yardirmissiniz. Spa, cok zorlu bir pist olmus, kati hata kurallari umarim her piste duzenlenir. Saglam antremanlar sonucu iyi bir yerde hatasiz bitirme imkansiz degil, bunuda yarisinizda kanitladiniz zaten ;)
      Enzo, muazzam hizlilardan ve genelde efendice yarisan biri...ama sunuda biliyorum, adam non-stop antremanlarda.

      Kac gundur sohbetlere katilamadim, bu aksam gelmeye calisacam ;)



      Adamdaki gibi fit bir vucut icin dogru beslenmeyle beraber su kisa videodaki hareketleri yapmaniz fazlasiyla yeterli olur. Illede bir spor salonuna gitmeniz sart degil!

      https://www.youtube.com/watch?v=QBleGBNB99M

      YanıtlaSil
    27. http://www.iracing.com/iracingnews/iracing-news/iracing-announces-licensing-agreement-with-mercedes-benz

      YanıtlaSil
    28. Enis kayıdın tamam kardeşim ;) şimdi şunu yapman lazım, kendine harfi harfine şöyle olan bir takım aç (buradan copy paste et gitsin):

      Team Türkiye MotorSport #2

      Ben antrenmanlara yeni update gelince başlayacam, şu an manasız olur ;)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Tamadır Bekir abi açarım , sezon atlıcak dimi yarışa kadar eğer öyleyse dediğin gibi manasız olur. Tekrar teşekkürler yardımın için takımdan katılıcak başka kimse olucakmı?

        Sil
    29. Her yerimiz GT3 oldu valla. Hayırlı olsun. Mercedes in lisansı alınmış. Acaba hangisi SLS AMG GT3 mü yok AMG GT GT3 mü onu belirtmemişler. Büyük bir ihtimal AMG GT GT3 dediklerine göre yenisi

      http://www.netcarshow.com/mercedes-benz/2015-amg_gt3/800x600/wallpaper_01.htm

      YanıtlaSil
    30. Enis, rica ederim kardeşim eğlenirsin inşallah ;) yarış 13.haftanın sonuna denk geliyor, güncelleme çoktan gelmiş olur. Başka katılan olmayacak herhalde, sanırım son 5 yer kalmıştı Mx-5 için.

      YanıtlaSil
    31. Ben de katılabilirim aslında, eve gidince kaydımı yapayım, mx-5 i manuel vites ile sürmeyi özlemiştim😄

      YanıtlaSil
    32. Ben de katılmayı isterdim ama o hafta şehir dışında olma ihtimalim var malesef, çok keyifli geçeceğine şüphe yok keşke bu tür organizasyonlar daha sık olsa.

      Ozan tebrikler 3.lugu kapmışsın son yarışında.

      YanıtlaSil
    33. Ben de katılmayı isterdim ama o hafta şehir dışında olma ihtimalim var malesef, çok keyifli geçeceğine şüphe yok keşke bu tür organizasyonlar daha sık olsa.

      Ozan tebrikler 3.lugu kapmışsın son yarışında.

      YanıtlaSil
    34. Helal Efkan,
      Sagli-sollu iRacing haberlere daliyoruz. Demekki neymis,...Audi degilde Mercedesmis, he he ;)

      GT3'te öyle yada böyle akar, adamlar muhtesem olan seriyi birkac kademe daha iyilestiriyorlar, yakin zamanda IMSA'ya el atacaklar...En gec Nordschleifenin cikisiyla beraber yeni bir "Özel" pist daha aciklayacaklar...NostraRacingDamus has spoken :)

      YanıtlaSil
    35. Tebrikler Koray,
      Hic haberde vermiyorsun ;)

      http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=13828270&custid=170294

      YanıtlaSil
    36. Teşekkürler abi, reklam olmasın dedim :))

      YanıtlaSil
    37. Teşekkürler abi, reklam olmasın dedim :))

      YanıtlaSil
    38. Nordschleife'den sonra özel pist deyince aklıma dö löman'dan başkası gelmiyor, bring it on baby !!! :D

      YanıtlaSil
    39. Mx-5 yarışı için hala 4 yer var, aklınızda olsun ;)

      YanıtlaSil
    40. Bekir,
      Hangi "özel" pist olacagina dair birsey demiyorum ama en cok sevinenlerin basinda buyuk ihtimalle sen olursun ;)

      YanıtlaSil
    41. Endurance akar abi, kısa yarışların bana göre olmadığına kanaat getirdim artık ;) kısa yarışlar için yeterince agresif ve hızlı değilim ama uzun yarışlar için yeterince sabırlı ve istikrarlıyım, o yüzden o "özel" teh namıssız pist gelsin artık ;)

      YanıtlaSil
    42. Bekir,
      Pist Endurance pisti kardesim ve gumbur gumbur geliyor ;)

      YanıtlaSil
    43. Beyler yarışlara nasıl katılabilirim ?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. 1.- Ana pencerenin sol ustunden yarisacagin seriye gel
        2.- Orta bölumde Practice, Qualify, TimeTrial ve Race secenekleri cikar.
        3.- Race seciminde rakamlar kirmizi oldugunda ustune tikla ve yarisin baslamasini bekle.

        Sil
      2. Başkan yanlış anlaşılmasın, sizin aranızda yaptığınız yarışları kasdettim. Tabi varsa ?

        Sil
      3. Hakan,
        Eger daha evvel tanstiysak dalginligimin kusuruna bakma sana zahmet bana bir hatirlat cunku seni cikaramadim.

        Eger daha evvel tanismadiysak o zaman bence yanlis bir sekilde yaklasim sunuyorsun. Burasi bir forum degil! Maksadin bizlerle tanismak/arkadaslik kurmak ise kendini az bir tanitmayla baslarsin, sevgi-saygiyla kaparsin yazini. Amacin sadece yarismak ise iRacing'de kimseye ihtiyacin olmaz, saat basi yaris var.

        Sil
    44. Hakan hoşgeldin. Henüz aramızda yarış düzenlemiyoruz. Olur da birgün Elegan başkan haydi lig kuralim derse olur kendi yarislarimiz. Ama su an grup cok iyi. Yardimlasiyoruz sohbet ediyoruz gayet iyi. Haa bu arada herhalde onumuzdeki sezon Mehmet ile Blancpain Endurance serisinde takim olarak katilacaz her hafta. Skippy den Gt3 e gecmeyi dusunuyor. Herkese selamlar.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Özgun,
        Simdiden bol sanslar, gelecek sezona GT3 Endurance iRacingdeki en yuksek katilimi olan yaris serisi olabilir. Takimimizdanda bayag bir olacak ;)

        Sil
    45. İndianapolis 500 son 5 tur. Sağlam finiş olmuş

      https://www.youtube.com/watch?v=mYXUlpsFZT0

      YanıtlaSil
    46. Paylasimlar super Husnu,
      Dedigin gibi saglam finish ve isin komik yani Indy 500'un ilk 2'lisi Amerikali degiller :P

      YanıtlaSil
    47. Sim Racing Garage , halen servo motorlu bir set almadınız mı dercesine uzun bir karşılaştırma yapmış. Vidasına kadar karşılaştırmış valla. :)

      https://www.youtube.com/watch?v=fnugyXhVsZI

      YanıtlaSil
    48. World Series by Renault Spa - Özetler

      https://www.youtube.com/watch?v=JoItoM5ZZbA
      https://www.youtube.com/watch?v=IEOFM5ifPaA
      https://www.youtube.com/watch?v=6Eu1SrCcLTU
      https://www.youtube.com/watch?v=KzG60ynJVxI
      https://www.youtube.com/watch?v=jbtCK5t74gs
      https://www.youtube.com/watch?v=pvnKQoixUls
      https://www.youtube.com/watch?v=BQ3uDs6AHp0

      NASCAR Dover'daki olaylar

      https://www.youtube.com/watch?v=xdgn7gNs-Y0
      https://www.youtube.com/watch?v=WJUzP0n5Ou8
      https://www.youtube.com/watch?v=v0RnfpwvHQE
      https://www.youtube.com/watch?v=xLWXAqZ2K-A
      https://www.youtube.com/watch?v=LwLRQk4UYlU

      TCR Salzburgring - Özetler

      https://www.youtube.com/watch?v=Z43e7HFcRBE

      DTM Lausitzring - Özetler

      https://www.youtube.com/watch?v=QeGoTphPSfU
      https://www.youtube.com/watch?v=eRpfwkxXSLs

      Indycar Detroit - Full Yarışlar

      Race 1 ; https://www.youtube.com/watch?v=ySk5ayCfFAc

      Race 2 ; https://www.youtube.com/watch?v=GBIKy7pW1hM
      https://www.youtube.com/watch?v=ODhIzdj-qLU

      RaceRoom'un Mayıs 2015 dev streami ; https://www.youtube.com/watch?v=xB4gEahCz-I

      YanıtlaSil
    49. Uzun süredir sizden saklıyordum ama siparişim de elime ulaştığına göre güzel bir görsel paylaşmanın varkti geldi . Bodnar Simstering Pro. Bakın dikkatinizi çekerim normali de değil pro su. Daha kimsede yok. Ben riske girerek kimsede olmayan bir üst modeli aldım. Test edip geri bildirim yapacağım . Çok meraklandırmadan buyrun yeni setim

      http://i1139.photobucket.com/albums/n551/Husnuguven/3953E7B3-5CC6-44CA-96DB-8DF74A6360FD_zpspsyphlul.jpg

      YanıtlaSil
    50. Efsane Senna ve Rush filmlerinden sonra yeni bir efsane daha

      Maldonator The Movie

      https://www.youtube.com/watch?v=V9GtxYrMQcI

      YanıtlaSil
    51. Paylasimlar icin tesekkurler Husnu,
      Barry yine dökturmus, Helal olsun adama, her yönden profesyonelce hazirlanmis ve en ince noktasina kadar deginilmis bir karsilastirma yapmis. OSW hem fiyat - hemde ayar secenekleri yönunden daha iyi, ugrasmak istemeyenlere Bodnar...ve Bodnar'in ayar secenekleri özellikle bu videodan sonra eminim bayag bir guncellenir...geriye sadece fiyat farki kalir ;)

      Maldonator videosuna gelince, 10 puan + 10 puan + 10 puan ve ayriyetten 5 puanda 6.57'deki Trophy icin ;)

      Özel Bodnarinla araba-maraba surulmez, olsa olsa anca 747 Boeing yönetilir onla,...veya uza mekigi filan...saga-sola cevirmek icin 3 tane Arnold sart anasini satayim, he he


      Paylasimlar herzamanki gibi 10 numara Ozan,
      Harika yarislar,


      Su islerim biraz sakinlessin, sahalara geri dönusum feci olacak - gök gurleyecek. Ilk yarisimda en az 5 kisiyi ucururum herhalde :P

      YanıtlaSil
    52. oooo Hüsnü hayırlı olsun ya..feci kıskandım..ama direksiyon simidi olarak Fargo AS500'ünkülerden al bence...ancak kontrol edersin ve de yakışır...

      YanıtlaSil
    53. Eyvallah arkadaşlar. :)

      Abi bu arada Berry OSW nin fiyatından bahsetti mi ? Ben orayı kaçırdım herhalde. Bir de OSW biraz DIY gibi sistem .
      Genel olarak bakınca fiyat-performans için Accuforce yine avantajlı gibi

      YanıtlaSil
    54. Husnu,
      OSW tamamen DIY ve fiyati 1000$-2000$ arasi tutar, parcalari sende bir hesapla. LInk icin...
      http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3282974.page
      http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3293316.page
      http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3312320.page

      AccuForce ise Fanatec-Thrustmasterin en iyileriyle karsilastirdiginda Bodnar versus Logitech gibi bir karsilastirma cikar ortaya fakat AF'deki motor servo motoru degil, daha ucuz olan stepper motorudur, en buyuk eksigi bu ve her ne kadar AF'nin yazilimi digerlerinden (OSW/Bodnar) cok daha kapsamli olsada servomotorun verdigi istikrarli gucu, hizi ve hissiyati veremiyor.

      Kendin ugrasmayi seviyorsan ve teknik bilgin varsa OSW, yoksam Bodnar akar. Barry'nin sonunda dedigine katiliyorum. OSW ile Bodnar hissiyati arasindaki fark yazilim...diger suruculerin hicbiri hiz eksikliginden bahsetmiyor veya istikrarsiz gucten, OSW'yi begenenlerin hepsi ayar seceneklerinden ayarlanabilen hissiyattan bahsediyorlar. O yuzden dedim ya, Barry'nin bu videosundan sonra Bodnar yazilimini guncelleyebilir diye :)

      Emre,
      Karar degisti kardesim, loto tutsun hepimize Bodnar, AF'den vazgectim ;)

      YanıtlaSil
    55. Accuforce aslında FFB motoru olarak OSW gibi 2 seçenek sunabilirdi. Birisi şu an üzerinde olan stepper motor diğeri ise daha güçlü olan servo motor.. Açıkçası Berry nin karşılaştırmasını inceledikten sonra benim de aklım biraz karıştı .
      OSW paket halinde birşey sunsa daha iyi olacak ya da ne bileyim servoyu onun belirttiği gücte biz kendimiz alsak fakat sürücüleri direk OSW nin yaptıklarından alsak güzel olurdu. Hem gönderi ücretleri de makul olurdu. Servo motor iç piyasada çok rahat bulunabiliyor. Ahh Beryy ah ulen ne yaptın . Zaten accuforce ne kadar ilgimi çekse de videolarını izlediğimde hep bodnar daki güç yok bunda diyordum

      YanıtlaSil
    56. uuuuu...Aga bana farkmaz ya High End gelsin de Bodnar olur AF olur...senin gönlünden geçtiği şekliyle artık :) ama kıllanmıyor değilim şu lotonun hala tutmamasına :)

      YanıtlaSil
    57. Husnu,
      +1
      Aslinda takimimizda teknisyen adamlar var, Bekir, Caner, Efkan...hadin beyler kafalari birlestirip Avrupa'ya OSW'yi hazir modul olarak ayri bir secenek sunabilirsiniz. Umudum en cok Efkan'da cunku isin icinde para var, kacirmaz o böyle guzel bir firsati ;)

      Emre,
      Ah kardesim, Loto hele bir tutsun...Bodnar'in fiyati denizde kum tanesi. Almiskende tam olsun diyorum, Bodnar sade sizlere kalmayacak, en az 5 nesil garantisi var ;)

      YanıtlaSil
    58. Abi tutorial i inceledim de öyle basit birşey değil yaw. Yoksa ben girişirdim. Firmanın elektronikçisi ile bir türlü hallederdik . Anlıyor bu tarz mevzulardan . Bodnar bizi yakacak valla.

      YanıtlaSil
    59. Husnu,
      Supersin kardesim, firmanin elektronikcisi diyecek yaw duvar kagitlari icin ise girdik direksyon setiyle kafayi siyiracaz :D
      Bodnar akar, az kaldi az :)

      YanıtlaSil
    60. Yok abi o da meraklı . Benim direksiyon modunu yaparken lehim işini bana gösterdiydi. Daha sonra eve bi geldi dibi düştü. Zevklerimiz falan da aynı gibi . O da arabalara meraklı. Valla anlatsam ona abi böyle böyle yapar mıyız desem direk zıplar da ben cesaret edemiyorum :) Mekanik işi hallederiz ama yazılım işi biraz sıkıntı . Orası da bayağı karışık

      YanıtlaSil
    61. Husnu,
      Bende biraz göz gezdirdim ve dedigin gibi sistem bayag bir karisik ve tum hepsini halledene kadar 1001 kere Bodnari almadigima pisman eder beni. En iyisi hazir sistem, De La Bodnar akar...cuma loto cekilisi var ;)

      YanıtlaSil
    62. Haydaaaa,...yeni Bodnar direksyon seti, fiyatini hic sormayin :)
      http://members.iracing.com/jforum/posts/downloadAttach/2327582.page

      YanıtlaSil
    63. Selcuk,
      Simdiden gözunaydin kardesim, ekran kartindan cok memnun kalacagina eminim. Guc ve performans olarak Ps4+X1'deki grafikkartlarin toplamindan daha guclu bir grafikkarti bu.
      Fakat Witcher 3 Wild Hunt'in temeli konsollari baz aldigindan o oyunda konsol versiyonlarina nazaran cok buyuk grafik farkini göremezsin, ara-sira oyun yapimcilari maddi sebeplerden dolayi böyle kararlar vermek zorunda kaliyorlar. Yinede az denemeyecek avantajlar mevcut olacak örnegin temelden 3'lu ekran destegi, oyunu maximum ayarlarda yag gibi akisla oynamak, yukleme zamanlarinin kisaligi...tabii ki bu birazda rem hiz ve buyuklugune bakiyor vs. vs.

      Kod konusunda tam emin degilim, baska yerlerden steam kodlari satin almistim ve kodlari yazmadan oyunu indirmedi hic.


      Birazdan blogumuzu tazeliyorum arkadaslar,...

      YanıtlaSil
    64. abi bana bu Bodnarın son versiyonundan al loto çıkınca..incelemesini gördüm çok güçlü ffbsi varmış ama bayağı güçlü hatta bazen seni savurabiliyormuş falan...

      YanıtlaSil