30 Aralık 2016 Cuma

Team Türkiye MotorSport 2016-12-30


EY TTM,

2016'nin sonuna geldik arkadaslar. Bir dahaki blogumuzda 2017 yilina girmis olacaz...keyifle okuyun   ;)


2016 hepimiz icin cok guzel gecti, sagligimiz ve sihhatlerimiz yerinde, sacma sapan hastaliklarla savas vermiyoruz, TTM takimimiz buyudu - genisledi, arkadasliklarimiz + guzel sohbetlerimiz ve paylasimlarimiz ise bizlerin herzamanki buyuk eglencelerimiz oldu ayriyetten bilgi alis-verislerimiz 10/10'luk, eee...bundan iyisi can sagligi  :)

Volkan'da uzun bir aradan sonra tekrar aramiza katildi, hosgeldin kardesim, sirada Enis ve Fatih Kaptanlarimiz var, Enis'e yeni isyerinde bol sanslar diliyoruz, Fatih'ede yatirim yaptigi yeni isiyle.

2016 yilimizda TTM'e Bodnar direksyon sisteminin giris yaptigi yil olarak tarihe gectigi yildir. Mucahit kardesime tekrar iyi gunlerde olsun dileklerimizle. Darisi hepimizin basina  ;)


Bu yeni yildan umudum ve istegim var, gecen yila kadar kendime söz vermem olurdu fakat benim icin önemli olan sözlerimin hepsini gerceklestirdim.
Mesela, 30+ yildir ictigim sigarayi birakmak istemistim, onu basardim...fazlalik kilolarim ve hantalligimdan kurtulmak istemistim - onuda basardim  ;)

Diyeceksiniz yaw Bodnar'i almadin...he he he, arkadaslar benim Bodnar ile acelem yok, ben karar verdigim bir gun sahib olacam ona, yilbasi istegimi böyle basit birsey icin harcamak istemiyorum.


Hepimiz icin saglik ve sihhat harici, 2017 icin en cok istegim dunyanin kendine gelmesi, uyanmasi ve sacmaliklardan uzak durmasi. Kesin olan su ki,...Bir zamanlar dunyamiz biraz daha insancildi, daha duyarliydi...daha normaldi. Git gide insanlari daha bir salaklasmis - daha bir asiriciliga olan isteklerini göruyorum ve cok uzuluyorum.

Hayatta hersey para degildir!
Para sana esya alir,...battaniye, araba, bilgisayar, ayakkabi vs. vs. fakat hicbir zaman ailenin - gercek arkadaslarinin yerini tutmaz. Gercek mutluluk baskalarina yardimci olmaktir, yardim ettikce, insan daha bir mutlu olur. Bu... 1 + 1 = 2 ve ötesi yoktur.

********************************************************************************************

- Dazz Spor -
Eger fit bir vucuda sahipsen, bu bölumu es gec.
Eger fazla kilolarin varsa, basit 5-10 tane barfix bile cekemiyorsan, 1 saatlik tempolu yuruyus veya kosu yapamiyorsan okumaya devam et, en azindan zarari olmaz  :)

Saglikli bir hayata ilk basamak dogru beslenmeyle baslar, spor aktiviteleri bu beslenmeye iyi bir takviyedir. Bunu alfabe gibi dusunun, her harf önemlidir...mesela A'dan sonra B gelir, B'den sonra C gelir vs. ve B olmasa alfabe bir butun olamaz, C'de öyle, Z'de öyle ama hicbir zaman alfabeye B veya C ile baslanilmaz, herzaman A ile baslanilir. Herseyde oldugu gibi saglikli ve fit bir hayat icin ilk adimin dogru bir sekilde atilmasi cok önemlidir.

Ilk basta ne yiyecegini bilmek cok zordur, eger kafanizda saglikli bir yasam tarzini kabul ettiyseniz...o zaman sizlere bu konuda saglam bir temel atmanizda biraz olsun yardimim dokunabilir.

Herseyin baslangici giris-cikis bilgisidir yani migdemize indirdigimiz hersey tartilacak - yaptigimiz her spor en ince ayrintisina kadar kayitlanacak. Eksiyi ve artiyi dengede tutmamiz önemlidir.


1.- Besin bilgisi cok önemlidir!

2.- 3 cesit temel öge vardir bunlar Protein - Yag ve Karbonhidratdir.

3.- Insan vucuduna her 3'ude lazimdir! Önemli olan dogru ölculerini tutturmak...yani herzaman yemegini tartacaksin, bunun önemini ne kadar yazsam azdir.

4.- Mumkun oldugunca uzak durulmasi gereken besinler...Seker, hamur mamulleri ve islenmis besinler.

5.- Saglikli beslendigin halde, duzenli spor yaptigin halde fazlalik kilolarini veremiyorsan, vucudun gelismiyorsa - guclenmiyorsan...bir yerde ya yalan söyluyorsun veya yanlis is yapiyorsundur, bunun Amasi - Mamasi yok, bu is bu kadar basit. Hicbir sekilde kandiramayacagin bir kisi vardir, o da kendinsindir. Kendine durust ol yeter.

6.- Saglikli bir hayat gecici degildir, essekler cennetini boylayana kadardir.

7.- Yavas yavas ilerle, bir anda buyuk gelismeler bekleme. Dogru beslenmis birisi ve dogru antreman sekillerini istikrarli bir sekilde yapmis birisi en erken 3 ay sonra gözle görulur fark kaydeder, guclenmeside öyledir.

8.- Dunyada hic kimse saglikli bir hayata ve istikrarli spor yapmaya karar verdiginde ilk yatiriminda basarili olmamistir! Hata yapacazki, bunlardan ögrenecez ve bir dahakine yapmamaya dikkat edecez. Önemli olan PES etmemek!!! En nihayet hicbirimiz programlanmis bir robot degiliz  :)

9.- Fit ve guclu bir vucuda sahip olmak icin illede spor salonuna gitmek sart degil.Evindede her turlu fevkalade bir spor duzeni kurabilirsin.

Kendi tecrubelerime dayanarak dogru beslenmeyle beraber...spor konusunda fit bir vucut icin tum vucudun ihtiyaclarini görecek nadir aletlerden bir tanesinin kurek cekme aleti oldugunu rahatca yazabilirim. Gunluk kurek cekme antremanina birde 1 saatlik tempolu yuruyus veya kosu eklersen... dinc ve aktif olman kacinilmazdir.



Saglikli ve aktif bir hayata yatirim yapacaklara simdiden bol sanslar diliyorum   ;)


********************************************************************************************

2017 21 ocakta 24 saatlik Daytona yarisimiz var, bu yarisimiza Türkiyemizi ve takimimizi temsil edecez. Yarisimiz icin sectigimiz aracimiz Mercedes GT3, antremanlara yeni yilda basliyoruz  ;)


Hayat cok guzel arkadaslar, keyfini cikartin  ;)
Hepinizin Yeni Yilinizi candan kutlarim, tum guzelliklerin sizlerin olmasi dileklerimle,

Son olarakta su asaida paylastigim filmi izlemediyseniz kacirmayin derim...paylasim icin Erol'a tesekkurler. LINK


 



- Ne Mutlu Türküm Diyene -

4 yorum:

  1. Abi ellerine sağlık. Herkese nice senelere.

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler ve paylaşımlar için teşekkürler abi. Herkese hayırlı seneler dillerim. İnşallah her anlamda güzel bir yıl geçiririz

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah beyler, sizlerede,
    2017 harika bir yilimiz daha olacak. Bazen yavasta olsa dunya devamli ilerliyor...2018'de Turkiye'de AKK kalkacaymis diye söylentiler var ;)

    YanıtlaSil
  4. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ website nổi tiếng Mỹ là mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    YanıtlaSil