18 Haziran 2015 Perşembe

Team Turkiye MotorSport 2015-06-18

EY TTM,
Bu hafta cok hareketli basladi ve daha haftasonu bile degil. Pazartesi baslayan E3 toplantilarinin buyukleri bitti ve kisaca ilgimi ceken oyunlari, teknolojileri ve oyun desteklerini siraliyorum.



- Sony -
  • The Last Guardian
  • Horizon Zero Dawn
  • Uncharted 4

- Microsoft -
  • Halo 5
  • Gears Of War 4
  • Recore
  • Xbox360 oyunlarini oynatma uyumlulugu
  • Elite kontrol
  • Game Preview 
  • Rare Replay Collection
  • Sea Of Thieves
  • Holo Lens
  • Oculus Rift destegi (Pc ve Xbox One)

 - Pc -
  • Beyond Eyes
  • Gears Of War The Ultimate Edition
  • Rise Of The TombRaider
  • Final Fantasy VII "Remake"
  • Soma
  • KillingFloor 2
  • Deus Ex Mankind Devided
  • Fable Legends
  • Doom 4
  • Mirror Edge: Catalyst
  • Fallout 4
  • HitMan 
  • StarWars BattleFront




Yeni jenerasyonum diye gecinen konsollar (X1 ve Ps4) hakkindaki dusuncelerimi biliyorsunuz. Daha dogru duzgun 1080p cözunurlugu medyum ayarlarda bile oynatamiyorlar, ayni oyunlarda karsilastirmasini bilgisayar ile yaptim, komik duruma dusuyorlar.

Burada Ps4 ve X1'in sifirlari,  genelde 2-3 oyun ile beraber 250€-270€ arasi geziyor ve su an icin 100€ bile etmezler bence. Özellikle oyunlarin cogunlugunu zaten bilgisayarlarda cok cok daha iyi kalitede oynayabiliyorsam   ;)

Yeni jenerasyonlar en gec 2020'de cikar, simdiden listemi hazirliyorum...4-5 yil sonra 2'ci el PS4 ve X1'i tum exklusivelerle 100€ altina alir, keyfime bakarim. Isin en guzel yanida ne biliyormusunuz?
4-5 yil sonra, Uncharted 4-5-6, Halo5-6-7, Gears Of War 4-5-6 ve daha bircok konsola özel oyunlari hic beklemeden istedigim zaman, istedigim gibi 3 kurusa oynayacam. O zamana kadarda iRacing ve diger bilgisayar oyunlari zaten fazlasiyla eglendirecek beni  ;)


Dun aksamki sohbetlerimiz ve yarislarimiz harikaydi, haftalik 10$ yarislarimi bitirdim, ilk Nascar yarisimda 13'cu baslayip 1'ciligimi kaptim, yeni sezona ve haftaya harika bir giris oldu....kafayi yastiga koydugumda misler gibi uyudum, he he

Geri kalan hafta Skippy ve Endurance akar, Ozan ile haftasonuna katilacaz, bizim gruptan Endurancelara katilmak isteyen olursa haber vermeniz yeterli olur   ;)


Bu arada unutmadan iRacing'ede tesekkurler, 13'cu hafta baslangicinda hemen 10$'imizi yatirmis hesabimiza, Cha-Ching   ;)



Uye olanlar icin 1 yillik fiyatina kampanya var, kod: PR-EARLYRENEWAL2015 
Bu kodu toplam 5 defa ust uste kullanabilirsiniz, ben dayanamayip 1 yil daha uzattim, Yaris Tanrilari uzun ömurler vere...iRacing programimiz 2030'a yaklasiyor, he he

Uyelikleri bitmis olanlarada emaillerine bir baksinlar, onlarada uyeliklerini tazeleme kodlari gönderildi  ;)


Hayat cok guzel beyler, Barbaros arkadasimiz yeni bir yaris kokpiti kurmustur kendine, burada resimlerini paylasiyorum. Hem ellerine saglik diyorum ve de harika olmus demeden olmaz.











Barbaros'un su an tek eksigi bence 3'lu monitör, onuda yaptimi Barbaros'u tutana helal olsun derim   ;)


Emre kardesiminde ellerine saglik, muazzam bir Aston Martin calismasi cikartmis ortaya...yalniz biraz sasirdim dogrusu, en azindan bir Yeni Rakimizi, Efes Biramizin reklamini hesapliyordum tasarimda   ;)







Biliyorsunuz Speed Abs diye bir alet satin aldim ve saglam bir sekilde 1 haftadir kullaniyorum. Kisaca incelemem...

  • Buyuk ve kaliteli bir alet.
  • Teker gercek lastikten ve tirtiksiz olmasi cok buyuk bir arti.
  • Tutma yerleri bileklerini zorlamiyor, rahat ve kaymiyor.
  • Omuz ve kollarla beraber, en cok calistirdigi bölum tum karin, yanlara dogru antreman yaptiginda ise cok ciddi Oblique calismalari sunuyor.
  • Fiyat versus performansla karsilastirdigimizda cok saglam bir karin antreman aleti icin bedava gibi birsey.

Ilk gunlerimde toplam 20'yi zor yaparken, su an gunde toplam 60 defaya cikmis durumdayim ve her antremanda karin kaslarimin nasil zorlanip - muazzam bir sekilde calistigini fazlasiyla hissediyorum   :)









Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir paylasim,...





Ne Mutlu Türküm Diyene!








49 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi.

    Ben de kampanyadan yararlanip üyeliğimi yeniden aktif hale getirdim. Gelene kadar forumda gezerim artık, şafak atar :D

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi. Bende forsatı kaçırmadan üyeliği uzattım.

    YanıtlaSil
  3. Haftasonunda başarılar abi, vakit bulabilirsek biz de Fevzi ile katılabiliriz ;)

    İlaveten Final dö freakin' Fantasy VII Remake için survival kit'imi alıp kamp için hazırlanmaya başladım bile ;D

    YanıtlaSil
  4. Hatta şu an 20 yıl önce playstation almış kadar sevinçliyim :D

    YanıtlaSil
  5. Bilgiler icin tesekkurler abi. Biz de Mehmet ile katilmayi dusunuyoruz endurance yarisina. Nasil girecegimizi bilmiyoruz; pit stratejisi nasil olmali vs. Bunlari bilen bir arkadasla konusalim. Teamspeakten gorusuruz gerci. Selamlar.

    YanıtlaSil
  6. Eyvallah Efkan,
    Hayirlisiyla cogu gitti - azi kaldi.

    Eyvallah Husnu,
    Uzatmayla iyi ettiniz cunku artik bunlarinda bu sekilde kampanyalari iyicene azalmaya basladi.

    Eyvallah Bekir,
    Katilirsaniz, sizlerede bol sanslar, ve dikkatini cekmistir, "Remake" parantez icinde cunku bunu ilk defa yapiyorlar, birde bilgisayara cikmasina cok sevindim en iyi - en guzel sekliyle oynama imkani sunuluyor, tadindan yenmez artik ;)

    Eyvallah Özgun,
    Endurance yarislari 3 saatlik, yanilmiyorsam bir depo takriben 1 saat gidiyor, lastik degisimi olmadan olmaz ve lastik asinmasini en dusuk sekliyle surmeye alistirin kendinizi...saatte bir bile lastik degistirmek bircogumuzu zorlayacak ama kendimizi buna laistirmak zorundayiz.

    iSpeed'i olanlar benzin giderini antremanlarda hesaplamak zorundalar, Z1 sahipleri ise hicbir benzin hesabina girmelerine ihtiyaclari yok cunku program kendiliginden hesabini yapiyor ve sana bilgileri sunuyor...tum bunlar canli yaris icinde gerceklesiyor :)

    Aksama görusuruz,

    YanıtlaSil
  7. Aynen abi trailer'ı gördüm ağzımın suyu aktı resmen :D

    Yalnız tanıtımın sonunda ilk ps4'e çıkacak diyor. Bu oyun pc'ye 4K olarak çıktığı gün tv'yi 65 inç 4K ile yeniliyorum :) ps4'ün de mgs V edisyonunu almayı düşünüyorum, müthiş bi tasarım:

    http://technabob.com/blog/wp-content/uploads/2015/03/mgs_v_ps4_1.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi bu FF7 bukadar iyimi ya? Hikayesi bakımındanmı yoksa oynayış bakımındanmı bukadar ilgi var bu oyuna?

      Sil
  8. Abi bilgiler için teşekkürler..hemen değiştireyim aracı boydan boya yeni rakiyla boyayayim istersen :) bu arada bir önceki paylasimda da samet ölçüleri paylaşmış ona da ayrıca yine teşekkür etmek isterim :) hep derim diy can dir gerisi yalan :)

    YanıtlaSil
  9. Bekir abi bosver 4k'yi, gel çak bi osw kendine gel XD

    YanıtlaSil
  10. Sökerler osw'yi de bodnar'ı da zanım ewladım Efkan ;)

    Gelen Final Fantasy VII REMAKE uleyn, değil 4K, olsun 8K döşeyem :D

    Bi oylama yapmaya kalksalar, açık ara tarihin en önemli remake oyunu çıkar kesin ;) ben söylüyorum, bu oyunu almak için sıraya durulsa yıllık izin alır çadırımı kurarım dükkanın önüne, bilen bilir bu oyunu ;)

    YanıtlaSil
  11. Sen çadırdayken ben osw ile ringde yardırırım abi xD

    YanıtlaSil
  12. Sen bu çürümüş dünyada turlayadur kardeşim, ben çadırımda apayrı bi galakside takılırım Avalanche ile, sıkıntı yok ;)

    YanıtlaSil
  13. Bekir,
    Bu kadar beklemisim FF7'yi, biraz daha beklerim ama bilgisayarda oynarim, bu satten sonra Ps4 veya X1 100€ altina dusmedikce zirnik islemez benden, prensip meselesi. Bu pezolardan az kazik yemedim, hayvan terli artik ;)
    Zamaninda Master Chief Limited Editionli Xbox360 konsolu almistim, ne oldu...yillardir toz topluyor, baska hicbir ise yaramiyor.

    OSW konusunda Almanya'dan biri sistemi hazir olarak satiyor, tam arastirma imkanim olmadi daha ama fiyatlar cok cok iyi...
    http://reimer-motorsports.de/index.php/de/

    Eyvallah Emre,
    Yeni Raki, Efes ve Turk Bayragimiz akarmi - akar kardesim :)

    Samet'in bir evelki blogumuzdaki yazisini simdi okudum, sagolsun guzel bir paylasim sunmus ve de nisanlanmis...eh, hayirlisiyla ne diyelim, en guzeli su resmi paylasayim o zaman, he he ;)

    http://i717.photobucket.com/albums/ww179/Kangal_photo/Rahatbatti_zpsoptv8w3f.jpg


    Samet,
    Saka bir yana, tebrikler kardesim, cok uzak kaldin, özledik seni - aksama görusuruz ;)



    Bu arada yazmayi unuttum, aramiza yeni bir arkadasimiz daha katildi, ismi Görkem ve Volkan'in samimi bir arkadasi. Tam olarak konusma imkani bulamadik ama en azindan bir selamlasmis olduk :)

    YanıtlaSil
  14. Amaaann bosver abi sonrasında gamepadle koltukta çürüyecegime kokpitimde 20nm torkla boğuşurum :D

    (Bize saz verin)

    YanıtlaSil
  15. Efkan,
    20nm ne demek, 30'un alti ayiptir, yakismaz :P

    YanıtlaSil
  16. Para bu kadarina yetiyo abi :D

    YanıtlaSil
  17. O vakte gamepad mi kalır, sony ff7 için özel keskin bi kılıç yapar hareket sensörlü ;) lastiğinizi keser haberin ola XD

    YanıtlaSil
  18. Bekir,
    Bak o zaman is degisir, Ps4'de kilic modelli özel bir sensör hareketli kontrol cikarirlarsa Sony'ye kufur ede ede gider cakarim bir tane :P

    Efkan,
    20nm fazlasiyla yeter zaten, Barry'nin incelemesinden sonra Bodnar yeni bir UI ve FFB ayar secenek destekleri cikartacak, eli kulaginda her an cikartir. Benim gönlum halen Bodnar'dan yana, daha dogrusu hazir paketi severim, heleki birseye binlerce dolar/euro saydiysam ugrasmayi hic sevmem. Kutusundan cikarttigim gibi istedigim sekilde calisacak ve bana hangi oyuna gecersem geceyim - hangi araci surersem sureyim fazla ugrasmadan muazzam hissiyat yasatacak.
    Bunu, OSW'de bulamam, en azindan su anki software destegi cok zayif ama belki ilerde daha genis capli ve cok daha rahat bir ayar sekli sunarlarsa o zaman is degisir :)

    YanıtlaSil
  19. Abi osw'yi hazır paket olarak alcam zaten ugrasilmaz o isle :D

    YanıtlaSil
  20. Ahahahahah :D

    https://www.youtube.com/watch?v=ktfEglkS2m0

    YanıtlaSil
  21. Selcuk,
    Hitman, Starwars Battlefront, TombRaider, Batman, Deus Ex, Gears Ultimate...bunlarin her birinin super eglenceli olacaklari belli. Bu kadarla olsa iyi, birde FF7 Remake geliyor ya...bu da pastanin en tepesine konulan kiraz misali, isin son noktasi :)

    Efkan,
    OSW zaten paket olarak satiliyor anladigim kadariyla, onda sorun yok. Sorun software'inde, inceleme videosunu izlediysen tum kullanicilarin OSW hakkindaki sijayetleri (sikayet sayilmaz ya) kucuk eksisi diyelim...kullandiklari aractan direksyon uzeri iyi randuman alabilmeleri icin bayag bir ugrasmalari - Bodnar ise videonun cekildigi zamana göre olan software'i cok daha rahat.

    Ve video incelemesinden sonra Bodnar yeni bir UI ve ayarlama yazilimi cikartacak. Videodada Barry, OSW ile Bodnar hissiyati arasindaki farkin yazilim ile alakali olduguna inandigini diyor, banada mantikli geliyor cunku 20nm ihtiyacimizdan cok daha fazla guce sahip zaten.
    Yanilmiyorsam Fanatec CSW1 ve Elite'in peak tork gucleri 5nm'ydi,...hesabini yap iste ;)

    Bekir,
    10 numara reklam olmus, kendimi gulmekten tutamadim, he he

    YanıtlaSil
  22. Samet, nisan hayirli olsun, Allah tamamina erdirsin.
    Barbaros, rigi güle güle kullan, güzel olmus cockpitin.
    Elegan abi, birincilik icin tebrikler.
    Emre, tasarim güzel olmus, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  23. Peak Auto Motor Oil, Global Chalenge'a isim sponsoru oldu ve ödüller dağıtıyor.

    Genel klasman şampiyonuna 250$,
    12 haftayı eksiksiz tamamlayanlara 100$ kredi var

    Hepimiz Global'ciyiz, forza Peak :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddimisin hemen oraya yatırıma başlıyorum :D

      Sil
  24. Gece gece kalktım direksiyonu kurdum sabaha kadar antreman yapıcam globalda hepinizi beklerim , Cadillac çok güzel arabaymış yada paradan dolayı çok güzel geliyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cadillac öyle ama çok hantal gt3 lere gore falan acayip hantal :D

      Sil
  25. Ozan, bosuna anternmani yaptik. Yanlis anlamisiz Press Room deki bilgiyi:-)

    Anyone that participates in the entire 12 week season will automatically get entered to win $100 in iRacing credits.
    "get entered to win", sanirim simdi anladin:-) Yani kim 12 haftayi tamamlarsa, 100$ cekilise katilabilir. Yoksa tüm iRacing memberleri Peak Global Challenge serisine katilirdi ve her sezon 110$ alirdi. Üstüne bir de her sezon olsa bu Peak olayi, kimse bir daha iRacinge para yatirmasina gerek olmazdi, ömrünün sonuna Kadar belese iRacing oynardi xD

    YanıtlaSil
  26. Blancpain Paul Richard ayağına 83 araç kayıt olmuş.

    https://www.youtube.com/watch?v=CqzxQYYLSJU

    YanıtlaSil
  27. Dunku sohbetlerimiz, antreman ve yarislarimiz herzamanki gibi super gecti :)

    Ulan ne adamlarsiniz yaw ;)
    Hani seytan diyorki sunlarla iyicene dalga gec...seytani tercumesini yapiyorum hemen ;)

    Sadece yarismaniz yeterlidir, en az 8 hafta yarislara katilana ömur boyu 100$ ve 12 haftayi tamamlayanlara 1'er adet Bodnar direksyon seti, ayriyetten 13 ve 14'cu haftalarda yarisanlara yani cikmaz ayin sonunda yarisanlara son cikan konsollar ve yanlarinda 20'ser oyunda hediye edilecektir, 15'ci haftada yarismayi basaranlara ise kucaklarina 18'lik bir sarisin...tepe tepe kullanmalari icin bonus olarak verilecektir.

    Hadiiin bakayim, su iRacingdeki patlamayi beraberce izleyelim simdi :P


    Saka bir yana, su asagida linkini paylastigim videoyu izleyin - sorgulayacam haberiniz ola ;)
    Bu videoyu insanim diyen herkezin en az bir defa bastan sona izlemesi önemlidir. 20 dakikalik bir konferans, umarim Isvec'ede gelirde giderim. Bu adamin elini sikmak buyuk bir onurdur!

    https://www.youtube.com/watch?v=__yTofXY-Kg

    Paylasim icin Mert kardesime tesekkurler.



    Köle itaat eder, vatandaş sorgular!

    YanıtlaSil
  28. Adamı dinledim çok konuşmuş harbiden , abim bile beğendi :)

    Şimdi 100$ yokmu bi kesinleştirelim şunu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel konuşmuş dicektim yanlış yazmışım

      Sil
    2. Enis,
      12 hafta yarisanlar, 100$ kazanma sansina sahip olacaklar...cekilisle. 1'ci gelene 250$ ve 12 hafta katilan tek 1 (Bir) kisiyede, kafalar karismasin diye hem rakam - hemde yaziyla yazdim, o da yetmezse el isaretlerine, o da yetmezse haliyi cikartip duman israteleriyle filan devam ederim artik, 100$ kazanma sansi sunuluyor.
      .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
      Anyone that participates in the entire 12 week season will automatically get entered to win $100 in iRacing credits.
      .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
      Bak yukarida Emin Çapa'nin konferansini izledim diyorsun degilmi...tum konferans kesinlikle izlenmeli cunku cok saglam noktalara deginiyor fakat tumunun özeti "Beynin var - kullan"a cikiyor.

      Sence herkeze 1 seride yarismaya katildiklari icin 100$ dagitmalari ne kadar mantikli...? ;)


      Yukaridaki videoyu tekrar paylasiyorum, tam 10 dakikasindan izlemeye basla...Emin bey bak ne kadar guzel anlatiyor bu yasadigimiz durumu...

      https://www.youtube.com/watch?v=__yTofXY-Kg

      Sizler 100$ istiyorsunuz diye bu gercek olacak demek degildir. Eger herhangi birsey kulaginiza cok hos geliyorsa, onda muhakkak bir bityenigi vardir :)

      Sil
    3. Yo ben zaten şakasına yazmıştım.

      Sil
    4. Enis,
      Lutfen ustune alinma, yazdigim kesinlikle kisisel degil, genel anlamda.

      Eyvallah Selcuk ne demek,
      Anasayfadaki yazdiklari zaten hafif celiskili, rakam yazmamislar yani kac kisi icin gecerli oldugu, onuda forumda paylasmislar sadece tek kisiye cekilisle 100$ verilecek diye.

      Sil
  29. Izledim videoyu adam verileri dokmus ortaya. Durum tesbitini yapmis. Haklı. +1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Özgun,
      Turkiye nufusunun neredeyse yarisi sadece ilkokulu bitirmis, 4 milyona yakin insan okuma-yazma bilmiyor...hani Dunyada Turkiye 3'cu dunya ulkesi olarak geciyor ya ve buna kiziyoruz ama laf aramizda 3'cu dunya ulkesi olmayi dahi hak etmiyoruz görusundeyim.

      Teknolojiyi satin almak ilerlemek degildir, teknolojiyi yaratmamiz sart...teknolojiyi yaratma tabanlari kurulmasi sart. Kisacasi Turkiye'deki temel sistemin kökunden degismesi sart.

      Sil
  30. Selcuk,
    Her 2'siylede ilgili. Ayar farki vardir ama asil buyuk fark pedallar ve pedal ayarlarindadir. Husnu'de gercek High-End dedigimiz pedaldan vardir ve yanilmiyorsam ilk surdugunde anlattigi,... pedallarin bayag hassas olusu ve de ne yaparsa yapsin lastiklerin kitlenmedigidir. En nihayet kaydirmadan, lastikleri kitlemeden cok gec frenaj yapma imkani sagliyor.

    YanıtlaSil
  31. Endurance yaklasiyor 1,5 saat kaldi. Mehmet ile girecez. Birkac saat once denedik nasil girecegimizi bulamadik. Bir yardim ederseniz seviniriz. Simdiden tesekkurler. Ve herkese iyi yarislar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basarilar beyler,
      Katilim icin ya sen veya Mehmet Team Turkiye Motorsport2 ile kaydini yapacak, digeri ise yaratilmis Team Turkiye Motorsport2 takimina kayidini yapacak yani 2'ci kayitini yapacak yarisci takim ismi yaratmiyor, hazir olanini seciyor. Bu arada takim kaydini yapacak ilk yarisci seceneklerden sadece takim uyeleri katilabiliri tiklayacak veya sececek.

      Bende birazdan geliyorum,...

      Sil
  32. Super GT Round 3 Yarış Özeti

    https://www.youtube.com/watch?v=jC1XFcgftPE

    Blancpain Poul Richard Yarış Özet

    https://www.youtube.com/watch?v=jwGizm-KfFM

    YanıtlaSil
  33. Bu hafta yine piste çıkma şansına sahip oldum. Geçen sefer Honda Civic HB ile çıkmıştım ve kağnı gibiydik . Bu sefer de çok farklı olmadı ama biraz daha iyiydi. Araç 2009 Mercedes C220 AMG Dizel

    https://www.youtube.com/watch?v=WtI08fWBOyU

    YanıtlaSil
  34. Paylasimlar harika Husnu,
    16:30'daki arabayi sinek sesiyle motosiklet sandim, he he
    Bu kadar antremandan sonra Istanbul Park iRacing'e geldiginde Huttu bilem zor gecer seni ;)

    YanıtlaSil
  35. Abi o araç Z4 ama motorunda supercharged var :) Frenler , süspansiyon hepsi değişmiş. Benim bildiğim kadarı ile çocuk 2 senedir o araçla uğraşıyordu daha yeni piste çıkabilmiş .

    YanıtlaSil
  36. fabrikatör Hüsnü abiye C220 CDI hiç yakışmıyor

    en az A45 AMG gerek :P

    YanıtlaSil
  37. O da olur inşallah bakalım :)

    YanıtlaSil
  38. Husnu,
    Hizli olmasina hizli ama superchargerin sesini cidden begenmedim, hani bizimkiler iRacing'de FormulaMazda'nin sesini begenmezler ya, bu onuda gecmis ;)
    Z4'e kalin, here I come gibi ses lazim,

    Bu arada Ozan ve Enis'e katilmamak elde degil, birde 2009'un...bir dahakine bir Porsche bekliyoruz...gördunmu bak Yaris Tanrilari yazdirdi, hayirlisiyla :)


    Z1'e yeni guncelleme gelmis,...

    YanıtlaSil