26 Haziran 2019 Çarşamba

Team Türkiye MotorSport 2019-06-26

EY TTM,

Yeni bir blog yazimiz, yeni haberler ve guzelliklere hosgeldiniz. Yaz gelmis, heryer yemyesil, simsicak...dalin denizinize - havuzunuza, icin buz gibi biranizi...hayat gercektende cok guzel  :)

Yaris dunyamizdan haberlere geciyoruz,...

********************************************************************************
Isvecliler yine yapti yapacagini ve vergi dahil 2548€'ya full motion kokpit sistemi satiyorlar...eger Turkiyeden siparis edersen 20%'sini dus yani 2038€'ya bu muhtesem sisteme sahip oluyorsun  ;)

SimRig destekli oyunlar: Assetto Corsa, Assetto Corsa Competizione, Dirt Rally, Dirt Rally 2.0, F1 2017, GTR2, iRacing, Project Cars, Project Cars 2, Race Room Experience, Race 07, rFactor 2, Richard Burns Rally.

SimRig'e yakin zamanda eklenecek oyunlar: Kartkraft, Automobilista, LFS, rFactor1

SimRig sistemi bilgileri:

Specification

Technical details about SIMRIG SR1

Max system load:
175 kg (includes rig and driver)
Max actuator load:
50 kg (for a single actuator)
Travel:
70 mm
Degrees of Freedom:
3 (heave, pitch, and roll)
Power Supply:
500 W, 100-240 V, 50-60 Hz
Supported rigs:
20x60, 40x40, and 40x80 mm aluminum profiles
Control Software:
SIMRIG Control Cente


  • Kokpit + surucu ve tum ekipman 175kiloyu gecmeyecek.
  • Her bir motorun tasima gucu 50kg toplam 200kg
  • toplam hareket alani 7cm
  • Hareketleri yukari -asagi, ileri-geri ve saga-sola yanlama
  • Avrupa prizi
  • Desteklenen sigma profiller 20x60, 40x40 ve 40x80
  • Yazilim SimRig control merkezi

2 yil garantili, sahibiyle görustum ve 1 aydan fazla her gun 8 saat kullanilarak denenmis. Isvec mali saglamdir, 3 kurus kazanacam diye kisa yoldan gitmenin cezasi Isvecte yuksektir!


Bu sistem bir D-Box degil ve hicbir zaman olamazda...basta lisansli degil, ikincisi motor kalitesi D-Box ile ayni degil. D-Boxlarin en ucuzu 12000€'dan baslar...fiyatina göre SimRig fazlasiyla ihtiyacini görur.

D-Box sistemime para biriktirene kadar belki bu sistemle eglenirim birkac yil, öyle bir durumda incelememide paylasirim burada. SimRig sahibi olmak isterseniz elimden geldigince sizlere yardimci olurum, haber vermeniz yeter.







Son olarak SRD ile guzel bir paket anlasmasi var SimRig'in. Toplamda 2940€'ya hazir ful motion kokpite sahip olabilirsin  ;)

LINK

*********************************************************************************

iRacingdeki bu sezonun guncellemesine bakma imkanim olmadi ama görduklerim ve hissettiklerim gayet olumlu. Bir defa araclarin agirliklari ve zemine olan hissiyat daha bir belirgenlesmis, cillop olmus, bunun haricinde ayarlar bölumune yeni ayarciklar eklenmis...simdi dogruya dogru, ben bunlarin hicbirine ihtiyac duymadim cunku bende hersey mukemmel bir sekilde calisiyor ama ihtiyaci olanlar icin guzel bir gelisme.

Nascar tarafinda dikkatimi ceken su oldu, 40 turluk yarisimin 37'ci turunda kaza olunca sari bayrak cikti ve herzamanki gibi pit aracin arkasinda 2-3 tur boyunca takip ediyoruz, gecen sezonlarda yaris bu sekilde biterdi fakat bu defa 40 turluk yaris 43'cu turda bitti yani son turda bile olsa artik kaza oldu diye yaris bitmis olmuyor.

Grafikler daha bir cilalanmis, seslerde öyle...genel olarak iRacing dolu dolu bizlere yepyeni bir sim sunmus, tesekkurler.


FFB hissiyatina gelince, iRacing cok guzel bir yol kat etmis ama halen bir rF2 veya Automobilista ayarinda degil...haliyle saydiklarimin FFB hissiyatlari ne kadar muhtesem olursa olsun onlarinda iRacingin multi yapisi yok. Yaris araclarini surmekten zevk aliyorsan hepsine sahip olman sart...her birinin ayri ayri guzellikleri var.

RaceRoom'a gelince..bu apayri bir canavar. Su an steamde ucuzlukta ve yanilmiyorsam toplamda 60 liraya simdiye kadar cikmis her pist ve araca sahip oluyorsunuz, kendinizi yarisci sifati ile göruyorsaniz bu firsat kacmaz. 60€ - 60 lira, sonucta Turkiye ucuyor, Norvec gibi ulkeler bile yarisamiyor Turkiyemizle.

Turkiyedeki yollar, köpruler, Saraylar, makam araclari dunyanin hicbir ulkesinde yok..."Brunei" haric ama Bruneide resmi Sultanlik var, o da ayri bir konu  ;)


Kisaca Raceroomu kacirmayin, rF2'deki tum DLCleri ekleyin, Automobilista ve tum DLClerini ekleyin ve yaris cennetine gözunuzu acin, hayat guzel arkadaslar  :)

Baska guzel haberlerimiz ne var bir bakalim,...
Mucahit arkadasimizin yaris dunyasina geri dönusu...SimLabdan muhtesem bir sistem satin alip kurdu kendine, tekrar iyi gunlerde olsun. Sistem cok guzel ama koltugun yaninda bayag bir sönuk kaliyor...kaltuk Bodnarmi yaw  ;)



******************************************************************************

Spa24 antremanlarimiza basladik...aramiza Kerem arkadasimizda katildi. Kerem'i bilmeyenler icin...zamaninda Kerem denince akan sular dururdu, adam o zamanin Corvette C6 serisinde toplamda birinciligi almis bir efsane. Bir Turk olarak bu cok gurur ve onur verici bir basari.

Haliyle böyle bir efsane her yere imzasini atiyor, antremanlarimizda ayni arac- ayni ayarla biz ölumluler 2.16'lari atarken, o...istikrarli bir sekilde 2.14-15'leri atiyor, Helal.

Spa24 etkinligimiz gelecek ayin 20-21'inde gerceklesecek. Antreman aksamlarimiz Carsamba ve Pazarlari, canli yanilarimizda olacak, simdiden iyi izlemeler.

******************************************************************************

Son olarak, sporunuzu ihmal etmeyin, dogru beslenmeye özen gösterin...unutmadan benim Fanatec vitesi 1 yil icinde 2'ci defa bozuldu...4'u 5'ide göruruz bu gidisle, Fanatec bu sasmaz,...en nihayet  tekrar tamirde.
Pro-Simden SEQ vitesimi siparis verdim, daha dogrusu bekleme sirasindayim, elime gectiginde onunda incelemesini yaparim, LINK

He he, bakin neyin incelemesini buldum, taze taze...Bodnarin Gucuuuu ötesi yok  :)






- Ne Mutlu Türküm Diyene -







2 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Simrig baya güzelmiş. Motorlar hariç Prosimu ile aynı sistem. Sana da yakışır valla. Şimdiden hayırlı olsun. :) Test etme şansın oldu mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah Husnu,
      Sabit oturarak surmektense her turlu hareket eden sistem daha iyi görusundeyim. SimRigin en buyuk avantaji fiyati, 3000€'ya herseyiyle hazir bir hareketli kokpit sistemi. Bir D-Box degil, olmayada calismiyor zaten, iyi bir ayarla aracin temel tepkilerini yeteri derecede hissettiriyor, bu fiyata daha fazlasini beklememek lazim.

      Sil