12 Mayıs 2014 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2014-05-12

EY TTM,
Dunku muhabbetlerimiz herzamanki gibi cok eglenceli gecti, yarislarimiz hakinda ise ne desem az...bu hafta TTM Takim Yariscilarimizdan cogu iRacingi resmen haraca bagladi   ;)

Dun aksam bende tum hafta antremanlardan sonra gayet guzel ve zevkli bir yaris cikardim, yazikki bu yarisimda fazla terledim ve yoruldum yoksa bir sonraki yarisada girmeyi cok isterdim.

Bu hafta Erdem, Fevzi ve Ozan'i candan tebrik ederim, tum hafta sizlerindi beyler, eminim gelecek haftadada saglam yardiracaksiniz. Erdem 2000'e merdiveni dayadi, Fevzi 3000'e, Ozan'da 3500'e, bu gidisle 1 aya kalmaz hep beraber ust odalarda Takim olarak kapisacaz, ne mutlu bizlere  :)
Fevzi bir evelki blogda önumuzdeki hafta GT3'u gayet guzel bir sekilde yazmis, kopyaliyorum.

Önümüzde dağ gibi COTA bizi bekliyor,bugun 1 veya 2 yarışa girip haftayı kapatıcam.Gelecek haftanın SOF larına kadar kusana kadar antreman yapmayı düşünüyorum.

-Pist yeni kimse daha tam uzmanı değil
-Offtrack alma şansı çok fazla
-Çok fazla viraj var drafta elverişli düzlüğü olmasına rağmen diğer virajlarda fark kolayca acılabilir
-Yarış 70 dk.

Tüm bunları düşününce zor bir hafta gibi gözükse de antreman farkıyla 10 numara bir hafta olabilir bence.
Non-stop practice.!


Amin diyelim, ellerine saglik cok guzel özetleyip - aciklamissin. TTM Lugatinda "Zor" - "Imkansiz" diye kelime yok, bir basladikmi sonuc almadan pesini birakmayiz!


************************************************************************************************************************************



- Team Turkiye MotorSport 2014 Sezon2 Hafta 3 Yaris Serilerimiz -



  •     Skip Barber Serisi - New Hampshire Motor Speedway Road Course with South Oval 21 tur
  •     Grand Prix Legends Serisi - Mazda Laguna Seca Raceway 18 tur
  •     GT3 Challenge Serisi - Circuit Of The Americas aka COTA 70dk
  •     Indycar Serisi Oval Fix - New Hampshire Speedway 50 tur 
  •     Nascar C-Klas serisi Fix - Charlotte Motor Speedway 35 tur
  •     Nascar B-Klas serisi Fix - AYWA Speedway 50 tur
  •     Nascar A-Klas Serisi Fix -  Charlotte Motor Speedway 50 tur

 
- 2014 sezon2 hafta 3'un en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  : Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu bence Grand Prix Legends /Mazda Laguna Seca ile GT3'de 70 dakikalik COTA yarislari. Mazda Laguna Seca dunyadaki en zorlu ve zevkli pistlerden biridir, buna birde surusu cok buyuk ustalik sart kosan Lotus49'u ekledinmi ortaya muazzam piskopat yarislar cikar. GT3'de ise 70 dakikalik COTA akillara zarar konsantrasyonu sart kosacak, burada hata yapmak o kadar kolayki...en nihayet sahsi dusuncemle burada 70 dakikanin sonunu getiren hem iRating, hemde yuksek Sampiyonluk puani kazanir.

Oval: Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu A-Klas Nascara ait. Pist fena degil fakat A-Klas gucundeki araclari kaldiracak ayarda degil. Burada cok zevkli ve zorlu yarislarin olacagina eminim.



Simdiden hepimize yeni haftada bol sanslar,
************************************************************************************************************************************

Sizlere kisaca guzel ve cok eglenceli oyunlardan bahsetmek istiyorum. Bir zamandir eski oyunlari yavastan yavastan oynamaya basladim ve bu oyunlarla gecirdigim her animda yuzumden buyuk memnuniyet tebessumu hic eksilmiyor.

Asagida bu oyunlari siraladim ve bu oyunlari oynamadiysaniz inanin bu sizin icin cok buyuk bir kayiptir. Bu liste sadece gecen yil baslayipta buyuk zevkle oynadiklarim, hatta bazilarini halen tam bitirmis degilim, örnegin RSC2'deki tum araclarin tasarimlarini acmis degilim vs. vs. ama acelem yok. Bunlarin hepsi ölumsuz oyunlardir ve her birkac yilda bir tekrar tekrar oynattirir insani. Bu listeyi eski yeni oyunlari oynadikca guncelleyecem  :)


  • Half Life 2 + Episode 1 ve Episode 2
  • Doom3 BFG + Resurrection Of Evil ve Lost Mission
  • BurnOut1, BurnOut2 ve BurnOut3 TakeDown
  • RalliSport Challenge 2
Oyunlara deginmisken Assetto Corsa'nin multisi sunulmustur, ben halen deneme imkanini bulamadim fakat kisaca iRacing forumunda yazilanlara göz attim ve sonuc pek iyi degil, en azindan AC'den bir iRacing ayari veya iRacingin yarisi kadar bir Online arayanlar hayal kirikligina ugramislardir. Yaris icinde diger araclara yakinlastiginda kesik kesik takintili gecislerden sikayetciler, oda acmak - server acmak zor ve teferruatli bir isin olmasi, matchmaking olayi zaten yok, yarislarda kural/kanun/nizam/yasak/öduller diye birsey yok...Seri ve Puanlama diye destek yok...yokta yok.

Hatirlatmakta fayda var, AC halen tum surum degil fakat gercekci olmak gerekirse buyuk degisikliklerle duzelecegini sanmiyorum, bu safhada anca sunduklari Online yapisina hafif temizlik yaparlar. En nihayet AC cogu oyuncuya hitap edecek bir pozisyondadir, 1 defa öde sonrada ölene kadar bedava oyna, Arac fizikleri genel olarak cok rahat ve herkezin rahatca kullanmasi ile beraber grafikler ön plandadir...Yapimcininda acikladigi gibi "Biz NetkarPro'yu Sim yaptik satilmadi, AC'yi basitlestirdik ve cok daha fazla satis yapiyoruz, Biz musterimizin ne istedigini cok iyi biliyoruz".  You Get What You Pay 4!



Kisaca sizlere tekrar saglikli beslenmeyi hatirlatmak istiyorum, TrainingPeaks programini kullanin...hem beslenmenizi - hemde antremanlarinizi duzene ve disiplin altinda tutmaniza yarayacak. Programin temel ögeleri bedavadir ve fazlasiyla isinizi görur eger ilerde profesyonelce antremanlara baslarsaniz Premiuma cikarsiniz ve birkac kademe daha faydalanirsiniz.

Ve son olarak her zamanki gibi guzel bir video...burada Team Turkiye MotorSport olarak MoSport'da yaptigimiz antremandan kisa bir bölum...ve de piyanoyla calinmis cok guzel bir beste.






- Güç ve Kontrol -

8 yorum:

  1. Ne guzel bir video,...iyi izlemeler beyler.

    http://www.mehmetciktv.com.tr/video/4392/igne-ile-kazdiklari-kuyuyu-baslarina-yikmak-icin-artik-gorevdeyiz.html#.U3DuI1dzBhE

    YanıtlaSil
  2. Dallara DW12 yani güncel Indycar aracını yetiştirmeye çalışıyorlar... malum,2 haftadan az süre kaldı Indy500'e ve bu büyük yarış iRacing'de de eş zamanlı yapılacak.

    Friday May 23rd 9PM ET US (01:00 GMT Saturday) AND Saturday May 24th 2PM ET US (18:00 GMT Saturday)

    Dallara Indy car – DW12 if available, otherwise existing car. Final decision will be made by 5/16 with the new car being available for purchase no later than 5/19 if we are using the DW12 in the 500.

    Rookie - D aralğındakiler ayrı odalarda, C - Pro arasındakiler ayrı odalarda yarışacak...

    YanıtlaSil
  3. Harika haberler Ozan,
    Yaw, aklima simdi geldi...cumartesiki Indy yarisini kacirdik :/

    YanıtlaSil
  4. indy sürünce gt3 süremediğimden antreman bile yapmadım :D

    ama Indy500 kaçmaz

    YanıtlaSil
  5. He he, Indy500 bendende kacmaz, TTM olarak yardiririz beraber ;)

    YanıtlaSil
  6. Bilgiler için teşekkürler abi. Az kaldı sistemi fabrikaya taşıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Eyvallah Husnu,
    Hayirlisiyla bekliyoruz ;)

    YanıtlaSil
  8. şu ana kadar COTA'da yapılan 6 yarıştan 130 yarışçı içerisinde sadece 3 kişi 0 hatayla gitmiş

    hosteddaki kadar uçuk dereceler atılmamış,tabi SOF lar yükseldikçe dereceler iyileşecektir ama 03 atan tek bir kişi vardı... diğer herkese 0.5 takıyordu adam :D

    YanıtlaSil