3 Aralık 2014 Çarşamba

Team Turkiye MotorSport 2014-12-04

EY TTM,
Dun aksamki muhabbetlerimiz herzaman oldugu gibi 10 numaraydi, tesekkurler beyler. TTM haberlerimiz var ve sizlerle onlari hemen paylasayim diyorum.

- Team Turkiye MotorSport Haberleri -
  • Selcuk yeni bir bilgisayar sistemine gecene kadar iRacing'e kisa bir sureligine ara veriyor. iRacingdeki GT3 yollarinda gözum ister istemez seni arayacak Selcuk, bilmis ol   :)
  • Burak yeni bir sisteme gececegi icin elindeki direksyon ve pedal setini satiliga cikariyor. Direksyonu Fanatec'in GT2 modeli, pedal seti ise Fanatec'in Clubsport modeli...ilgili arkadaslar Burak ile skype uzeri görusebilirler.
  • Takimimiza yeni bir arkadasimiz katildi, ismi Emir A. Kendisi gercek hayattada yaris pilotlugu yapmis ve seyrettigim videolarindan cok yetenekli ve basarili bir surucu oldugunu gördum. Biraz asagida videolarini paylasiyorum, ona buradanda Team Turkiye MotorSport'a hosgeldin diyorum. Videoyalara artilari cakmayani döverler  ;)
 





  • Benim CSW hafta basinda tamirden geri geldi ve kutusundan cikardigimda ustunde ekmek kirintilari ve kahve lekeleriyle karsilastim...haydi bunlari gectim. CSW'nin bu haliyle resimlerini cektikten sonra temizleyip sistemime taktim ve...direksyon saga dönuyor ama sola hic dönmuyor, bunu görunce bayag bir uzuldum tabii. Fanatec'le telefon uzeri görustukten sonra tekrar CSW'yi geri gönderdim ve tamirden bana geri göndermeleri icin acele etmemelerini rica ettim...hani iyicene denesinler 2 yil icinde 5 defa bozuldu, yeter artik. 1000€'ya yakin bir malin 3-4 yil icinde 1 defa dahi bozulmamasi gerekir dusuncesindeyim. Su an elimdeki 5 yillik Fanatec Porsche 911 Turbo ile idare ediyorum. Sol vites padinin kirik olmasi haric hicbir sorunu yok ve saat gibi calisiyor masallah.



******************************************************************************************************
 

iRacing haberlerine gecelim hemen,...
  • Bugun 1 yillik 49$ kampanyasinin son gunu.
  • 2014'un son Road Warrior serisine geldik. Skippy ile COTA'da 12 tur ve yaris basina hata marji 22'dir. Bu RW yarislarina herkez katilabilir...Ilk basta Virginia'da yarisilacakti fakat son anda COTA'ya cevrildi. LINK
  • Bu yeni sezonda 11/27/14-3/17/15 tarihleri arasi yarisacagin seride/serilerde aracinda Thrustmaster logosunu kullanip en az 10 resmi yaris yaparsan 1 adet Thrustmastersin TX veya 300RS'ini kazanma sansina sahip oluyorsun, bol sanslar. LINK
  • iRacing yeni bir Lazer tarama sistemi satin almistir. Anladigim kadariyla bu ellerindekinden cok daha tefferuatli bilgiler toplayabiliyor. Wellcome to NewGen Lasering  ;)  iRacing is doing well ve dahada önemlisi nasil olsa piyasadaki en iyisi - en gercekcisi biziz deyip yerlerinde saymiyorlar, BRAVO ve iyiki varsin iRacing.   LINK
    • Greg Hill ile cok saglam bir röportaj. "Taking initiative and following your dream just goes so perfectly hand in hand in this case" buna denir herhalde. Iyi izlemeler  LINK


    - Protein Tozu -
    Simdide kisaca Spor ve Antremani hayat felsefesi olarak yasayanlar icin neden Protein tozu sart olmasina deginecem. Protein enerjidir ve besinlerde en cok enerji et urunlerinde bulunur. Protein tozunun en buyuk avantajlarindan biri 20-30 gramlik bir tozda sana buyuk bir but tavugun verdigi enerjiyi saglamasidir.
    Yani kisaca...gunde yarim kilo veya 1 kilo et yiyip dislerini, bagirsaklarini ve migdeni gereginden fazla yoracagina 1 bardak sut ile bir porsiyon protein tozunu alman her yönden sporun/antremanin ve özellikle vucut sagligin acisindan yararlidir.

    Burada önemli olan nokta gunluk isleriniz harici ciddi ciddi zaman ayirip yaptiginiz spor ve antremaniniz varsa protein tozu almanizdir yoksa gerekmez hatta vucudunuza aldiginiz proteini eritemezseniz vucut kaldirmaz, aynisi yemek icinde gecerlidir...ihtiyacindan fazla ne yersen ye vucut kaldirmaz.

    Satin aldiginiz yemeklerinizi nasil biraz daha pahali olsada iyi markasini aliyorsaniz, bu Protein tozuda vudunuza girecegi icin iyi kalite ve marka olmasi önemlidir.



    Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir paylasim,...Turk Epic Muzik  :)



     - Ne Mutlu Turkum Diyene -

    34 yorum:

    1. Bilgiler için teşekkürler abi . CSW nin yine sıkıntı yaratmasına üzüldüm. Herhalde gelen cihaz v2 de değildi. Fanatec i anlamak mümkün değil gerçekten. Accuforce çıksa biran evvel iyi olacak

      Burak telefon bilgilerini buradan veya skype üzerinden paylaşırsan seti hemen satalım. Fiyat olarak ne istiyorsun onu da belirtirsen sevinirim. Bana sonra çok oluyor.

      Aramıza yeni katılan arkadaşlara hoşgeldin diyorum . Emir in videolarına tek tek göz attım.

      YanıtlaSil
    2. Eyvallah Husnu,
      CSW V2 gönderseler ne yazar...forumda okuduklarimdan, paylasilan resimlerden ve aciklamalardan CSW'nin temel tasariminda gereginden fazla kisa yollardan gidilmis. CSW V2'ler cikti ve onlarda bile birkac tanesi bozuldu, hani cikali daha 1-2 hafta oldu.

      Dedigin gibi su AF ciksin, birde ona bakalim, az kaldi.

      YanıtlaSil
    3. Selcuk,
      iRacingden ara verdin demek skypedanda ara verecen anlamina gelmiyor, kendini fazla özlettirme ;)
      Pedal ve direksyon hakkindaki paylasimlarin icin tesekkurler, yeni alacak arkadaslara yararli bilgiler bunlar. En yakin zamanda seni iRacing yollarinda görmek umuduyla, görusmek uzere diyorum.

      Dun aksam kisa sureligine bir Skippy sonrada Lotus49'da eglendim. Skippy'de CSW'den cok daha iyi his aliyorum ona diyecek hicbirseyim yok ama arkadas Lotus49 ne bicim bir canavardir...hangi direksyonla surersen sur adami acayip terlettiriyor, bu ne zevktir, bu ne muhtesemliktir. Surmeyi seven kimse kacirmasin bu arabayi...o kadar oyun/sim ve tonlarca modlar denedim ama hicbirinde Lotus49 ile aldigim keyfi, zevki alamadim, buna iRacing'deki diger tum araclarda dahil. Benim icin hicbiri Lotus49'daki zevkin yanina bile yaklasamaz.

      Simdiden sunu diyebilirim...iRacing'e Nordschleife geldiginde benim en favori pist/arac kombom kesinlikle bu ikili olacak.


      Bu arada hicbiriniz dikkat etmedimi...Emir kardesimden paylastigim 2'ci video baskasina aitmis yaw, duzelttim onu :)


      Ve bunu paylasmadan edemeyecem cunku Iskandinavya ulkeleri icin bu gibi olaylar gercekte olabiliyor, bu videonun gercekligi tartisilabilir orasi ayri konu...ama farz etki böyle bir olay basina geldi bu durumda ne yaparsinki??? :)))

      https://www.youtube.com/watch?v=tKdRlWz-1pg

      YanıtlaSil
    4. internet sorunları yüzünden ovalde 2221'den 1584'e düştüm.Çarşamba ve Perşembe kabus gibiydi,yarıştan düşüyorum geri giriyorum pitten çıkamadan gene kopuyor falan,trajikomikti :)

      neyse ki dün yaptığım 5 yarışta 313 rating kazandım,dibe vurmayı göze almıştım ama internet insafa geldi :D

      güncellenmiş Ford Falcon ücretli olacakmış,saçma olmuş.Sonuçta Ford GT GT3'ü üyelere bedeva sunarken bunu paralı yapmak yakışmadı bence.1 yıl içinde alanlara 6$,daha önce alanlara ise 5$ geri ödeme yapılacak.

      9 Aralık Salı Türkiye saati ile 16.00 - 19.00 arası 2015 S1 güncellemesi yapılacağından site kapalı olacak.Umarım 2014 S4 gibi birçok sorunla karşılaşılmaz çünkü hala yarış sonuçları undefined veriyor

      YanıtlaSil
    5. Abi videodaki heywan pek gerçek gibi durmuyor ama öyle birşey başına gelenin vay haline

      Bu arada elinde Ford V8 supercars aracı olanlar yeni aracı %50 indirim ile alabilecek
      http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3288184.page

      Greg Hill in rörortajı ile alakalı forumdaki konuya bakarsak Ford GT nin sesinden güncelleme olacak
      News Flash: Just did an update of the FORDGT including new externals
      http://members.iracing.com/jforum/posts/list/50/3287277.page

      Geleneksel hale gelen pro pilotların yarıştığı 2014 Pro Race of Champions Aralık ayının 17 sinde yapılacakmış. Fakat bu sene yol yarışı yok. Sadece ovalde yarışacaklar . Yine çılgın kazalar göreceğimize eminim .
      http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3288214.page
      http://www.youtube.com/watch?v=YM1GhPiMbO0





      YanıtlaSil
    6. iBuzzer G kullananlara bir soru ;

      bu olayın üstünden sonra 2 kere format atmama rağmen hala iBuzzer yarış ortasında " program bir sorunla karşılaştı kapatılması gerekiyor " hatası veriyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim ? Mail falan mı atmam gerekiyor.Özellikle uzun oval yarışlarda başıma bela oluyor bu,pite girdiğimde sayacak diye beklerken kalabalık içerisinde zar zor pit box arıyorum :D

      şu anda 2.0.1.1.2.101 versiyonu kurulu

      YanıtlaSil
    7. Paylasimlariniz herzamanki gibi 10 numara arkadaslar.

      Bu aralar senin internetine 3 kurus guven olmaz Ozan, bence telefon ac ve buyuk sorunlar yasadigini söyle ISP'ne. Sali gunu daha 13 hafta basinda guncelleme harika bence ;)

      iBuzzer'imi daha guncellemedim ama aksama gunceller sana haber veririm.

      Ford V8'e tekrar para istemelerini tam anlamis degilim. Aslinda adamlarin hakki var fakat o zaman tum araclar icin ayni sekilde uygulanmasi gerektigini dusunuyorum.

      Greg Hill, adam cekidekten yetistirmis kendini. O adamin el attigi hersey altina dönusur :)

      Pro yarislarini izlemek cok buyuk zevk, ister Nascar, ister yol yarisi olsun...kacmaz ;)



      Bu arada besin konusunda benim tek zaafimin dondurma oldugunu duymayan/bilmeyen yoktur herhalde. En nihayet onunda caresini buldum. Normal bir kase dondurmada takriben 1000 kalori/150karb/70yag orani bulunur. Tum hafta antremanimi bir kase dondurmayla göturuyordum ve buna cok uzuluyordum ama o gunler gecti artik.

      Dusuk kalori, dusuk karb ve dahada dusuk yag oranli dondurma yapmayi ögrendim, hemde herseyin tamamen organik olmasida ayriyetten cok guzel bir Bonus.
      Benim yaptigim 1 kase dondurmanin oranlari su sekilde...135kalori/30 karb/2 yag/2 protein

      Evet, satin aldigim dondurmanin neredeyse 10'da biri oranlarina sahip ve tamamen naturel olmakla beraber muazzamda doyurucu...yapilisida 120 saniyeyi gecmez :D

      Gelecek Bloga tarifini paylasirim ;)

      YanıtlaSil
    8. Abi tarifini ver sana zahmet :)

      YanıtlaSil
    9. Hemen paylasayim kardesim, bu dondurmadan her Allah'in gunu 1 kase yesen yinede perhizini/diyetini bozmaz. Dondurmanizi yapabilmeniz icin alet olarak tek ihtiyaciniz buz kirici destekli bir Mixerdir.

      1 adet muzu soy ve parcalara bölup 1 posetin icine sonrada buzluga koy
      10-15 gram kadar degisik meyveler, ben ilk dondurmamda takriben 15 gram muz gibi buzluktan ahududu ve 10 gram kadarda buzluktan yaban mersini ekledim.
      Kati Turk yogurdumuzdan 30 gram kadar ve takriben 10ml sut yani cok az, bu kadar.

      Tum bunlari "meyveler buzlu olmakla beraber" mixerin icine attim ve takriben 1.5 dakika sonra dondurma gibi katiyla/yumusak arasina dönustugunde kaseye koydum, ustune biraz tarcin ektim ve nefis bir lezzet, hicbir sekilde suni seker katmadan migdeye gömdum :)

      Yarina 1 adet elma/ yarim kiwi/ 15 gram ahududu + 2 porsiyon Whey100 protein tozu (1 cilekli, bir cukulatali) + 30 gram kadar kati Turk yogurdumuz, cok az sut, tarcin ve sonrada dokunmayin keyfime :D

      The sky is the limit ;)

      YanıtlaSil
    10. Kisaca birkac meyvenin takribi kalori tabelasi

      1 adet muz - 105kcal / 26karb / 0.5 yag / 1.5 protein
      1 adet elma - 72kcal / 19karb /
      1 adet kiwi - 42kcal / 8karb / 1 protein
      1 adet portakal - 80kcal / 20karb / 1 Protein
      100gr. Cilek - 32kcal / 8karb / 1 Protein

      100gram kati Turk yougurdumuz - 129kcal / 5karb / 10 yag / 4 Protein
      30gram kati Turk Yogurdumuz takriben 1 yemek kasigi - 39kcal / 2karb / 3 yag / 1 Protein

      YanıtlaSil
    11. Butun bilgiler icin sagolun beyler..bu arada husnuye katiliyorum abi..o ayi eger ki, chris hoy degilse bisiklette her turlu yakalar adami ki o ayi arkadan gelse ben bile chris hoy olur oyle basarim pedala :) adam bebek sahilde gibi kullaniyor bisikleti :)ayrica Emir hosgeldin aramiza...

      YanıtlaSil
    12. Emre,
      Aynen kardesim ;)

      Selcuk,
      Bence herseyi maxda bile oynatir, yinede aramizda Pc ustalarina bir sormak lazim.

      YanıtlaSil
    13. Selçuk abi kesinlikle o saçma sapan bilgisayari almak gibi bir hata yapma. Butcen ne kadar onu soyle sana en o fiyata alabileceğini en performansli PC yi topliyim .

      YanıtlaSil
    14. 2020 yılına kadar iracing bilgisayarım tamamdır, artık full artı full herşeyi açabilirim, monitörler de bayram eder artık şükür :) intel i7 4790K + Evga GTX980 superclock ACX 2.0 + Asus ROG Maximus VII Formula ;) yağdır mevlam iracing :D

      YanıtlaSil
    15. Bekir hayırlı olsun kardeşim. Evlilik sana her yönden yaradı valla. :)
      Abi dondurma tarifi için teşekkürler. Hanıma göndereyim hemen :)

      YanıtlaSil
    16. Bekir abi çok güzel bilgisayar hayirli olsun . Ana kart biraz abarti olmuş ama herşeyin en iyisinden almak istedim herhalde :D

      YanıtlaSil
    17. Sağolun arkadaşlar, daha iyileri sizlerin de olur inşallah ;) anakarta gelince Enis, aldığım tüm iyi parçaların verimi analarta bağlı, ne kadar iyi kart alabilirsem o denli dengeli verimli sistem kullanırım diye düşündüm ;) bu arada anakartta süper bi gaming ses kartı var, eski bilgisayarımdaki ses kartımı satılığa çıkarabilirim isteyen varsa, creative x-fi titanium modeli ;)

      YanıtlaSil
    18. Bekir abi güle güle kazasiz belasiz kullan çok harika bir sistem nazar değmez inşallah .Sirada bodnar yada ecci var dimi artik? :P

      YanıtlaSil
    19. Eyvallah kardeşim, ingilterede arkadaş var belli olmaz :p

      YanıtlaSil
    20. Iyi gunlerde olsun Bekir, bence o sistem 2025'i bile rahat görur ;)

      Enis,
      Destur de lan, daha ben almadim...Aga pohunun ustune poh olurmu len :D

      YanıtlaSil
    21. Elagan abi önce alan ağa dir hodri meydan :D

      Sen daha mutfagi yaptiricanda parayi denklestiricende uzun is ;D Tahminim Bekir abi 2 aya verir siparişi :P

      YanıtlaSil
    22. Enis,
      Almissin patlamis misirini, cipsini kolani oturup bizlere gaz veriyon...Round 1 dance puppets dance :P

      Not: Senide göerecez evlenince. Dunyanin kac buack oldugunu o zaman daha iyi anlayacan ;)

      YanıtlaSil
    23. Hayırlı olsun Bekir abi, güle güle kullan :)

      Ben de bugün fanatece mail attım ve siparişimi iptal etmek istediğimi söyledim. Böyle bir hakkımın olduğu bir mailde geçiyordu, o yüzden bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Askerden gelince de ciddi ciddi bodnar, accuforce vs gibi bir set çakıp direksiyon konusunda kafamın rahat olmasını istiyorum. Bakalım neler olacak :)

      YanıtlaSil
    24. Husnu,
      Afiyet olsun, birkac dondurma cesidi denedim su an favorim 1 Muz + whey100 cukulata 2 porsiyon veya 36gram + 15 gram yaban mersini ve 1 kasik kati Turk yougrdumuz. Lezzet konusunda disaridan satin aldigim donurmalara 10 cakar. Eger protein tozu kullanmiyorsan 10-15 gram kako, Oboy/Nesquick veya rendelenmis 80% ve ustu kakolu cukulata olabilir.

      Elmaliyi denedim, kirmizi tatli elma kullandigim halde biraz tatli-eksi tadi verdi. Cok rahat yenilir fakat lezzet acisindan bir dondurma degil fakat karsiliginda verdigi kalori/karb/yag ve protein miktarini gözönunde bulundurursak fazlasiyla is göruyor. Bu kendi yaptigim "dondurma"'nin en buyuk avantajlarindan biriside uzun sure karnimi tok tutmasi :)


      Efkan,
      Bence daha saglikli bir karar verdin, sen askerden gelene kadar eminim Bekir AF veya Bodnar'i cakmis olur. Ilk evvela onda denersin ;)

      YanıtlaSil
    25. Oooo ortalik kizisiyo bakalim bu yarisin galibi kim olucak? Bekir abi mi , Elegan abimi yoksa supriz bir şekilde dahil olan Efkan abimi benim oyum Bekir abiden yana

      YanıtlaSil
    26. Ödemeyi yaptılar, çok hızlı yaptılar cok şaşırdım :D Fanatec'ten paçayı kurtardım, 1.5 sene sonra accuforce akar :p

      YanıtlaSil
    27. Fiyat performans ECCI7000 akar

      YanıtlaSil
    28. ECCI eskidi artık bence abi yaw. Artık kayışsız,dişlisiz bir sistem lazım. Ayıca bu accuforce yazılım anlamında da epey ileride olacak gibi duruyor.

      YanıtlaSil
    29. Selçuk abi ;
      119 TL WIBTEK Z87-M PRO Z87 LGA1150 DDR3-1600 HDMI Anakart (4 RAM SLOTU,1 x Gigabit LAN,4 x USB 3.0,6 x SATA 6Gb/s)
      470 TL INTEL Core i5-4460 3.20 GHz LGA1150 İşlemci
      120 TL Kingston HyperX Black 4 GB 1600 MHz DDR3 RAM CL9
      400 TL POWERCOLOR R9 270X OC Turbo Duo, 2 GB, PCIExp Ekran Kartı, DDR5, 256 bit, 1080/5600
      198 TL Toshiba 2TB 7200 RPM 64MB Ön Bellek 3.5" SATA III DISK
      90 TL Deep Cool Tesseract BF WH 1xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, 1x120mm Fanlı ATX Beyaz Kasa
      102 TL Aerocool VX-500 80+ Verimli 500W 34A@12V Güç Kaynağı

      Toplamda 1499 TL

      VEYA

      203 TL MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
      274 TL AMD FX-Series X6 6300 Black Edition 3.5GHz Soket AM3+ İşlemci
      277 TL GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
      400 TL POWERCOLOR R9 270X OC Turbo Duo, 2 GB, PCIExp Ekran Kartı, DDR5, 256 bit, 1080/5600
      198 TL Toshiba 2TB 7200 RPM 64MB Ön Bellek 3.5" SATA III DISK
      90 TL Deep Cool Tesseract BF WH 1xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, 1x120mm Fanlı ATX Beyaz Kasa
      102 TL Aerocool VX-500 80+ Verimli 500W 34A@12V Güç Kaynağı

      Toplamda 1544 TL


      İntel mi AMD mi sana kalmis 2 side iRacing i çok rahat acar

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Nedemek abi , takildigin bir yer olursa ben hep buralardayim yardimci olurum hayirli olsun simdiden

        Sil
    30. Vay canım kardeşim be ECCI'yi almadan eskittin ya helal olsun eski bi öğrenciye de bu yakışır zaten :D

      YanıtlaSil
    31. Week 13 ( 7 )

      Official series ;

      MX5 Cup : Charlotte (road), Lime Rock, Mazda Raceway Laguna Seca, Okayama (short and long)Summit Point Raceway (full course and Jefferson reverse)

      Street Stock : Charlotte (Legends), Lanier, Oxford Plains, South Boston,Thompson International Speedway

      Unofficial series ;

      Carburetour Cup : Talladega @ Nascar Gen6 cars

      24 Hours de Fun 1 : Dallara DW12 @ Gateway oval

      24 Hours de Fun 2 : new Ford Falcon V8 @ Philip Island

      24 Hours de Fun 3 : GT3 @ Spa Franchorchamps ( night race )

      24 Hours de Fun 4 : Legends Ford 34 Coupe @ Virginia International Raceway’s Patriot Course

      24 Hours de Fun 5 : Kia Optima @ Irwindale Figure 8

      24 Hours de Fun 6 : old Dallara Indycar - HPD ARX 01C @ Okayama Full

      YanıtlaSil
    32. Accuforce daha ucuz abi acımam eskitirim :D öğrencilik alışkanlıkları ver 4000'i al bodnari diyor ama accuforce çalışan adam icin iyi olur XD

      YanıtlaSil
    33. Ozan,
      Paylasimlar icin ellerine saglik. 13'cu hafta bayag eglenceli gececege benziyor ;)

      Efkan,
      Ecci su an sadece tekniksel acidan Bodnar'in ardindan 2'ci sirada yer aliyor yoksa 1'cilik icin kafa kafaya giderlerdi. AF ciktiginda 2'cilige cikabilirmi bilmiyorum ama nereden bakarsan bak AF bir High-End direksyoin seti olacak. Surda toplasak High-End direksyon setleri bir elin 5 parmagini gecmez "Thrustmasterler, Fanatecler, Logitechler vs. vs. High-End degiller) ;)

      YanıtlaSil