12 Ağustos 2017 Cumartesi

Team Türkiye MotorSport 2017-08-12

EY TTM,

Harika bir haftaya daha girdik diyecem ama bu guzel haftamizin bile sonuna geldik...zaman cok cabuk geciyor. Gunler gunleri degilde, aylar aylari kovaliyor sanki  ;)

Guzelim iRacingimizde 6 saatlik Watkins Glen yarisimizi basariyla tamamladik, harika gecti, yarisimizi canli yayinladik,


Yariscilarimiz ben, Erol ve KadirCan arkadasimiz. Bu arada KadirCan arkadasimizin ilk Endurance yarisi oldu ve 10/10'luk bir performans sergiledi, tebrikler cunku bu uzun yarislar buyuk mesuliyet sart kosar, yarislari bastan sona yarisabilmek kolay bir is degildir iRacingde.

Kendi klasmanimizda toplam 19 takimdan 8'ci sirada bitirdik yarisimizi, cok ama cok zorlu ve her saniyesi heyecan dolu bir yaris oldu. 3 klasman ve bizim arac klasmanimiz orta derece hizda olaniydi, yani devamli hem gectik - hemde gecildik, trafik - trafik - trafik. Bizim klasmani dahada zorlamak icin olsa gerek diger klasmanlardaki SOF bizimkine nazaran 1000 iRating daha dusuktu...su an iRacingden anlamayana bu yazdiklarim bildigin sacma sapan arapca gibi gelir.

Bu yuzden kisaca bir aciklama yapiyorum. iRacingde her yariscinin performansi iRating puanina göre belirlenir. Ilk uyelikte bu 1350 iRating ile baslar ve 10 000'e kadar yolu var. Genelde 2500 - 3500 iRating saglam yariscilarin bulunduklari ortamdir.

Diger 2 klasmandaki SOF = Stregth Of Field = Ortalama iRating Gucu, bunlar 1800'lerde gezinirken bizim klasmandaki SOF 3200 kusurlardaydi. Bu rakamlarin anlami az-cok sudur arkadaslar. 1800'luk yariscilardan cok hizli olanlar cikabilir ama bunlarin en buyuk 3 eksileri vardir.

1.- Kalabalik trafige alisik degillerdir, bu yuzden gereksiz yere gecisleri zorlarlar, gereksiz bir sekilde sollamaya calisirlar vs. vs.
2.- Yarisi ve diger yariscilari okuyamazlar
3.- Uzun sureli yarismalari beceremezler, daha kolay hata yaparlar.



Watkins Glen yarisimizin sonuclari icin sizleri söyle alalim, bu listeye bakabilmek icin gecerli bir iRacing uyeliginizin olmasi sart fakat asagiya sonuc resmimizide paylasiyorum...LINK



Gercek hayatta RCN'de yarisan ve muhtesemleri yaratan kardesim Emir son yarisinda sadece 0.7 saniye ile 1'ciligi kacirmistir. Tekrar bu buyuk basari icin tebrikler, bir dahakine 1'cilik kesin garanti gözuyle bakiyorum...Gururumuz - Onurumuzsun! LINK



Erol arkadasimiz oyuncu dunyasina yeni bir Buttonbox sunmustur...yaris simulasyonlari, ucak simulasyonlari ve akliniza gelebilecek her turlu oyuna ve programa uygulanabilir. Asagiya video linkini ekliyorum...herzamanki gibi 10/10'luk bi calisma olmus kardesim, ellerine - emegine saglik. Böyle nigmetleri kacirmayin beyler, hayatinizi - hobinizi zenginlestirin, ne mutlu bizlere böyle guzel bir zaman diliminde yasiyoruz  :)



Bugun Turk saatiyle 17:00'da 6 saatlik VLN yarisimiz var ve herzamanki gibi canli yayinimizda olacak LINK1 ve LINK2


************************************************************************************

Tum bunlarin haricinde Kaan arkadasimiz en nihayet haftalar sonra internetini baglatabilmistir yeni evine...Bu, cok komik bir saka gibi beyler. Eger oturdugun evine kablo cekiliyse bir kullanici olarak, bir vatandas olarak, bir insan olarak internet alabilmek icin herhangi bir ISP'ye (Internet sirketine) telefon acip ve en fazla 2 dakika icinde baglanmis olup dunyayi sörf etmemiz en dogal hakkimizdir aynisi internet uyeligimizi sonlandirmak icinde gecerlidir...böyle basit isler 1 bilemedik 2 dakika surer. Hayat bundan zor degildir ve zorlastirmaya hic gerek yok...en nihayet illede magra devrinde yasamak icin cabalamak salakligin daniskasidir.

2000+ yilinda bu basitligi - rahatligi vatandaslarina sunamiyorsan ne poh yapiyorsun diye sorgularlar insani, yaratilan salakligin Gurur ve Onuru nerede diye sorarlar!



Her zamanki gibi sporunuzu ihmal etmeyin, saglikli beslenmeye özen gösterin. Hangi besinler sagliksiz diye dusunenlere mantiginizi kullanin derim. Emin ol, kötu bildigin vucuduna gercektende kötudur. Örnek olarak,...tatli turleri, hamur turleri, saf yagin icinde pisirilen her turlu besinler parmak patates gibi vs.vs.

Biz insanlar zora geldigimizde kendimize özur yaratmada sampiyonuzdur. Sabah kahvaltisina 1 dilim nutella-ekmek yesem birsey olmaz cunku (mazeret geliyor) gun icinde eritirim. Buna benzer bircok örnek var...hersey kafada biter sonrada uygulanir, bunun ötesi yoktur.

Ya yaparsin yada yapmazsin ama yalanla - özurlerle - kandirmacalarla hicbir is yurumez.

Son olarakta herzamanki gibi guzel bir paylasim, yerinizde saymayin - kendinizi devamli gelistirin,...iyi izlemeler  ;)








- Ne Mutlu Türküm Diyene -

2 yorum:

  1. abi ellerine sağlık. şu dönemde bırak internet bağlatmanın kolaylığını sağlamayı mevcut bağlantıyı stabil vermeyi bile başaramıyorlar. vln yarışına o yüzden giremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah Erol,
      Biliyorum, VLN yarisina o kadarda hazirlanmistin :/

      Bu haftasonuna RoadAmerica 500 etkinligi var, ben ve Huseyin katilacaz, bir ihtimal Oguz'da...sen?

      Birazdan blogumuzu tazeleyecem oradada bahsedecem bu guzel etkinlikten, askama görusuruz ;)

      Sil